Juspol-minister maakt kennis met leiding KPA

8
Juspol-minister maakt kennis met leiding KPA

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie die in eerste instantie de strafinrichtingen zou bezoeken, heeft dinsdag formeel kennisgemaakt met het hoofd van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) Regillio Blijd en directeuren. De bewindsman gaat voor een veilige situatie in de strafinrichtingen en roept alle belanghebbenden op om zich te houden aan de COVID-19-maatregelen.

De huidige ontwikkelingen met betrekking tot de COVID-19-maatregelen in de inrichtingen en de verdere verbetering van de diensten van de organisatie zijn aan de orde gekomen. In de strafinrichtingen zijn op basis van de positief geteste gedetineerden en medewerkers in samenwerking met het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) strengere veiligheidsmaatregelen getroffen.

“Verbetering en groei moeten plaatsvinden, zodat wij niet een kwestie van meer gedetineerden in de strafinrichtingen krijgen, maar dat de diensten professioneler worden.” De bewindsman wil in verband met de verdere aanpak van het resocialisatiebeleid een goed opgezet landbouwproject opstarten. Hij ziet graag de betrokkenheid van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). “De beschikbare terreinen van de strafinrichtingen gaan we nuttig hiervoor gebruiken.”

Blijd heeft een overzicht gepresenteerd van de stand van zaken binnen het KPA en de aandachtsgebieden zoals de verzelfstandiging van het korps, huisvesting, opleidingen en rechtspositie aangedikt. Hij gaf aan dat voorgaande ministers zich hebben ingezet voor de verzelfstandiging van het KPA en hoopt ook met deze minister een goede samenwerking te hebben om aan het karretje te trekken.

Drie van de inrichtingen bakken zelf hun brood, hebben een eigen keuken en ze doen ook aan tuinbouw. Daarnaast wordt er ook hard gewerkt op het gebied van pluimteelt en veeteelt. Al deze zaken brengen financiële middelen binnen, waarmee groot deel van de kosten worden gedekt. Vanwege de COVID-19-situatie waarbij de veiligheid van het personeel en de gedetineerden voorop staat, zijn de meeste projecten waarmee de strafinrichtingen hun financiële middelen binnenhaalden, sterk gaan afnemen.

Minister Amoksi zal op een nader te bepalen tijdstip een bezoek brengen aan het Korps Brandweer Suriname (KBS), de Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname (BBS) en de overige diensten en afdelingen van het ministerie.

8 REACTIES

 1. Nu vooral een moestuin realiseren voor de paarse parasieten dat ze moeten leren om te werken voor hun eigen vreten. Zo houd de staat meer belasting geld over.


  Maak melding

 2. De strafinrichtingen worden geinspecteerd en in orde gemaakt om een veilige en verantwoorde toename aan bezetting mogelijk te kunnen maken.

  Alle corrupte graaiers zullen nu letterlijk hun handen uit de mouwen moeten steken en in de aarde. Zij zullen moeten ploegen en zwoegen om weer respect te krijgen voor Mama Sranang.

  Tja go, set kong.

  Wij willen gerechtigheid en wij staan achter Z. E. Santokhi. Krakti !


  Maak melding

 3. Er worden me wat bezoeken afgelegd. Maar die computers en printers zijn nog steeds onvindbaar. Wanneer brengen ze een kennismakingsbezoek aan een bordeel?


  Maak melding

 4. Goed zo.Reserveer alvast een 1×1 cel voor de meest gevreesde crimineel bouta die straks de nieuwe bewoner zal worden vann de rest van de celgenoten aldaar.


  Maak melding

 5. @Hilda
  Wat…bouta en consorten bezoeken je niet meer?!
  Wat doet je pimp @Wayambo?
  Kan hij geen klanten meer voor je
  vinden?!
  Ben je op zoek naar nieuwe klanten hier?!
  😂😂


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.