woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenEconomieHoefdraad reageert en werpt alle beschuldigingen van zich af

Hoefdraad reageert en werpt alle beschuldigingen van zich af

-

Does Travel - naar Suriname

Ex-minister Gillmore Hoefdraad heeft eindelijk weer iets van zich laten horen. In een schriftelijke reactie, welke gestuurd is naar ABC-verslaggever Rudi Esajas, werpt hij de beschuldigingen aan zijn adres over mismanagement als minister van financiën van zich af.

De beschuldigingen werden maandag tijdens een persconferentie van de Raad van Ministers geuit onder andere door de president van Suriname, Chan Santokhi. In de verklaring die vandaag voorgelezen is in ABC Aktueel en hieronder ook te horen is, zegt Hoefdraad dat de regering Santokhi wist wat ze overnamen.

Volgens Hoefdraad is in 2010 ook meer dan 200 miljoen SRD aan achterstanden overgenomen door de regering Bouterse I. Over de verrekeningen met SPSB zegt hij dat het ging om openstaande afspraken die moesten worden afgehandeld. Hij zegt niet eigendunkelijk te hebben gehandeld daarbij, maar dat het ging om een beslissing die op een regeringsvergadering is goedgekeurd.

Hij noemt de beschuldigingen insinuaties, die niet stroken met de waarheid en zegt dat het gaat om een heksenjacht op regeringsleiders van het voormalig kabinet.

Hieronder zijn volledige verklaring zoals voorgelezen bij Radio ABC. Het is overigens nog steeds niet duidelijk waar hij is. Vandaag is er in DNA een vergadering over het in staat van beschuldiging stellen van de ex-minister.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

43 REACTIES
 1. Waarom op de vlucht dan meneer Hoefdraad. Wie niks gedaan heeft hoeft ook niet te vrezen. Maar wij weten wel beter. Zelfs Jackel and Hide zouden krom liggen van het lachen 😉.


  gemodereerd
 2. Schaamteloos glashard blíjven liegen.🤮🤮🤮

  Maar wel op de vlucht geslagen.🏃‍♂️🏃‍♂️🏃‍♂️

  Laffe paarse honden.🥊🥊🥊


  Maak melding
 3. Indien Hoefdraad zo onschuldig is als hij aangeeft dan heeft hij niets te vrezen en kan hij als een vrij man zich bewegen in Suriname. Niemand kan hem iets maken want hij is schuldig totdat het tegendeel bewezen is. Dus ik zou zeggen “Hoefdraad kom tevoorschijn en bewijs dat je geen schuld draagt en van al die aantijgingen. jezelf verdedigen is geen doodzonde eerder een zegen dat je dat kunt”

  Wees een vent en zoek de confrontatie indien je onschuldig bent is je goed recht.


  Maak melding
 4. LAFAARD. Straks zeggen dat t een politiek proces is. Onroerend goed en toekomstige inkomsten dubbel verpanden. Leendert ga weer op college want t heeft bij jou niet geholpen.


  Maak melding
 5. Kom dan terug naar Su en kom je onschuld bewijzen en durf te beweren, dat je alles vanaf 2010 in slandsbelang heb gedaan jo plofkop. Moest je bewijzen in het buitenland gaan veiligstellen? Trouwens, meneer de financiële tussenpersoon; hoeveel commissie heeft u ontvangen voor de afgesloten leningen in het belang van het Surinaams volk? En u geeft in uw verklaring aan,dat ook uw schoonvader, net als de andere leden van de paarse bende, op de hoogte waren van deze handelingen? Laf zijn uw verwijzingen naar de oudpresident Vene over openstaande leningen. Hoeveel geld en goud was er in de staatskas in 2010 meneer de golden tuinman van het imf?
  Pinokkio had betere verhalen te vertellen dan de leugensprookjes van Boefdraad. Sroto eng mars, totdat hij gaat fluiten als een twatwa.


  gemodereerd
 6. BOEFDRAAD jo lelijkerd, kom te voorschijn. Kom je onschuld bewijzen. Jullie hebben t arme volk verarmd. En jullie zijn rijk geworden. Maar weet je BOEFDRAAD, ik ga me niet te veel vermoeien. Wat ik alleen wil zeggen tegen jou, lelijkerd dat je bent met je groot hoofd, IK GELOOF IN KARMA.


  Maak melding
 7. Iemand is net zolang onschuldig tot dat zijn schuld is bewezen. Het is verankerd in het BUPO verdrag van de VN. Dus boefie et is geen reden tot vluchten. Kom en je mag vrij wandelen in Suriname totdat er een rechterlijk vonnis is.


