Misiekaba: ‘Verschrikkelijke interne partij strubbelingen binnen NDP’

49
Misiekaba: 'Verschrikkelijke interne partij strubbelingen binnen NDP'

André Misiekaba heeft zaterdag een officiële reactie naar buiten gebracht over het nieuws dat hij het lidmaatschap van de NDP in Suriname heeft opgezegd. Hij ging daarbij in op het verlies van de partij bij de verkiezingen, met een terugval van 117.000 stemmen in 2015 naar 65.862 in 2020. “De verschrikkelijke interne partij strubbelingen zullen vast een rol hebben gespeeld bij de enorme terugval van 45%. Genoemde strubbelingen zijn nimmer zo manifest geweest” aldus Misiekaba.

Hij zegt verder van mening te zijn dat de NDP is afgedwaald van haar idealen en het streven om een sociaal rechtvaardige samenleving te creëren. “Onder het bewind van tien jaren NDP, waar ik prominent deel en onderdeel van ben geweest, lijkt de kloof tussen arm en rijk veel groter te zijn geworden. Dit is niet waarvoor ik mij heb ingezet en waarvoor ik mij verder wil inzetten. Ik heb daarom besloten daar in ieder geval consequenties aan te verbinden en uit de NDP te stappen” aldus de ondervoorzitter van de partij van Bouterse.

Misiekaba zegt dat er kort na de aankondiging van zijn vertrek verschillende (politieke) perspectieven al hebben aangeboden. “Ik vraag echter mij tijd van beraad en bezinning te gunnen, opdat ik kan nagaan op welke wijze ik mij verder voor land en volk kan inzetten” zegt hij.

Dat Misiekaba weg is om de door hem genoemde verschrikkelijke interne partij strubbelingen bestrijdt hij. De Surinaamse krant dWT wist zaterdag te vertellen dat Misiekaba als ondervoorzitter, het roer zou overnemen van voorzitter Bouterse. Daar waren sommige partijtoppers het niet mee eens. De krant beweerde dat het zelfs tot een handgemeen zou zijn gekomen, maar dat wordt ontkent door Misiekaba.

49 REACTIES

 1. Naar een ander party overstappen zie ik deze menr Misikaba niet doen het zou een politieke zelfmoordt zyn en daar is hy te slim voor
  de NDP zelf raadt ik aan onherroepelyk het hele kader te verjongen met jongeren die geen strafbladt hebben en goedt opgeleidt zyn om de party naar een sociaal maatschappelyk niveau te bewegen richting 2025 of wel eerder daar is waar aan gewerkt moet worden
  daarna kunnen we kyken waar het fout gegaan is maar met andere kapitein en stuurman
  gemodereerd

 2. Moet ik dit geloven?
  Kom je na 10 jaar pas achter dat het niet goed ging en hij was ondervoorzitter.
  Als je zo eerlijk bent dan had je er allang uit moeten stappen en niet nu wanneer je merkt dat er niets meer te halen valt.of ga je naar de nieuwe regering om een nieuw salaris te garanderen.


  Maak melding

 3. “Onder het bewind van tien jaren NDP, waar ik prominent deel en onderdeel van ben geweest, lijkt de kloof tussen arm en rijk veel groter te zijn geworden”

  Heeft hij nu pas het levenslicht gezien???
  Al die jaren hebben ze met hun alleen gegraaid en vernietigd en nu komt hij pastoor spelen. Loop naar hel vriend.


  Maak melding

 4. Misiekaba, yu missie kba. Je bent een ellendeling. Je bent een valse profeet. Al die tijd heb je arme Surinamers voor de gek gehouden. De Bosjebrug is te goed voor je. Je bent een schande voor het geloof .Trek je terug in het bos en ga antruwa planten.


  Maak melding

 5. @Pakiratigri,

  Niet hij alleen is een ellendeling, het hele NDP is één en al ellende. En wat betreft de Bosjesbrug, is dat voor de hele NDP Rovers bestemd. De afgelopen 10 jaren dat deze “Pastoor” met al die Rovers aan het roven was, hoorde ik jouw niet zeggen dat hij een ellendeling is, en naar het bos terug moet. Wat ben jij toch een ellendeling Pakiratigri.


