Brunswijk: Suriname heeft geen gezamenlijke verantwoordelijkheid tegen COVID-19 getoond

4
COVID-19 Suriname

“We zijn nog niet in staat gebleken om met elkaar die gezamenlijke verantwoordelijkheid te dragen om COVID-19 het hoofd te bieden.” Zo sprak vicepresident Ronnie Brunswijk op maandag 3 augustus tijdens de regeringspersconferentie.

De vp benadrukt dat de situatie in Suriname ernstig is. “COVID-19 krijgt teveel de gelegenheid om de openbare gezondheid en zo ook de economie en de sociaal maatschappelijke toestand te bedreigen.” Hij noemde het opzetten van een nieuwe COVID-Managementstructuur een van de besluiten die in de afgelopen drie vergaderingen van de Raad van Ministers is genomen en welke zijn gesanctioneerd door president Chandrikapersad Santokhi. Deze structuur behelst een beleidsteam onder leiding van de vicepresident zelf en een Task Force met brede vertegenwoordiging onder leiding van de minister van Volksgezondheid.

De regeringsfunctionaris merkte op dat er verandering moet komen in het dragen van de verantwoordelijkheid. “We moeten leren leven met COVID-19 en zullen ons gedrag zodanig moeten aanpassen dat we met het COVID-virus een normaal leven kunnen leiden,” aldus de vicepresident. Hij benadrukte dat we als samenleving verplicht zijn onszelf te beschermen en ons meer dan ooit te houden aan de maatregelen die door de president verplicht zijn gesteld.

De vicepresident vervolgt door te stellen dat in de komende drie dagen wij met elkaar gaan testen als we de maatregelen begrijpen en ons daaraan kunnen houden. “Indien we deze drie dagen niet slagen voor die test onder andere dat er minder mensen op straat zijn, geen samenscholing op hoeken van de straat en of bij winkels zijn, zal de regering genoodzaakt zijn om strenger op te treden,” liet de vp weten.

Hij waarschuwde dat ons aller gezondheid in gevaar is en dat het niet erger mag worden. “Uw hulp is daarbij nodig”. Hij gaf verder aan dat er waarschijnlijk meer mensen ziek worden de komende dagen. VP Brunswijk: “Dat kunnen we helaas niet meer stoppen. Wat we met elkaar moeten doen is ons houden aan de maatregelen. Hygiëne is belangrijk en afstand houden is belangrijk. Zo kunnen we de verdere verspreiding een halt toeroepen.”

Brunswijk liet weten dat een crisismanagementteam binnen de Taskforce op maandag 3 augustus bezig is geweest om met het advies van het Outbreak Management Team van Volksgezondheid de lijnen vast te stellen voor de komende periode.

4 REACTIES

 1. Ze hebben een realistische kijk op dit wereldwijde probleem. Hoewel deze regering, dat over een flinke dosis doorzettingsvermogen en deskundigheid beschikt, al de nodige en daadkrachtige maatregelen heeft doorgevoerd, is medewerking van de bevolking hard nodig.

  Aan kakelende mensen zoals wendy met haar onnozele opmerkingen, daar heeft Su niks aan.


  Maak melding

 2. Wendy, . Jouw lijder bouta is begonnen met aladol hier en daar onbeschermd propaganda te maken :flora; overal in de buurten paarse meetings; AZ ging bouta dansend met de verpleegkundigen; highway openen zonder afstand te houden; roadshow van de exfirst hooker; enkele dagen voor de verkiezingen voor de markt bigi paarse fesa en nog meer in de buurten. Dus paarse djamoe ede, zoek eerst uit WIE voordat je komt blèren.
  Verkiezingsdag hebben de organisatoren de afstand niet laten houden en na de verkiezingen. …nadat de paarse roversbende doorhad dat ze verloren hadden. …hebben ze de boel de boel gelaten en het volk aan zijn lot overgelaten. En jij moet oppassen om steeds covid te wensen voor anderen. Covid kent geen kleur.


  Maak melding

 3. Ik vind dat de Surinaamse overheid, moet samenwerken met de Cubaanse overheid om deze COVID probleem op te lossen, en om de gezondheidssector naar een hoger niveau te tillen
  gemodereerd

 4. Er waren er tien ,was het een drama politieke stunt en nu 2000 is er een goede team die samen werking nodig heeft van volk ,schuiven jullie hoor….. wanneer er heel veel doden zullen vallen en er geen plek meer is in ziekenhuizen dan ga je de poppen aan het dansen hebben ….de veroorzaker wordt beloond succes ermee


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.