  Maak melding
 8. Hij is onderweg naar cuba om zich om te laten bouwen, en zal terugkeren naar Su als vrouw. Ook zal hij een nieuwe indentiteit krijgen en zal “zij” voortaan wendy boeftouw gaat heten.


  Maak melding
 9. ” …
  Hij zegt niet eigendunkelijk te hebben gehandeld daarbij, maar dat het ging om een beslissing die op een regeringsvergadering is goedgekeurd.
  … ”

  Daarom is topcrimineel Gillmore H. alias Boefdraad gevlucht. Hij is de gatekeeper, als hij gepakt wordt gaan er grote koppen rollen.

  Topcrimineel Gillmore H. heeft niet alleen het land en volk opgelicht maar ook zijn eigen collega’s.

  Wij willen gerechtigheid en wij staan achter de sherrif, Z. E. Santokhi !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 10. Leendert hangt nu de vermoorde onschuld uit. Deze halfgebakken speknek moeten ze verhoorkamer in trappen en waterboarden tot dat hij alle vragen heeft beantwoord. Zijn statement blijft warrig. Sterker nog het roept alleen maar meer vragen op. Zijn vlucht naar Guyana is een verkapte opbichting van zijn misdaden. DNA doe uw werk en zorg ervoor dat de PG in stelling wordt gebracht. Evt kan men medewerking vragen aan Guyana om deze varken op te pakken en uit te leveren. Wat mij betreft gaat die Javaanse bamiebal van de spaarbank ook voor de bijl. Die leert stelen nooit af.


  Maak melding
 11. Maar surinaamse mensen zijn vergeten toen venetian en sardjoe aan de macht was hebben zij de schulden van de revo moeten terug betalen aan Brazilië en overige landen, nu na dato komt ndp aan de macht en zie het puinhoop is opnieuw begonnen en sheriff mag het gaan oplossen, nooit meer ndp aan de macht in Suriname
  Zijn boeven bende


  Maak melding
 12. Wat een redenering. Dus omdat je schulden hebt overgenomen rechtvaardigd het Suriname met een lege kas en een paar miljard schuld achter te laten . Dit is een governor en ex minister die dit zegt . Wat voor lui heeft Bouterse deze belangrijke posities laten bekleden . Kom te voorschijn idioot en laat het recht zijn beloop hebben .


  Maak melding
 13. “De regering Santokhi wist wat ze overnamen.”

  “Volgens Hoefdraad is in 2010 ook meer dan 200 miljoen SRD aan achterstanden overgenomen door de regering Bouterse I.”

  “Over de verrekeningen met SPSB zegt hij dat het ging om openstaande afspraken die moesten worden afgehandeld. Hij zegt niet eigendunkelijk te hebben gehandeld daarbij, maar dat het ging om een beslissing die op een regeringsvergadering is goedgekeurd. Er zou hierover een missive zijn.”

  “Het bureau voor de staatsschuld zou alle bescheiden over de leningen en administraties hierover moeten hebben.”

  “Onnodig en tegen alle afspraken in…”

  Zomaar even enkele highlights uit de brief van Hoefdraad.
  Ik denk dat iedereen inmiddels wel weet dat het tweede punt een pertinente leugen is, maar dat moet makkelijk te bewijzen zijn.
  Voor de rest, maar ook zeker over punt twee, een diepgaand onderzoek laten instellen vanaf 1975 door een speciaal op te richten commissie. Het volk is nu wel echt moe van alle ellende die zij over zich heen heeft gekregen en om te voorkomen dat zulks nog eens gebeurd, iedereen die gefraudeerd heeft oppakken en voor lange tijd wegzetten.
  Als je onschuldig bent, waarom dan op de vlucht?


  Maak melding
 14. ABC had het persbericht nooit moeten publiceren. De journalist had best wel kritischer mogen zijn en vragen waar hij precies zit en Waarom hij zijn onschuld niet bij de rechter wil bewijzen.
  Ik krijg het gevoel dat de journalist ( Rudi Esajas) zich heeft laten gebruiken. Op zijn minst had de journalist kunnen eisen dat er een telefonisch interview wordt afgenomen om vast te kunnen stellen dat het schriftelijk stuk van Hoefdraad afkomstig is.