  Maak melding

 6. Misiekaba, je zacht de kloof tussen arm en rijk maar waarom heb je dat niet eerder aangeven tijdens een interne vergadering van de NDP. Voorzitter van NDP ga nooit worden of kunnen zijn waarom, je bent zwart. Waarom ik dit zeg, ik mij mensen de donkerkleurige mensen binnen NDP moesten en het vuile werk doen in de jaren 80 andere werden zelf niet betaald.
  Dus donker krijgt nooit de voorzitterschap binnen de partij. Kijk maar naar Brunswijk toen hij in dienst was, wat voorbehandeling ze hem hebben gegeven.


  Maak melding

 7. Volstrekt ongeloofwaardig. Hij heeft de corruptie en plundering van de staatskas door de NDP van dichtbij meegemaakt , gefaciliteerd en goed gepraat en nu als heilig boontje verklaren dat het volk is verarmd. Pleur toch op idioot.
  ABOP maakt een grote fout om zo een immoreel persoon een plek te bieden


  Maak melding

 8. Pastor zijn en politiek bedrijven.Je moet van zeer goede huize komen om beide even goed te doen In de politiek moet je vaak dingen verdraaien,dingen ontkennen,en vaak gewoon ronduit liegen omdat de partij het vraagt.Doe het een en laat het ander.Of is het leiden van een kerk een manier om kiezers binnen te halen? De volle evangelie gemeenten in Suriname moeten zich niet zo met politiek inlaten.Kijk maar naar Steve Meye altijd maar bezig zich met politiek te bemoeien.Beweerde boud dat de beschuldiging van aanranding van een jongedame een zet was uit de politiek.Hoe verzint hij het!!!


  Maak melding

 9. Abop wil dit ding wel hebben hoor. Het kan abop gaan adviseren hoe te leren graaien in de staatskas.
  Een idioot uit de ndp en wordt verwelkomd door een stel idioten bij de abop. Dit ding kan voor geen 1 politieke meerwaarde hebben,heeft geen achterban laatste verkiezing een paar tiental stemmers getrokken, vorige verkiezingen is er massaal gefraudeerd.


  Maak melding

 10. Met het binnenhalen vn deze misistront bij de abop gaat deze partij net zoals de ndp uit elkaar spatten.kijk maar toe. Brunsi beschouwd hem als n god maar zien de structuren binnen de partij hem ook zo?. Precies daar gaat ht mislopen.

  Waarom mag boefie niet meer gehoord worden. Gaat hij vervolgd worden of niet.deze nieuwe regering begint nu al aan geloofwaardigheid in te boeten.

  Het volk moet alert blijven en gerechtigheid eisen vn de regering .tenslotte hebben wij daarom massaal gestemd n die paarse boevenbende afgewezen.

  Er werd plechtig beloofd dat de corruptie aangepakt, n de schuldigen berecht zouden worden. Onder het mom vn “tijd” wordt alles gedoogd n gaan die boeven vrijuit.


  Maak melding

 11. Whahahah agoetigri kan weer grootst brullen. Hij onderkend dat afgelopen 10 jaren de kloof tussen arm en rijk enorm is toegenomen ondanks 97 leningen van Boefdraad ter waarde van miljarden usd. Al deze leningen met forse rente moeten terug betaald worden. Misikaba is medeschuldig aan de plundering en leegroven van Suriname. Wegvluchten of lidmaatschap opzeggen heeft geen zin. Brunswijk gaat je niet kunnen beschermen. BAAS CHAN kom je persoonlijke ophalen en sleuren naar Santo Boma.


  Maak melding

 12. Pakiratigri wat loop je hier te blaffen?jij steunde hem en belijd in hart en nieren. Jou reactie is van een lage paarse rat. Wat een loser ben jij na alles goed te praten van NDP.


