Politie sloot SZF kantoor afgelopen weekend vanwege onderzoek

18
SZF kantoor in Suriname
Het SZF hoofdkantoor in Suriname.

Het kantoor van het Surinaamse Staatsziekenfonds (SZF) aan de Frederik Derbystraat, werd afgelopen weekend door de politie gesloten, omdat de autoriteiten bezig zijn met een onderzoek. De politie hield vanaf zaterdagmiddag de wacht bij het SZF kantoor waarbij niemand het gebouw mocht betreden.

De redactie van Waterkant.Net verneemt dat een speciaal team, in opdracht van de procureur-generaal (pg) bezig is met een onderzoek. Ook een kantoor in Paramaribo-Noord zou niet toegankelijk zijn voor directieleden en personeel.

Maandagochtend werd het kantoor weer vrijgegeven (foto) en mocht het personeel weer aan het werk.

In de loop van de dag werd bevestigd dat er een aanvang is gemaakt met een grootschalig onderzoek naar fraude en mismanagement bij het SZF. In dat kader zou directeur Ricky Kromodihardjo eind vorige week door minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid in Suriname reeds op non-actief zijn gesteld

18 REACTIES

 1. Regering: jaag die Hasrat weg.

  Bron : Starnieuws.
  Hasrat lapt verbod wnd SZF-directeur aan zijn laars
  03 Aug, 22:29

  Medisch directeur van het Staatsziekenfonds (SZF), Humphrey Hasrat, lapt het verbod om zich niet te begeven op het werkterrein en geen contact te hebben met werknemers en relaties, aan zijn laars. Hij heeft een brief gekregen maandag waarin hem wordt meegedeeld dat hij “vanwege gewijzigde beleidsinzichten op non-actief” is gesteld. Hij hoeft zich voorlopig niet aan te melden op het werk, schrijft Jolanda Pronk, waarnemend directeur. De vorige week is ook directeur Rick Kromodihardjo op non-actief gesteld.

  Hasrat is meegedeeld dat hij zich niet meer naar locaties van het SZF en daaraan gelieerde instellingen en bedrijven mag begeven. Hij mag ook geen directe of indirecte bemoeienis hebben met aangelegenheden van het SZF, medewerkers of relaties. Alle eigendommen van het SZF, auto’s, sleutels en informatiedragers dienen uiterlijk dinsdag om 12.00 uur persoonlijk te worden afgegeven op het secretariaat van de minister van Volksgezondheid, ter attentie van Pronk.

  Hasrat heeft Pronk geantwoord dat hij als werknemer van het SZF de eigendommen van het bedrijf zal afgeven op een bij hem bekend adres van de Stichting Staatsziekenfonds aan de Fred Derby straat aan een wettige vertegenwoordiger van de stichting. “Het verbaast mij dat u als juridisch onderlegde persoon mij vraagt om spullen af te geven aan een instantie waarmee ik in deze geen werkrelatie heb,” stelt Hasrat.

  Ter voorkoming van misverstanden zal hij zich doen vergezellen door zijn juridische adviseur en de vrije pers. “Met betrekking tot de tweede alinea van uw brief, waarin u al dan niet op instructies van hogerhand mij op een fascistische manier probeert te beletten om relaties met onafhankelijke personen te onderhouden, moet ik u mededelen dat ik dit verbod aan mijn laars zal lappen”, schrijft Hasrat terug.

  Hasrat: Bouterse is er niet meer om je te beschermen dus: opgedonderd.


  Maak melding

 2. Ik kom niet voor de man op, maar ik vindt dat men niet moet oordelen voordat de rechter geoordeeld heeft, de indruk wordt gewekt alsof er een ware heksen jacht gaande is
  en Surinamers zich als Krabben in een ton gedragen (pulldown mentality )shame on you
  de verkiezing is voorby, waar soliciteerd men nu naar ,deze propaganda leidt tot een total distuction van de staat,als men nu niet tot mekaar kan komen en verder kunnen gaan als een Natie, hier zou de regering een rol opzich moeten nemen en het voortouw moeten nemen inplaats van meer olie op het vuur te storten,stop met propaganda maken en kyk voor je want algauw maken jullie de zelfde fouten ,alle voor gaande regeringen hebben de zelfde fouten gemaakt, Party Politiek in een regeer periode is daar funest aan ,en mocht u taal fouten ontdekken dan vindt ik het jammer , zelfs ik maak fouten


  Maak melding

 3. De regering is hard bezig!
  Wij hebben nu een luisterend oor voor ons problemen, die waarschijnlijk door de regering kan worden opgelost.

