Man samen met zijn vrouw en jongetje van 6 aangevallen door Braziliaanse bijen

11
braziliaanse-bijen-suriname

Een man is samen met zijn vrouw en een jongetje van 6 jaar vanmorgen iets voor 11.30u aangevallen door Braziliaanse bijen op een terrein aan de Engelbrechtweg te Peperpot in Suriname.

Brandweervoorlichter Olton Pinas zegt dat de man bezig was zijn perceel, een blote kavel te ontbossen met een graafmachine. Hij was vergezeld van zijn vrouw en een jongetje van 6 jaar. Op een bepaald moment stuitte de man tegen banden aan waarin Braziliaanse bijen zich bevonden. Alle drie personen werden daarbij aangevallen door de bijen. Zij verkeren buiten levensgevaar.

Pinas zegt verder dat bij aankomst van de brandweer die ingeschakeld was, er met man en macht geprobeerd werd de bijen te bestrijden hetgeen moeilijk was. Dit omdat ook zij aangevallen werden door de bijen. Het is de bedoeling dat de brandweer vanavond de bijen verder zal gaan bestrijden.

11 REACTIES

 1. Ahum………….. Waswasi…………. tra dee mi fini wang heri godo ondro wang tuinkast ini wang oekoe foe mi djari. Na pruim mi bing piki wel mi no kong nanga no wang weri mii wakti te moffo netii dang mi go lloekoe opeh a pokoe bing komopo. Ding bing set deng ssrefi na ini wang dosoe nanga wang toe bloempot. Mi fringi wang owroe gardeng na tap a dosoe foe deng no oppo fre lowe dam sakka 2 batra 80 % asing gi ding. Ai boi dat bing deh wang wintie pokoe baja ma 2 dee morro farra no wang geluid morro mi sakka a heri sani ini a grijs container.
  Moraal foe a torie disi sori baka dati waswasi lobi bromtji nanga mi soft ma asing na deng bigi feanti.


  Maak melding

 2. De natuur is niet zo geweldig. Zie het weer. Dat de mens wordt aangevallen door agressieve Braziliaanse bijen. De natuur is niet zo heilig voor mij. Wij moeten dit stukje natuur die de mens aanvalt met alle macht en kracht verdelgen. Een mensen leven is heilig voor mij.
  De gewelddadige natuur staat niet boven een mensenleven.
  Zie wat de natuur de mensheid aandoet. De corona virus. Dan heb ik in deze mijn zegje gedaan.


  Maak melding

 3. @ Sing Sing
  Hebben wij het zelf niet zover laten komen? De natuur heeft ons lang onze gang laten gaan en verdedigt zich nu.
  Of dit zo is weet ik natuurlijk niet, (alleen professor Barabas kon planten met Lambik en Suske en Wiske laten praten).
  Misschien praten de planten en dieren net zo over ons als jij over hen.
  De Indianen zijn goedgelovig geweest, uiteindelijk werden ze in de VS in reservaten geplaatst.
  De aarde is groot genoeg om samen er het beste van te maken. Helaas is de mens hebzuchtig en kiezen ze te veel en te vaak voor geld
  Verdomde jammer


  Maak melding

 4. ” …
  De gewelddadige natuur staat niet boven een mensenleven.
  Zie wat de natuur de mensheid aandoet. De corona virus. Dan heb ik in deze mijn zegje gedaan.
  … ”

  De mens is slechts een klein onderdeel van de natuur.
  De natuur heeft de mens geschapen.
  Wij dienen respect en vooral begrip te hebben voor deze schepper. Alleen dan kunnen voorzorgsmastregelen treffen, ons beschermen en kunnen wij voortbestaan.


  Maak melding

 5. Ik heb medelijden met deze gezin.ben bly dat ze buiten gevaar zyn want kon erger aflopen.en dit is geen schuld van de natuur of wat.dit is puur schuld van de mens zelf .er staat duidlyk doe man stuiten tegen banden en de byen waren in die banden.wel afgekeurd banden horen niet daar thuis.er word zoveel voorlichting gegeven banden bliken enzo opruimen.ik zie het zo als de mens in gevaar is dan is het meestal zelf door de mens crieerd..


  Maak melding

 6. Bij het schoonmaken van het terrein kan men het beste een klein kampvuur maken op het terrein dat men gaat schoon maken. Hierdoor heeft men een middel vuur om deze bijen te verbranden als die aanvallen en het vege lijf te redden.

  Daarna rechtstreeks naar het ziekenhuis gaan voor medische behandeling tegen de steken van de Braziliaanse bijen.

  Ook als er een kreek met water in de buurt is kan men erin springen en onder in het water duiken. Hierdoor is men onder water veilig. Wel af en toe naar boven komen om te ademen, tot dat men van verzekerd is dat het boven water bijen vrij is en het veilig is.

  BIJ HET SCHOON MAKEN VAN UW TERREINEN HOUDT U REKENING MET BRAZILIAANSE BIJEN.

  KINDEREN ZOVEEL MOGELIJK NIET MEE NEMEN NAAR DEZE PERCELEN TIJDENS HET SCHOON MAKEN VAN UW PERCELEN.

  LET OP:
  1. – veel terreinen/percelen die onder onkruid zijn in een plaats/straat,
  2.- bomen op de terreinen naast het uwe aanwezig zijn.
  3. – als de bijen verstoort raken in/op hun nest, dan komen ze op hun orde verstoorder/s af.

  Dan Is de kans heel groot dat er Braziliaanse bijen aanwezig zijn in de buurt.

  Vuur om ze te verbranden en in een kreek met water springen is de oplossing.

  BEL : 115
  Als men weet dat er ergens in de buurt Braziliaanse Bijen aanwezig zijn, kan men het algemeen nummer: 115 bellen en dit doorgeven en vragen of de brandweer het kan komen bestrijden.

  Ga het niet zelf bestrijden, omdat u vaak de middelen daarvoor niet hebt, om uw zelf te beschermen of om ze bijen te bestrijden.


  Maak melding

 7. Als je door bijen wordt aangevallen moet je nooit in het open gaan rennen maar gaan kruipen tussen de bossage om weg te kunnen. (makkelijker gezegd dan gedaan).


  Maak melding

 8. @Pico,

  Professor Chandrabose (India) had 2 eeuwen terug al aangetoond dat mensen kunnen communiceren met planten. Hij was tevens de eerste – dus voor Marconi – die draadloos wist te communiceren.
  Ook de eerste vliegtuig was door 2 Indiase broers, de gebroeders Narayan, gevlogen in India.
  De Britten vonden het een veel te gevaarlijke wapen in handen van Indiërs, hebben de broers opgesloten en het vliegtuig in beslag genomen en naar Engeland gebracht voor nadere studie. Hierna zijn de gebroeders Wright ermee verder gegaan en zgn zijn zij de eersten die een vliegtuig hebben gevlogen.
  Dit verhaal is terug te vinden in een Britse krant van die tijd die erover heeft bericht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.