  Maak melding

 13. Ik denk dat Brusie een grote strategische fout maakt om hem te snel binnen te halen. Waarom.
  1. Hij behoorde ook bij de groep die het land failliet maakte.
  2. Bijna elke dag komt er nieuws naar buiten over een nieuwe fraude geval of over een ontslag.
  3. We weten nog niet wat hij allemaal voor fraude heeft gepleegd op het ministerie waar hij minister was.

  Brunsie als je deze man te vroeg bij de ABOB brengt en er komt een intern onderzoek op dat ministerie. En het blijkt dat Midiekaba daar ook debet aan is.

  Brunsie dat kan je aan veel geloofwaardigheid verliezen bij de surinaamse bevolking.
  En op termijn kan het jou ook veel stemmen kosten.
  A pom swietie maar soms ai bit baka.

  Bezint voor gij begint.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 14. Elke zichzelf respecterende pastoor verhangt zich aan een brug nadat is gebleken dat hij of zij onoorbare handelingen heeft gepleegd.

  Ook binnen de ABOP valt nu wat muiterij te bespeuren.
  De tijger zonder baard roert zich omdat misstanden begaan door vorige machthebbers thans met de mantel der liefde worden bedekt door enkele partijtoppers. De tijger is laaiend en vindt dit kiezersbedrog.
  Ondertussen blijft vriend Chan dweilen met de kraan vol open.
  WE SHALL SEE.

  Suriname trotse stromen
  Verlos ons van die natte dromen

  Stree de’f stree
  Met of zonder diarree


  Maak melding

 15. Bellie is opvallend stil deze dagen.
  Misika n bellie zijn 2 geduchte tegenstaanders vn elkaar.dus ht wordt n strijd tussen tigribarba n mister dubai alias pinabai.

  MISIKA ERIN BELLIE ERUIT. ER IS EEN ANDERE PARTIJ DIE HEM MET OPEN ARMEN GAAT BINNENHALEN.
  TIME FOR CHANGE


  Maak melding

 16. Ik hoop dat het volk nu in gaat zien dat de ABOP leiding alleen maar bezig is met het binnenland en dan vooral Marowijne en vergeet dat Suriname meer is, dan alleen maar Marowijne. Het soort politiek dat de ABOP nu predikt staat lijnrecht tegenover de intenties die ze bij de vorming van de coalitie hebben uitgesproken. Het intellectuele deel van Suriname moet alert zijn zodat dat wij straks niet opgescheept zitten met een figuur die tot alles bereid is als het zijn ego maar een boost geeft. Suriname heeft leiders nodig zonder crimineel verleden. De NPS zou er verstandig aan doen om nu al in gesprek te gaan met partijen als DOE, PALU, STREI, DA91, SPA en PRO om bij de volgende verkiezing een samenwerking aan te gaan.


  Maak melding

 17. Misiekaba dit is een duidelijk signaal. De afgelopen 10 jr heb je geen legacy kunnen achterlaten. Ndp heeft geen idealen, de wil v bouta en de revo zijn het ideaal.
  Mocht je naar Abop, verkassen. Het is met geen enkele overloper goed afgelopen. Je zult ergens onderaan bungelen. Brunsi en bordo zijn daar de baas.
  Trouwens het Ministerie v Sociale zkn & volkshuisvesting wordt nog gescreend. Die mofinawangs zijn de “bedorven” pakketten niet vergeten. Verantwoording covid-fonds moet ook nog.