  Via de D.C., wordt het door gespeeld, naar de autoriteiten.
  Ook ik maak taalfouten, maar hoop dat het inhoud begrepen wordt, zoniet moet ik beter mijn best doen.


  Maak melding

 4. Noem jij dit een fout waar SU meer dan 30 jaar achteruit is gegaan ,sterker het uitbuiten van je eigen volk en daarop staat een straf voor HANG TIL DEAD.

  Vrij van meningsuiting.


  Maak melding

 5. Daga interprise&co 4 augustus 2020 At 10:18
  Waar rook is, is er vuur en daarom ben ik weggerend voor het vuur. Ik zit lekker in Nederland, weg van alle oplichters in Suriname!!!@@

  Gevlucht dat heb je gedaan nadat je de Surinaamse staat hebt benadeeld ga die werknemers betalen die je maanden niet betaald hebt en ook je inkomsten belasting je bent net als boefdraad gevlucht met je failliete trouwma en boswachtertjes bedrijf


  Maak melding

 6. Rbrown 4 augustus 2020 At 11:06
  Ik kom niet voor de man op, maar ik vindt dat men niet moet oordelen voordat de rechter geoordeeld heeft, de indruk wordt gewekt alsof er een ware heksen jacht gaande is

  Rbrown
  Ik ben het niet eens met hetgeen je aangeeft.
  Er wordt niet geoordeeld want de PG stelt een onderzoek in zoals het hoort.
  Als je wordt geschorst dan dien de onverwijld alle bezittingen af te geven opdat je niet beschadigd teruggeeft doch in de staat waarin het zich bevind want het is en blijft eigendom van de werkgever.
  De werkgever bepaald datum tijd en plaats waar dit kan worden afgegeven rekeninghoudend met redelijkheid en billijkheid.
  Ze hebben Hasrat niet aangegeven dat hij alles te Apoera moet afgeven.

  Zolang de zaak in onderzoek is kan en mag je werkgever je verbieden om het gebied te betreden om enige vorm van tegenwerking tegen te gaan alsook fraude te plegen met bewijsstukken etc.
  Dit is m.i. geen overbodige luxe want ware de DNA leden van de vorige regering akkoord gegaan met de vervolging van Hoefdraad dan had hij de directeur van de SPSB never nooit de opdracht kunnen verstrekken om de overboeking van de miljoenen SRD te doen


  Maak melding

 7. Willem Oltmans een ministuk uit zijn Memoires

  3 januari 1986
  Henk Herrenberg belde al om 07:45 uur. Het leek hem beter met Rob Leter te gaan praten, als mijn adviseursregeling echt rond was. Ik vroeg hem of Humphrey Hasrat, de arts van Bouterse, naar de infectie in mijn oksel mocht kijken. ‘Wanneer het om je gezondheid gaat, doen we alles,’ antwoordde hij. Het werd meteen geregeld.
  Ik leende een fiets en reed naar de Memre Boekoe-kazerne. Etienne Boerenveen zat te telefoneren in een auto toen ik arriveerde. Ik kon meteen naar Hasrat doorlopen. Nu weet ik eindelijk wat ik heb. Het is een ordinaire tropische ziekte, strophulus. Hij gaf me antibiotica en een gewone zalf voor vijf dagen. Woerdeman, de huidarts aan de Apollolaan, had Daktarin voorgeschreven, waarvan de arts van Bouta, een Hindoestaan zei: ‘Dat helpt absoluut niet.’ Ik fietste naar het militaire hospitaal om de medicijnen te halen. Daar ontmoette ik majoor Schopman, die al zeventien jaar in het Surinaamse leger zit. Hij zei als Nederlander een partijtje te kunnen meeblazen over hoe Nederland zich jegens Suriname gedraagt. Ik zou hem willen interviewen.