  Maak melding
 15. Pico 3 augustus 2020 At 21:53

  En dan durft iemand nog om inflatiecorrectie te vragen.
  waterkant.net/suriname/2020/08/03/ingezonden-de-solidariteitsheffing-daadwerkelijk-solidair/
  En dit wordt gesteund door een forumlid alhier
  Behoorlijke dosis lef moet je hebben
  ===========

  Jij bent voorlopig even af betweter. Die correctie komt er dus gewoon volgens minister Armand Achaibersing. Volkomen logisch ook natuurlijk.
  Wat niet logisch is dat ze nu toch inzetten op inkomsten, loon en vermogensbelasting. Zet nou gewoon een keer in op verbruiksbelastingen. Dat is het meest rechtvaardige en daarmee versimpel je de boel enorm.


  Maak melding
 16. “Jurist Antoon Karg is van mening, dat als er een intentionele financiële tijdbom door de NDP-regering is geplaatst voor de aantredende coalitie, iedereen die daaraan heeft deelgenomen, bestraft moet worden.
  Anders zijn wij voor altijd het puzzelstuk van democratie, dat de vreedzame machtsoverdracht heet, kwijt en hebben criminelen de gehele Surinaamse bevolking gegijzeld om politieke punten te scoren tegen politieke rivalen, terwijl zij zichzelf met een laatste ‘hoera’ verrijkt hebben.
  Dit is diep ziek, diep triest en diep kwaad, zegt Karg.
  De jurist zegt dat als de nieuwe regering deze kwestie laat rusten, het niet lang meer zal duren voordat dit als acceptabele tactiek, bewonderenswaardige schaakzet of slimme strategie zal worden afgeschilderd. Terwijl het niets anders is dan ordinaire criminaliteit, vermomd als politiek.
  Daarom is civielrechtelijke handhaving van bestuursnormen en strafrechtelijke normen altijd een optie. Dit opent direct de mogelijkheid tot beslaglegging op het persoonlijk vermogen van corrupte verdachten. Het verhoogt ook de druk op medewerking, want het crimineel corrupt netwerk kan ze niet langer beschermen. Daarmee komen middelen ter beschikking van de overheid en kan je uit schikkingen en buitengerechtelijke afdoeningen al binnen enkele dagen, forse bedragen opeisen en meteen inzetten om de financiële positie van de regering te verbeteren. Je vergaart ook bewijsmiddelen en getuigenverklaringen, voordat de daders de gelegenheid hebben die weg te maken. Om corruptie aan te pakken, moet je integraal de instrumenten van civiel recht, bestuursrecht en strafrecht elkaar laten versterken, aldus Karg.”
  Bron De West, 4 augustus 2020.


  Maak melding
 17. In deze heb ik best respekt voor van Trikt want die sloeg niet op de vlucht en zit nu al ruim een half jaar veilig opgeborgen ook voor zijn eigen veiligheid. Hij heeft ballen!
  Boefdraad ik denk dat je je schoonvader meer schande bezorgd dan zijn zoon en pleegzoon je bent een Staatscrimineel!
  Wat ik wel goed vind is dat jij Boefdraad weet dat je fout bent en dat je nu aangeschoten wild bent. Nergens zal je rust hebben en jij jaagt nu op jezelf en schijt in je broek dat je niet de verkeerde tegenkomt. Dang morro betre ie bing tang na joe osso . Je hebt nu de toorn van 2 strategen en een heel volk achter je aan en hopelijk blijf je coronavrij!


  Maak melding
 18. HongKongFree 4 augustus 2020 At 21:15
  Waarom dan vluchten als je niks verkeerds hebt gedaan. Het “a no mie syndroom” is alweer van toepassing.
  =========

  Waarschijnlijk heeft hij geen zin om in afwachting van een proces vast te zitten. Hoe lang zit van Trikt nu al vast zonder proces? Maand of 6 al?


  gemodereerd
 19. Het bewijslast stapelt zich op en zolang de opdrachtgever (s) van van Trikt verhoord zijn door het OM, kan de rechtszaak tegen van Trikt geen aanvang nemen. Bovendien hebben de advocaten van van Trikt aangegeven dat hun cliënt in opdracht van hogerhand (minister van Financiën? ) heeft gehandeld. Terwijl op verzoek van de minister van Financiën Boefdraad van Trikt is opgesloten. Dus zolang Boefdraad op de vlucht is; kan het onderzoek geen voortgang hebben. Maar ik denk dat Boefdraad niet zal komen, aangezien hij zal moeten verklaren dat hij in opdracht van hogerhand heeft gehandeld. Dus in opdracht van of bouta of in opdracht van aloe baba. We shall see.


