Commissie Toetsing Rechtspositionele Aangelegenheden heeft eerste aanbevelingen gedaan

27
President Santokhi kondigt strengere corona maatregelen aan

De Commissie Toetsing Rechtspositionele Aangelegenheden heeft haar eerste aanbevelingen reeds gedaan aan president Chandrikapersad Santokhi. Deze werkgroep die eind vorige maand door het staatshoofd werd geïnstalleerd, heeft als taak de president te adviseren over het gezond maken van het overheidsapparaat in Suriname. De grote hoeveelheid mensen die in dienst zijn genomen in de afgelopen periode zal daarbij onder de loep worden genomen. 

Op woensdag 5 augustus zei het staatshoofd bij de installatie van de Commissie Anti-Corruptiewet dat de Toetsingscommissie reeds in het afgelopen weekend bij elkaar is gekomen en maandag de eerste twee aanbevelingen aan hem heeft gedaan. Die zijn dinsdag direct in uitvoering gebracht. Het gaat erom dat alle missives en andere zaken voor 16 juli die nog niet verwerkt zijn, even worden aangehouden.

Het staatshoofd bracht ter herinnering onder meer de last minute benoemingen. Hij merkte op dat er heel wat commissies, werkgroepen en task forces zijn waarbij mensen heel hoge bedragen worden toegekend. Intussen heeft de president reeds het besluit genomen dat al deze commissies worden ontbonden, waarna zal worden nagegaan wat daadwerkelijk nodig is.

De commissie zal zich ook buigen over het aspect van dubbele salarissen. In de urgentiefase moeten de zaken aangepakt worden en in de optimalisatiefase moet overgegaan worden tot het efficiënt inrichten en reorganiseren van de overheid. Dit is nodig om over te kunnen gaan naar een herverdeling van de Surinaamse beroepsbevolking, zodat een verminderd dan wel verkleind ambtenarenapparaat wordt gerealiseerd en ondernemerschap als bron van inkomsten wordt gestimuleerd.

27 REACTIES

 1. Zeer goede zaak.
  Uitmesten die NDP-stal.
  Met een schone lei beginnen is een must voor het land.
  Nieuwe bezems vegen schoon en dat is heel hard nodig.
  Alle lof voor de nieuwe regering en hun voortvarende aanpak om de NDP-shit aan het licht te brengen en waar mogelijk af te straffen.
  Ga zo door Z.E. Santokhi.
  Het land heeft U keihard nodig.


  Maak melding

 2. Volkspresident Santhoki gaat voortvarend te werk. Mensen die geaccomodeerd zijn door de Ndp moeten zich zorgen maken. Deze mensen worden niet broodeloos gemaakt. Ze worden begeleid naar een andere job.


  Maak melding

 3. Good job zijne Exelentie!
  Een schoon schip met een goed kapitein vaart beter ongeacht weeromstandigheden.

  Spook ambtenaren met hun donder naar het werk sturen als ze dat niet willen mogen ze thuis blijven zonder salaris.

  Tijdens de presentatie van de ministers in de DNA,
  wat er naar buiten kwam was schrikbarend. Je schaam je dood wat de paarse parasieten van gebakken hebben. En nu lopen ze weg uit de vergadering deng go e brong.

  Wach out!!! Sherrif in the town!!!


  Maak melding

 4. Te beginnen met na te gaan wie Ebu Jones heeft ingehuurd om als consultant bij Grassalco voor US$ 2.500 op te treden en tevens wie hem heeft benoemd tot ambassadeur.
  Naast zijn DNA salaris en alle emolumenten toucheert deze NDP lid US$ 2.500 x SRD 15 =
  SRD 6.250 daarbovenop de ambassadeursvergoeding en alles eromheen.

  Als deze dieven die willens en wetens de staat benadelen. Als normaal mens kun je toch met enig besef en enige normen en waarden moeten kunnen aanvoelen dat dit niet kan


  Maak melding

 5. Hopelijk zitten er in de commissie van Santokhi niet teveel mensen met een bedrijfseconomische blik.
  Hun blik is namelijk veel te beperkt; teveel gericht op uitgaven verlagen


  Maak melding

 6. @ Grietje Bie
  Uitstekend. Ik ben het helemaal met je eens

  @ Bigi Sma
  Dat zal wel de minister van natuurlijke hulpbronnen zijn.
  Hij was voorheen toch de topman van Grassalco en daarvoor manager bij
  I am Gold


  Maak melding

 7. Mooi zo !
  De huidige oppositie wilt oplossingen.

  Tek dja !
  De regering Santo (khi) / B (runswijk) komt met oplossingen.

