Start algemene quick scan inactieve personeelsleden Openbare Werken

24
ministerie van openbare werken in suriname
Ministerie van Openbare Werken - FOTO (c) SME SR

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) in Suriname heeft in het kader van de “algemene quick scan” heel wat zaken geconstateerd die nader onderzocht dienen te worden. De bewindsman werd ook geconfronteerd met een lijst waarin namen voorkomen van inactieve personen die vervolgens zijn opgeroepen. Ook voertuigen die nutteloos zijn afgestaan aan personeelsleden en een aantal personen dat van brandstof werd voorzien door gratis te mogen tanken, worden teruggedraaid.

De OW-minister raakte versteld van zaken die hij onder ogen kreeg. Hij vraagt zich af hoe dit heeft mogen gebeuren. Het aantal van bijkans zeventig thuiszittende personeelsleden is gesplitst in drie groepen. Het eerste deel is per schrijven afgehandeld en de rest krijgt binnen twee weken antwoord. Na een positieve beoordeling mag er een gesprek worden aangevraagd, waarna een herstart kan worden gemaakt. Ook wetenschappers, directeuren en gewezen ministers die salarissen ontvangen en thuis zijn gezet door politieke rancune of gewijzigde beleidsinzichten worden opgeroepen voor een gesprek.

De bewindsman voerde aan dat hij geen inactieve lijsten meer wenst op zijn ministerie. Op dit moment is er ook sprake van veel meer directeuren dan noodzakelijk, daar wordt ook naar gekeken. Belangrijk is dat mensen ingezet zullen worden voor verschillende taken zoals adviseur, lid van de raad van advies tot het geven van onderwijs, het organiseren van lezingen voor het personeel, het verzorgen van trainingen, maar ook uitgeleend worden aan instituten die soortgelijke topkaders nodig achten. In uiterste gevallen als dienstweigering krijgt men een ontslagbrief aangeboden.

Nurmohamed benadrukte per slot van rekening dat mensen die vanwege politieke redenen thuis zijn gezet met behoud van salaris, een rehabilitatieproces zullen ondergaan en daarna terugkomen bij het ministerie, al dan niet in dezelfde functie. “Het ministerie van Openbare Werken werkt in het heel land, dus is er genoeg werk aan de winkel”, aldus de bewindsman tijdens een vraaggesprek.

24 REACTIES

 1. En dit is nog een personeelsvriendelijke aanpak. De CLO moet hier blij mee zijn want in het bedrijfsleven spreekt men van boventallig personeel die dan weggesaneerd moet worden.
  Zo moeilijk is dit dus helemaal niet maar is wel een heel moeilijk besluit die niet lichtvaardig moet worden opgepakt.
  Zo een voordracht van boventalligheid wordt genomen op basis van afspraken met de directie aan de hand van criteria’s waarbij sociale omstandigheden ook een criteria is behalve de Last in First out en meerdere kwalificatie punten.

  Bijvoorbeeld liever 30% naar huis dan het geheel dichtgooien omdat er geen geld meer is alsook overlevingskansen, dit bij commerciële bedrijven


  Maak melding

 2. Slim he. Kom werken en als je niet wilt wordt je oneervol opgedonderd. Hierdoor omzeilt de regering allerlei gerechtelijke procedures en afkoopsommen. Dus Spookambtenaren zijn er niet meer. je wordt betaald, dus ga potverdorie werken. Beleidsinzichten ten aanzien van spookambtenaren van Bouterse of NDP bestaan niet meer.


  Maak melding

 3. Kans is groot dat hy tegen gewerkt zal worden,want dat speelt sterk op dit ministerie
  het is een hoofdpyn ministerie,altydt geweest, het stiefkindtje van VHP en NPS nog steeds aanwezig en niet weg te krygen vraag het aan de op een volgende minister en u zal het weten
  Het derde leger van Suriname, die op eigenwyze verguningen toekend aan names and faces
  en een uitzonderlyke vertragings meganisme hanteerd,waar meer ambtenaren zyn dan er bezoekers komen en dat is al vyftig jaar voor bouterse zo ,de hoogste tydt om er de bezem door heen te jagen alleen op zo,n wyze kan er weer tot nieuwe inzichten komen


