Personen tussen 20 en 60 vormen grootste groep coronapositieven

3
coronavirus-covid-19-test-suriname
Man ondergaat coronatest in Suriname

Personen tussen 20 en 60 jaar vormen in Suriname nog steeds de grootste groep van degenen die positief getest zijn op COVID-19. Epidemioloog Radjesh Ori praat ook over de groep van middelbare leeftijd. Verder worden er nog steeds meer mannen dan vrouwen positief getest.

Worden de sterftecijfers van juni en juli vergeleken dan blijken in juli zes personen meer te zijn overleden, namelijk 16 om 10. Dit betekent dat niet alleen het aantal positieven is toegenomen, maar ook de sterfte met ongeveer 60%.

Hoewel de 80-plussers heel weinig zijn vertegenwoordigd in het aantal positieven, zijn de mortaliteits- en absolute cijfers onder deze leeftijdsgroep veel hoger dan bij de andere groepen.

Dokter Ori benadrukt dat het hier namelijk om een hoge leeftijd gaat. Hij geeft aan dat overgewicht en chronische aandoeningen het risico ook verhogen en dat de kans op sterfte bij die personen veel hoger dan alle anderen

3 REACTIES

  1. Straks ga je zien. Want ook dieren hebben die virus dan gaat straks van dier op mens. Hoe moet jee een dier op 1,5 meter houden en een mondkap omdoen en steeds zijn handen laten wassen. Mensen wassen niet eens de kont van hun huisdieren.


    Maak melding

  2. Surinamer houden niet van hun huis, ze zijn de hele dag op straat om van alles te scoren, vrouwen, mannen,eten,sex 🙄😏
    Ze weten dat hun ouders en grootouders een risicogroep zijn,en weinig kans hebben een covid- besmetting te overleven😶maar dat het zal ze er niet van weerhouden risico’s te nemen. Chan moet iedereen op straat zonder mondkapje, met een flinke boete afstraffen. Suri’s zijn vaak te dik en ongezond, als ze zichzelf al niet kunnen beschermen tegen een ongezond leven, hoe moet dat dan in deze covid tijd.😔


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.