First daughter Suriname doet donaties namens president

37
First daughter Suriname doet donaties namens president
First daughter, dochter van president Chan Santokhi, Shanylla (rechts).

Op donderdag 6 augustus 2020, heeft de dochter (First daughter) van president Chan Santokhi, Shanylla, twee donaties gedaan namens de president van de Republiek Suriname. De eerste donatie betrof COVID-19 materialen zoals mondkapjes en handsanitizers. Deze zijn  geschonken aan de kinderafdeling van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo(AZP).

Hierna volgde een rondleiding en er is uitleg gegeven over de diverse donaties die het Surinaamse ziekenhuis heeft gekregen. De aanvraag voor de COVID-19 materialen is binnengekomen via de Facebook pagina van de president. AZP is nog op zoek naar spatbrillen/kapjes en andere donaties ter uitbreiding en renovatie van de kinderafdeling.

De tweede donatie betrof een rolstoel. Te kwarasan aan de Wayamoeweg 52, is een kinderrolstoel gedoneerd aan het 4 jarige kind, Aryan Ghoerbien, dat lijdt aan meervoudige beperkingen. Voor de ouders is het heel erg moeilijk om Aryen telkens te  verplaatsen. Met de rolstoel zal het een stukje gemakkelijker zijn.

Aryen gaat naar een dagopvang, echter wordt hij niet thuis opgehaald, omdat de afstand te ver is. De vervoerkwestie zal ook besproken worden in de hoop dat er een oplossing komt voor de ouders en het kind.

37 REACTIES

 1. De dochter doet een donatie namens de President? Betaalt hij/zij het zelf dan ?
  Wat een onzin, moet gewoon tot de taak van de gezondheidszorg zijn.
  Gelukkig was er toevallig een fotomomentje.
  gemodereerd

 2. Shanylla? Nog nooit deze naam tegen gekomen. Wel Vanilla.
  Geven is beter dan nemen. Geven maakt hebzuchtvrij.
  Hopelijk doneert Peggy ook wat binnenkort namens de ex-president.


  Maak melding

 3. Die mondkapjes zien er echt vreeeeeselijk uit.
  Ik heb wel eens gekscherend gezegd dat als er Aliens met een rare snuit zouden rondlopen met mondkapjes op, niemand dat te weten zou komen.


  Maak melding

 4. Hoezo donatie? Het is toch de plicht van de president om te zorgen dat het ziekenhuis in deze tijd voorzien is van materiaal.
  gemodereerd

 5. Wendy. Je bent een azijnpisser. 1 plek voor jou :bosje brug.
  Tenminste geen negatieve zaken over de president zijn familie. Wat een verademing. .. In tegenstelling tot de vorige paarse rotzak.


  Maak melding

 6. First daughter? Is dat een Surinaams dingetje ? Uiteraard hoop ik dat deze regering het beter zal doen de criminele paarse bende, maar dit soort donaties kunnen ook in stilte achter de schermen geschonken worden

  Er is werk aan de winkel dus geen tijd voor speldenprikken, maar wel voor daadkrachtig beleid.


  Maak melding

 7. Top nieuws oeng libi mi jere velen in Suriname kunnen dat zelf kopen dus a no wang neks nieuws…tjoerie
  gemodereerd

 8. Enkele jaren geleden heeft instelling in Suriname een fors bedrag en materiële goederen ontvangen van een gulle gever uit Nederland. De directeur van deze instelling wilde dit toen aan de media doorgeven, maar de gever zei dat hij dat niet op prijs stelde. Hij zei dat je anoniem moet doneren als je een oprechte Hindoe bent. Hij heeft toen verteld dat bij Ghupte Dhan de ego geen rol mag spelen. Ook in Nederland wordt regelmatig hoge bedragen anoniem gedoneerd. Wellicht kunnen wij hiervan leren.


  Maak melding

 9. Dit allemaal hoort bij het politieke spel.
  Gebeurt in alle landen behalve in India.
  Dus ook in USA, RUSLAND EN CHINA.
  gemodereerd

 10. Het begin van pure nepotisme. Ik hoop dat de president dit onmiddellijk gaat stoppen. En hebben kinderen van Suriname geen rechten en privacy. Als je gehandicapt bent, moet je altijd op de foto met mensen die je iets geven. Deze kinderen kunnen niet voor zichzelf opkomen. Als je iets wilt geven, is het prima, maar doe dat zonder een fotoshoot en zonder naam van je vader.
  gemodereerd

 11. In plaats van fotoshoots van jezelf te delen, kun je de tijd gaan besteden aan het oplossen van problemen. Deze instanties moeten niet afhankelijk zijn van donaties van wiens dochter dan ook. Ze moeten genoeg steun van de overheid krijgen. Dat is het werk nu. Geen fotoshoot voor mensen die aandacht nodig hebben.
  gemodereerd

 12. Het is heel goed om te weten wie doneert, deze mensen verdienen in de meeste gevallen lof en eer. Door bekendheid te geven kan het aanstootgevend zijn en kan het aanleiding geven aan anderen om ook te doneren. Anoniem blijven is een persoonlijke keuze en heeft niks met religie te maken.

  (Er is een Bouta-lover actief die verdeeldheid probeert te zaaien)


  Maak melding

 13. onze WENDY is jaloers kan natuurlijk geen leuke man/vrouw meer vinden leeftijd is een getal ben zelf 57 en heb een suri vrouw van 26 en bevalt mij prima en nog elke dag plezier beter dan zo’n afgeleberde hang k.. waar tig kinderen uit zijn gekomen


  Maak melding

 14. Wayambo

  7 augustus 2020 At 08:58

  Wie volgen er nog meer, first oma, opa, schoonzus 😂🤣😭!

  =======================

  Jouw first Nigeriaanse homo vriendje. En nu terug je paarse grot in dorpsidioot.


  Maak melding

 15. Toont wel aan dat de President een goeie band heeft met tenminste 1 voorkind en dat hij netals op zijn vrouw PRODEO een beroep op hun kan doen en wat die Azijnpisser aka Lucifer van Paars ook gaat zitten googelen Onze Pres is geen crimineel maar een crimefighter.
  De paarse ratten beschimpten hem dat hij zijn verkiezings beloften nog niet was nagekomen. Ik kan me 1 van de beloften herinneren nl dat hij het paarse geboefte zou opsluiten als blijkt dat ze het volk/land bestolen hebben en zoals het een goeie crimefighter betaamt is hij bezig met zijn onderzoek om met gegronde redenen te kunnen aanhouden en vervolgen. Ze worden onrustig in het paarse kamp want zinwe e naki deng
  En nee Shanilla is niet over/ingevlogen voor deze job ze is al een hele tijd in Suriname.
  Ik ben blij dat het Surinaamse volk nu ook weet wie die dame is die dingen doet namens dr vader de President. En ja ze mag als ze kan.
  Ik wacht eigenlijk op Cinny want zij heeft altijd vertrouwen gehad in Chan en ze zal netals voorheen zichzelf ook nu weer inzetten voor goeie doelen ook namens de President.
  Bigup!


  Maak melding

 16. Koos 7 augustus 2020 At 09:25

  Wayambo

  7 augustus 2020 At 08:58

  Jouw first Nigeriaanse homo vriendje. En nu terug je paarse grot in dorpsidioot.
  =====
  Hé zwerver, koeta-singh, je bedoelt die Nigerianen in die massagesalon van vrouw😭🤣😂


  Maak melding

 17. Wayambo 7 augustus 2020 At 09:32

  Koos 7 augustus 2020 At 09:25

  Wayambo

  7 augustus 2020 At 08:58

  Jouw first Nigeriaanse homo vriendje. En nu terug je paarse grot in dorpsidioot.
  =====
  Hé zwerver, koeta-singh, je bedoelt die Nigerianen in die massagesalon van je vrouw😭🤣😂


  Maak melding

 18. Vergeleken met de kroost van de voormalige president is dit een verademing. En voor ons aller azijnpisser W 1 plek :bosje brug. Hai baja. .er valt geen land met je te bezeilen. .Roger Khan. …de coca maat van bouta?


  Maak melding

 19. Zoon van de mpp meervoudige veroordeelde moordenaar is optijd wreed opgepakt door Amerika. Hij dacht bij zichzelf… mijn vader is koning, dus ik ben prins. Ik mag doen wat ik wil. Teki slag slag nu. Hopelijk heeft hij nog een voorraad vaseline. De mpp naam didibri bouterse moet met wortel en tak uitgeroeid worden. Het volk wil hem nooit meer.