  Don’t disturb. Work in progress !
  W’o set en ! Krakti !


  Maak melding

 8. Assembleevoorzitter Marinus Bee heeft procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en president Chan Santokhi schriftelijk meegedeeld dat ex-minister Gillmore Hoefdraad door het parlement in staat van beschuldiging is gesteld.

  Nu gaat het beginnen. Binnenkort krijgt Hoefdraad de status van verdachte.
  Pampers in de paarsekamp is niet aan te slepen.


  Maak melding

 9. Jochies hier zullen weer komen met hun opmerkingen in de trant van
  – laat het verleden rusten . hahaha ja ja
  – laat Santokhi de koers omlaag brengen
  – laat Santokhi bla bla bla
  om de aandacht zoveel mogelijk af te leiden en de focus weg te halen van het criminele gedrag van de vorige groep
  Maar het gaat veel en veel verder. De huidige groep moet nu dubbel en dwars op zijn tellen passen, want als er ooit een andere regering komt zal die hen minimaal net zo hard aanpakken.
  Hopelijk zijn de onderzoekers capabel en hebben ze voldoende tijd en middelen, wordt alles maar dan ook alles boven water gehaald, opdat de bezittingen van het volk weer naar het volk gaan en dit soort wanpraktijken sterk worden verminderd.
  Kost wat, maar dan heb je ook wat


  Maak melding

 10. Gelukkig, de president gaat de zaak aanpakken.
  Bouterse dacht hem om nog meer kosten te jagen.
  Het is allemaal wel duidelijk dat die Bouterse geprobeerd heeft zoveel mogelijk rotzooi achter te laten.
  Het feit dat verschillende landen nu wel met Suriname samen willen werken geeft duidelijk aan dat in het buitenland men wel wist wat een rotzooi Bouterse er van maakt.
  Geef de nieuwe President de ruimte en het komt helemaal goed met Suriname.
  gemodereerd

 11. Laten we hopen dat dit optreden van onze volkspresident en VP zal resulteren in de enige echte revolutie waarvan de hele surinaamse natie zal profiteren.
  Al de criminele paria’s in zee dumpen en met een schone lei de economie weer gezond maken.
  Alle hulde aan de echte leiders van ons land.
  De wereld moet trots op ons land zijn.


  Maak melding

 12. Goed zo, eerst allemaal ontslaan, en dan opnieuw bekijken wie echt nodig is. 3600 mensen in een halfjaar is wel erg veel.
  Ik heb maandelijks mijn rondje binnen de ministeries gedaan, en stond er altijd versteld van de hoeveelheid mensen die er gewoon zaten te niksen. Er was zelfs nog geen pen of blocnote te bespeuren, ze zaten alleen maar privé op hun telefoon bezig te zijn.


  Maak melding

 13. Bravo Santhoki geef deze bijzondere moedige man het voordeel van de twijfel.Hij zal Suriname redden.Als Staat hij voor een zeer moeilijke taak.Ik hoop dat Nederland hem zal helpen.Overigens hij heeft al contact gehad Mn.Bot van buitenlandse zaken en Surinaamse Nederlanders die in hun geboorteland willen investeren.De goudwinning moet op een andere manier dus geen kwik meer gebruiken dat nu al de gezondheid schaad bij het eten van vis.
  Er is door Surinaamse wetenschappers onderzoek gedaan naar het kwik dat nooit meer uit het milieu zal verdwijnen.Ik hoop dat het gewonnen goud met ongevaarlijk spul gewassen ,zodat de rivieren van Suriname weer schoon zullen worden.
  Deze nieuwe president zal Suriname redden hel hem Surinamers en Nederland.


  Maak melding

 14. We zullen zien wat er na een jaar van het hallelujah geroep op Waterkant over blijft.😂 Brunswijk-Santhoki wij wachten af. Succes beiden.
  gemodereerd

 15. Ze hebben hem het 4 salarisklassen-systeem niet aanbevolen. De corruptie blijft dus door gaan. Misschien minder hevig, maar ze durven maar niet kiezen voor een systeem waarbij corruptie direct duidelijk wordt en de schuldige direct bestraft wordt.


