Regeringspartij VVD wil nieuwe impuls geven aan handelsrelatie Nederland en Suriname

68
Tweede Kamerlid Arne Weverling van regeringscoalitie VVD
Tweede Kamerlid Arne Weverling van regeringscoalitie VVD.

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) ziet graag dat Nederland en Suriname de handelsrelatie een nieuwe impuls geven. Naast een gezamenlijke taal delen beide landen een geschiedenis en Surinaams-Nederlandse gemeenschap, reageert Tweede Kamerlid, Arne Weverling, van regeringscoalitie VVD op vragen van Diaspora Persbureau (DP). “Dat biedt veel kansen bij het versterken van de handelsbetrekkingen.”

Weverling heeft onlangs Kamervragen gesteld aan Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. “Welke mogelijkheden ziet u op korte en langere termijn om de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Suriname te verbeteren en om de relatie tussen Surinaamse en Nederlandse ondernemingen te versterken?”, wou het Kamerlid onder meer weten.

Het VVD-parlementslid geeft verder aan Diaspora Persbureau: “Nederland kan hieraan bijdragen door bijvoorbeeld Surinaamse Nederlanders die overwegen om in Suriname te investeren, goed te informeren en te begeleiden. Ook kan met Suriname kennis worden gedeeld over hoe het ondernemersklimaat verder versterkt zou kunnen worden. Uiteindelijk moet het doel zijn een gelijkwaardige handelsrelatie, waar beide landen veel profijt van hebben.”

68 REACTIES

 1. Top, nu zullen er geen belemeringen zijn voor export van onze groeten richting Europa en met name Nederland, 40 jaren lang zijn wij door Bouterse en de NDP gereduceerd tot een almoezen land Suriname, nu zullen alle Poorten en Havens open gaan voor onze Exporteurs/Importeurs, in het werkelijkheid is Suriname vanaf 25 mei onafhankelijk verklaart,
  eens en voor altijd afrekenen met dit soort barbaarse elementen van het land.
  Nederland kan ons helpen, met het waterschapsproblematiek, Afwateringssystemen, brugenbouw, Infrastructuur, Weg en Waterbouwwerken, VOLGENS HET INTERNATIONALE STANDAARDEN. Dat golfplaten republiek aan huizen moet veranderen in moderne bouwwerken, Suriname moet af van dat derde wereld imago, het zogenaamde GOLFPLATEN REPUBLIEK.


  Maak melding

 2. Nederland moet xtra voorzichtig zijn met deze regering die met twee maten meet…

  Aan de ene kant zit er een vp die meer dan genoeg shit heeft uitgehaald met coke berovingen moord etc, aan de andere kant hebben we een president die zegt dat we zijn misdaden moeten vergeten!!!

  Ook de huidige president heeft zich ook ooit schuldig gemaalt aan moord en verdwenen partijen geld coke en sieraden ook mevr santhoki heeft zich schuldig gemaakt en handel drijven met criminelen(sege bai) oa.

  Wat is er aan de hand met suriname…alleen als je crimineel bent heb je kans op een goeie baan.
  Dus ga maar na wie allemaal gestolen heeft een ieder kan de namen noemen van elke schurk …en weet ook dat men geen straf krijgt.

  Bouterse heeft altyd de wet kunnen omzeilen…en nooit een dag hoofdpijn gehad.

  Maw…crime does pay!!!

  Is dit geen mooi voorbeeld voor onze jeugd.


  Maak melding

 3. Nederland heeft in die paar honderd jaar geen enkele grote infrastructuur in Suriname achtergelaten, alleen maar geplunderd! Dus het zou fijn zijn als zij eindelijk iets terug willen doen! Maat voorlopig is het allemaal blablablabla!! Dus kom niet met die lulverhalen, maar met daden!


  Maak melding

 4. ” …
  Nederland heeft in die paar honderd jaar geen enkele grote infrastructuur in Suriname achtergelaten, 
  … ”

  Maar er reed wel een trein !


  Maak melding

 5. @wayambo: jou volkspresident heeft in 10 jaar meer geroofd en geplunderd dan nederland in 300 jaar. Daarbij heeft hij ook landgenoten vermoord die ons land tot ontwikkeling hadden kunnen brengen.


  Maak melding

 6. Nederland zou duizend km aan wegen, rotondes, fietspaden, slimme verkeerslichten, drempels bushaltes en afwateringssystemen kunnen aanleggen in ruil voor bouterse. Want die moet nog billenkoek krijgen in Nederland.