  Maak melding
 20. Beste mensen…, wij staan aan het begin van een zeer omvangrijke onderzoek.., ook iets nieuws voor Suriname.. Een voor mij onbekende terrein.., mogelijk economische delict of een aantal delicten gepland, dus met voorbedachte rade.., of radeloosheid, alleen of met anderen .. Even…wat kanttekeningen.. . Een overheid leent., wat een normale zaak is., zeg maar heer Hoefdraad als ex-minister van financiën.., heeft ordentelijk toegegeven.., heel wat leningen te hebben afgesloten… De afhandelingen tot zoverre hij aankondigt zijn correct geschied .. De geld-leningen zijn nóóit eigendom van hem of aan hem gelieerde personen, geeft hij zelf toe .. Neem even één Amerikaanse lening als voorbeeld… Er moet een adequate boekhouding zijn en bovenal een zorgplicht voor het geld… Voor welke doeleinden bestemd…, en eventuele.. bestemmingsplannen.. Hr. Hoefdraad ziet geen overtreding of overtredingen die hem ten laste gelegd kunnen worden. Hij kent geen kasreserve, vraagt zich of of er ooit een bestond … Hoefdraad loopt niet weg, ook niet voor een buitenlandse mogendheid.. Guyana bezoeken als toerist mag, maar de omstandigheden dan. . Voor hem persoonlijk zijn er onder Surinaamse wetten sanctie mogelijkheden bij misstanden.. . Waar zou de verantwoordelijkheid kunnen liggen bij bewezen misstanden.. .Mag Suriname hem aan een derde partij uitleveren.., voor een proces.., zeg in de VS.. als een vraag zich.., voordoet.. . Het kan misschien er op aankomen .. In hoeverre is de nieuwe regering..Santokhi , verantwoordelijk voor een ndp beleid.. Afwachten even denk ik., voor meer informatie en duidelijkheid … Mensen in Suriname.. kracht en vergeet je mondkapje niet..


  Maak melding
 21. Laat hoefdraad me mars eten. Toen ze de eerste keer overnamen, was er een stabiele koers van 2.8, een volle staats kas, een goede ratings bij de ratings bureau en een op komende economie die eindelijk wat draaide ook een aantal buitenlandse investeringen. Het is somo en bruinsie schuld dat bouta aan de macht kwam en we deze boevige lellekoe hebben gekregen, MPP.


  Maak melding
 22. @Rambo,
  Ik ben ook geen jurist, maar ik ga ervan uit dat hetgeen je hierboven schets best wel ingewikkeld kan worden. Suriname levert per definitie geen eigen staatsburgers uit. Niemand weet natuurlijk welke nationaliteit hij op dit moment heeft. Maar ik zou wel willing zijn persoonlijk een vakantie ticket voor hem willen betalen naar een land die wel een uitleveringsverdrag heeft met bv Amerika (de derde partij?). Kortom we zetten hem gewoon op het vliegtuig naar het vakantieparadijs.


  Maak melding
 23. Is deze brief werkelijk van Hoefdraad?
  Deze man is volwassen en wijs genoeg te weten dat zo’n brief juist in zijn nadeel werkt.
  Hij en DDB hadden het volk moeten inlichten. Ze waren toch transparant. Nu heeft Santoki gedaan wat zij hadden moeten doen en geven niet thuis. Santoki gaat niet zomaar dingen verkondigen zonder goede verificatie. Ontkennen maakt jouw geval alleen erger. Als ik DNA lid was zou ik zeker in het voordeel van de PG stemmen om jou die leugens af te leren.


  Maak melding
 24. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Hoefdraad reageert en werpt alle beschuldigingen van zich af middels een brief aan ABC.

  @Bastiaan 4 augustus 2020 At 21:51
  Ik ben het volkomen eens met je reactie.
  In deze is ABC fout geweest.
  Zwakke journalistieke uitvoering in deze.

  @john 4 augustus 2020 At 23:36
  Is deze brief werkelijk van Hoefdraad?

  Dat vraag ik mij ook af.
  Met deze brief proberen ze zeker BOEFDRAAD te beschermen.
  De brief kan ook afkomstig zijn van Ashwin Adhin of Limburg alias LIMBO.

  Dus een volgende keer moeten de journalisten zulke zaken ook anders aanpakken.
  Laat BOEFDRAAD zijn verblijfplaats eerst bekend maken.

  Maar die Joy ten Berge houden ze in Nederland en België ook al in de gaten.


