‘Aantal corona besmettingen Suriname toegenomen vanuit Brazilië’

11
Mensen die illegaal naar Paramaribo zijn gebracht opgehaald en naar quarantaine
Archieffoto - autoriteiten halen mensen op die illegaal in Suriname zijn.

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Suriname is de afgelopen dagen snel gestegen. Volgens NOS correspondent Nina Jurna loopt het aantal besmettingen vanuit Brazilië nu op. Dat zegt ze vandaag tegen de omroep.

In Brazilië is het aantal mensen dat aan de gevolgen van COVID-19 is overleden, de 100.000 gepasseerd. Dat is een verdubbeling van het aantal coronadoden binnen vijftig dagen.

In de goudmijnen in Suriname werken veel Brazilianen die het virus meenemen legt Jurna uit; De Braziliaanse arbeiders in Suriname waren gewend om per vliegtuig naar hun eigen land heen en weer te reizen, maar vanwege het coronavirus ging het luchtruim dicht.

Nu reizen ze illegaal de oostgrens met Frans-Guyana over. En deze grens is moeilijk te bewaken.

11 REACTIES

 1. Hoe zo is de zuidoostelijke grens moeilijk te bewaken.
  Daarvoor hebben ze toch een russische helikopter met 8 russen (of zijn die geen 2x 4(Vi)russen?


  Maak melding

 2. Niet alleen het luchtruim moet men afsluiten ook de landsgrenzen , niks is moeilyk als men wil, wy zyn te laks als het op deze dingen aankomt ,je kunt niet de hele dag op je gat liggen en ryk worden je moet er ook wat voor doen, en deze buitenlanders doen niet anders
  een oudt surinaams gezegde
  if lauwmang e seer ing ma iem bai ing
  en dat zyn wy surinamers we verkopen alles onder onze voeten
  gemodereerd

 3. Bouterse en Boefdraad hebben er genoeg voor gedaan. ze lagen op hun gat. best knap trouwens. ik zit op mijn gat. waar gaat Boefdraad met zijn gat opzitten is de vraag.
  Het antwoordtdtd weten we
  Ze hebben zich rijk gestolen dat bedoel je toch rob
  Neeh, geen strafvervolging, neeh laten we voorutikijken
  haha zwapneus


  Maak melding

 4. Het was al twee manden bekent dat de brazilianen met de virus binnen kwamen toen ontkende de braziliaanse ambasade met klem dat het niet zo was die klootzak.


  Maak melding

 5. @Sniper: dat halfbakken hefschroefvliegtuig is toch alweer teruggehaald na een achterstand in het betalen van de huurpenningen.
  Net in een live studiogesprek werd er gevraagd waar Boefdraad is en 1 van de aanwezigen zei :” die is dood deng kier a mang” het werd lachend gezegd en er werd gelachen door de anderen maar het is wel een mogelijkheid die onderzocht moet worden.


  Maak melding

 6. Slm moet direct verboden worden om mensen van belem naar Suriname te vliegen. Elke week doen ze dat samen met Transamerika. En wie betaalt voor de quarentaine? Wij Surinamers. Wij betalen om die virus binnen te halen. Regering en slm, stop direct hiermee!
  gemodereerd

 7. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  ‘Aantal corona besmettingen Suriname toegenomen vanuit Brazilië’.

  Voorlopig is er maar één oplossing in deze.
  Alle Brazilianen die de afgelopen periode Suriname zijn ingereisd, dienen met onmiddellijk ingang in een interneringskamp te worden ondergebracht.
  Dus in quarantaine in het uiterste zuiden van Suriname of aan de Oostgrens.

  De Braziliaanse ambassade heeft hierover niet te beslissen.
  Dat moeten ze zelf maar aan hun Braziliaanse president Jair Bolsonaro vertellen, over de gevaarlijke verspreiding van het coronavirus door zijn illegale landgenoten.

  Ook de Surinaamse autoriteiten, dienen hard op te treden tegen deze illegale Brazilianen.
  Laten wij geen grappen maken tegen de verspreiding van Covid-19 in Suriname.
  Ik weet niet hoe het momenteel is met Covid-19 met de verspreiding of besmetting in ons buurland Frans-Guyana.

  Maar ik neem aan dat de Fransen hun grensgebied wel scherp in de gaten houden.


  Maak melding

 8. En terwijl er steeds meer mensen ziek worden en er steeds meer mensen overlijden aan covid is de regering alleen maar bezig met rancune. Beschuldigingen links en rechts, commissies worden uit de grond gestampt, contnu maar bezig met het bashen van de vorige regering. Ze zijn gewoon incompetent en bang dat de NDP zich gaat hergroeperen en deze nederlaag zal ombuigen tot nieuwe strategie. Ze denken door de mensen te bliven criminaliseren, het volk niet zal zien dat zij ook zijn gaan lenen en willen voortborduren op de successen van de vorige regering……ondertussen gaan er mensen dood, maar dat is voor hun niet interessant, alleen het voorkomen dat de NDP zich weer opricht is belangrijk!
  gemodereerd

 9. @Rambo
  het zyt zo en niemandt gaat daar verandering in brengen,de dingen zyn by wet zo geregeld en dus niet strafbaar,dus let op en je zal merken dat niemandt wordt vervolg omdat het gewoon tot de propaganda machine van santoki en brunswyk behoord
  nee ik ben geen NDP maar erger dan dat


  Maak melding

 10. Meneer Rbrown,ik wens je heel erg veel succes. En zal voor u en uw dierbaren, bidden voor een gezond en gezegend leven.
  En dit is niet sarcastische bedoeld.
  Ze hebben sturing nodig, welke jij ze niet kan geven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.