Ronnie Brunswijk voor het eerst waarnemend president van Suriname

32
Ronnie Brunswijk voor het eerst waarnemend president van Suriname
Foto: (c) Kabinet van de vicepresident

Vicepresident Ronnie Brunswijk neemt dit weekend voor het eerst waar als president van de Republiek Suriname. Dit omdat president Chandrikapersad Santhoki naar Guyana is afgereisd voor de inauguratie van president Mohamed Irfaan Ali. Ook first lady Melissa Santhoki en de minister van buitenlandse zaken, International Business en Internationale Samenwerking reizen mee. Dit wordt de eerste officiële buitenlandse reis van het staatshoofd.

De president zal tijdens zijn bezoek ook enkele bilaterale gesprekken voeren. Het eerste gesprek is met de nieuwe Guyanese president op zaterdag. Er zullen ook gesprekken gevoerd worden met enkele Caricom leiders. Voor zondag is er een ontmoeting met het personeel van Surinaamse ambassade in Guyana op schema.

Volgens de grondwet worden bij afwezigheid van de president van het land, de taken overgedragen aan de vicepresident. Die zal dan fungeren als waarnemend president zoals vervat in artikel 98 lid c van de grondwet.

Brunswijk zal op 9 augustus enkele plechtigheden bijwonen in verband met de viering van de dag der Inheemsen en de herdenking van 130 jaar Javaanse Immigratie.

32 REACTIES

 1. Meneer Brunswijk,
  Gaat u iets zeggen over de 12 militairen die u in Commewijne krijgsgevangenen had meegenomen. U bent toch niet vergeten.

  Waar zijn de 12 militairen?
  gemodereerd

 2. Het is geweldig dat mi boi Lonnie voor het eerst als vicepresident de taken overneemt. Lonnie heeft al duizenden jaren de regie. In ieder kefal verwacht pakiratigri dat Lonnie zijn taken verricht. In ieder kefal verwacht pakiratigri dat Lonnie wel namens Chan vraagt het grensgeschil op te lossen. Of, zullen we het laten
  bij de inauguratie? Maar, zeker kunnen we dat indachtig in beschouwing nemen. Laat Chan tijdens zijn lunchpauze na het feliciteren van zijn nieuwe collega’s even dit ter berde brengen. Het grensgeschil even oplossen. Dat kan . Chan is de Messias. Voor Lonnie hoopt pakiratigri in ieder kefal dat hij bij plechtigheden in Suriname in ieder kefal geen in ieder kefal zegt.
  gemodereerd

 3. het is heel erg stil rondom de moordenaar partij. ze hebben allen het nakijken..

  vaak zegd men,, eigen schuld dukke buld..
  gemodereerd

 4. Koos, je bent vlees nog vis gezien jouw reacties hier op waterkant, ben je vergeten dat de VP een veroordeelde crimineel. Jij was het toch die altijd zij dat iemand met een strafblad geen hoge politieke functie kan bekleden, geldt dit niet evenzeer voor jouw favorieten in de politiek.. bij jouw is het altijd, sorry voor mijn taal, poeroe ka pot poepe.
  gemodereerd

 5. J. Bakra
  Ga jij dan wat doen da. Voor suriname
  Want je lul te veel buite de zij lijn

  Ai na mie Taki Jampa
  gemodereerd

 6. Die doen toch toch wat voor ’t volk van suriname dan buiten de lijn te klagen

  De beste kapitein sta aan Waal
  J. Bakra
  gemodereerd

 7. Ik ben niet blij met de aanpak van Z.E. president CS met de paarse kakkerlakken die ambtenaren zijn.

  Ik ben de man die gaat voor de K.O. van alle paarse kakkerlakken Deze mensen hebben wanted ondersteunt en zij hebben hem ondersteunt door dik en dun. Hierdoor kon hij zijn criminele daden en handelingen doen. Velen van deze mensen hebben zich verrijkt over de rug van de arme Surinamers.

  Gedrag van deze paarse kakkerlakken

  Zie:
  – nieuwe dienstauto’s die op hun familienaam is gezet,
  – laptops , pc, met software, printers, filmcamera, kantoormeubels, enz die verdwenen zijn kabinet van de president wanted, op de ministeries, STVS, SRS, enz

  De paarse kakkerlakken moeten met wortel en tak overal worden uitgeroeid in geheel Suriname. Parasieten die over de ruggen van het arme Surinaamse volk zich zelf verrijken en een moordenaar aanbidden, als hun God zien moeten worden uitgeroeid. Zo eenvoudig is dat.