  Maak melding

 18. Net Misiekaba maar Bouterse is de oorzaak van de problemen waarin in de NDP nu zit.
  In de afgelopen veertig Jaren heeft Bouterse zijn eigen goeroe in het leger vermoord.
  Verder heeft hij diverse mensen van vrijwel elke etniciteit gebruikt en misbruikt voor zijn plannen.
  Bouterse houdt van het verraad maar wil zelf niet verraden worden.
  Misiekaba is hem nu voor geweest door alles zelf naar buiten te brengen via geregisseerd uitlekken, want anders had Bouterse een heel andere draai gegeven aan dit verhaal van Misiekaba.
  In totaal zijn 13 mensen beloofd dat zij hem mogen opvolgen, deze zogenaamde opvolgers hebben allemaal hun ziel en zaligheid aan Bouterse verkocht daar zitten mensen tussen die zichtbaar zijn in de NDP maar ook enkele grote ondernemers die allemaal aan de beurt gaan komen inclusief Dilip Sardjoe wanneer Bouterse vindt dat Dilip zijn tijd is gekomen.
  Bouterse heeft geen geweten zo is hij er ook verantwoordelijk voor dat de broer van zijn vrouw Ingrid niet meer in leven is.
  Met Bouterse kan je geen afspraken maken want de man wijzigt eenzijdig de regels van de afspraken.
  De NDP is geen politieke partij maar een bende zoals er vele van zijn in o.a. Mexico.
  In deze bende zitten enkele hele gevaarlijke vrouwen.
  Ingrid zijn vrouw, de officiele ex firstlady weet dat Bouterse volledig volledig onbetrouwbaar en ontrouw is aan hem.
  Clairie Linger, zwaar aanwezig om de achtergrond maar bepaalt heel veel
  Jennifer Simons, heel vriendelijk van buiten maar super berekenend.
  Ellen Naarendorp, iemand van het eerste uur
  Leandra Woei, de unofficial eerste ex first lady
  En meer maar de insiders kennen die wel.
  Tot slot de formule van Bouterse is een cocktail van Corruptie, Criminaliteit, Connecties, Chantage gecombineerd met List en Bedrog.
  NDP is terminal, het is net een kanker patient met ongecontroleerde uitzaaiingen, je weet niet waar je moet beginnen met opereren.


  Maak melding

 19. Dus pas na het verlies van de verkiezingen ziet hij na 10 jaar dat het volk aan het lijden is.
  Toen het volk aan het protesteren was en petities in dienden, toen het volk ik de rij stond bij Chotelaar, toen er gestolen werd uit de staatskas, etc. toen zag Misiekaba niet dat ” … de NDP is afgedwaald van haar idealen en het streven om een sociaal rechtvaardige samenleving te creëren. … ”

  Misiekaba heeft nooit gehoor gegeven aan het volk. Hij zoekt nu een ander manier om te profiteren.

  Abop-ers kijken jullie uit met de “rotte appels” van de maatachappij. Het volk heeft niet voor niets de NDP afgewezen.

  Daders die onze Suriname kapot hebben gemaakt moeten eerst de consequenties aanvaarden en hun straffen krijgen, zij moeten eerst oprecht spijt betuigen en zij moeten eerst alle medewerking verlenen om alle bewijsmateriaal in te leveren. En zij moeten alles wat zij gestolen hebben terug geven.

  ABOP-ers jullie willen ontwikkeling voor het binnenland, jullie willen een Betere Suriname, zorg voor goede, ontwikkelde en integere leiders.
  Als Brunswijk machtsgeil is en net als de NDP geen gehoor meer heeft dan moet Brunswijk vervangen kunnen worden.

  Iedereen heeft het recht om zijn / haar fouten te herstellen. Dus dan moeten die fouten niet in de doofpot verdwijnen. Die fouten moeten daadwerkelijk en duidelijk eerst hersteld worden.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 20. Brunsi heeft inderdaad een speech gehouden voor zijn achterban. Eerst een bedankje aan de stemmers. Wat ik zelf belangrijk vind, is dat hij de achterban in de stad en in het binnenland vraagt om zich te gedragen. Geef de marrons geen schande, elke stap wordt onder een vergrootglas geplaatst. Prachtig!
  Het niet uitsluiten v misiekaba hoort bij het politiek spel. Abop moet ook rekening houden met haar counterpart. Minister BiZa, Bronto vind een overloper maar niets.


  Maak melding

 21. Esmerald Bronto reageerde direct met de mededeling over hoe Brunswijk aan zijn zetels gekomen is. Zonder prof. Somo zouden ABOB en PL op 7 zijn blijven stekken.

  Luid en duidelijk master Ronny Somo is de professor in de politiek houdt de eenheid.


  Maak melding

 22. Deze schurk is een slang met gespleten tong …
  Heeft men hem nodig ..is was hij productief geweest hij kan gemist worden deze duistere schurk waait overal mee..

  Hij wist wie en wat ndp was en wat dr gebeurde dat hij dr nupas achtet kwam is een grote leugen..

  Dat de ndp,er leugenaars zijn fraurdeurs moordenaars en ga maar door…sluit deze mf gewoon op alle advocaten weten tenslotte de wet te omzeilen.


  Maak melding

 23. De bestuurskundige narcist. Als deze man een politieke functie krijgt van de huidige regering dan valt er maar één ding te zeggen failed state. Dan komt het nooit meer goed in SU


  Maak melding

 24. Misiekeba ziet dat de ndp over the hill is, ABOP daarentegen is een jonge groeiende partij.
  Hij speelt het spel zoals het gespeeld moet worden. Even terugtrekken, partijen de kans geven te wennen aan wat heeft plaats gevonden en dan komt hij terug.
  Niet voor zichzelf, nee natuurlijk niet, maar omdat het land hem nodig heeft. Voor het land doet hij het. Natuurlijk, natuurlijk

  Welnu er zijn twee opties
  1. Hij is gewoon een deserteur, die de kant van de winnaar kiest. Te vergelijken met nsb’ers
  2. Hij is oprecht.

  Om met punt 2 te beginnen
  Oprecht
  Hetgeen hij als argument aandraagt, namelijk een veel groter wordend inkomensverschil tussen arm en rijk. Hier heb ik met rbro, in de gedaante van robg al vaker over gediscussieerd. Net als Misiekeba wuifden ze dit weg. Flauwekul allemaal riepen ze
  Nu komt hij met dit argument, alsof zoiets ineens, van de een op de andere dag, bij hem is ontstaan.
  Ik wil hem eraan helpen herinneren wat zijn laatste? daad was.
  Een adviseur benoemen.
  Lijkt mij niet helemaal oprecht, nee beter is: helemaal niet

  Het eerste punt
  Deserteur. Een van de opmerkingen van relatief hooggeplaatste ndp’ers was of is, alles wat we doen hebben we van jullie (Nederland) geleerd. Misiekeba past het gewoon toe.
  Lukt het niet meer bij partij A, dan ga ik naar B. Dat is hier ook veel van toepassing, maar en dat speelt hij veel slimmer, hier houden ze hun zetel, waarmee hun wachtgeld vele maar dan ook vele jaren langer wordt nadat ze kamerlid af zijn.
  Hij doet dit niet, hij gooit alle deuren dicht en weet dat
  ABOP te weinig mensen heeft met politieke ervaring, dan wel te weinig mensen met kennis, dus ze komen vanzelf wel bij mij terecht. Tijd heelt wonden is niet voor niets een bekend spreekwoord.
  Deze man heeft bewezen niets, maar dan ook niets m een ander te geven. Integendeel

  Hij zou het voordeel van de twijfel kunnen krijgen als hij volledige openheid van zaken geeft en zelf helpt om de gestolen bezittingen van het volk terug te halen en de criminelen hun straf te laten ondergaan.
  Hij zou ook moeten worden berecht, anders blijft de mogelijkheid om hem in een later stadium alsnog voor de rechter te slepen.
  Nu bestraffen, maar rekening houden met zijn hulp

  Ik zou niet rustig kunnen slapen met een figuur binnen mijn partij die weggelopen is bij een andere partij, om persoonlijk gewin


  Maak melding

 25. Bellie kan de ABOP beter verlaten en zijn eigen politieke partij gaan oprichten.

  UItgaande van de ABOP dan zie je dat deze politieke partij bezig is met uitsluitend mensen die op hen lijken. Gelet dat het huidige politieke kiesstelsel wel in hun voordeel werkt en in het nadeel van andere etnische politieke partijen. Zie NPS heeft meer stemmen gehaald bij de algemene en geheime verkiezingen dan de ABOP, maar 3 zetels.

  Op grond dat veel politieke partijen etnisch zijn, niet elke stem even zwaar is om een zetel binnen te halen ( zie ook Coronie in verhouding met Paramaribo) moet het huidige kiesstels op de schop, om het rechtvaardiger te maken voor de kiezers van Paramaribo in verhouding met het achterland en Coronie.

  M.i. zou het kiesstelsel beter kunnen zijn dat het gebaseerd is op etniciteit.

  Er zijn 51 zetels in de DNA en iedere politieke etnische partij die een zetel moet halen moet op zijn minst het totaal aantal kiezers in Suriname gedeeld door 51 zetels behalen om voor een zetel in aanmerking te komen. Zij die de meeste/hoogste aantal hebben van al deze 51 DNA kandidaten is gekozen. De kandidaten die een lage totaal aantal kiezers vallen uit de boot. Alleen wie veel kiezers heeft gewonnen.

  De norm is 8000 kiezers of meer om gekozen te worden landelijk. Districten als Coronie en het achterland met minder aantal kiezers moeten dan stemmen op kandidaten in de steden om het aantal van 8000 te halen en zij op die manier vertegenwoordigd kunnen raken in de DNA.

  Het aantal stemmen dat recht geeft op een zetels in de DNA en dit is de norm ongeveer 8000 stemmen moet iedere kandidaat landelijk hebben.

  Wat is het totaal aantal stemmers in Suriname?
  Deel het totaal stemmers door 51 zetels en dat is bepalend voor de gekozen DNAleden.

  De kandidaten die de meeste stemmen halen zijn dan gekozen. De partij het meeste aantal stemmen heeft heeft de verkiezingen gewonnen en kan met anderen een coalitie vormen met 26 zetels minimaal of meer zetels.

  Het districten stelsel valt dan af en iedere politieke partij presenteert haar kandidaten.


  Maak melding

 26. ZIJNE EXCELLENTIE RONNIE BRUNSWIJK, DE TOEKOMSTIGE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME!

  Na de forse overwinning van de ABOP bij de laatstgehouden parlementsverkiezingen en de belangrijke deelname in de coalitie, willen zij meer! Zij werken nu al naar de verkiezingen van 2025 toe. ABOP heeft zeker de potentie om verder door te groeien! De binnenlandse bevolking (Marrons circa 15% van de bevolking) hebben zij voor het grootste deel al in hun partij! Nu gaat het bij de ABOP om de grote groep van de creoolse bevolking (circa 18% van de bevolking)! En bij deze laatste groep zit de potentiële groei van de ABOP! Samen vormen deze twee bevolkingsgroepen circa 33% van de Surinaamse bevolking! Dat is meer dan de circa 28% van de hindoestaanse bevolking (voornamelijk VHP’ers). De Javaanse bevolking maakt voor circa 15% deel uit van de Surinaamse bevolkingsgroep! De overige 24% is een mix van 12% dogla ( meer NPS stemmers en andere kleinere partijen) en rest 12% overige bevolkingsgroepen, Chinezen etc!

  Waarom is Ronnie Brunswijk en Marinus Bee nu zo blij met de overstap van André Misiekeba naar de ABOP. Dat allemaal heeft te maken met de ambitie van de ABOP om bij de verkiezingen in 2025 nog groter te worden en uiteindelijk te gaan voor het presidentschap van Suriname! Dat kan alleen door zoveel mogelijk van 18% van de creoolse bevolking naar de ABOP te halen! En met Misiekeba hebben zij een hele sterke kandidaat! Daarnaast kan de ABOP rekenen op de steun van Somo van de Javaanse partij om voor het presidentschap te gaan in 2025!

  Voor André Misiekeba heeft de ABOP/PL een plek als adviseur/directeur op het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting! Deze zou de huidige minister, welke zonder enige ervaring op dit ministerie zit heel goed kunnen ondersteunen! Misiekeba heeft reeds de nodige ervaring!

  Een volgende zet van de ABOP zal zijn om toppers van de BEP te verleiden om in de huidige regering deel te nemen op bepaalde ministeries in de functie van adviseur/directeur!

  Over de NPS maakt de ABOP niet zo druk. Met de huidige leiding zal deze partij nooit meer kunnen groeien! Op dit moment hebben zij ook geen opvolger voor Rusland. Etnel heeft een grote mond en kleine hersenen om goed te kunnen nadenken. Van Marie Levens verwacht ik dat ze het niet lang gaat volhouden op deze leeftijd en fysieke toestand!

  Als de NDP hun partij niet gaat herstructureren, dan zal deze partij heel veel kiezers in Paramaribo en het binnenland kwijtraken aan de ABOP! Bouterse en Abrahams moeten terugtreden uit de actieve politiek en ereleden worden van de NDP. Ik zie in Jennifer (Jenny) Geerlings-Simons als een goeie leider van de NDP!

  De VHP heeft ook geen potentie meer om verder te groeien. Veel mensen hebben op deze partij gestemd om vooral de regering Bouterse/Adhin naar huis te sturen! De impopulaire maatregelen die de huidige regering straks zal moeten nemen zullen hun zeker heel veel stemmen gaan kosten!

  De ABOP zal zeker niet meewerken om het kiesstelsel te herzien, omdat daarmee hun dromen niet zullen uitkomen!

  Dus in 2025 krijgen wij zijne excellentie Ronnie Brunswijk zo goed als zeker de nieuwe president van de republiek Suriname!


  Maak melding

 27. Mensen verschillen niet alleen van kleur en ras maar ook van
  gedachten, gevoelens en verlangens.
  Ieder mens is divers en is tot een bepaalde doel bestemd.


  Maak melding

 28. Huh wederom mijn posting niet te zien / lezen.
  Rode draad is alles 10
  10 jaar gedaan over inzicht dat is lang
  10 maanden gelden de miljoenen verdwenen
  10 weken geleden de Cultuurtuin
  10 dagen geleden Palmentuin
  Moet je er echt 10 jaar over doen om erachter te komen dat de rijken rijker zijn geworden en de armen armer

  Ander rode draad is
  Als je respect wilt hebben dan kan je die krijgen door mee te helpen om het geld terug te halen bij de boeven en schurken en meehelpen hen hun straf niet te laten ontlopen
  Alleen zou jij Misiekaba daar ook onder kunnen vallen

  Ander rode draad is
  Overlopen naar ABOP terwijl jij Misiekaba recentelijk hebt aangegeven een die-hard NDP’er te zijn. Misschien ga je naar de ABOP om hen over te halen naar de NDP over te stappen.
  Ronny Bunswijk wees gewaarschuwd


  Maak melding

 29. Kondremangs
  Judas misiekikaba kan zich beter gaan richten op Gods Woord en vergiffenis vragen voor zijn aandeel in de paarse rotzooi van de nsdap olv DiDiBri. Ik zou hem niet vertrouwen. .net als de andere politieke prostituees. …..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 30. Heel veel respect voor de meeste forummers { een aantal uitzondering daargelaten } degene{n} die Brunswijk ziet{n} als de next – president in 2025 … {is} zijn van LOTJE GETIKT …. punt … uitroep teken.!

  Brunswijk … president van de Republiek Suriname …. NOOIT … NEVER … NUNCA !!!!!
  Misschien in een ander leven !!!!!

  Denk je … denken jullie … dat het Surinaamse electoraat … Gek is …. mi e bedyi joe !!!!

  Straks hoor ik dat … Money Hond … Vice-president wordt in 2025 of Ambassadeur bij de VN.


  Maak melding

 31. Lekker boeiend, zoveel ego’s en testosteron, en iedereen vind zich geweldig. Het gaat toch al helemaal niet meer om politiek maar alleen maar over persoonlijke macht.
  De hele partij opdoeken, maar dan heb je kans dat die kakkerlakken doorkruipen naar de volgende partij😏


  Maak melding

 32. Jullie zien Bravo als de mesias no……wakti! Lees maar na zijn eigen aandeel in de binnenlandse oorlog, zijn illegale activietten en natuurlijk zijn eigen veroordeling. Dezelfde maten als Bouta en toch vinden jullie de een een messias en de andere een “duivel”.

  Het kan verkeren.

  Als jullie de balans na 5 jaar opmaken en de verschreoide aarde zien, zeg niet “ich habe nicht gewust”!

  Ik denk dat ik mijn schoenen ad wilgen ga hangen en genieten van mij kwikwi vijvertje in Para.


  Maak melding

 33. Ik zie eerlijk gezegd Brunswijk ook geen president worden van Suriname. Maar als je kijkt naar wat er allemaal mogelijk is in de politiek in Suriname dan kun je die mogelijkheid ook niet helemaal uitsluiten.
  Van ALLES is mogelijk…


  Maak melding

 34. Brunsi is geen Messias.
  Ik zie de marrons als de BLM-groep in suri. BLM gaat allang niet meer over zwart en wit, maar over overheidsstructuren die niet deugen. Er zijn meer blanken en veelal jongeren die deelnemen aan de protesten. Dankzij covid zijn deze overheden blootgelegd. De achtergestelden laten nu in alle uithoeken vd wereld hun stem horen. Kijk om je heen. Big change ook in suri.


  Maak melding

 35. De paarse ratten hier ondersteunen abop en zo indirect de VHP en de regering. Goed zo. Dat is mooi om te horen. De boeven partij ndp mag nooit meer aan de macht komen.


  Maak melding

 36. Wie o wie
  Mijn geheugen laat me misschien in de steek
  1.Welke muntbiljetten zijn er in Suriname ook alweer
  van 2,50 en 1.00 toch of …
  2. Valt het biljet van SRD 5, in Suriname onder muntbiljet of bankbiljet?
  3. De SRD is ingevoerd in 2004
  Als je vraag 1 en 2 hebt beantwoord met – er zijn geen andere muntbiljetten dan de muntbiljetten van 2,50 en 1,00 kan je mij dan uitleggen hoe kolom 4 (totaal in SRD) tot stand is gekomen? En de mutatie, want ook deze vind ik interessant

  Valt het biljet van SRD 5 echter onder muntbiljet dan hoef je niet de moeite te nemen om mij kolom drie, noch de mutatie uit te leggen, dan snap ik het wel, maar dan, dan is er iets mis bij de centrale bank.
  cbvs.sr/72-highlights-nl/1792-muntbiljetten-in-omloop-om-tekort-munten-op-te-vangen

  Mijn interesse is puur persoonlijk. Vandaag oude muntverzameling weer eens tevoorschijn gehaald.
  Wie oude bankbiljetten te koop heeft, ik heb belangstelling. Met oud bedoel ik jaren ’60 en daarvoor.
  Hetzelfde geldt voor de oude munten mar deze tot en met 1965, (met uitzondering van halve centen, die heb ik al)


  Maak melding

 37. Paraatje praatjesmaker. Niet alleen je schoenen aan de wilgen hangen. Maar ook de top van de paarse roversbende die al de taktiek van de verschroeide aarde heeft toegepast in Su. Dan ben je een echte djadja sranangmang. Bouta en brunsie zijn vogels van dezelfde pluimage. Dus same kind.
  Btw. Waar van Para is je kwie kwie visgat?


  Maak melding

 38. Bischop Miesiekakeba je bent nu achter het net aan het vissen. Zelfs de krobia’s bijten niet meer. Je kan liever opdonderen en aan je advizeur patricia van ommeren gaan zuigen.


  Maak melding

 39. Om te voorkomen dat Suriname de komende jaren opgescheept zit met een crimineel als President, moet het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling de komende tijd hard werken om ervoor te zorgen dat het volk inzicht krijgt in de gevolgen van een verkeerde keuze. De vakken maatschappijleer en geschiedenis , moet geactualiseerd worden, waarbij vooral veel aandacht besteed zou kunnen worden aan de periode na 1975. Tegelijkertijd zouden voorlichtingsprogramma,s opgezet kunnen worden om op eenvoudige wijze informatie te geven van de gevolgen voor het land, als Surinamers kiezen voor criminele leiders.


  Maak melding

 40. Misjikeba je ben flink beboter door ndp ga je lidmaatschap opzeggen, ga je nu naar een andere partij of een partij oprichten om het volk nog armer te maken. NEE HOOR!!!!!!. A SARI KEBA. GOLDDIGGER.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.