  Maak melding

 7. Surinamers leveren al hun bijdrage aan de Surinaamse economie en de Nederlandse economie en het zal alleen maar beter worden.

  Wat deze nieuwe input zal bijdragen is nog afwachten, maar Suriname biedt goede mogelijkheden voor iedereen. Surinamers moeten wel voor uitkijken dat ze niet hun beste goederen, enz. voor een appel en een ei verkopen aan de witte man. Zie oa plantage Peperpot, waar dat directeurs woning is verkocht aan de witte man. Het was beter geweest of er een andere overeenkomst was geweest dan het te verkopen. Suriname moet waken voor haar historische eigendommen, haar erfgoed.

  De kapitaal krachtige Surinamers, ondernemers kunnen hun gelden het beste investeren in woningbouw, eco-toerisme-oorden, joinventures met de marrons en inheemsen om deze up te graden, naar internaitonale standaarden, tuinbouw en landbouw, productieondernemingen ( moderne landbouw, verwerking, transport, opslag, met transportvliegtigen vervoeren naar Nederlandse afnemers, Caricom afnemers, oa tomaten, rijst, banaan, casssave, snijbonen, sinaasaoppels, enz. De concurrentie met Israël, Morrokko, Nederland, USA aangaan. gericht op de export, visserij gericht op de export. ( opslag, transport, export). Nederland is het tweede landbouwland in de wereld. De universiteit van Wageningen in Nederland is een top Universiteit als het om de landbouw op de modernste manier gaat. Suriname kan en moet hier ook op inspelen.

  JAP, Zanderij zal verbeterd moeten worden evenals de rivierhaven van Paramaribo. Er moet nu echt gedacht worden om een zeehaven in Suriname te bouwen. Met gevonden oliebronnen voor de kust van Suriname, moet dit gerealiseerd kunnen worden.

  Ook de witte Nederlandse ondernemer zal niet achter blijven, gelet op hun handelsgeest van dominee en koopman.

  Gelet op onze gedeelte geschiedenis, taal, aantal Surinamers in Nederland, enz. Kan Nederland als een van de rijkste landen in de wereld, (let op BeNeLux, hoe sterk deze economie is, ja ik zeg is, omdat deze landen ook met elkaar verbonden waren/zijn) mag en kan Suriname hier elk niet afzijdig blijven.

  Er zijn veel kansen voor Suriname met Nederland.

  Ook gelet dat Nederland wat Europa betreft de belangrijkste knooppunt met Rotterdam als toegangspoort naar Europa/EU. Als we onze landbouwproducten hier kunnen krijgen, komen ze overal in de EU wat afzet betreft. Het gaat erom dat we alleen kwaliteit moeten leveren en daar kan de Universiteit van Wageningen een rol in spelen voor de Surinaamse ondernemers in de landbouw, tuinbouw.

  Ook de Surinaamse en Nederlandse overheid zullen door samenwerking ook heel veel zaken kunnen realiseren, oa onderwijs en wetenschappen, Transport en distributie, bruggen oa over de grensrivieren, veiligheid, grensoverschrijdende criminaliteit, JAP upgraden, een zeehaven. ( Suriname heeft een zeehaven nodig). De moderne landbouw daar moeten we goed op in spelen en Nederland kan ons daarin helpen.

  Gelet op de aardoliereserve mag Suriname best aan deze plannen van een zeehaven gaan denken. De rivierhaven in Suriname is achterhaald. Een goede locatie kan nu al naar worden uitgekeken. Ook JAP kan een belangrijke transitopost in de regio en Latijns-America, de wereld worden.


  Maak melding

 8. In 1920 hebben Nederlanders Treinen laten rijden van af Paramaribo tot Brokopondo .

  2015 zou NDP Regering een treintje laten rijden van Latour naar Onverwacht ,er is geen geld meer ,de schurken hadden SPSB leeg geroofd .


  Maak melding

 9. Wayambo. Waarom ben je dan in een, door jou beschreven, verschrikkelijk afschuwelijk kolonisator land? Baja. Ik zou niet blijven hor.
  Back to the topic. Natuurlijk is deze handelsrelatie gewenst en op basis van gelijkwaardigheid.
  Bigi bek klap inderdaad voor de paarse roversbende. Wo set eng


  Maak melding

 10. Natuurlijk is deze handelsrelatie gewenst en op basis van gelijkwaardigheid.
  ======
  Op basis van gelijkwaardigheid en respect voor elkaar! Dus geen gebedel!


