Momenteel Surinaamse temperaturen in Nederland

13

Vanuit Nederland naar Suriname gaan kan voorlopig niet en voor het weer hoef je het al helemaal niet te doen. In Nederland is er de afgelopen dagen namelijk sprake van Surinaamse temperaturen. En op sommige plekken waaronder het zuiden van Nederland wordt het zelfs warmer dan in Suriname.

Het is in Nederland de warmste 8 augustus sinds het begin van de metingen in 1901, meldt Weerplaza. Het werd vanochtend 33 graden in De Bilt, waarmee het record uit 1975 van 32,9 graden werd gebroken.

Het knmi heeft zelfs codeoranje voor hitte afgekondigd. Bij temperaturen boven de 35 graden kan de hitte bij iedereen leiden tot klachten.

https://www.instagram.com/p/CDoG23Dl-rw/?igshid=1mvymiypo66n6

13 REACTIES

 1. De warme band tussen beide landen is letterlijk opgewarmd. Dat is hier nu ook goed merkbaar inderdaad. Dankzij excellentie Santhoki!

  Gelukkig wel airco in bezit voor wat verkoeling.


  Maak melding

 2. Jammer dat er nu niet naar Suriname kan worden gegaan. Want normaliter zit ik om deze tijd in het binnenland van Suriname. Vorig jaar naar Wonotobo en Kabalebo geweest


  Maak melding

 3. Onze was droogt in ieder geval heel snel met dit weer. Voor mij geen airco, geef mij maar arko( alle ramen kunnen open. Veel natuurlijker vind ik zelf.


  Maak melding

 4. WAT IS HET HEET ZEG! Lanti zegt dat als ik niets op straat te zoeken heb dat ik thuis/binnen moet blijven. Dat doe ik dus ook met mijn Aircooler. Mensen drink goed hoor want uitdroging ligt op de loer. Wij gaan het hier zeker redden met 2 grote langwerpige watermeloenen voor verfrissing en Galia’s voor tussendoor. Vandaag wordt het Kipcarbonade met frietjes en een frisse Romasla met citroenstukjes en vers sap erover .oja wij drinken de hele dag door Hibiscusthee (sjoeroe) die lekker is afgekoeld in de koelkast. Als toetje ………..Icecreamsoda!


  Maak melding

 5. WAT IS HET HEET ZEG! Lanti zegt dat als ik niets op straat te zoeken heb dat ik thuis/binnen moet blijven. Dat doe ik dus ook met mijn Aircooler. Mensen drink goed hoor want uitdroging ligt op de loer. Wij gaan het hier zeker redden met 2 grote langwerpige watermeloenen voor verfrissing en Galia’s voor tussendoor. Vandaag wordt het Kipcarbonade met frietjes en een frisse Romasla met citroenstukjes en vers sap erover .oja wij drinken de hele dag door Hibiscusthee (sjoeroe) die lekker is afgekoeld in de koelkast. Als toetje ………..Icecreamsoda!
  EN OJA DENK EROM HOOFDPIJN EN SLAPTE AN DUIDEN OP UITDROGING DRINK GENOEG! NIET ALLES GA JJE UITPLASSEN MAAR OOK UITZWETEN! EN DENK AAN DE OUDJES ZIEKEN EN ALLEENSTAANDEN!


  Maak melding

 6. Ik heb er geen last van.

  Kwestie welke maatregelen je toepast, ook i.v.m het Coronavirus in huis.

  Enkele maatregelen:
  – heel veel water drinken op zijn minst 2,5 liter
  – de zon blijven,
  – douchen,
  – met een natte T-shirt aan buiten zijn,
  – een pet opzetten,
  – zonnebril
  – onder parasols zitten,
  – voeten in een teil met water zetten,
  – onder de schaduw van bomen zijn,
  – rustig aan doen, waardoor niet veel energie gebruikt wordt,
  – doe gordijnen, rolgordijnen, enz dicht in huis,waardoor de zon niet naar binnen schijnt,
  – blijft zoveel mogelijk in de schaduw,
  – waterijsjes, schaafijs, veel water drinken.

  Drink geen alcohol, met deze hitte.


  Maak melding

 7. Ik ben in Nederland en dit is echt een ware onzin Suriname blijf hoe dan ook beter dan in Nederland wat wil je in Nederland doen naar de strand ten eerste Fkn druk lijkt op een mieren nest ten tweede duur parkeer ten derde wat voor natuur is hierIn Nederland of mooi landschap dus kom niet met deze onzin Suriname is the best oké
  gemodereerd

 8. Onzin, oké!
  Suriname is een prachtig land, dat kan niet ontkent worden!
  Wat voor landschap, heeft Nederland?
  Ga voor 3 weken naar het land en probeer in alle jaargetijden het te doen.
  Je zal verstelt raken hoeveel moois te zien is.
  Toegegeven, smaak verschilt.
  Kijk hoe de steden, ingericht zijn en ga daar buiten.
  Misschien zie je iets moois van een ander land, die jij en ik graag zouden willen hebben in ons mooi land.


  Maak melding

 9. @ Onzin

  Niemand heeft je hier vastgehouden dus wieberen zou ik zeggen,en geen overbodige commentaar leveren.Een ieder zijn meug zou ik zeggen, en verder geen commentaar van jou nodig !! Ik vind Su ook leuk daar is mijn koemba teté begraven, maar ik ga NL niet afkraken want ben hier al jaren, en het bevalt me heel goed ! Ben hier jaren voor de onafhankelijkheid, dus ik ben geen land verrader zoals sommige droge drollen het beweren !

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.