KennisKring bespreekt morgen coronacrisis in Suriname

3
Distributie COVID-19 steunpakketten stopgezet vanwege chaotische toestanden
Mensen in de rij voor het afhalen van een COVID-19 ondersteuningspakket van de overheid.

KennisKring (KK) zal op dinsdag 4 augustus de COVID-19-crisis bespreken. Als gastsprekers zullen optreden minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, Ingrid Krishnadath, arts en epidemioloog verbonden aan de universiteit en lid van het OMT, Lycke Woittiez, internist-infectioloog verbonden aan het Diakonessenhuis en Jeroen Schouten intensivist, Radboudumc, leider van het Nederlands Medisch team dat onlangs in Suriname was. Deze sessie wordt live via ABC kanaal 4.2 uitgezonden alsook via Youtube.

Het coronavirus besmet steeds meer personen en dit alles eist zijn tol voor onze economie, de ziekenhuizen wachten op geldovermakingen van het SZF en de PLO bussen kunnen het niet meer aan. Geen gemakkelijk opgave voor de minister van financiën die support krijgt mits wij de IMF rules volgen, dus saneren overal. Als Surinaamse samenleving moeten wij allemaal inleveren, ook de ambtenaren en politici. Voor het selecte ondernemerschap moeten alle preferente regels voor pakketten, invoerrechten, vrije voertuigen etc. teruggedraaid worden, de anti corruptie wet moet snel afgekondigd worden en moet de DNA de amnestiewet-valutawet en terugdraai terreinen-corruptie en benoemingen wettelijk regelen. Er is veel meer geld nodig om de effecten van de coronacrisis het hoofd te bieden.

De minister zal zijn beleid uiteen zetten terwijl de deskundigen hun visie zullen geven en Schouten zijn recente ervaringen in Suriname zal delen. Vragen aan het panel kunnen gesmst/geappt worden (+597)7557799. Met als MC de politicoloog Glen Truideman met support van Reema Chotkan hoopt KennisKring hiermee een bijdrage te leveren aan de wederopbouw van Suriname. De Zoom en YouTube Live Stream facilitering wordt verzorgd door RCFA accountants. De avond begint exact om acht uur.

KennisKring bestaat ruim 24 jaar met een zusterorganisatie in Nederland en netwerkgroepen in Aruba, Curacao, Guyana, India, Trinidad en de USA. Hey is een vrijwillige netwerkkring van topkader uit de academische, overheid- en business community. Door elke eerste dinsdag van de maand inzichten, informaties en ontwikkelingen over actuele politieke en sociaaleconomische vraagstukken op zowel lokaal, regionaal als mondiaal niveau met elkaar uit te uitwisselen, moeten KK-members in staat zijn hun individuele- en groepsbelangen beter in te schatten en richting te geven.

Kenniskring is een instrument om door middel van contactlegging de expertise van elk netwerk lid te leren kennen en het netwerk als bron te hanteren voor specifieke expertise om persoonlijk- of maatschappelijk voordeel te behalen. KK kent geen bestuur, doch een coördinatie team.

3 REACTIES

 1. @Kenniskring,
  Helaas zitten veel suri’s met hun hoofd nog in de revo-mood. Dat betekend dat ze niet in staat zijn om verantwoording te nemen voor eigen leven. Ze zijn gewend aan opdrachten v schreeuwende militairen.
  40 jr monddood en 10jr pakketten-samenleving verandert helaas niet zo snel.

  Misschien de politie in ploegendienst laten patrouilleren na 21:00 en vroeg in de ochtend, als de boeven “gaan werken”.
  Neem aub een vrachtwagen mee om de overtreders in te dumpen. Geldboete en quarantaine 2 weken in boma. Vrijwilligerswerk in de ziekenhuizen kan ook. Poetsen en boenen, dat zal ze leren.
  Filmpje maken vd eerste overtreders en gebruiken als (waarschuwings(campagne.

  Suc6


  Maak melding

 2. kijk op de voorpagina van de ware tijd. Je ziet 10 mensen op de foto mr hoeveel zijn er meer???
  Goed voorbeeld. Dus die Javanen mogen lol en de mofina mensen niet.


  Maak melding

 3. Ik heb gekeken, is een archief foto.
  Mofinawang gaan niet naar het binnenland en ze “wandelen” s’avonds ook niet in hun in Toyota mark x. KFC of naskip is te duur voor ze. Zijn geen mofinawan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.