  Maak melding

 20. Deze soort hypocriet gedrag vind ik niet leuk van sommige VHPers. Toen iemand anders dat deden was het een hel en nu doet iemand van de VHP precies hetzelfde. Het is niet verkeerd wat deze mevrouw doet, maar door jullie idioot gedrag reageren mensen nu afwijzend tegenover . Jullie worden nu geslagen met hetzelfde stok. Wat Wendy en Wayambo schrijven hebben ze gelijk. Jullie zijn degenen die dagelijks hier in het verleden blijven hangen en allerlei verwijten maken terwijl er heel wat Hindoestanen zijn die ook vuile handen hebben. Zo gaat Suriname naar klote door verdeeldheid en rassenhaat. Chan en Brunsie moeten echt nu aan de slag 5 jaar vlieg zo voorbij .
  gemodereerd

 21. aha Wendy, ja om te brullen…typisch een voorbeeld van ongeschoolde bekrompen parasitair jaloers gedrag tegenover/ten koste van echte mede-surinamers….Eat your heart out for at least 5 years…day and night!!… Zie je de kansen als “pseudo-ambtenaar/hoofd sociale media zaken” voorbij gaan? En je hebt zo je racistische best gedaan volgens het idi amin denkwijze om een “wit” voetje te halen? Raar kind… koop een echte geschiedenis boek. Wat een teleurstelling … Je zet zelfs jou idolen voor schut gezien je openlijk een fantasie hebt van een surinaamse WOIII-N(s)D(a)P partij liefst met burgeroorlog…Heb je gezien hoe ze allemaal zijn geëindigd? En heb je chan’s cv gezien? of van zn huidige vrouw? Wat is jouw cv? en wat heb je voor de surinaamse jeugd/ouderen gedaan als sociale voorbeeld, ongeacht ras of geloof? Heb je juridisch bewijs dat hij schuldig is bevonden? ga je propaganda maar aan je omgeving/sekte wijs maken, die waarschijnlijk ook al van jou kotsen… en zelfs als je dit als grap ziet …dan ben je nog zieker… denk er maar over na… liefst ergens in paradijs Uganda of zo als suriname JOU niet bevalt …rare gezwel… doei!


  Maak melding

 22. Wie gaat chan veroordelen voor zijn partij drugs die hij verhandelde of dat hij iemand kapot schoot en of zijn criminele vrouw ook zal verhoord worden over handel drijven met criminelen.

  Heeft niet chan zelf beloofd dat hij binnen 200 dagen het land op de been zal zetten

  Nupas begrijp ik waarom chan brunswijk niet wil en kan vervolgen ..ze hebben ih verleden samen hun shit gedaan, dus zal brunswijk niet vervolgd worden en voor hem geld…geen antecedenten onderzoek.

  Ik neem aan dat hij als minister van justitie precies weet hoe hij de wet en evt rechters etc kan omzeilen.

  Een schande om met zo n rapport te beginnen …chan is de nieuwe bouta, de samenwerking met brunswijk zal dan ook gedoemd zijn…

  Dr gaat veel meer dirt naar boven komen en ik bedoel niet van de vorige regering.

  Ps ..ben geen fan van killer bouta,maar zie hier wel twee mensen die met erg foute achtergrond het land gaan besturen.


  Maak melding

 23. @ Wendy
  Wanneer ga je aangifte doen tegen Chan?
  Ik zou het zeker doen, het lucht erg op, en het kan je misschien van het trauma afhelpen.
  Het kan niet zo moeilijk zijn, je hebt voldoende bewijzen.
  Als je hulp nodig heb, kan je altijd nog bij die oude boef aankloppen.
  Hij heeft immers een batterij aan juristen klaar staan…
  Bij neef miesiekeba hoef je niet meer aan te kloppen, want die heeft het zinkende schip reeds verlaten.
  Gewoon doen hoor……..want anders wordt je een soort Wayambo….
  En als je echt niet durft….hou dan je grote waffel, en ga koken of zo..
  gemodereerd

 24. het begint met de titel: first daughter en daarna een uitkering. ik hoop niet dat dit zal gebeuren want dan ben ik heel gauw santoki af.
  en dan lees ik dat hr en mevr naar guyana zijn gegaan, allemaal geld dat hard nodig is
  gemodereerd

 25. @ Mojah, je kunt niet verwachten van een nieuwe regering dat ze de puinhoop van de afgelopen 10 jaren, die de vorige regering heeft achtergelaten, in een paar maanden/ jaren tijd zal worden weggewerkt.
  Dus om nu meteen conclusies te trekken dat Santhoki heeft gefaald, is erg voorbarig.

  Als de schrijver van dit artikel het woord “first” niet had gebruikt, dan zouden mensen ook niet zoveel negatieve reacties hebben gegeven.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.