  Ik hoop dat het een strategie is van Z.E. president CS om ze te gedogen, maar de paarse kakkerlakken/hun op korte termijn de K.O. te geven.

  I believe in Knockout! ( K.O.)


  Maak melding

 8. Ik ben de man die ga voor de K.O. van alle paarse kakkerlakken. Deze mensen hebben wanted ondersteund en zij hebben hem ondersteund door dik en dun. Hierdoor kon hij zijn criminele daden en handelingen doen, zich zelf hebben verrijkt. Velen van deze mensen hebben zich verrijkt over de rug van de arme Surinamers.

  I believe in Knockout!


  Maak melding

 9. Z.E. president CS is bezig met bilaterale besprekingen voor te bereiden tussen twee landen die veel overeenkomsten hebben, dezelfde geschiedenis, zelfde soort mensen, zelfde uitdagingen en kunnen daarom ook het best samen werken om deze op te lossen.

  Als de ene hand de andere helpt worden beiden schoon.

  Guyana krijgt binnenkort heel veel geld binnen van de olie, een uitdaging zou kunnen zijn een brug te bouwen over de Corantijnrivier. Een lening aan Suriname te verstrekken met een zeer lage rente die Suriname over 5 jaar terug betaald.


  Maak melding

 10. Het zou zeer goed zijn als Z.E. CS naar het buitenland gaat, hij ook captains of Industry, mensen uit het zaken leven van Suriname mee neemt om de Captains of Industry, mensen van het zaken leven in Guyana of dat andere buitenland te ontmoeten.

  Hierdoor kunnen ze kijken waar de uitdagingen zijn in Guyana of dat buitenland en wat ze voor hun ondernemingen in Suriname kunnen betekenen en omgekeerd.


  Maak melding

 11. Meneer Passant,
  U bent niet blij met de aanpak van Z.E. president. U gaat voor K.O.
  Wie zou dat niet willen, om een goed leven te hebben?
  Ik, in ieder geval wel.

  Maar dit is niet regeren, want het zou te dicht bij Pol Pot in de rij staan!
  En na jaren van constatering dat het de verkeerde kant opgaat, heb je je stem niet laten horen en misschien ook niet via de eerste aanspreekpunt, de D.C.

  Als je in ” Eerlijk “kijkt naar jezelf en de huidige regering, worden aan eenvoudige en ingewikkelde kwesties een doeltreffende discussie gegeven om “JEZELF” te leren kennen, en om je ego en je zintuigen als het ware opnieuw op te voeden.
  Onze president is keihard bezig om alles te ontrafelen en daarna de rekening te presenteren.

  En de rekening hoeft niet altijd bij het volk gepresenteerd te worden!
  De president, weet dat buitenlandse profiteurs in het verleden ons mooi land, heeft geplunderd, zoals met medewerking van de vorige president en vice president.

  Voorlopig zal ik alles op mijn eigen rekening verder moeten doen!
  Ik weet dat alles niet in één dag kan herstelt worden.
  U toch ook?

  Geduld, laten we samen werken met dit regering, zij geeft ons zeggenschap.
  Laten, we het recht van spreken niet alleen op de schouders van de regering zetten.

  Het volk, heeft het recht om de regering te controleren.


  Maak melding

 12. Eerste officiële buitenlandse reis van ZE. Chan is buurland Guyana. Naar mijn inziens als ik ergens verhuist dan ga ik als eerste kennis maken met de buren om te peilen hoe open zevoor mij staan en wederom. Zo creëer goeie banden met elkaar.

  Success Zijne Excellentie Chan!!


  Maak melding

 13. Leuk voor mevrouw Seenacherry om terug te gaan naar haar geboorteland op deze manier. De Guyanezen gaan straks blerren dat ze First Ladies exporteren.
  Voor Brunswijk de kans van zijn leven. Hij gaat Bouterse bellen en zeggen, wie het laatst lacht, lacht het best.


  Maak melding

 14. Ach gossie, de futu-uma zs ‘passant’ is de skowtu santokkie aan het ophemelen en ze heeft schijnbaar niet in de gaten dat het die oranje kupari was die, samen met zijn ‘zakelijke vriendjes’, de oorzaak waren van koersmanipulatie en prijsstijgingen.