  Maak melding

 11. ja, dat is zo, maar we moeten niet beginnen met navelstaren over wat de witte man wel of niet. laat ons kijken hoe het land de volgende stap omhoog zet. een idee, dat door velen ook genoemd is, is het instellen van een onroerendgoedbelasting, dat iets hoger ligt dan dat wat er nu geldt. bezit mag gerust belast worden, er wordt immers geld mee verdiend. dus huiseigenaars van dikke huizen mogen hun welvaart delen.
  gemodereerd

 12. @Times for kranti,
  “Top, nu zullen er geen belemeringen zijn voor export van onze groeten richting Europa en met name Nederland, 40 jaren lang zijn wij door Bouterse en de NDP gereduceerd tot een almoezen land Suriname”.

  Misschien nu al groenten en fruit richting Curacao. Weet niet of de EU-regels ook gelden voor Aruba, Bonaire en Sint Maarten. Vanwege covid lijkt dit vooralsnog een oplossing.

  De Diaspora zijn allang in beeld bij de Nederlandse Regering.


  Maak melding

 13. Wayambo

  7 augustus 2020 At 13:34

  Op basis van gelijkwaardigheid en respect voor elkaar! Dus geen gebedel!

  ===========================

  Bouterse en Hoefdraad hebben de afgelopen 10 jaar niks anders dan gebedeld. In alle uithoeken van de wereld hebben ze leningen afgesloten. 110 leningen wel te verstaan. Waar was je toen Wayambo. Waarom heb je toen je bek niet open getrokken? Je bent niks anders dan een selectieve hypocriete hond. Jouw beurt is voorbij. De VHP en ABOP gaan de boel schoonvegen en bepaalde mensen worden straks gedagvaard. Daar heb jij mee te dealen.


  Maak melding

 14. WayamBOLUS….

  nu word alles meteen duidelijk….CDA-kneusje.🥳

  Waaien met alle winden mee, een kansloos clubje zonder ballen.

  Precies waar jij thuishoort 🥊🥊🥊🥊💩💩💩


  Maak melding

 15. beste mensen,
  niet halen en trekken over het verleden wat Nederland gedaan heeft of niet.
  look na fesie no na bakka.
  of;kijk vooruit niet achteruit!!
  wij willen allen een geordend suriname.na 10jaren ellende.


  Maak melding

 16. Koos 7 augustus 2020 At 13:50

  Wayambo

  7 augustus 2020 At 13:34

  Op basis van gelijkwaardigheid en respect voor elkaar! Dus geen gebedel!

  ===========================

  Waarom heb je toen je bek niet open getrokken? Je bent niks anders dan een selectieve hypocriete hond. Jouw beurt is voorbij. De VHP en ABOP gaan de boel schoonvegen en bepaalde mensen worden straks gedagvaard. Daar heb jij mee te dealen.
  ======
  Hé koos koeta-Singh, oppassen dat jij straks niet gedagvaard wordt voor die illegale massagesalon voor Nigerianen😭🤣😂


  Maak melding

 17. Jullie mogen blij zijn daar in Suriname.
  Nederland heeft het in die paar honderd jaar ook wel voor elkaar gekregen om tenminste één van de grootste mislukkelingen door de mazen van de wet te laten glippen en naar Nederland te halen.
  Nederland heeft de Surinamers daar voor een nog grotere ramp weten te behoeden.
  Laat die paarse rioolrat maar lekker in Nederland blijven en zijn trauma’s verwerken.


  Maak melding

 18. Jullie mogen daar in Suriname blij zijn dat één van de grootste stinkbekvogels, de Sabakoe tingi fowroe bijna uitgestorven is in Suriname! De verspreiding van stank en ziekte is nu veel minder geworden! Laat die Sabakoe tingi fowroe die stinkbek maar dichthouden😂🤣😭


  Maak melding

 19. Een vos verliest zijn haren, niet zijn streken….
  Het is een kwestie van geaardheid, niet van rede (schorpioen en kikker).
  Blijf altijd alert!
  gemodereerd

 20. voordat nederland komt helpen
  president rutte weigert om excuus te zeggen tegen de slavernij
  gemodereerd

 21. ==NDP’ers, alle landen helpen elkaar en je zal als land NOOIT alles in jou eentje kunnen doen.
  Bouterse heeft toch ook gebedeld in verschillende landen????

  De Surinamers van nu zijn NIET de Surinamers van toen.
  Het zal beter worden met land en volk.