  Maak melding

 4. Goede zaak.
  Iedereen moet meewerken aan het herstel en de opbouw v suri. Je krijgt één kans. Is up to you.

  Het inderdaad een zeer vriendelijke aanpak.
  De regering kan lering trekken uit de situatie op Curacao. De vorige pres is vertrokken na tal v corruptie schandalen. Helaas zit de staf met dikke lonen nog steeds op hun stoel.
  De huidige president (met suri roots) wordt tegengewerkt door de zittende staf. Dat is dan ook de reden waarom Nederland strikte eisen stelt aan hulp. Sommige ambtenaren verdienen meer dan pres Rutte, kan niet.

  Werken met ‘oude corrupte’ ambtenaren werkt niet.


  Maak melding

 5. Deze schoolmeester heeft in feite weinig te doen. Eerste job van hem was een brugleuning laten overschilderen! Nu een quick scan! Is begrijpelijk, omdat door zijn voorganger enorm veel al is geïnvesteerd in infrastructuur, zowel nieuw als onderhoud!
  Met deze quick scan gaan ze voornamelijk personen van de VHP, die aan de kant waren gezet door de vorige regering, weer binnenhalen! Dat is dus niets bijzonders, gezien de cultuur in Suriname bij de intrede van een nieuwe regering!


  Maak melding

 6. Wayambo
  Over quick scan gesproken.
  Ik heb jou reeds door de quick scan procedure gehaald en kwam tot de conclusie dat je een pertinente leugenaar bent door Jojo aan te geven dat je ook een dochter hebt die op promoveren staat. Je hebt nimmer aan kunnen tonen waarop en waar de promotie wordt gedaan.

  Dat jij Wayambo nu weer als kip zonder de befaamde kop deze integere goedopgeleide man zo betiteld getuigd van weinig besef en begrip, wat inderdaad aannemelijk is met zulke hersens die je hebt, alsook respect voor je medemens.
  Dit kan duiden op jaloersheid, ik ben dom en hij is intelligent en ik heb niks en hij heeft alles, maar ook door de krabbenmentaliteit van jou Wayambo.
  Zo wees een keer een vent en geef deze heren van Surinaams komaf de granie en respect die ze behoren te krijgen.
  Wayambo
  als je dat kan opbrengen dan ben je voor mij geen kleuter meer maar een opgroeiende puber die nog heel veel moet leren en worden bijgebracht


  Maak melding

 7. Bigi opschepper Sma 4 augustus 2020 At 13:46

  Wayambo
  Over quick scan gesproken.
  Ik heb jou reeds door de quick scan procedure gehaald en kwam tot de conclusie dat je een pertinente leugenaar bent
  ===========
  Ik heb geen tijd op comments van een grote (Bigi) opschepper als jou te reageren! Laat jij maar je natte luiers verschonen door je kinderen! En vertel jou opschepperige verhalen aan de medebewoners van het tehuis waarin jij zit! Zij zullen zeker voor je zingen, dansen, klappen en juichen! Bigi opschepper dat je bent! bah!!!


  Maak melding

 8. Terechte actie. Wie zich niet aanmeld bestaat dus niet en dus afvoeren van de personeelslijst en salarislijst. Kan duiden op fraude dat er personen zijn die op andere ministeries werkzaam zijn en dus salaris zouden ontvangen van 2 werkgevers.
  V.w.b. benzine en gratis vervoersmiddel. Gewoon via de benzinebon achterhalen wie heeft getekend en vanaf wanneer. Eventueel leverancier benaderen om informatie te verstrekken.
  Hierna PG wel of niet inschakelen.


  Maak melding

 9. Wayambo
  Er wordt weleens gezegd, door ouderen dan mij, so langa yu abie en yu kan bewijs yu no abi bigi mofo. If yu bari en yu no kan bewijs dang yu na neks.