  Maak melding

 16. Is er niemand die deze boeven bende erop wijst dat zij een eed hebben afgelegd om
  eerlijk en oprecht te handelen en de belangen van het land te waarborgen c.q. te behartigen en zo eerlijk en trouw te handelen.
  Maar ach ja de eed van al die sjoemelende minister zijn afgelegd aan een Moordenaar en coke mafia baas meneer de President D, Bouterse.
  Oppakken en opsluiten en een snel recht toepassen, ook aan de VP A.Adhin, en DNA
  zetel afpakken
  gemodereerd

 17. die rotzooi is teveel aanmekaar verweven , coruptie is niet by bouterse begonen maar allang tevoren, alle politieke partyen hebben daar deel aan
  Het zou beter geweest zyn om een onafhankelyke nationaal regering te instaleren om orde op zaken te stellen, wat dus een gemiste kans is.
  er moet een parlementaire enquete komen die de nodige onderzoeken gaan doen en niet weer tientallen commissies installeren, om individueel onderzoeken teverrichten
  het accent moet niet op strafvervolging gelegd worden maar op het rectificeren van de besluiten om meer schade te voorkomen


  Maak melding

 18. Suriname wordt op dit moment niet door een groot deel incompetente ministers en VP geregeerd maar voornamelijk door verschillende presidentiele commissies! Daarom houden de meesten zich bezig met wat klusjes, schilderen, inventariseren, logo’s etc!

  De eerste vergaderingen in DNA leek wel op een vismarkt, waar de coalitie eerst hun waar mag verkopen en pas tegen sluitingstijd krijgt de oppositie maar een paar minuutje de tijd! Het gaat nu duidelijk om macht en wie een grote mond heeft. En de top drie DNA bigi bek is, Bellie, Jogi de beer en de dame met de bigi baka djarie van de groene partij!


  Maak melding

 19. het accent moet niet op strafvervolging gelegd worden maar op het rectificeren van de besluiten om meer schade te voorkomen
  Hahahha, de dief roept
  Geen strafvervolging
  Geen strafvervolging
  Geen strafvervolging
  Lik me go hor boi
  Al je go matties worden aangepakt
  Laat dit een les voor ze zijn en voor alle toekomstige schurken
  en nu wegwezen lulhannes


  Maak melding

 20. Pico
  Inderdaad zou het zo kunnen zijn echter je kunt ook zeggen hij is de uitvoerder en de opdrachtgever is de president van Suriname, Suriname die de aandelen bezit van Grassalco.
  Mijn berekening van US$ 2.500 x SRD 15 is geen SRD 6.250 doch inderdaad SRD 37.000
  Bedankt voor de correctie Sing Sing.

  Pico
  Ik heb één van de ministers het volgende gezegd “mi mati luister naar me. Je zult nu meer vrienden op bezoek krijgen dan dat je normaliter kreeg. Je zult meer adviezen krijgen van vrienden die je zullen bellen en even willen langslopen.
  Hij kent mijn moeder en familie en hij herinnert zich wat mijn moeder zei “Heer waak mij voor mijn vrienden want over mijn vijanden zal ik zelf waken”
  Zoals Rocky is in zijn films 😎


  Maak melding

 21. BAAS CHAN is democratisch bezig en betrekt alle actoren bij voor de ontwikkeling van Suriname. De balans moet sowieso gemaakt worden. Mpp meervoudige veroordeelde moordenaar was dictatoriaal bezig. Op een groepje paarse bende na werd verder niemand meer betrokken bij het mpp beleid. Hierdoor kon de paarse rovers ongehinderd 10 jaren lang van het volk roven. Daarom grandioos afgestraft.


  Maak melding

 22. Wayambo 9 augustus 2020 At 07:28

  Ja hoor, is hij alweer. Onze azijnpisser. Inhoudelijk niets te melden maar met een hard plassertje deze nieuwe regering afzeiken. Wen er maar aan jochie dat je vanaf nu aan de zijlijn staat en van daar uit mag kraaien.
  Mag ik dat zeggen? ja hoor, dat mag ik zeggen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.