  Maak melding
 25. Ik denk dat de Amerikan de jib gaan klaren ze hebben een prima opsporingsapparaten ding no lobi blaka mang hoewel bi die explotie in Libanon was Boefdraad de eerste die in mij opkwam als mogelijk slachtoffer of veroorzaker voor Suriname bestemd dacht ik?


  Maak melding
 26. Als boefi zijn smoel opentrekt gaan er veel koppen rollen binnen de ndp.dus mag hij niet opgepakt worden. Maar hij moet wel donders goed opletten n alert zijn want n moordcommando is al opzoek nr hem. Regering chan gaat niks doen vandaar die slappe gelul vn hem.. bij de 2e leonsbergakkoord is dit alles besproken n een akkoord bereikt anders zou bouta niet zo gewillig zijn om probleemloos over te dragen. DEZE HELE BOEFDRAAD KWESTIE AI TINGI WREED. ZEER RAADSELACHTIG.


  Maak melding
 27. dus bouta I neemt de regering over in 2010 met een schuld van 200 miljoen srd

  en eindigt in 2020 met een schuld van 3 miljard usd?

  is maar een klein verschil volgens deze dikkop?

  zijn die domme lul zijn eigen woorden…. dat is nog het mooiste van alles


  Maak melding
 28. Hoefdraad heeft zich verplaatst van A naar B. De man is bang voor het rechtsverloop. Ik geef hem geen ongelijk. Julian Assange en Edward Snowden zijn goede raadgevers geweest.


  Maak melding
 29. ” …
  Hoefdraad heeft zich verplaatst van A naar B. De man is bang voor het rechtsverloop. Ik geef hem geen ongelijk. Julian Assange en Edward Snowden zijn goede raadgevers geweest.
  … ”

  Dit is weer appels met peren vergelijken. Assange en Snowden zijn ondergedoken omdat zij staatsgeheimen hebben laten uitlekken terwijl topcrimineel Gillmore H. onderduikt omdat hij bang is dat de NDP-(staats)-geheimen uitlekken.


  Maak melding
 30. Luister jongen, het heeft geen zin om je in Berbice schuil te houden. Jij werpt geeft zelf aan werpt alle beschuldigingen van zich af.

  Nou waarom komt je dan niet terug naar de democratische rechtsstaat Suriname. Let op democratische rechtsstaat. Er zijn wetten, rechten en plichten, een grondwet. De Trais Politica, wetgevende macht, uitvoerende en de rechterlijke macht.

  Er komt een onderzoek naar je en je gaat vervolgd worden over je daden op het ministerie van Financiën. Jij was minister van 2015 tot 2020. Pe a moni dé? Met je advocaat kan jij je verweren in de rechtbank en je onschuld bewijzen. Op grond van feiten en bewijzen komt de rechter van de rechtbank tot een vonnis.

  De rechtbank is onpartijdig, vrouwe justitia is blind en komt op grond van bewijzen tot een vonnis.

  Dat is het mi boi. Dus als je vindt dat je onschuldig bent, waarom vlucht je dan via back track via de Corantijnrivier naar Berbice.

  Kom zo snel mogelijk terug, want voor Interpol kan je niet blijven schuil houden. De Guyanezen weten dat je in Guyana bent. Venezuela ga je niet halen. Nogmaals wees verstandig jongen, Kon Hesi Bakka. We Wakti!

  Dat huis van je staat onbeheer achter, zonde man. Din meid de wakti. A rechtbank sani, Wo Set In.


  Maak melding
 31. As se hebbe meer dang 120 leening genoome, dang elke maant in die tieng jaar se hebbe een leening avgesloote. Dang se hadde seeker mieniesteerie fan leeningavsluiting.


  Maak melding
 32. Ik begrijp de mensen niet die voor boefdraad opkomen hij is een boef en moet naar santaboma samen met meesterdief Jogi van de VHP. Achteraf gezien is Boefdraad de grootste fout die Bouterse heeft gemaakt.


  gemodereerd
 33. Bouterse is een moordenaar loopt vrij rond
  Brunswijk bankrover en ook moordenaar
  Hoefdraad loopt ook vrij …met in zijn zak enkele miljoenen
  Alle grote schurken lopen vrij in dit land …kruimeldieven worden wel opgesloten en mishandeld !!

  Hoe kan iemand miljoenen stelen en vrij lopen…en een kleine crimi word bijna doodgeschoten door de politie.

  Stuur elke politieke schurk in de bajes en ga daarna vragen stellen…die 15 vermoorde mannen hadden die kans niet.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES