Hoefdraad grote afwezige tijdens NDP uitzending ‘De NDP Antwoordt’

102
Hoefdraad grote afwezige op NDP uitzending 'De NDP Antwoordt'
Beeld (c) apintie

De NDP heeft woensdagavond een live programma vanuit Ocer via Apintie uitgezonden getiteld ‘De NDP Antwoordt‘. Daarbij deed de partij een poging om antwoord te geven op wat zij noemt beschuldigingen die geuit zijn op de laatst gehouden persconferentie van de regering-Santokhi. 

Tijdens die persconferentie heeft de regering de financiële status van Suriname aan het volk voorgehouden. Aangegeven werd dat de NDP regering een financiële puinhoop heeft achtergelaten en zaken opzettelijk in de hand heeft gewerkt om het de zittende regering moeilijk te maken.

Bij het live programma uit Ocer ging het met name om financiële cijfers en daarbij zou de juiste persoon om het financiële beleid van de vorige regering te verdedigen, niemand minder dan Gilmore Hoefdraad zijn. De ex-minister van financiën weet natuurlijk als geen ander wat er allemaal op financieel gebied is gebeurd.

Het was daarom volgens veel kijkers teleurstellend dat de veel besproken Hoefdraad niet even zijn gezicht heeft laten zien en zijn financieel beleid is komen toelichten om een antwoord te geven op de vele vragen die er zijn.

102 REACTIES

 1. Kondremangs
  DiDiBri mag doodvallen met zijn paarse boevenbende en al hun zg deskundigen hebben ze het land naar de fillistijnen geholpen en zichzelf verrijkt ten koste van het verarmd Surinaams volk. …..zak in je eigen paarse stront vieze vuile veroordeelde moordenaar en drugsdealer. …
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 2. Whoehahaha.
  De vele kijkers, zijn de reacties rechts van het beeld. 6000.
  Mie lafoe yere, suri’s zijn gezellig.

  Zielig stuk theater. 👽👻
  gemodereerd

 3. De president moet niets meer zeggen, alles tot de bodem laten uitzoeken en criminele NDP ,ers naar Santo boma sturen. Laat alles over aan de rechtelijke macht, u moet niemand besparen


  Maak melding

 4. Met de ex minister vsn financieen op de vlucht en schuilen in berbice. Laat interpol hem oppakken dan mag hij zijn verhaal vertellen voor het Surinaams publiek.
  gemodereerd

 5. Jammer , jammer, jammer. Dus mijn vraag PE A MONI DE kan niet worden beantwoord. Bouterse: Houd toch op met geweldig spelen. Het enige wat jullie gedaan hebben is indruk en wel een slechte maken. NDP nooit meer. Weg met het gespuis.
  En mijn vraag wanneer de kruistochten tegen corruptie gaan beginnen hoef ik dus niet eens te stellen.
  Dus Santoki ga door met je bijltjesdag. NDP koppen moeten rollen. Je moet een voorbeeld stellen. Dit mag nooit meer.
  gemodereerd

 6. Su heeft toch 1 regering…hoezo gaat de NDP nu zaken proberen recht te praten.
  De NDP heeft nu zn mars te houden na al de shit die zij hebben aangericht .
  De regering zal alles door de bevoegde instanties laten onderzoeken en dan zullen de rekeningen voldaan moeten worden.
  Tot die tijd moet deze criminele organisatie hun smoel dichthouden en afwachten.
  De tijd van intimidatie is ver achter ons.
  Justitie is aan zet.


  Maak melding

 7. Schaamte loos staan ze daar doen alsof ze het menen met Suriname.
  De coup pleger heeft het nooit gemeen met Suriname. Ja hij heeft de coup gepleegd in op dracht van Ned.
  gemodereerd

 8. DDB heeft één motief gehad om pres te worden: zorgen dat hij uit de gevangenis bleef als hoofdverdachte in het decembermoorden proces. Les één uit het leerboek van dictators: zorg voor een vijand om het volk zand in de ogen te strooien. En dat is Ned geworden. Als je daarna feest op feest organiseert en niet denkt aan de rekeningen van de dag van morgen blijf je de populaire boy van het kritiekloze volk. Elk volk krijgt de leider die het verdient, nu pas lees ik de kritiek die jaren geleden al uitgeroepen had moeten worden. Surinamers over de hele wereld, hou ze in de gaten en hou je mond niet meer!
  gemodereerd

 9. De intimidatie methode van de NDP is verleden tijd. In de jaren tachtig en negentig konden ze regeringen met een telefooncoup naar huis sturen, maar in de afgelopen 25 jaar is er veel veranderd in de wereld. Door moderne communicatiemiddelen zijn mensen over de hele wereld intensiever met elkaar verbonden. Men volgt de ontwikkelingen op de voet en als het nodig is wordt er internationaal ingegrepen. Recentelijk heeft David Granger van Guyana het zelf moeten ervaren. Pogingen van hem om aan de macht te blijven terwijl zijn partij de verkiezing heeft verloren zou internationaal aangepakt worden met sancties. Vroeger konden zulke leiders doen en laten wat ze wilden. Die tijd is voorbij. De top van de NDP bestaat uit ouderen die weinig realiteitsbesef hebben en nog steeds denken dat ze een wettig gekozen regering onder druk kunnen zetten.


  Maak melding

 10. Hebben deze mensen een schaamtegevoel voor zich zelf vraag ik me af. Adhin heeft een hele wagenpark gejat en dat hij nog durft zijn gezicht te laten zien.

  Didibri probeert zijn schoonzoon te verdedigen en niks anders.

  De kat komt vertellen dat hij de spek heel heeft achtergelaten.


  Maak melding

 11. Ze hebben zichzelf nog ongeloofwaardiger gemaakt door op tv deze comedie op te voeren.Ze hebben zichzelf tentoongesteld in negatieve zin.De onderzoekingen van de nieuwe regering gaan gestaag door.


  Maak melding

 12. Bouterse moeten ze laten oppakken en opsluiten want hij heeft al deze ellende veroorzaakt als leider van het land.Een boef en moordenaar en drugsdealer blijft zijn levenslang zo door gaan want hij weet niet beter en als mens is hij waardeloos.
  gemodereerd

 13. Bouterse en aanhang schijten bagger nu ,het is afgelopen met dat luxe leventje met al dat gestolen geld. Chan laat je aub niet verleiden door de duivel!!!!!!!alles laten onderzoeken en terug halen.!!!!!!


  Maak melding

 14. 1. Ik ben verbaasd dat ze niet hebben verteld waar boefdraad is.
  De hele Surinaamse bevolking in Suriname , Nederland, Amerika, Canada enz wil dat weten.

  2. Ze zijn niet transparant. Want dat woord hebben ze nooit in hun mond genomen.

  3. Er is maar een grote financieel expert , volgens de NDP, die de cijfers kon verklaren. Boefdraad.
  Maar die was er niet.

  4 Die Jonge dame zei dat stelen bestraft moet worden. Maar ze zei niet dat ze ervoor zouden zorgen dat ndp,ers die hebben gefraudeerd bestraft gaan worden. En dat ze uit de partij gezet gaan worden.

  4. Adhin zei dat ze alle cijfers hebben gegeven aan de nieuwe regering. En dat alles bekend was. Maar de nieuwe regering mag toch zelf onderzoek doen naar de cijfers???

  5. Na zes maanden zal de commissie anti corrupte verslag uitbrengen. Wanneer deze wordt aangenomen gaan nog meer paarse koppen rollen.

  Sranang gron tron gotou noja. Hiep, hiep, hiep.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 15. Ze zijn eerlijk geweest over de schulden van het land … ja ja .. waarom heeft Suriname nu zoveel schulden . Opsodemieteren met jullie sociaal democratische partij . Het heeft heel Suriname maar de verdoemenis geholpen . Suriname staat om 5 -0 achterstand dankzij de NDP . Ja jullie mogen een constructieve bijdrage leveren ,maar probeer de boel niet te destabiliseren zoals jullie 10 jaar lang gedaan hebben . A keba !! Genoeg is genoeg . Tijd voor capabele mensen om het land te besturen en Suriname te redden van de ondergang die de NDP 10 jaar geleden heeft ingezet .
  gemodereerd

 16. “De NDP antwoordt” op de welbekende manier met los lossie nanga bor borri. Ze hebben niks nieuws verteld en zijn ook niet met bewijzen gekomen. Met een paar verwijzingen naar algemene gegevens hebben ze niet hun onschuld bewezen.

  Sowieso is topcrimineel Gillmore H., ex min v fin, nog steeds ondergedoken. En heeft ook hij geen uitleg gegeven.

  De NDP kan alleen in een monoloog stoer en geweldig praten. Wanneer zij worden geconfronteerd om in dialoog verantwoording af te leggen en op duidelijk gestelde vragen concrete verklaringen te geven dan zijn zij daar toe niet in staat.