  Maak melding

 22. Oppassen voor vvd
  Kijk naar hun standpunten
  Vandaag zeggen ze zo als ze eenmaal bereikt hebben wat ze willen dan heb je de poppen aan het dansen.
  Ze zijn wolven in schaap kleren.
  Laat ze de tickets aanpakken het is nu mooi geweest. Surinamers zijn melkkoeien voor Nederland en KLM. Genoeg is genoeg. Suriname moet naar andere landen kijken of die een samenwerking willen aangaan hierover. De wereld is groter dan Nederland alleen. Laat Nederland ook komen met een wet die ouders van buitenlandse afkomst recht geven om eerder vakantie te nemen met hun kinderen bij kennis making van hun geboorte land voorouders dit kan best 1 keer in de vier of vijf jaar. Deze ouders niet opscheppen met boetes. Zo kunnen ze ook gebruik maken van goedkope vliegtickets.
  gemodereerd

 23. Sabaku@@ Slaap lekker…

  Ira@@ Aan de dagelijks reacties te zien bij Waternet zijn de Surinamers erger geworden dan de Surinamers van toen.

  Hollanders helpen niemand zomaar zonder voorwaarden om later beter van te worden. Het zit in de Hollandse handels geest. De Nederlandse Antillen laten ze links liggen en jullie verwachten iets van de Hollanders. Hoezo zijn jullie nu slimmer? Let op mijn woorden .. Jullie allemaal gaat bedrogen uitkomen. Vooral met de VVD wordt het niks.


  Maak melding

 24. =Glenn, niets op deze aarde is GRATIS. De Antillen hebben het probleem aan zich zelfs te danken.
  Zij willen wel geld van de belastingbetaler uit Ned, maar willen niet dat Den-Haag mag weten wat er met dat geld gaat gebeuren. Sorry, maar ik geef geen geld zomaar aan een fam die tegen mij gaat zeggen dat ik honger heb en achteraf blijkt dat mijn fam op luxe leeft.
  Dit is precies wat er aan de hand is met sommige mensen en landen.

  India heeft Suriname een gift gegeven voor het volk. Mevrouw Bouterse strijk vandaag met de eer en bepaald wat er moet gebeuren.
  Sorry, maar ik ga ook voor trasparantie en eerlijkheid.


  Maak melding

 25. @oom bert
  de locomotiven reden tot Kabel station dat is verder dan brokopondo, dat terzake was voor hun eigen economisch belang, en het stoord my dat er surinamers denken dat suriname een copy van nederland of dubay moet gaan worden zyn jullie wel goedt by jullie verstandt
  jullie willen alleen de voordelen zien maar weten ook dat een medaile een keerzyde heefd maar daar wordt nooit over gesproken, een teken van matrialisme en dat zyn surinamers zeker
  is heel erg jammer dat we nog geen vader voor dit volk hebben, het wil maar geen eenheidt worden gaan jullie daar maar over nadenken,voor het telaat is


  Maak melding

 26. Wat mij betreft komen er twee zeehavens in Suriname.

  1.- zeemonding Corantijnrivier
  2.- een eiland opspuiten bestemd voor de zeehaven voor de kust van Paramaribo bij de samenvloeiing de Surinamerivier en Commewijnerivier.

  ad1.- deze haven zou ook voor Guyana voordelen opleveren en ook voor Brazilië.

  ad 2 De linkeroever van de Surinamerivier voor de kust lijkt wel geschikt, alleen moet men ook rekening houden met het vrachtverkeer naar en van de locatie van de Zeehaven voor de kust van Paramaribo en kan de Anton Dragtonweg en Wilhelminastraat met vrachtauto’s met containers en de drukte die het kan veroorzaken voor het andere verkeer. De vrachtwagens met containers van en naar de zeehaven zouden dan ‘s-avonds en ’s nachts kunnen gaan rijden naar de zeehaven en de zeeschepen geladen en gelost worden. Er zal ook een containeropslag en alles erop en eraan gebouwd moeten worden. Een zeer moderne containter zeehaven.

  Maar kan zijn dat er een andere gedeelte voor de kust van Paramaribo gekozen kunnen worden om deze zeehaven aan te leggen, met een nieuwe noord zuid weg die ergens op Kwatta uitkomt. opspuiten van een zee-eiland bestemd voor een zeehaven voor Paramaribo.

  Aangezien de kustvlakte van Suriname niet diep is bij het mangrovegedeelte , moet het wel kunnen dat de zeehaven niet al te ver van de kust in zee wordt aangelegd. Het gaat om de juiste diepgang/afstand van de strandlijn bij eb voor zeeschepen met een bepaalde diepgang te vinden die zowel bij eb (en vloed) geen problemen hiervan ondervinden en het werk 24 uur per dag continue plaats vindt. Wellicht een 500 m tot 1000 meter voor de kust/strandlijn van Paramaribo kan dan zeehaven in zee gebouwd worden met een weg met 2 banen voor toegang tot de zeehaven en terug rijden van de zeehaven voor de vrachtwagens die containers gaan ophalen of afleveren.

  Een andere optie is gewoon een eiland waarop de Zeehaven is aangelegd, zonder toegangsweg er naar toe. Binnenvaartbootjes van dit eiland waarop de Zeehaven is aangelegd de containers verder vervoeren naar oa de huidige rivierhaven van Paramaribo om vandaar uit verder getransporteerd te worden in het land.

  Binnenvaartboten ook van de huidige locatie van de rivierhaven aan de Surinamerivier in Paramaribo containers ophalen en deze vervoeren naar deze eiland voor de kust van Paramaribo waarop de Zeehaven Paramaribo is aangelegd om of op de kade daar geplaatst te worden of om direct op zeeschepen geladen te worden voor vervoer/transport per zeeschip elders naar een zeehaven in de wereld. De bouw van een toegangsweg voor vrachtwagens om containers te halen of te brengen is dan niet nodig voor vrachtwagens.

  Hiermee geef ik aan dat het niet alleen een gedachte of wens moet zijn, maar dat ADEKUS, de regering, de huidige haven directie, milieudiensten, enz een plan van aanpak moeten maken en over gaan nadenken. Wellicht met Nederlandse deskundigen. Tijd voor handen uit de mouwen. Regeren is vooruit kijken.

  De huidige rivierhaven van Paramaribo is niks en als Suriname mee wilt gaan in de vaart der volkeren zal men hiervoor een studie moeten gaan maken. Let op zo’n studie duurt vele jaren, omdat met rekening met vele zaken moet houden, flora, fauna, milieu, de Guyanastroom niet te verstoren. afzetten van de Amazoneblubber voor de kust van Suriname, enz. Nederland heeft genoeg deskundigheid hiervan in huis. Ook van opspuiten van deze zeehaveneiland voor Paramaribo.


  Maak melding

 27. @Pasant
  mooi toekomst beeld dat je bedenk maar er wordt niet verteld waar het kapitaal vandaan gehaald moet worden, we leven over tien jaar nog van geleend kapitaal en als ze nog voor een ieuwe haven moeten lenen dan zyn alle surinamers over dertig jaar dood van de schuld dat afgelost moet worden zoniet van de honger dat wy gaan lyden
  gemodereerd

 28. @Wayambo
  Het verlies van je baasje heeft je totaal kapot gemaakt.
  Suriname gaat zaken doen met Nederland,de vijand van je baasje en van jou en de rest van de ndp volgelingen.


  Maak melding

 29. Nederland heeft nog helemaal niets gedaan of toegezegd, maar iedereen begint nu al te knielen! Waar zijn diaspora hindoestanen! Wachten ze nog op een fonds, beschikbaar gesteld door de Nederlandse staat! Waar is die 3 miljard euro van deze boeven!


  Maak melding

 30. Geld uit de aardolie opbrengsten zullen meer dan voldoende zijn.

  Als men nu met het plan begint kan als het over 5 tot 8 jaar is uitgewerkt in de praktijk worden gezet.

  Met de olieopbrengsten uit die tijd kunnen Nederlandse ondernemingen die deze zee eilanden voor de kust betaald worden.


  Maak melding

 31. Met de investeringen van deze zeehavens in Suriname gaat Suriname met buurlanden, Caribischgebied, naar EU/ Nederland, Afrika, Azie, de wereld haar geld ook gemakkelijk kunnen terug verdienen.

  Hopelijk dat ik niet ook moet gaan uitleggen hoeveel soorten werk in de bedrijfskolommen, horizontaal en verticaal ontstaan.

  Gebruiik uw nuchtere verstand of als die niet is, uw fantasie om
  te zien wat dit voof Suriname zou betekenen.

  De olievoorraden zien er goed uit, maar zie wat deze havens zouden kunnen betekenen.


  Maak melding

 32. @@Wyambo, ik ben geen hindustaan, maar ga wel ook geld zetten in die fonds.
  In iedergeval gebeurd er wel wat
  Zie het verschil maar tussen Bouterse en Santhoki.


