Ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken heeft nieuw logo

19
Ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken heeft nieuw logo

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AW & J) heeft een nieuw logo. Het logo is op 5 augustus goedgekeurd door de Raad van Ministers. Het logo heeft de vorm van een driehoek die op haar beurt weer bestaat uit drie driehoeken. Deze driehoek symboliseert de drie beleidsgebieden van het ministerie. De driehoek vormt ook de drie letters AW en J.

Rood brengt de beroepsbevolking tot uitdrukking, terwijl het groen het jeugdig deel van onze samenleving weerspiegelt. Het geel uit werkgelegenheid (W) en word gevormd door de grafische driehoek van Arbeid en die van Jeugdzaken. Dit symboliseert de harmonisatie van de drie beleidsgebieden.

De drie blokjes die te zien zijn in het rood (A) symboliseren tripartisme, het samengaan van de sociale partners (Vakbeweging, bedrijfsleven en de overheid). De constructie van de drie opeenvolgende treden van de vierkantjes geven het streven aan naar welvaart en welzijn voor de samenleving. Bij het groen (J) is een strijdbaar kind ingesneden dat roept naar verbetering van de maatschappelijke positie van de jeugd in Suriname.

Op het eerste gezicht lijkt het logo op een vliegende vogel. Dat is werkelij ook zo. Dit geeft aan dat er een samenhang bestaat tussen de drie beleidsgebieden, een basisvoorwaarde voor de vogel om te kunnen vliegen naar het gewenste beter Suriname voor iedereen. Het logo is ontworpen door Farley Tamsiran en met de beschrijving heeft Imro Smith ondersteuning verleend.

19 REACTIES

 1. er zyn belangryke dingen tedoen dan een logo wyziging, dit is alleen geld verspilling terwyl er geklaag wordt dat er geen geldt is ,ik vindt dit een voorbeeld van foute handelingen
  denk aan de mensen die wanhopig zyn geworden door het gehele politieke situatie en de gevolgen van cofid 19 ,besteed daar aandacht en geldt aan,we leven in een noodtoestand
  doe nou niet alsof alles in suriname veranderd doordat er een nieuw regering is geinstaleerd


  Maak melding

 2. @Sandokan
  de Surinaamse vlag is doordacht en niet zomaar een vlag,als je de vlag van de naburige landen bekyk zal je merken dat ze allemaal wat overeenkomst vertonen ,dat deze vlag ook iets africans vertoon is ook niet toevallig ,dus ik zou niet weten waarom ,en een vlag wisselen doet men zelden, het zou beter zyn de mentaliteit van ons volkje te veranderen
  en meer Vaderlands liefde te tonen


  Maak melding

 3. Dit is een duidelijk voorbeeld dat de meeste ministers niet weten wat ze moeten doen! Ik dacht dat er sprake is van een crisis? En zijn ze nu met vlaggetjes bezig!


  Maak melding

 4. De eerste onderhandse opdracht uitgevoerd door een bevriende relatie. Corruptie. Ik vind deze logo waardeloos. Ik heb een neef en een nicht van mij naar het logo laten kijken (beiden hebben op de Media Academie gezeten ). Hun commentaar was helder. Het logo straalt niets uit. Een logo moet simpel zijn, niet complex in elkaar zitten en een magische uitstraling hebben. Kijk maar naar het logo van de SLM, Mac Donald,enz. Een ding is duidelijk. Een warhoofd van een wannabe heeft de logo ontworpen. Het komt niet goed met Suriname.


  Maak melding

 5. Begin vaderlandsliefde te tonen door je smoel te houden. wat moten mensen wel niet denken van ons geliefde land als je niet eens een woord goed kan schrijven. Je geeft ons schande lulhannes. Toon vaderlandsliefde door allen te praten en niet meer te schrijven.
  Straks denken mensen; zijn jullie allemaal zo dom. hebben jullie niet een eigen taal die jullie wel kunnen schrijven.
  Wegwezen, crimineel. laat het verleden rusten toch, me mars


  Maak melding

 6. Sporen van paarse kopstukken op diverse ministeries worden terecht verwijderd en opgeruimd. Paars staat synoniem van bedorven. Mijns inziens kunnen ze Santo Boma wel paars verven. Een tegemoetkoming aan de paarse graaiers met als hoofd de mpp meervoudige veroordeelde moordenaar.


  Maak melding

 7. Ik ben van mening dat de Surinaamse overheid uit het oogpunt van uniformiteit één loge moet hebben. Dat is herkenbaarheid uitstralen. Verschillende logo’s met verschillende kleuren is rommelig. Ik ben het verder ook eens met Sandokan dat de vlag aan herziening toe is. Die wijziging kan plaatsvinden bij de aanpassing van de grondwet. Maar ik begrijp dat er nu ander prioriteiten zijn, maar dergelijke zaken moeten op een to do list. Ook het beeld van Tatery moet worden verwijderd en de rotzooi op het paleis moet wederom worden hersteld.


  Maak melding

 8. @ Robg
  Ik heb een neef en een nicht van mij naar het logo laten kijken (beiden hebben op de Media Academie gezeten ).
  ==============
  Waar was die neef en nicht van je toen er zoveel in het land geroofd werd?!


  Maak melding

 9. Wayambo 9 augustus 2020 At 07:09

  Dit is een duidelijk voorbeeld dat de meeste ministers niet weten wat ze moeten doen! Ik dacht dat er sprake is van een crisis? En zijn ze nu met vlaggetjes bezig!
  =================
  Nog steeds in ontkennings-fase?!


  Maak melding

 10. Goed zo rob,
  heb je toch geluisterd toen je werd gezegd dat je stil moet zijn als belangrijke economische zaken worden besproken.
  hou je bezig met dit soort zaken.
  Misschien kan je ook je licht laten schijnen over de stof van de logo
  wat mij betreft hou je ook je smoel over deskundigheid van deskundigen.
  misschien kan je nadenken over de kleur van de mondkapjes
  over de kleur van de kleding van gevangenen
  ook belangrijk hoor
  Vraag eventueel advies aan bro, je alter ego


  Maak melding

 11. Wayambo 9 augustus 2020 At 07:09

  Onze azijnpisser is er weer hoor. Wen er maar aan jochie, tijden gaan veranderen.
  Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen.


  Maak melding

 12. Waarschijnlijk heb je de vraag niet in detail uitgelegd @robg.
  Elke marketing/media student weet dat er een levensgroot verschil is tss ‘een Overheid’ en de private sector. Het verschil zit hem in de WINST. Er valt niets te verkopen bij de Overheid, hooguit afstoting.

  Een éénduidig Rijkslogo is handig en goedkoop, maar moet je alles kopiëren uit de EU? Dit is Latin America, kleurrijk & vrolijk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.