  Ooit vroeg een ambtenaar van het team op de luchthaven bij een ingesteld onderzoek
  “meneer u komt zo vaak naar Suriname en reist BC. Wat komt u hier zo vaak doen. Wie heeft uw ticket bekostigd etc en wat is uw maandelijkse inkomen?”
  Ik zei aan de ambtenaar “meneer ik kom voor mijn werk en heb mijn eigen zaak en zal niet aangeven wat mijn maandinkomen is liever niet alstublieft”

  Wayambo
  Ik zal maar niet vertellen, zonder te weten wie u bent en wat us (financiële situatie is), hoe ik leef en waarvan ik leef.
  Ik denk dat u anders wel veel ergere woorden zult gaan gebruiken.


  Maak melding

 10. Bigi opschepper Sma 4 augustus 2020 At 15:07

  Wayambo
  Er wordt weleens gezegd, door ouderen dan mij, so langa yu abie en yu kan bewijs yu no abi bigi mofo. If yu bari en yu no kan bewijs dang yu na neks.
  ======
  Jij Bigi opschepper bent niets waard dan de allergrootste Bigi opschepper ooit! Alleen hier durf jij dat! Dit is een eigenschap van de meeste opscheppers! Met een nickname gaan zitten opscheppen! Doe dat AUB in het tehuis, alleen zij gaan jou geloven! Schaam je diep bigi opschepper! bah!!!


  Maak melding

 11. Die quick scan moet bij de hele overheid gebeuren niet alleen bij OW.
  Sinds het aantreden van Bouterse /Ameerali in 2010 werden veel mensen thuisgeplaatst met behoud van salaris en voorzieningen…


  Maak melding

 12. Bigi opschepper 4 augustus 2020 At 15:07
  Ik zei aan de ambtenaar “meneer ik kom voor mijn werk en heb mijn eigen zaak en zal niet aangeven wat mijn maandinkomen is liever niet alstublieft”
  =====
  Je mag die mensen in het tehuis best eerlijk vertellen dat je een eigen kippenbedrijf had! Ze zullen er zeker van opkijken en zullen dansen, springen en juichen voor je🤣😭😂 Best indrukwekkend!


  Maak melding

 13. Spiegeltje spiegeltje aan de wand : wie is de grootste bluffer/opschepper hier op waterkant?
  Antwoord :Wayambo de draaikont; paarse djamoe ede; geen bijdrage leveren aan de toekomst van Su; lovend over de paarse roversbende ;papegaaiend met andere paarse djamoe edes. En niet kunnen meepraten met deskundigen zoals bigi sma. Maar no spang. Jepi de gi Joe. Wo set eng.


  Maak melding

 14. Wayambo
  Een kippenbedrijf is geen schande. Kijkend naar bijvoorbeeld Hilly’s kippenfarm dan moet ik concluderen dat jij Wayambo niet eens in de schaduw zou kunnen staan van Ricky en zijn broers en zussen.
  De familie Hilversum hebben hun sporen verdiend en hun kippenfarm doen het heet best hoor.

  Dus ga je eerst meten met een kippenboer dan kom je daarna lijntjes trekken met je rolmaat om mij te meten.
  het is dus echt geen schande Wayambo om een kippenbedrijf te hebben maar wel een schande als je zelfs met zo aan laag intellect nog niet eens op een reproductieafdeling te werk kan worden gesteld omdat je niet kunt onthouden wat je moet doen


  Maak melding

 15. Bigi opschepper Sma 4 augustus 2020 At 18:31

  Wayambo
  Een kippenbedrijf is geen schande. Kijkend naar bijvoorbeeld Hilly’s
  ====
  Hé Bigi opschepper, wanneer heb ik gezegd dat het een schande is! Dementeer je weer! Hilversum ken ik heel goed en jij zou niet eens in zijn schaduw mogen staan, ouwe demente opschepper!


  Maak melding

 16. Bigi opschepper Sma 4 augustus 2020 At 20:19
  wayambo
  Ik kan je toch niets bijbrengen dus bij deze
  Think twice before you answer
  ====
  Nee AUB, ik heb een ontzettend hekel aan zulke grote (Bigi) opscheppers. Probeer het in het tehuis bij je medebewoners! Ze zullen je zeker toezingen!!😂😭🤣


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.