  Maak melding

 33. Vrije handel en meer handel met Nederland. Meer export van cocaïne naar Nederland. Met coca verdiende geld kan Suriname meer importeren uit Nederland. Geld stinkt niet.
  gemodereerd

 34. nederland importeer bouterse ook direct mee naar de bijlmerbajes dat zou om te beginnen de beste stap zijn dus maak er werk van deze drugs smokkelaar en moordenaar hoort te rotten achter de tralies forever,
  gemodereerd

 35. Rbrown ,of jij van Paramaribo naar kabel voor bij Brokopondo wel lopen ,dat zou jou probleem .

  Een trein aanleggen in een land heeft niets te maken met matrialisme .

  Rbrown heeft het bouwen van de Stuwdam te Brokopondo ook te maken matrialisme ,je zou nu in het donker moeten leven .

  Rbrouwn ik ben zeker dat jij ook een auto rijd en een kleren kas vol kleren heb dat kinderen uit fabrieken moeten produceren voor jou .

  Op deze wereld nu ben je niet verplicht te werken of naar de kerk gaan .

  Rbrouwn kan je aangegeven hoe je woningen in de binnenland kan bouwen met grondstoffen die daar aanwezig zijn .

  Welke machines ga je gebruiken om de stenen te maken voor de gezinnen in het binnenland .

  Rbrouwn wat is jou bijdragen in Suriname nu en in de toekomst .

  Rbrouwn heb je een idee om een probleem op te lossen in Suriname .

  Indien je een oplossing heb ,kan je dan een plan maken of beschrijven en naar de nieuwe Regering mailen .


  Maak melding

 36. Rbrouwn de trein ging naar Kabel voor bij Brokopondo ,maar het was niet voor jou aangeleg .

  Rbrouwn kan jij lopen van Paramaribo naar Kabel voor bij Brokopondo .

  Ontwikkeling van een land doe je met machines en jou verstand .

  De Stuwdam te Brokopondo is voor jou gebouwd dat je licht kan hebben zodat je kon studeren en een ijs kast kon aan zetten .

  Je praat over matrialisme hopend dat je geen auto rijd wel op een fiets .

  Rbrouwn heb je een idee hoe je een probleem kan oplossen in Suriname in deze moderne tijd geeft dat aan .


  Maak melding

 37. Wayambo joe toe indien je een idee heb om een probleem op te lossen in Suriname kan je de nieuwe Regering mailen .

  Wayambo met het geschrijf van jou los je echt geen problemen op ,stuur nu een project voorstel naar de Regering dan help je toch de rotzooi van Bouterse op te lossen .
  Denk jij Wayambo dat alleen blakka mang in slavernij waren ,ga geschiedenis goed lezen en begrijpen .


  Maak melding

 38. Wanneer je een VVDer een hand geeft, moet je altijd je vingers natellen. Suriname, je bent gewaarschuwd!!
  gemodereerd

 39. @Oom bert
  de locomotiven reden van de heilige weg naar het kabelstation, heb ik iets verkeerd geschreven om my zo aftevallen
  weet u nog dat er vaker door de NDP alle partyen heefd opgeroepen om het samen mee tedoen
  het antwoordt was nee ,de afgelopen tien jaar heefd abop nog vhp verandering in beleidt willen brengen of ideen aangedragen en u vraagd my om myn plannen aan tebieden terwyl er mensen gekozen zyn om leiding tegeven ,natuurlyk draag ik toe aan de toekomst van myn geliefd Suriname en hoop ik het beste voor land en volk, ik ga hier niet tentoonstellen wat ik allemaal doe want ik heb ook respect voor uw prive


  Maak melding

 40. @oom bert
  alles wat je nodig heb voor de bouw komt uit het binenland, de mooiste huizen zyn in het binenlandt ,men weet precies welke huizen in het binenlandt ze willen en hoe ze met weinig tebouwen,jullie hebben de mensen allang in de steek gelaten en ineens staan ze weer in de belangstelling, je hoef ze geen huis tebouwen geef ze landt en blyven jullie uit hun leefgebiedt
  Surinamers uit Paramaribo zyn een gevaar voor zichzelf en hun omgeving


  Maak melding

 41. Oom Bert, het enige wat jij moet doen is je pilletjes op tijd nemen en goed rusten op je ouwe dag! De groene partij van jou is ten dode opgeschreven, kijk maar naar het gezicht van die bobo leider!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.