  Dankzij het door de regering Bouterse/Adhin ingezette beleid kunnen Santokhi/Brunswijk nu de ‘olie-vruchten’ gaan plukken. Ben benieuwd welke Nederlands bedrijf om hulp zal worden gevraagd.
  gemodereerd

 15. j.bakra,
  Je bent terecht gekomen in een depressieve, denken!
  Je wil niet vooruit komen dus vooruit, achteruit maar!
  Vraag van bouta een”eerlijk” antwoord: hoe komt de koers omhoog? Misschien kan Dew Baboeram, je daarbij helpen. President, wat voor goeds u aan het doen ben voor land en volk, heeft niemand tot nu toe, zelfs geprobeerd.
  Op enkelen na, hebben we geduld.
  Bedankt en heel veel succes.


  Maak melding

 16. pakiratigri

  “Kefal”

  Wat bent u grappig zeg. Kom niet meer bij. Hoop dat u nog meer van deze grappige dingen hier op wk plaatst. Inhoudelijk reageren is ook zóóó saai.


  Maak melding

 17. Om te zien dat jullie zomaar wat kraaien ze helemaal niet in Guyana 🇬🇾 geboren haar ouders komen van daar maar zij is In Nickerie geboren.
  gemodereerd

 18. Ondertussen loopt het aantal Covid besmettingen snel op. Misschien is het tijd om na het schilderen van een brug en het achterhalen van dienstwagens en printers wat te gaan doen aan de opkomende grootste medische ramp ooit die Suriname gaat treffen. Of gaat Chan de geschiedenis in als de Bolsonaro van Suriname? Ik geef ze de benefit of the doubt maar de koers loopt inmiddels alweer op (15,50 voor de euro) en het aantal besmettingen ook.


  Maak melding

 19. In ieder kefal zullen die 21 vouwen en 80 kinderen van Ronnie een leuke dag gehad hebben in het presidentieel paleis! Met die pistool van hem heeft hij in ieder kefal 80 keer raak geschoten😭🤣😂


  Maak melding

 20. boeterse moet een niertransplantatie ondergaan. die man vreet z’n nieren op
  Mie gado sang psa. nu is die man VP, mie gado, soema e yep mie
  misschien zijn er nog wat figuurtjes die een niet overhebben o nee noh zij lijden aan dezelfde ziekte noh.
  waar moet ik heen in de hemel ben ik natuurlijk niet welkom maar in de hel ook niet de duivel wil geen concurentie. ik heb mijn schoenzool, ehh sorry, mijn schoonzoon al gestuurd om te vragen of ik welkom ben in de hel, ik wacht rustig af.

  is het waar dat hoefdraad niet gevlucht is, maar in een ton met cement is gedumpt voordat hij iets kan zeggen? nee mang wie zou daar nou baat bij hebben.
  en jullie weten wat Dr Jekyll of was het mr Hide heeft gezegd
  laat strafvervolging zitten hehehe.
  ai rob/bro grapjas


  Maak melding

 21. Het volk heeft liever Brunswijk daar dan de paarse bende. Daarom is de ndp terecht en grandioos afgewezen door het volk. De ene na de andere prins verlaat stilletjes de paarse kamp. De paarse beerput wordt verder geopend. Mpp meervoudige veroordeelde moordenaar bouta: your ship is sinking. Santo Boma komt steeds dichterbij.


  Maak melding

 22. Beste mensen,
  Terwijl wij bezig zijn met andere belangrijke zaken stuurt de Ex-president zijn infiltrant Misikaba om verdeeldheid te zaaien.
  Als Abop de fout maakt om Misikaba binnen te halen hebben ze Het paard van Troije binnen
  gehaald. Dan heb je heel snel de aansluiting van Abop bij Ndp die de Abop alles belooft van President tot vele hoge posities.
  Bouta speelt schaalspel. NO SRIBIE.
  gemodereerd

 23. Wayambo 9 augustus 2020 At 07:04

  Is hij weer, onze gefrustreerde grapjas. Wen er maar aan jochie. Jouw aanbeden lijder komt in ieder kefal nooit meer terug.
  Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen.


  Maak melding

 24. Bouterse was ook president van Suriname die helemaal geen verstand had van zaken.
  Alleen van wapens om te doden in december 1982 heeft hij het bewezen.
  gemodereerd

 25. Wat zwets je nou, leipe leek; ik begrijp wel dat jij geen kritiek wilt hebben op chantokkie en consorten, en met oogkleppen op door het leven gaat – dat is jouw probleem, sakasaka. 😊.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.