Zunder weg als directeur bij belastingdienst, blijft adviseren

12
Zunder

Armand Zunder, die in mei jl. in de leiding van de belastingdienst van Suriname aantrad, zal een stap opzij doen. In een onderhoud tussen minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning en Zunder is besloten dat hij per 1 augustus 2020 de minister wel zal blijven adviseren.

Inmiddels heeft de minister overleg gehad met het managementteam van de belastingen en de douane. Belastingen en douane zijn de spil in de financiële huishouding van de staat, zeker bij de grote financiële problemen. “Maar ik ben voorstander van vriendelijk beleid, de belastingplichtige heeft plichten maar ook rechten,” zei minister Achaibersing.

“Ik zeg niet dat u een slechte job doet, maar we moeten samen de dienst transformeren. Wij, de overheid, moeten bezuinigen, maar het binnenhalen van de inkomsten zijn ook belangrijk. En ik wil u daarbij als partners aan mijn zijde hebben. We moeten onze operationele lasten kunnen betalen, zonder bij banken geld te moeten lenen. Er komt voor de komende 9 maanden een projectteam waar u deel van zal zijn.”

Het managementteam zei gemotiveerd met de minister te willen werken aan de realisatie van zijn beleidsvoornemens, zodat de hervormingen waar zo lang over gesproken wordt, nu echt tot stand komen. De dienst moet versterkt worden met medewerkers, automatisering en werkprocedures. En er moet medewerking zijn om de informele sector ook werkelijk in beeld te brengen.

De inkomsten zijn sterk gedaald maar er is ruimte tot verhoging, zonder dat de belastingdruk verhoogd wordt. De dienst heeft al een moderne klantenservice voorbereid. Het Managementteam heeft de minister uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de Belastingdienst.

De minister voert in de komende dagen nog een apart gesprek met de douane.

12 REACTIES

 1. Wat voor zinvol advies is ooit van deze man verkregen ? Leeft in een droomwereld en rekent zich rijk met geld dat nooit betaald zal worden ; het enigste dat echt reparatie nodig heeft zijn zijn eigen hersenen ; zonder dat zal dit heerschap wellicht met de stille trom zijn aftrede doen;


  Maak melding

 2. Eindelijk een eerste goede stap gezet,dit als directeur afgezet,maar ook niet gebruiken om als adviseur op te treden. Dit ding heeft geen verstand van fiscale zaken. Geen medelijden ermee,gewoon ontslag geven. Is een van die gasten dat met alle winden meewaait.


  Maak melding

 3. Deze politieke benoeming door de meervoudige veroordeelde moordenaar is terecht terug gedraaid. Ook alle andere benoemingen van familie en vriendjes door de paarse ratten moeten onmiddellijk terug gedraaid worden. Deze zogenaamde vakbondsman heeft 0% fiscale kennis. Hij is meer een dief dan een technocraat. BAAS CHAN moet al deze paarse ratten opdonderen en diepgaand onderzoek instellen.


  Maak melding

 4. Iedereen die een woning of meerdere heeft belasting laten betalen voor het ophalen van Huis vuil. Ook al zijn het huurders makkelijk na te gaan bij CBB.
  Eigenaren GLISS.


  Maak melding

 5. Jules Wijdenbosch, Errol Alibux en Eddy Jozefzoon staan voor srd 20.000 per mnd op de loonlijst. Ze zijn mede verantwoordelijk voor deze rotzooi. Graag ontslag voor hun !


  Maak melding

 6. Zo kun je ook van mensen afkomen. Of ontslag of een ere baantje zonder salaris. Zunder is uit op status. Nu is het zaak niet te betalen voor waardeloze adviezen of beter gezegd nooit advies vragen.


  Maak melding

 7. Deze zunder en vele anderen zijn al boven de 70 en moeten nu eindelijk uit het bestand !!! Wegwezen en ga maar iets anders doen met je pensioen. Geef jongeren nu een kans.


  Maak melding

 8. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Armand Zunder ontslagen als directeur bij belastingdienst, en blijft adviseren.

  In een onderhoud tussen minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning en Armand Zunder is besloten dat hij per 1 augustus 2020 de minister wel zal blijven adviseren.

  BLIJVEN ADVISEREN?
  Deze Armand Zunder, is reeds gepensioneerd en werd tijdelijk door die PAARSE NDP criminele bende als directeur benoemd bij de Belastingdienst.

  Armand Zunder mag wel als gepensioneerde (vrijwilliger) eventueel (GRATIS) informatie verstrekken over die PAARSE NDP CRIMINELEN die geen belasting afdragen aan de staat.

  Dus minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning, moet niet de fout maken om Armand Zunder op de LOONLIJST van de Belastingdienst te plaatsen.
  Want hij is in deze niet betrouwbaar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.