  De NDP heeft een ravage op elk niveau achtergelaten. Elk normaal denkend mens weet dat dat nooit in een mum van tijd opgelost kan zijn. Elke regering zal tijd nodig moeten hebben om eerst de stand van zaken goed in kaart te brengen. De NDP weet dat maar had niet verwacht dat Z. E. Santokhi en zijn Dreamteam zo voortvarend en in hoog tempo zaken zou aanpakken.
  De NDP heeft daarom een online goedkope show opgezet met als doel aandacht te trekken om vinger te wijzen naar de nieuwe regering. Want dat is was zij hebben gedaan. Zij wijzen nu al naar bijv de koers en de eventuele tijdelijke overbruggingslening die genomen zal moeten worden omdat er gewoonweg geen inkomsten zijn. Elk normaal denkend mens, zelfs een kind, weet dat als je vandaag zaait je morgen niet kan oogsten. Maar dit is wel wat de NDP eist van de nieuwe regering.

  De NDP probeert met hun aandachttrekkerij zoals gewoonlijks weer onrust en verdeeldheid te zaaien. Het zal mij niet verbazen dat zij oproepen tot staken en andere manieren van opruiing.

  Het lijkt erop dat het doel van deze optreden ruim vooraf al was gepland en ingestudeerd.

  Het volk van Suriname weet nu beter en weet dat zij mee moeten werken en geduld zal moeten hebben. Want velen hebben zelf gekozen voor de NDP, toen er werd opgeroepen op te komen voor je eigen belangen en de belangen van het land hadden velen geduld en bleven velen thuis. Dan kan men nu niet eisen van de nieuwe regering dat zij met een vingerknip de situatie veranderen. Ik heb al veel vaker gezegd dat elke dag dat de NDP aanblijft de schade groter wordt.

  De nieuwe regering is hard aan het werk voor een beter Suriname. Men moet beseffen dat voordat je gaat zaaien je eerst onkruid moet verwijderen, je land moet omploegen en gezond moet maken.
  Dus beste mensen geef deze nieuwe regering die tijd om jouw land gezond te maken. En laten we pas over enkele maanden weer kijken wat de stand van zaken is.
  Verbetering en verandering zijn processen die tijd kosten.

  “Pasensi na wan bita bong ma en froktu switi fu nyan”

  Don’t disturb, wij werken aan een beter Suriname. Krakti !


  Maak melding

 17. Al die gasten van de vorige regering oppakken en naar een onbewoond eiland verbannen. Beter verdienen ze het niet!!!
  gemodereerd

 18. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Hoefdraad grote afwezige tijdens NDP uitzending ‘De NDP Antwoordt’
  Maar de SURINAAMSE BURGERS, weten dat deze BOEFDRAAD reeds geruime tijd is ondergedoken.

  Maar hij komt nog bovenwater.
  Dus dat was weer een TONEEL OPVOERING van BAAS BOUTA met zijn overige PAARSE NDP schurken.

  Wat waren Martha KOENDERS en Roy Frits LANSDORF alias KWAKU X, bijzonder blij met deze toneel opvoering vanuit OCER via Apintie TV.

  En die grappenmaker Glenn Codfried van RadioMart in Amsterdam, blijft steeds de zaken van deze CRIMINELE PAARSE NDP LEIDER verdedigen.
  Daarom kreeg hij behoorlijk van langs van Gloria Bottse uit Rotterdam.


  Maak melding

 19. Eigenlijk moet er een parlementaire enquete komen omtrent regeerperiode 2010 – 2020. Bouterse zou dan onder “ede” moeten gehoord. Heeft Suriname een degelijk middel ? Zo niet dan zsm invoeren.


  Maak melding

 20. Heel goed dat de regering grote druk uitoefend. Ze willen met weerwoord komen, maar staan met mond vol tanden. Niks in te brengen. Een totale afgang is het resultaat. Alweer!


  Maak melding

 21. Ik lees verschillende berichten in de media.
  Adhin noemt de uitspraken fabels. Deze man moet niet zo hoog van de torens blazen. Hij hoeft niet eens schuldig te worden bevonden door een rechtbank. Hij is gewoon crimineel bezig geweest en dat gaat nu bewezen worden.
  Die ander bobo Bouterse, zelfde laken. En die dreigende toon “yu kan nati yu borsu. U hebt geen idee waarmee u bezig bent”, is de angst waarmee hij nu leeft. Die “slapeloze nachten” hebben nu plotseling een heel andere betekenis gekregen.
  Heeft Chan nog geen rechtshulp verzoek gedaan aan het buitenland om deze mensen veilig weg te zetten?
  Als de vorige regering zoveel bewijs heeft en een volledige administratie waarin alles is verklaard, waarom heeft de nieuwe regering deze dan niet in hun bezit?
  Was die Donovan Bruyne niet het hoofd van het Bureau voor de staatsschuld?
  Is het niet vreemd dat iedereen die (in)direct te maken heeft gehad met de financiën van het land nu spoorloos is?
  Als die Adhin en die Bouterse zoveel weten over de financiën van het land zoals ze beweren, moeten ze dan ook niet door de PG gehoord worden?
  “De ex-regeringsleider zegt dat al vroeg in de transitiefase hij de nieuwe coalitieleiders de stand van zaken bij diverse gelegenheden had doorgegeven. Hij had hen geen fleurige situatie voorgehouden, dus wisten ze wat ze zouden overnemen. Vanaf 2016 verkeert de economie in crisis, aldus Bouterse, en was het voor zijn regering vanaf die periode passen, meten en schuiven met middelen om het land draaiende te houden en de staatszorg gecontinueerd kon worden.”
  En hoe komt het dat het land in 2016 in crisis is gegaan? Is het niet bijzonder dat het land 10 jaar lang onder bewind van Bouterse in crisis lag en plotseling binnen twee weken Chan weer begint op te leven?
  Dit zijn allemaal zaken die het volk moet weten of mag het volk niet geïnformeerd worden over de rotzooi die is achtergelaten? Wie gaan ze vandaag nog meer voor de gek houden?
  Chan niet te lang wachten en meteen die hele criminele bende laten oppakken en vastzetten. Ze krijgen nu teveel ruimte om rotzooi en zand in de ogen van het volk te strooien. Het “Constante geklaag” kan alleen ophouden als alle rotzooi van de vorige regering is geïnventariseerd. Pas dan kan deze nieuwe regering hun ontwikkelingsplan aanpassen om het land verder uit de dal te halen.


  Maak melding

 22. Waarom zijn deze schurken niet in de bajes?????

  Iedereeen die ik zie met paars aan heeft gefraudreerd gestolen opgelicht etc ..de staatsbank is beroofd en de daders willen wat uitleggen?????

  Die schurken staan dr al allemaal staan ze op de foto en allen hebben boter op hin kop..begin bij het begin en pak alvast de moordenaar op tevens drugsdealer.

  We moeten recht door zee zijn …en geen uitzonderingen maken ook niet voor brunswijk.

  Zolang we met criminelen hebben te maken zullen we vervloekt zijn en nooit vooruit komen.
  Ga aub geen rekening houden en laten we met een schone lei beginnen.

  Dus bouta brunswijk en alle anderen hoefdraad etc allemaal de bak in….


  Maak melding

 23. Deze mensen hebben het land leeggeplunderd en systematisch kapot gemaakt. Ik weet echt niet in welke bubbel deze mensen leven. Het wordt tijd dat iemand ze uit hun droom helpt. Zie ze daar staan, tot op het bot crimineel en ondanks ze wakker zijn, dromen ze nog.


  Maak melding

 24. LIJKT VEEL OP AL HET GESTOLEN MEUBILAIR VAN HET KABINET VAN DE PRESIDENT DAAR.

  DEZE STOELEN EN TAFELS ZIJN GESTOLEN VAN ERGENS.

  ADHIN KAN ZO TE ZIEN NIET REKENEN. HIJ VERWART INKOMSTEN MET UITGAVEN??????????

  JESSURUN LIEGT ALSOF HET GEDRUKT STAAT. ZE WAS ALLANG MET VERLOF VOORDAT DE NIEUWE MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID AANTRAD. PLUS OP 16 JULI KRIJGT ZE 1 HECTARE SNEL SNEL OP PARA GETEKEND DOOR NOERSALIM.???HOE KAN DAT????

  WE WILLEN WETEN WAAR AL HET GESTOLEN GELD IS?????????????????

  WAAR IS DIE 200 MILJOEN USD VAN HET VOLK??????????????
  WAARVOOR 300 MILJOEN SRD STORTEN OP 16 JULI INAUGURATIEDAG OP EEN REKENING VAN EEN BOUWVAKKER. WIE IS DEZE BOUWVAKKER/FONDS?????????

  IS BOEFDRAAD NOG STEEDS IN GUYANA ONDERGEDOKEN. ONDANKS UITREISVERBOD.
  IRFAAN ALLI: KUN JE DEZE MAN GELIJK AFLEVEREN AAN SURINAAMSE JUSTITIE EN HOUDT HEM GEVANGEN ERGENS.


  Maak melding

 25. “Het constante geklaag is irritant en de regering komt zo zwak over”, vindt ex-assembleelid Silvana Afonsoewa.

  Het constante geklaag van de nieuwe regering is nog lang niet genoeg voor dat deel van het volk die heel graag wil weten wat er met hun centjes is gebeurd de afgelopen 10 jaar.
  Nu pas zullen wij zien wie nu die jap japi en kes kesi is….


  Maak melding

 26. Hoefdraad heeft zichzelf laten “verdampen”, evenals de vele miljarden $ uit de staatskas.

  En nu komen deze paarse POLITIEKE KUIKENTJES, wanhopig pogen recht te lullen wat krom is.

  De volgende NDP-bijeenkomst komt rechtstreeks vanuit Santo Boma.


  Maak melding

 27. De NDP Antwoord weer eens niet:

  Een incompetente directeur begint wat te zwetsen over dat men in 2 weken Covid niet heeft kunnen terug dringen. Zij zette een onmogelijk doel als het referentie kader.
  Opperspreekstalmeester Hopkinson moet Misiekaba en Abdoel doen vergeten.

  Afonsoewa was verspilde tijd.

  Aardappelen en Uien VP kwam niet verder dan een onsmakelijk betoog zonder verantwoording maar een samenvatting uit de begroting 2019 waarin hij een niet sluitende begroting besprak en niet de prestaties.
  Hij gaf ondertussen wel toe dat er verpond was aan Oppenheimer en sprak dat goed omdat de nieuwe regering aanwezig was bij een vergadering met Oppenheimer.
  Adhin vindt een staat van leningen bij Bureau voor staatsschuld dat er verantwoord is. Niets is minder waar. Wat er getrokken en afgelost is en waar het besteed is vormt de administratie.

  Bouterse spande kroon met in ben verbouwereerd etc. ze doen een beetje zielig over auto’s. Als ze niets beter kunt etc.
  Verder slechts loze priet praat voor laten we zeggen niet het slimste deel van het NDP bestuur. Hij beloofde de NDPers die binnen de ambtenarij door de maand vallen (gebrek aan kennis en kunde, diefstal, fraude etc) een batterij advocaten. Een loze kreet want net als Jesserun bewijzen ze niet capabel te zijn en slechts gefaciliteerd te zijn.

  Hoogte punt voor mij was de verschrompelde Abdoel die goed verscholen ging achter zijn schaamlapje.

  Kort gezegd zoals te verwachten een voortzetting van het gezwets voor de eigen applaus machine die sterk uitgedund is. Als ze mensen hadden kunnen krijgen hadden ze wel een paar honderd in de grote zaal kunnen samenbrengen.
  Nu waren er alleen de mensen die dommer zijn dan Abrahams.


  Maak melding

 28. Hoefdraad heeft wel gelijk zich in eerste instantie van A naar B te verplaatsen. Suriname komt over als een democratische rechtstaat. Maar ,gezien de hetze die men tegen de NDP wil voeren, is het te begrijpen dat hij tijdelijk een tactische verschuiving ondernomen heeft. Ga eens na ,Messias Santokhi had een interview met een Nederlandse journalist. Daar versprak hij zich. Hij ging op de stoel van het OM zitten. Patricia Etnel idem dito , zij zei “ Hoefie ,wo sroto yu! Een scheiding der machten wordt op deze manier niet helder en rechtvaardig, aangezien men bloed wil zien. A no e wroko so! Verder, heeft de NDP zich goed verweerd tegen alle valse onwaarheden.

  De huidige regering moet nu echt aan de slag! Pakiratigri wil de nieuwe tweede brug zien tussen Commewijne en Paramaribo. What about het grensgeschil met Guyana? Chan kan dat even tussendoor in de lunchpauze doen. Koers ,faf’ dati? Die arme Surinamers ,hoe ga je dat aanpakken? Tweehonderd dagen ,je hebt geen seconde te verliezen. De teller is al in werking.
  gemodereerd

 29. He Saba-KOE tingi fowru, de hele ochtend als een zwevende tingi fowru hier! Ga wat nuttigs doen en hou die grote snavel van je toch dicht😭🤣😂. Eén reactie is genoeg toch of zijn het frustraties? Suriname is een democratie en iedereen mag zijn of haar mening geven! Ook een zwerver tingi fowru als jou!
  gemodereerd

 30. Wayambo, je bent de grootste balgehakt die hier rondloopt. Suriname loopt op haar achterste benen en jij beschermd de verantwoordelijke bestuurders te vuur en te zwaard. Jij geeft geen flikker om Suriname. Het liefst zie je dat de NDP vrijgepleit van hun misdaden. Wayamlolo ik acht jouw zelfs in staat nog je homo vriendje te verpanden aan Abdoel inclusief een paar zakken aardappelen uien. Nee man neem lekker een duik vanaf de bosje brug dorpsidioot. 🥳🥳🥳🤣🤣🤣


  Maak melding

 31. Geef Chan en Ronnie tijd, er zijn pas 14 van de 200 dagen in office verstreken.
  Na de 200 dagen moeten zij kunnen aangeven in staat te zijn om Su uit de problemen te halen. Ingaan op alles wat de NDP doet of zegt is slechts oponthoud, een afleidingmanoeuvre om de tegenstander te destabiliseren. Vergeet niet dat politiek voeren verschillende specialiteiten kent. De overwinning op de NDP is een overwinning op basis van de hongerige magen van het Surinaams volk. Dus laat de NDP maar een bla bla bla strategie toepassen, maar jullie kracht kan alleen maar groter worden door het volk te behagen, en daar zullen zij proberen jullie te treffen.
  Het is nu oorlogvoering zonder wapens, maar de mofina wang zal er het slachtoffer van worden. De NDP moet nu genegeerd worden in elk opzicht, aandacht geven aan de NDP is las ting. We weten dat ze hebben gevreten en zich als ratten hebben gedragen, maar nu is het geen tijd om rattenvangers te zijn.
  Je kan een strijd winnen, maar de oorlog verliezen. Laat jullie focus niet zijn gericht op het winnen van de strijd, maar het winnen van de oorlog. YOU CAN WIN THE BATTLE AND LOOSE THE WAR.
  Er is een spreekwoord, wanneer twee honden vechten om een been, dan gaat een derde ermee heen. Chan en Ronnie zorg ervoor dat jullie niet de tweede vechtende hond zijn, maar de derde die er met de buit vandoor gaat.


  Maak melding

 32. Dus ze vroegen in 2015 om nog 5 want dan zou hun vernietiging volgens hun denken voltooid moeten zijn. Wel ze hebben die 5 gehad en nog ver voor het einde sprak Ronnie de zin meermaals uit: KAPTENG A BOTTO E SOENGOE.
  De doorsnee Suriname kan allen dagoeswing slag dus deng long libi a boto deng djens a heer tori.
  Er vielen mij een paar dingen op
  1. Tijdens het volkslied stonden daar alleen revo ratten zonder vaderlandsliefde want niemand had de rechterhand op het hart( niet vreemd natuurlijk want ze hebben er geen en zeker niet voor het land.
  2. Die onbeschofte gestoorde boeroe zat als het stoute jongetje van de klas helemaal achteraan.
  3. ddb liep op een gegeven moment niet voor het geblaat van aloebaba met zijn alugita weg en bleef lang weg. Had hij geen interessse in dat geraaskal ? Waren er achter de schermen belangrijkere zaken gaande?
  4. Was alubaba nou onder invloed? Ik denk het wel.
  5. Aan het begin had iedereen zijn/haar smoellap op maar uiteindelijk verlosten ze zich en weg waren alle voorgestelde veiligheidsvoornemens.
  Die 2 rappertjes hebben ook flink de barriere doorbroken. die ene ging zelfs langs het spreekgestoelte met zn ding en de BOKS werd ook grif gegeven.
  Voor de spreekbeurten krijgt iedereen een 5-


  Maak melding

 33. Hoe kon de huidige regering weten hoe groot de schuldenlast was die ze zou overnemen van dit tuig, er was helemaal geen sprake van openbaarheid van bestuur. Tien jaar lang was de slogan van iedereen binnen de NDP ‘Neks no Fout’ en nu zijn ze allemaal geïnfecteerd door hét waarheids-virus en zien Adhin, Afonsuwa, Misikaba, Van der San en zelfs Bouterse dat er fouten zijn gemaakt en hebben ze allemaal grote spijt en vragen ze om vergiffenis. Den man dis denki dati ala Sranan man law.


  Maak melding

 34. Beste landgenoten,

  Bouterse heeft opgeroepen om samen te werken èn Bouterse heeft belooft om een kruistocht tegen corruptie te beginnen.

  Laten wij alvast hieraan gehoor geven en de kruistocht tegen corruptie met twk starten. Laten wij hieraan meewerken het is òòk de wens van Bouta.

  Z. E. Santokhi zet nu alles voort en zet alles in om de kruistocht tegen corruptie waar Bouterse zo voor pleitte in werking te stellen.

  Bouterse zal nu heel erg blij moeten zijn met deze nieuwe regering want zijn partij, de NDP, was niet capabel om die kruistocht aan te gaan. De nieuwe regering gaat er nu wel werk van maken. Dus beste landgenoten wij moeten samenwerken aan die kruistocht !

  Niet storen, wij werken aan een beter Suriname.
  Tja go. Set kong !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 35. Beste mensen…., even heb ik op het net.. starnieuws en andere Surinaamse media stukken gelezen.. Ook op Facebook .. De corona-uitbraak geeft wereldwijd problemen.., ook in Suriname.. Beiroet.., ligt ver weg maar toch gaat er hulp uit Nederland, schrijven de Nederlandse kranten .. Nu.., de ndp, uitzending .. . De ndp is geen zeeschip meer.., geven ze zelf toe ook., ja, het is een koriaal met hr. Bouterse als kapitein… Hr. Bouterse weerlegt de feiten dat er op het ministerie van financiën, de afdeling van hr. Hoefdraad sprake was van mismanagement..Van Trikt gooit de bal terug… Van Trikt zegt dat hij niet alleen verantwoordelijk is voor de bank-roof van een kasreserve bij de moederbank van Suriname. Van Trikt zit vast in de Surinaamse staats-gevangenis… Hij geldt als vlucht-gevaarlijk, zeggen ze in Paramaribo .. .Bouterse zegt in de uitzending dat hij over een groot aantal advocaten beschikt die zijn regeerperiode tot op ’t bot kunnen verdedigen als zijnde effectief…, met een doelmatig beleid.. .Geef ons een kans om het te bewijzen zegt Ashwin Adhin, een ster binnen de ndp. Ashwin ziet geen bezwaar tegen een parlementair of justitieel onderzoek .. Ashwin Adhin zegt dat Suriname het internationaal zeer goed gedaan heeft onder de ndp.., regering . De Surinaamse ziekenfonds heeft volgens de ndp wraak genomen op Humfree hasrat, militair, arts en de stuurman bij.. de Surinaamse staats-ziekenfonds …Het op non-actief stellen van hasrat heeft volgens de ndp meer te maken heeft met het dossier – Horb., een sergeant die in gevang plotseling overleed. . Hasrat deed goed werk volgens de ndp.. Hasrat is een ndp topper zegt Doekhie uit nickerie ..Nu… . Hoe los je de huidige financiële problemen op…, ik lees een suggestie van de ndp dat er beter opnieuw geleend moet worden… Waar en bij wie er geld geleend moet worden vertelt de ndp niet duidelijk . Ashwin Adhin kent nog een paar Chinezen met geld,, zegt hij.. ..Volgens de ndp topper Doekhie is hoefdraad .., op familie bezoek in Guyana.. Doekhie zegt dat Hoefdraad wel een visum heeft maar geen paspoort.. Guyana werkt anders zegt Rashied doekhie … Doekhie zegt dat Hoefdraad in guyana is om aftevallen…Hij komt als slanke persoon terug naar Suriname zegt doekhie.. Wel mensen voor nu sterke vooral daar in Suriname en vergeet je mondkapje niet… .


  Maak melding

 36. Vroeger, kenden wij wel parlementaire enquetes en veroordelingen vanwege smeergelden en andere corruptie. wij spreken over de zeventiger jaren. heeft zelfs in mijn staatsinrichting boek gestaan, paramaribo, 1975-1980.

  eea kan weer worden ingesteld.


  Maak melding

 37. Haha, jullie hebben geluisterd en gekeken.
  Ik gaf de voorkeur aan voetbalwedstrijden EL, die mij totaal niet bekoren (Shaktar Donesk -Wolfsburg grrrr en later Inter – Getafe, ook bagger, maar minder).
  Ik pas ervoor om naar die onzin te luisteren. Ik lees hier wel in het kort wat voor koeterwaals ze zijn komen uitbraken. Als ik de reacties zo lees heb ik er verstandig aan gedaan.
  De koning in het schaakspel was afwezig, haha ja natuurlijk. Had er ook maar een persoon verwacht dat hij daar zou zijn? In levende lijve of desnoods via een internverbinding van waar hij ook moge zitten. Of hebben ze daar geen verbinding.
  Voor het geval dat er hier iemand is die denkt dat bouterse de koning is wil ik stellen dat ik het er niet mee eens ben. De koningin dan? Nee, dat kan niet.
  Hij is slechts een loper, abdoel was het paard en San een toren. Ik heb het vaker geschreven bouters wordt gebruikt binnen zijn partij, hij luisterde en luistert naar verkeerde mensen.
  Ze naaien hem bewust. Hij ziet dit niet, omdat hij te oud is geworden en/of omdat ze dit heel slim doen

  Als ik jullie reacties zo lees hebben ze dus gezegd;
  wat de regering stelt is niet zo. nou nou, daarvoor alle poeha? Kom op, zeg
  Welnu ik zou dan ingetogen hebben gereageerd en niet ,met de kreet; “‘De NDP Antwoordt’”
  Antwoord9t); dit kan je doen op een gestelde vraag
  Antwoordt; je gaat in op gestelde vragen en gaat er over heen en komt met iets extra’s
  In het kaartspel; ik ga mee en verhoog mijn bod. Dat is “antwoordt”
  Niets van dit alles dus.
  Het was een gepraat van diverse sprekers. Een zielige vertoning dus
  Het was dan ook beter geweest simpel te stellen: de ndp reageert

  Noersalim of hoe die man precies ook moge heten heeft de regering een dienst bewezen, door als demissionair minister zich te gedragen als minister.
  Hoefdraad’s laatste actie evenzo. (nog los van alle alle andere zaken)
  Hiermee werden handvatten gegeven om hen aan te houden.

  Sommige van jullie hebben haast. Bedenk dat als de PG niet met een HEEL GOED onderbouwde aanklacht met bewijzen op papier komt, de verdediging gaten in de aanklacht kan en zal schieten. De zaak wordt uitgesteld en misschien na lange tijd komen ze ermee weg met een flut straf. Daar zit men niet op te wachten.
  Dossiers goed lezen kost nou eenmaal veel tijd, echt heel veel tijd en dan heb ik het net eens over onderzoek en over formulering van de aanklacht. Een klein foutje en je verliest de zaak.
  Dus geduld

  ““Pasensi na wan bita bong ma en froktu switi fu nyan” met dank aan Para Express

  Nog even een opmerking over de 200 dagen
  1. Die kan je vergeten, mag je best blijven herhalen hoor als je hier geluk aan ontleend, maar het is van nul tot generlei waarde.
  NIEMAND had verwacht dat de ndp zulke walgelijke streken zou uithalen. zeker het laatste half jaar. Vele leningen, ja dat was bekend, maar wat er allemaal aan drek bijgekomen is, dat is gaat ieder weldenkend mens (dat moet je dan wel zijn) te boven
  Wat mij betreft heeft de heer Santokhi TIEN jaar de tijd om Suriname weer welvarend te maken. Slechts dan kan je tien jaar bouterse vergelijken met tien jaar Santokhi.
  Eerlijk zijn dames en heren en jochies.
  De criminelen daarentegen binnen deze sekte, die moeten binnen twee jaar opdraaien voor hun daden.

  Ook u mevrouw Afonsoema (excuus als ik de naam verkeer spel)

  ik heb twee vragen
  1. waarom staan ze in de houding?
  2. Wie is die man die bijna voorover valt, achterste rij, licht overhemd


  Maak melding

 38. Nou nou. Wat een muppetshow van de paarse roversbende. De vermoorde onschuld komen spelen. Hai baja. Ophouden met die paarse show. Nogmaals :jullie zijn afgewezen door het verarmd Surinaams volk, die jullie paarse leugenmachine zat zijn. Vandaag is de nieuwe regering 3 weken aan het bewind en een paar af edes eisen nu al resultaten, terwijl de meeste lijken nog uit de kast moeten komen.
  Het loopt de paarse roversbende nu al dun door de broek ( niet alleen paarse stront ) vanwege de aangekondigde anti corruptie wet. 10 jaar lang heeft de hoofdmatador van het paars bedrog geen aanvang kunnen maken met zijn kruistocht tegen corruptie. Integendeel zei hij ieder keer : zand erover. En daarom zit Suriname nu metalen de bedorven aardappelen van aloe baba en de paarse roversbende.
  De paarse bende pretendeert sociaal /democratisch te zijn. Maar in wezen schuilen de anti democraten (zeg maar coupplegers ) onder de paraplu van democratie en rechtsstaat. Kijk maar naar degenen, die zijn vertrokken, hoe ze behandeld zijn; al dan niet met fysiek gewelden bedreigingen. Gewoonte van de oude revo garde.
  Het zou hen enigszins coulance opleveren, als ze zich constructief zouden opstellen, zoals ze beloofd hadden en dat ze zich nationaal gaan opstellen in gran lanti oso DNA en daar kritiek en oppositie voeren.
  De lijder van de paarse bende heeft voor de zoveelste keer bewezen, dat hij geen volksmens is (anders zou hij conform de wil van het Surinaams volk in DNA plaatsnemen ) en niet kan debatteren en zichzelf, zijn familie en vrienden grandioos gefaciliteerd heeft met Surinaamse rijkdom behorende aan volk en land.
  Nu lopen ze van oudsher te blèren als verwende kinderen; om niet te spreken van keskessies en japjapies. En wat ze niet moeten doen, is verkapte bedreigingen uiten naar de regering. Want die formule werkt niet meer! Wo set eng.


  Maak melding

 39. Regering bouterse/adhin
  400miljoen no bing bung gie covid-19
  Maar foe sang wil min ramdhin 1.5miljaard voor covid-19 foe goh doe sang foe mik ing bedrijf kong moro gudu
  Belachelijk nanga a regering dja
  gemodereerd

 40. Sammy the Queen
  liep bouters weg terwijl een medelid het woord voerde? Geen respect
  Misiekaba gaf al aan over strijd binnen de partij
  Adhin heeft zich gruwelijk vergaloppeerd met z’n uien en aardappelen en wat nog meer
  ik heb vaak geschreven dat er ruzie moet zijn, want bouters deed dingen die juist er toe zouden bijdragen dat hij de verkiezingen ging verliezen

  @ Rambo
  Om te beginnen bedankt voor de duidelijke uiteenzetting
  Covid-19 is inderdaad nog behoorlijk aanwezig. Vijftien spelers van mijn geliefde voetbalclub Ajax zijn besmet geweest. Het aantal besmettingen in Nederland neemt weer toe en nu zijn Rotterdam en Amsterdam (steeds dichter bij mij )extra het haasje. De mensen onderschatten het.
  Vorige week maandag ochtend stond ik op en dacht ik ga vandaag een nieuw bankstel kopen
  Het was ongelooflijk!!! druk binnen. Bij een meubelzaak op maandag eind van de ochtend!!
  Ik was alleen, dus niemand kon me overhalen en ben nagenoeg direct weggegaan, ondanks dat knappe Hindoestaanse meisje met haar moeder haha. Op straat superdruk.
  Om de drukte mijden boodschappen vroeg doen
  En nog lees je hier figuren die willen dat de president en zijn manschappen het virus even uitbannen. Zijn deze mensen wel normaal vraag ik mij dan af


  Maak melding

 41. Hij is in Guyana lekker whisky met zijn vrienden aan het drinken. En natuurlijk proost hij op naam van de Surinaamse volk.

  En dat weten bliksem goed de vrienden van hem in Suriname.

  Ja toch vrienden 😜
  gemodereerd

 42. Bijdrage van dokter Cleopatra Jessurun was top. Is een zeer deskundige en bekwame dame! Ik hoop dat de huidige minister van Financiën beter uit zijn doppen gaat kijken voordat hij onzin gaat uitkraaien over die SRD 300 miljoen uit het Covid-19 fonds! Huidige regering, dwaal niet af en ga eindelijk eens regeren en doe wat je het volk hebt beloofd!

  @ Het is onjuist dat een ministerie mensen van Huize Ashiana oproept om de aan hen uitgereikte beschikking weer in te leveren. Dat is niet het gebruik bij de overheid in gevallen waarbij rechtspositionele misslagen zouden zijn gepleegd. Santokhi heeft bij herhaling het signaal gegeven dat de burger zijn regering heilig is en nadrukkelijk gezegd geen personen van hun post te zullen halen. Het getuigt van goed leiderschap om groepen in de samenleving met elkaar te verbinden en in alle rust iedereen te betrekken bij de ontwikkeling van het land. In de Surinaamse cultuur blijkt de politiek hiervoor nog niet rijp te zijn.

  @ Wat zeuren jullie nou over gronduitgifte aan het volk! Dat is toch ook opgenomen in jullie programma!

  @ Wat zeuren jullie dat de vorige regering meer dan 100 leningen heeft afgesloten. Dat zijn jullie nu toch ook bezig te doen! Jullie gaan SRD 1,5 miljard lenen voor de komende periode!

  @ Solidariteitsheffing!
  Veel mensen die tot de middenklasse behoren zullen het moeilijk krijgen als hier niet op de juiste manier invulling wordt gegeven. Haal het geld bij de mensen die het daadwerkelijk hebben en kom met creatieve oplossingen. Die zijn er genoeg.

  Waarom voeren jullie geen Solidariteitsheffing alleen voor de grootverdieners, ministers, DNA leden, departementsdirecteuren etc in! Voeg een zesde belastingschijf toe voor bruto-inkomsten van boven de SRD 100.000 per jaar. Die kan extra belast worden tot 52 procent, zelfs meer dan wat men in gedachten heeft (48 procent). Tot deze groep behoren de huidige en ex-presidenten, ex-ministers, ex-directeuren, etc. Schaf ook de extra voorzieningen voor deze groep geheel af. Daardoor houdt de regering dus meer geld over. De dubbele salarissen niet te vergeten.

  Geld bij het dubbel getergde volk halen is de simpelste oplossing en zeker niet de meest rechtvaardige. Nu moet deze regering en zogenaamde dreamteam met creatieve oplossingen komen! Waar blijft uw creativiteit om het volk te ontzien?
  gemodereerd

 43. @Para Express je hebt groot gelijk. Bouta weet nu ook dat het fout is gegaan tijdens zijn regeer periode. Nu een ander de kans geven om schoonschip te maken. Dit moet gerespecteerd worden. Keulen en Aken zijn ook niet in 1 dag gebouwd. Hoop dat deze regering het land uit de slop haalt. Er zullen zeker wat leeghoofd zijn die deze regering zullen bekritiseren. Wat erg jammer is. Het volk wil het beter hebben.
  gemodereerd

 44. a sorie keba, de volgende verkiezing net zoveel stemmen, is een zetel en daarna: a keba.

  @Esmerald 6 augustus 2020 At 00:38
  Whoehahaha.
  De vele kijkers, zijn de reacties rechts van het beeld. 6000.
  Mie lafoe yere, suri’s zijn gezellig.

  Zielig stuk theater. 👽👻
  gemodereerd

 45. Deze moordenaar komt niet met bewijsstukken en heeft het left gehad om te zeggen dat deze regering zijn beleid moet voorzetten!!!!!!!!!👎
  Waarom heeft hij zich niet aan het beleid van Venetiaan gehouden toen de koers net nog geen 3,00 was???

  Waar is Hoefdraad die zogenaand niets heeft gedaan???


  Maak melding

 46. ” …
  Chandaal 6 augustus 2020 At 13:40

  Nutteloze actie. Het verschrikkelijke is dat deze lieden echt denken dat ze het land vooruit gebracht hebben. Ze zijn daar 100% van overtuigd.
  … ”

  Ashwin Aloedin heeft een workshop over liegen gehouden. Hij vertelde o a dat als je 100 dagen en 100 nachten een leugen verteld dat die leugen dan een waarheid wordt. En hij adviseerde erbij dat je zo vaak een leugen moet herhalen totdat je er zelf in gaat geloven.

  Dat filmpje is al een aantal keren voorbij gekomen.
  Wie heeft dat nog meer gezien ?


  Maak melding

 47. Wayambo. Heeft jouw paarse lijder een collecte gehouden voor het verarmd Surinaams volk tijdens zijn showmeeting? Nee en hij zal het nooit en tenimmer doen. Maar Carmen Rasam zal ze kaalplukken; die paarse roversbende.


  Maak melding

 48. Bouta, als ik jou was zou ik geen grote bek open trekken. In ben geen Chan maar ik zou heel boos worden en als wraak alle NDP corruptelingen oppakken, financieel uitkleden en opsluiten.
  Misschien ben jij je niet bewust van datgene wat jij hebt gezegd, maar het komt erop neer dat je zegt: niet zeuren, je moet ons zelfs dankbaar zijn dat je de puinhopen die wij in de afgelopen 10 jaren hebben achtergelaten voor ons mag opruimen


  Maak melding

 49. De heisa rond Hoefdraad is een smerige maar doordachte afleidingsmanoeuvre van de regering Santokhi. Men weet nu al dat Santokhi faalt nu al van alle kanten. Suriname krijgt mogelijk vele duizend vovid besmettingen. Nu komt ook naar buiten dat Santokhi aan lenen is geslagen. Waar zijn de zoveel beloofde diaspora gelden van hem. De benzineprijs wordt verhoogd en er komen nog meer maatregelen om de bevolking te wurgen. Mensen werden met duizenden Euro’s omgekocht om op de VHP te stemmen. Ze zullen allen zwaar teleurgesteld worden. Zo zie je maar weer de beste stuurlui staan aan wal.


  Maak melding

 50. Wayambo: soms moet je geld lenen om uit die shit van leningen te komen.
  Sommigen zoals Bouta hebben het anders aangepakt. Die lenen geld om het lenen of voor de 15% provisie van de heer Hoefdraad, waarvan bout een deel toegeschoven krijgt. Time Will tell. Er zullen nog veel meer lijken uit de kasten vallen.


  Maak melding

 51. @Wayambocus; je kraait alleen onzin uit, je kan liever terug onder die steen waar je vandaan komt. Dat er nu geld is geleend, is bedoeld om rekeningen die jou regering en leider heeft achtergelaten, te kunnen betalen. Ga je huiswerk beter doen. Als die leningen niet waren aangegaan was suriname verder gezakt op de lijst van junkstates. Er is nu al in twee weken meer gedaan dan jou regering in 10 jaar heeft gepresteerd. Jou leider heeft samen met zijn matie boef de begroting van 2019 gedekt met een lening. Daarbij is het is volkomen onduidelijk waar de inkomsten 4 miljard us dollars naartoe is gegaan. Ga dat maar goedpraten, kruip terug onder die steen of bespaar ons gewoon je stom gezwets, joe agoe-dagoe joe!


  Maak melding

 52. Bouta-lovers hebben de afgelopen 10 jaar bewezen dat zij niet weten wat prioriteiten stellen betekent, daarom begrijpen zij de werkwijze van Slim-Suriname niet.
  Dit NDP-volk zal voorlopig blijven klagen. Nu moet er echt gewerkt worden en is er voor gratis profiteren geen begrip meer. En dit doet pijn bij de paarse profiteurs.

  T.a.v. de NDP,
  Niet storen, wij werken aan een beter Suriname.

  God zij met ons Suriname. Krakti !


  Maak melding

 53. @Wayambo en @RobG
  Ndp ezels,waarom is het zo moeilijk voor ezels als jullie twee te begrijpen dat jullie criminele baasje de staatskas heeft leeg geroofd en een failliete Suriname heeft achtergelaten voor president Santokhi?
  Is er behalve de criminele ndp regering nog een derde persoin geweest die toegang heeft gehad tot de staatskas?
  Mamapiemas…hoe denken jullie dat de nieuwe regering het land moet leiden met een lege staatskas?
  De nieuwe regering is genoodzaakt geld te lenen wat niet zo hoefde te zijn als de criminele ndp regering de staatskas gevuld zou achterlaten ipv leeg te roven!
  Je baasje leende van de hele wereld ..de internationale bedelaar..gewoon in naam van de surinamers.Toch moeten de ambtenaren elke maand eerst staken en bedelen om salaris in ontvangst te nemen ondanks de miljarden die jullie baasje bij elkaar bedelde.
  Dus jullie twee, ..Zwijgen, ja!
  Ps
  Waar houden jullie Boefdraad schuil?!


  Maak melding

 54. RobG de ndp heeft de afgelopen 10 jaar meer uitgegeven dan dat er binnen kwam. Waarom heb je toen je bek niet open getrokken. Jij als econoom weet dat het niet ongelimiteerd kan. Nu de ndp een puin hoop heeft achtergelaten mogen de vhp en abop de scherfen opruimen. En ja dat gaat niet geheel pijnloos. Nw regering is niet eens 1 mnd aan het werk. Stop met janken en beoordeel ze over 12 mnd.


  Maak melding

 55. Ze hebben juist hun prioriteit gesteld. Prioriteit nr 1 was: desh dhan ka loot hai, loot sake to loot. Ant samai pastaaye ga, jab praan jaaye ga chhooth.
  (De rijkdom en de bezittingen van het land zijn te grijpen, grijp alles wat je kan. Wanneer je laatste adem is geslagen, heb dan geen spijt dat je het hebt nagelaten).

  Oorspronkelijke versie:
  Raam naam ka loot hai, loot sake to loot, ant samai pastaaye ga, jab kanth jaayega rooth.
  (De naam van Heer Raam is for free, dus prevel het zoveel als je kan. Want aan het eind, wanneer er geen klank meer uit je keel komt en je het dan wil doen, zal de grote spijt en berouw te laat blijken te zijn.)

  Oftewel: sla je slag wanneer dat kan!!


  Maak melding

 56. De ndp met haar roofpolitiek olv een veroordeelde crimineel /moordenaar met een veroordeling van 20 jaren gevangenisstraf aan zijn mars..
  Wat een show…wat een land.


  Maak melding

 57. @paramang: in de tijd dat ik in su woonde, kwam ik vaak met mijn ouders in para, bigie polka ayo en matta omdat mijn ouders daar vrienden hadden. In die tijd ruim 45 jaar geleden hadden de mensen behalve niveau ook nog normen en waarden. Maar jij bent met jou postings een schande voor het dorp waar je vandaan komt, mi boi. Je kraamt alleen maar wartaal uit, in de hoop op reacties. Nou hier heb je er een! Misschien een idee om samen met je matie wayambo in een bootje te stappen en te pendelen naar ston eiland. Dan kunnen jullie je samen onder die grote steen verbergen😂😂


  Maak melding

 58. @Ray,

  Nu het kalf verdronken is komen Wayambo en RobG hun hand ophouden. Jarenlang hebben we ze niet gehoord over hun verkwistende Sinterklaas beleid. Deze lui moeten hun smoelwerk houden.


  Maak melding

 59. Lieve mensen. Geen aandacht meer besteden aan de paarse wc worongs. Ze kunnen alleen maar functioneren en aandacht krijgen als ze tegendraads zijn /pro paars.
  Nu is wel duidelijk geworden wat de geheime gesprekken tussen de vhp /abop en de ndp inhielden. Zg Leonsberg accoord deel 2. De paarse lijders senior wc worongs dachten dat ze de huidige president en vicepresident in wurgafspraken konden houden gelet op het gejank van bouta. Regelmatig overleggesprekken etc. Wie en wat denkt bouta en zijn paarse roversbende dat ze zijn en dat Suriname eigendom van ze is?
  Dan heb je echt koengkoeng en tokotoko in je cabeza. Dat heb je een grootheidswaanzin van hier tot tokio en dan geldt :verberde sikie no habi dresi. …
  Deze regering kan en mag zich niet aan deze afspraken met de paarse bende houden INDIEN zij van het Surinaams volk houden. Bouta had geroepen : u hoeft niet van mij te houden; maar ik hou wel van u. Omdat hij dacht dat we naïef waren en dat we vergeten zijn wat hij en zijn boevenbende ons land hebben aangedaan. Regelrecht de paarse beerput ingedonderd. Het moet steeds worden gezegd, zodat de verarmde bevolking zich blijvend herinnert en zegt :NOOIT MEER NDP.


  Maak melding

 60. Ik ga weer proberen te reageren. Ik hoop niet dat jullie mij blocken.
  NDP beleid heeft Suriname verarmd en heeft de criminaliteit doen toenemen. Recentelijk heeft mijn broertje in Suriname op Domburg een overval door 4 boslandcreolen overleefd. Hij is door 4 boslandcreolen overvallen, hij woonde geïsoleerd, zonder buren om zich heen en de rovers hebben kunnen toeslaan. Bewapend met houwers, pistool en hamer zijn ze zijn woning binnengedrongen. Voor hem een complete verrassing. Zochten naar 60 duizend euro die mijn broer in huis zou hebben. Ze zijn met minder na uren lang het huis doorzocht te hebben. zijn met minder euro en dollars vertrokken met medeneming van zijn hele huisraad in een pick up van hem.
  Ongelooflijk wat deze smeerlappen anderen aandoen. Mocht ik zulke mensen op mijn erf in Su tegen komen, dan zal ik er voor zorgen dat ik het overleefd en dat ze het niet na kunnen vertellen. No mercy voor deze honden. Moderator ik hoop dat u mijn reactie niet verwijderd.
  gemodereerd

 61. Niet vergeten, de criminelen lees ndp hebben 10 jaar geleden +/- USD 1.000.000.000 in kas, min +/- 200 á 300 miljoen schuld die nog uit stond van de vorige ndp regering Keizer Bokasa II (Wijlenbosch) over genomen. Wij willen weten wat er met dat geld en de huidige schulden gebeurt is. De ndp debielen kunnen op hun kop gaan staan maar wij laten ons niet afleiden. Tot op de bodem uitzoeken. En wie weet, hoeven wij voorlopig geen leningen aanboren maar gewoon het gestolen geld bij RobG(oebbels) en alle andere N(ationale) D(ebiele) P(ersonen). Kan je na gaan hoe achterlijk deze mensen zijn, niet verbazen wanneer er een foto opduikt met de stoelen, alleen stonden de stoelen nog op het Ka-kabinet van de pléesident, niet de huidige want die is één president. Net als een kauwlonel en een Kolonel.


  Maak melding

 62. Wanneer gaat dit monster begrijpen dat hij niet meer welkom is niet gekozen is door het volk En uitgekots is.
  Mensen vermoorden is een misdaad tegen de menselijkheid, wanneer gaat het kwartje vallen.
  Jij mag je oude dag vieren met kind en kleinkinderen , maar de anderen liggen onder de grond
  Geen geweten dus gewetenswroeging .


  Maak melding

 63. Pico
  Mijn docent heeft mij ooit gezegd “Kenneth je hebt ogen om te kijken en te dromen” en dat deed je toch wel toen je de beauty zag met haar moeder.


  Maak melding

 64. O, trouwens ben vergeten te vermelden dat hij met een pistoolkolf is bewerkt. Maar God is groot. Hij heeft een tweede kans gekregen in zijn leven.
  Hij woont zo geïsoleerd dat al zou hij schreeuwen om hulp dat niemand hem zou horen. En de smeerlappen hebben dat allemaal goed voorbereid. Ze zijn via het bos zijn ze zijn huis binnengedrongen. Ze zullen zijn geholpen door mensen in de buurt. Zelf mensen die in jouw buurt wonen zijn niet meer te vertrouwen. In zo’n moreel afgegleden Suriname wonen wij, waar mensen niet meer het verschil zien tussen goed en kwaad. En wat ze hun medemens aan doen.
  En dat jouw leven op zo’n moment moet afhangen van de gratie van zulke honden.
  NO MERCY.


  Maak melding

 65. Dat ze niet meteen het boetekleed aantrekken, dat snap ik wel. Maar dat ze ook nog een soort van “omgekeerde psychologie” willen toepassen alsof de nieuwe regering onder Chan de boosdoener is van alle kwaad slaat echt alles. Dan moet je echt een hele dikke huid hebben en heel, heel, heel veel boter op je kale kop. Het volk heeft ze allang door en heeft ze inmiddels ook uitgekotst.
  Hoe geloofwaardig wil je nog overkomen. Al laten ze zich hier vertegenwoordigen door een stelletje idioten zonder ruggengraat, het blijft een criminele organisatie.


  Maak melding

 66. Gisteren tijdens de openbare DNA vergadering over covid is de opmerking gemaakt door Gajadien over de vernietiging van de Surinaamse samenleving door de paarse roversbende. Gelijk begon bobo vw amarok te janken over de term. Ook boefa balkte over dingen. De paarse maskers zijn al gevallen in DNA. Trouwens hoe gaat boefa beleidsmedewerker spelen op Buza, terwijl hij dwarsligger is in DNA?
  Terugdraaien die last minute benoeming. Bekijk ook de filmpjes van Paul middellijn op YouTube.heel interessant.
  En ook de 4 kleuren van een uitzonderingstoestand zijn interessant : geel. .oranje. ..rood en. …..paars! Dat Is de ergste vorm van een uitzonderingstoestand. I rest my case.


  Maak melding

 67. Pico 6 augustus 2020 At 12:25
  1.”Voor het geval dat er hier iemand is die denkt dat bouterse de koning is wil ik stellen dat ik het er niet mee eens ben. De koningin dan?”
  2. “Wie is die man die bijna voorover valt, achterste rij, licht overhemd”
  ==========================================

  1. Het zal niet zo lang duren of hij wordt inderdaad de koningin van Santo.
  2. Volgens mij is dat Abrahams die daar staat.


  Maak melding

 68. Mijne mensen
  Degenen die naar dit zogenaamd online massameeting heeft gekeken, kan tot de econclusie komen, dat de NDP dood en verderf betekent voor de Surinaamse samenleving.

  Men heeft helemaal geen spijt van wat men heeft gedaan.
  Wat ik wel heb opgemerkt is dat een paar van ze mager zijn geworden.
  Want van bloed geld ga je nooit kunnen genieten.

  En dan een Cleopatra, al die tijd kon ze heel goed Sranantongo spreken, foei toch.
  Mevrouw is boos , want haar portemonnee is een beetje lichter geworden.
  Haar optreden van gisteren doet me aan Koninging Cleopatra van Egypte denken.
  NDP begint al weer.

  Mensen opgepast, ze doen het altijd.
  Elk keer wanneer ze een puinhoop hebben achter gelaten, proberen ze met leugens weer aan de macht te komen.
  Suriname hou ze in de gaten.
  Na regering Wijdenbos had deze paarse partij Limbo gebruikt om Venetiaan te ondermijnen .
  SURINAAMSE kiezers wees op je hoede,
  ze willen terug komen.
  Bouterse is nog niet klaar met Suriname.
  Hij wil dit land weg vegen van planeet aarde.
  De afgelopen jaren hebben wij het gezien.
  Telkens laat de NDP een puinhoop achter, dan komt er een nieuwe regering die dat moet opruimen onder moeilijke omstandigheden, net als de huidige regering en wanneer alles weer goed gemaakt is , dan komt partij paars weer terug om te komen stelen enz.
  Suriname laat dit nooit meer gebeuren.
  Als de paarse regering weer aan de macht moet komen in ons land zullen we vluchtelingen worden in het buitenland.
  Velen van ons zullen het leven laten ,
  want het gaat erger worden.
  Als je als Surinamer van je zelf houdt ,
  zeg nee tegen deze boeven bende.
  Er hangt een moordenaars geest over deze paarse partij, daarom kan het ze niet schelen, als 90% van de samenleving het moeilijk heeft.
  Een ieder voelt het nu in ons land, ook al ben je rijk.
  Alles is nu hopen dat het goed komt.
  Surinaamse kiezer bewaakt je democratische recht.


  Maak melding

 69. Mijne mensen
  Degenen die naar dit zogenaamd online massameeting heeft gekeken, kan tot de econclusie komen, dat de NDP dood en verderf betekent voor de Surinaamse samenleving.

  Men heeft helemaal geen spijt van wat men heeft gedaan.
  Wat ik wel heb opgemerkt is dat een paar van ze mager zijn geworden.
  Want van bloed geld ga je nooit kunnen genieten.

  En dan een Cleopatra, al die tijd kon ze heel goed Sranantongo spreken, foei toch.
  Mevrouw is boos , want haar portemonnee is een beetje lichter geworden.
  Haar optreden van gisteren doet me aan Koninging Cleopatra van Egypte denken.
  NDP begint al weer.

  Mensen opgepast, ze doen het altijd.
  Elk keer wanneer ze een puinhoop hebben achter gelaten, proberen ze met leugens weer aan de macht te komen.
  Suriname hou ze in de gaten.
  Na regering Wijdenbos had deze paarse partij Limbo gebruikt om Venetiaan te ondermijnen .
  SURINAAMSE kiezers wees op je hoede,
  ze willen terug komen.
  Bouterse is nog niet klaar met Suriname.
  Hij wil dit land weg vegen van planeet aarde.
  De afgelopen jaren hebben wij het gezien.
  Telkens laat de NDP een puinhoop achter, dan komt er een nieuwe regering die dat moet opruimen onder moeilijke omstandigheden, net als de huidige regering en wanneer alles weer goed gemaakt is , dan komt partij paars weer terug om te komen stelen enz.
  Suriname laat dit nooit meer gebeuren.
  Als de paarse regering weer aan de macht moet komen in ons land zullen we vluchtelingen worden in het buitenland.
  Velen van ons zullen het leven laten ,
  want het gaat erger worden.
  Als je als Surinamer van je zelf houdt ,
  zeg nee tegen deze boeven bende.
  Er hangt een moordenaars geest over deze paarse partij, daarom kan het ze niet schelen, als 90% van de samenleving het moeilijk heeft.
  Een ieder voelt het nu in ons land, ook al ben je rijk.
  Alles is nu hopen dat het goed komt.
  Surinaamse kiezer bewaakt je democratische recht.
  Dank u


  Maak melding

 70. Er ligt voor miljarden aan SRD in de huizen van mensen, en hiermee wordt nog steeds handel gedreven. De valutawet moet herziend worden ingevoerd, zodat er gehandeld kan worden. Bij de NDP zit meer geld dan bij de rest van de bevolking, ze hadden die wet bewust gemaakt omdat de move van de PG en VHP verwacht werd.


  Maak melding

 71. In de getto’s heeft de VHP jongeren omgekocht met tienduizenden Euro’s om afstand te nemen van de NDP. Deze jongeren moesten anderen overhalen om niet op de NDP te stemmen. Ik hoor dat men ook heel veel geld aan Misikaba heeft geboden om over te stappen. Een ding is duidelijk. Deze regering heeft helemaal geen uitstraling naar de bevolking. Zij hebben de kiezers misleid. De mensen die voor hen hebben gekozen gaan nu op de blaren zitten. De leugens die zij rondbazuinen zijn niet lang vol te houden. Het is een gemene afleidingsmanoeuvre om de bevolking te gaan wurgen. De subsidies op water, gas en elektriciteit zullen afgeschaft worden. De arme mensen, arbeiders en ambtenaren zullen er de dupe van worden. Het is een kwestie van tijd dat stakingen gaan uitbreken. Brunswijk gaat zijn samenwerkingspartner ook laten vallen omdat hij ook misleid wordt. Zijn achterban die voor 90% uit behoeftigen bestaat gaat morren.


  Maak melding

 72. Aloe baba is net toegelaten tot DNA. Hopelijk begint hij als een twatwa te fluiten om alvast te vertellen : Pe A moni de; hoe het zit met het inventaris van het kabinet van de vicepresident; en als klap op de vuurpijl; waar is het wagenpark van het kabinet van de vicepresident. Om makkelijk te beginnen. Als hij al begint te fluiten; doorpakken naar alle leningen. En ook de anti corruptie wet actualiseren, zodat er genoeg kapitalen worden afgepakt van de paarse roversbende.Zodat die paarse wc worong robg niets anders rest dan netwerk als wendy te gaan springen bij de bosje brug.


  Maak melding

 73. Tenn eerste @Singsing: Ik zag alleen op Bosland Creolen gelijkende wannebe zanggroepjes optreden bij die zg online waarheids verantwoording.
  Er zijn nog wat dingen die ik U als lezers en Denkers wil aanbieden ter overdenking. Een Nederlands spreekwoord luidt: Schoenmaker hou je bij je leest. Als paarse vrouw met een doktersbull moet je een goeie acountant in dienst nemen voor het cijferwerk cleopatja!
  Geen cent van ndp of de vorige regering zit in het Regionaal Ziekenhuis Wanica! Google deze 3 woorden en klik de link van Wikipedia aan! “Het ziekenhuis werd gebouwd met ontwikkelingsgeld van de Volksrepubliek China. Het was op dat moment het grootste project dat China voor Suriname heeft uitgevoerd.[2]” en deze: ” Ministerie van Volksgezondheid, Wanica Ziekenhuis bewijs van hechtere relatie Suriname-China, 11 februari 2020″ dit zijn voor nu 2 aanhalingen om aan tte tonen dat cleopatja een onvoldoende krijgt voor haar huiswerk. Verder is de inrichting gedaan met gedoneerde materialen oa uit Nederland.
  Dokter cleopatja wat leg je uit over het hoge aantal positieve gevallen? Dokter Wim Bakker kreeg in zijn radioprogramma op zondag nog ver voor de eerste Surinaamse dode de vraag hoe groot het besmettingsgevaar in een vliegtuig is en wat het reproductiegetal was. Zijn antwoord was 2 of 2 komma zoveel maar niet meer. Dokter Bakker is door jullie weggewerkt bij het BOG maar hij heeft meer medische kennis in zijn pink dan U in Uw xl hoofd. Hoe kan je een pandemiegetal in de schoenen van een regering schuiven die amper 2 wkn werkt terwijl de incubatietijd gemiddeld 3 wkn is van het virus? Waarom vraag i mij af stapt dat mens juist nu op nu juist blijkt dat zij heeft gefaald tijdens haar aanstelling? Het reproductiecijfer zal er altijd zijn dus 1 besmette persoon kan minimaal 2 anderen besmetten. Dus vraag aan een schoolgaand kind wat de uitkomst van de vermenigvuldiging in 2 wkn minimaal is. Vanaf volgende week mag je de schuld in de schoenen van de huidige regering schuiven.
  Dokter je hebt een eed afgelegd toen je arts werd ik snap niet dat je juist nu omdat je politieke kleur het van je eist je terugtrekt uit je verantwoording om juist nu ook je medemens met je medische kennis ten dienste te staan. Je bent gewoon een Golddigger een verwend klein zielig meisje dat van toeten nog blazen weet en harteloos is
  Na je optreden van gisteren, zou ik je nog niet eens vertrouwen met een tetanusinjectiie want voor hetzelfde geld is het een dosis propofol. Ma mi dah ai!


  Maak melding

 74. @ RobG

  Wie ben jij en waar zit je?
  Ik wil jou persoonlijk ontmoeten om je te ontmaskeren omdat jij een gewetenloze NDP-trol bent.
  Of zit je bij Hoefdraad? Pseudo econoom.


  Maak melding

 75. Ik heb het programma niet gezien, maar wil op basis van gelezen berichten een reactie doen richting mevrouw Jessurun.
  Mevrouw J. Toen ik u bezig zag kreeg ik net als bij mevrouw Veira een enorme bewondering voor U.
  Nu is mijn bewondering voor u gedaald tot het absoluut nulpunt.
  Redenen: Ik heb een gedeelte van uw administratie van het covid fonds gezien en bekeken en ik vind dit een prachtig staaltje van overfacturering. Ik heb uw administratie niet gecontroleerd maar dit voel ik gewoon aan mijn ballen. U bent dus overduidelijk geen vrouw met ballen want die zou zo’n administratie niet op na te houden.
  Ik wil wel uw administratie gebruiken als schoolvoorbeeld voor studenten en ook als waarschuwing hoe het niet moet.
  Kennelijk hebben enkele figuren van de NDP hiervan mede geprofiteerd want u bent beloond met een gigantische lap grond.Zeker is dat u meer stoute dingen hebt gedaan.
  U bent uw artsendiploma niet waardig.


  Maak melding

 76. Lokoe no, zowel Bouterse als Adhin spreken elkaar tegen. De één (Adhin) zegt dat het niet waar is wat de nieuwe regering zegt over de schulden, de ander (Bouterse) zegt dat de nieuwe regering wist waar ze aan begonnen.
  “Ik had gezegd dat ze hun borst moesten natmaken, omdat het niet een makkelijke job zal zijn.”
  “De ex-president heeft eenieder opgeroepen om af te stappen van dit pad, omdat dat ons nergens naartoe zal leiden. “Laten we teruggaan naar de afspraken die gemaakt zijn.”
  Bouterse over welke afspraken heb je het hier? Als dat de afspraken zijn over het sociaal contract met het volk, kan dat helaas niet meer. Daar ben je rijkelijk te laat voor. Het volk van Suriname is alleen maar armer van geworden de laatste 10 jaar en heeft nu voor eens en voor altijd afgerekend met de NDP. Nu nog 16 zetels, de volgende verkiezingen 6 zetels en daarna nul, nulo, nada, zero.


  Maak melding

 77. Net schorsing live DNA vergadering. ..net ministerronde over de verschroeide aarde politiek van de paarse roversbende op de ministeries. En toch wilden bobo Parmessar en melvin boeva zich misdragen als 2 paarse japjapies en keskessies. …ze konden de paarse stront niet aanhoren. .
  Na de schorsing verder. Wo set eng


  Maak melding

 78. Net heeft vicepresident Brunswijk een onthulling gedaan over paarse rat Ebu Jones. ..DNA lid. ..28 juli voor 2500 us dollars consultant bij grass alcohol en 4 augustus anderhalve maand salaris al gekregen. ..Ebu Jones moest het bekennen. …boeva volgt nog. …paarse roversbende


  Maak melding

 79. GrietjeBie 6 augustus 2020 At 22:27
  @ RobG

  Wie ben jij en waar zit je?
  Hij weet zelf ook nie meer wie hij is. rob less, robg, rbro of gewoon wayaboom
  Hij zit in de door hem geliefde ghetto. Ghetto? Ghetto?, hersene volledig aangetast door zwavelzuur daarom is ie soms rob less, robg, rbro heelemaal verzuurd. hij verplaatst zich van abra broki naar boma op zoek naar bana
  Maar da kan helemaal nie ghetto
  wij van de ndp hebbe zo lang geregeerd, wij heeft echt geen ghetto’s gecreëerd hoor.
  En als die er al ware dan heeft onze ndp ze allemaal vernietigd. Punt uit


  Maak melding

 80. Cleopatra Jessurun
  Naar navigatie springenNaar zoeken springen
  Cleopatra Jessurun
  Jessurun, circa 2019
  Jessurun, circa 2019
  Geboren oktober 1979
  Paramaribo
  Land Suriname
  Beroep algemeen arts
  directeur
  Religie christelijk
  Portaal Portaalicoon Politiek
  Cleopatra Jessurun (Paramaribo, oktober 1979) is een Surinaams arts en bestuurder. Sinds januari 2019 is ze directeur van het ministerie van Volksgezondheid. Tijdens de coronacrisis in Suriname is zij een van de leidende personen in het Nationaal Covid-19 Managementteam.
  Biografie[bewerken | brontekst bewerken]
  Jessurun studeerde vanaf 2002 interne geneeskunde (general medicine) in Cuba. Hier behaalde ze in 2009 de graad van Doctor of Medicine. Van 2012 tot 2017 werkte ze als algemeen arts en manager spoedeisende hulp (SEH) voor het Mungra Medisch Centrum in Nieuw-Nickerie. Aansluitend was ze twee jaar medisch directeur bij dit ziekenhuis.[1] In januari 2019 volgde ze Maureen Wijngaarde-Van Dijk op als directeur op het ministerie van Volksgezondheid, als waarnemend directeur.[2][3]
  Op het ministerie is ze naast andere zaken betrokken bij de beheersing en voorkoming van virusziekten, zoals malaria[4] en ebola. In augustus 2019 stelde ze het ebolaprotocol in werking toen een reiziger uit een ebolagebied in Democratische Republiek Congo het land binnenkwam. Hierop volgde een verplichte quarantaine voor een periode van drie weken.[5]
  In januari 2020 anticipeerde ze op het SARS-CoV-2-virus met de oprichting van een National Public Health Response-team, in samenwerking met het Surinaamse focalpoint van de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO).[6] Tijdens de coronacrisis in Suriname is zij een van de leidende personen in het Nationaal Covid-19 Managementteam.[7] Na de het aantreden van minister Amar Ramadhin zei ze dat ze ontevreden was over de andere aanpak en nam ze ontslag. Rond dezelfde tijd kreeg ze ook ruim een hectare grond voor tuinbouwdoeleinden toegekend, die op 14 juli 2020 door demissionair minister Mike Noersalim was ondertekend.[8] Na haar aftreden verdedigde ze zich tegenover de NDP-achterban tegen het verwijt van minister Amar Ramadhin dat er uit het Covid-noodfonds binnen enkele maanden 1,5 miljoen SRD naar de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) en het Nationaal Informatie Instituut was gegaan.[9]


  Maak melding

 81. Wat een poppenkast🤡. Bouta had Hoefdraad moeten laten opdraven om verslag te doen.Maar die heeft natuurlijk al het geld belegd, in een Bouta-Hoefdraad fonds. En als het allemaal zo onschuldig is waar is Hoefdraad dan om het te weerleggen. En waarom doet hij zoveel moeite om “onvindbaar” te blijven.😎


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.