  Maak melding

 8. Wie is HUMPHREY, ABDOEL, RAFIEK HASRAT
  Hasrat was de Legerarts en de voormalige lijfarts van Bouterse, vervolgens ambassadeur in Guyana. Maar voordat Guyana hem aanvaardde als vertegenwoordiger van Suriname, werd zijn accreditatie als ambassadeur bij de EU in Brussel geweigerd. Volgens diplomatieke bronnen gebeurde dit nadat een foto uit december 1982 opdook, waarop Hasrat was te zien BIJ HET TRANSPORT VAN DE LIJKEN FORT ZEELANDIA NAAR HET MORTUARIUM
  Op 3 februari 1983 werd Horb dood aangetroffen in zijn cel. Officieel heette het dat hij zichzelf had verhangen, zoals ook de 15 slachtoffers van de decembermoorden op de vlucht neergeschoten zouden zijn. IN WERKELIJKHEID KREEG HORB EEN DODELIJKE INJECTIE TOEGEDIEND . Horb kreeg een spuitje van de LEGERARTS HASRAT.
  Het gebeurde vlak na middernacht. Sommigen zeggen dat het spuitje was gegeven door medisch student Jules Brewster die er ook bij was samen met Hasrat. Horb was opslag dood.
  Na Horbs dood verscheen De Decembermoorden in Suriname: verslag van een ooggetuige. Het was door een ghostwritergeschreven voor Jan Sariman, en zou zijn gebaseerd op mondelinge mededelingen van Horb. Horb had Sariman ook een notitie nagelaten die luidde: “Als ik mocht doodgaan bij een verkeersongeluk, door verdrinking of wat dan ook, weet één ding: ik ben vermoord. Vermoord door Desi en zijn bende.”
  Hasrat was samen met Iwan Graanoogst en Stanley Sidoel betrokken in de organisatie van Carifesta 11, dat was begroot op 17 miljoen SRD, maar dat uiteindelijk 2x kostte. Het Clad-rapport die aan de regering was overhandigt is spoorloos verdwenen.


  Maak melding

 9. Ter afsluiting:

  Hasrat stelt dat ook Antoine Elias, voorganger van Ramadhin had geprobeerd hem opdrachten te geven. “Dat noem ik ambtelijk amateurisme en primitief gedrag. Ik heb hem gewezen dat het niet zijn pakkie-an is, omdat ik verantwoording schuldig ben aan de leiding van het SZF.” De op non-actief gestelde topper verwees naar zijn nalatenschap bij het fonds waar hij ook in de jaren tachtig heeft gewerkt. Twee daarvan zijn volgens hem het instellen van een medische post voor acute hulp en een apotheek, die beide 24 uur beschikbaar zijn.

  Volgens de wet Staatsziekenfonds Suriname zijn uw handelingen verboden handelingen. Het zal mij niet verbazen als Hasrat een of andere njang met deze verboden handelingen heeft gevangen.

  Lees meer: Hasrat: ‘Ik heb medische zaken voorbereid’ – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2020/08/05/hasrat-ik-heb-medische-zaken-voorbereid/#ixzz6UGdZYjs6
  gemodereerd

 10. En Winston Wirth, neef van Bouta. Wanneer stort jij die 5 miljoen SRD terug, die je als directeur van de belastingdienst van de belastingbetalers hebt gestolen. Hoefdraad heeft er een hele heisa hierover gemaakt maar zijn mond werd gesnoerd door DiDiBri. Als ik jou was zou ik mij geheel terugtrekken omdat alles wat je aanpakt tot een totale mislukking leidt. Denk maar aan jouw periode als vakbondsman bij I am gold en de overige gevallen op internet.
  Ik wens je in ieder geval slapeloze nachten toe en geniet van de hete adem van de PG in je nek. Boeven moeten in tegenstelling tot verzoek DDB zwaar gestraft worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.