Guyana heeft vijf maanden na de verkiezingen een nieuwe president

4
Guyanese media: 'PPP/C wint verkiezingen in Guyana na hertelling'
Secretaris-generaal van de PPP/C Dr. Bharrat Jagdeo samen met presidentskandidaat, dr. Irfaan Ali en premier-kandidaat, Mark Phillips

De verkiezingscommissie van Suriname’s buurland Guyana (GECOM) heeft zondagmiddag Mohammed Irfaan Ali (midden) tot nieuwe president verkozen, na de indiening van het verslag van de algemene en regionale verkiezingen van 2 maart door de Chief Elections Officer bij de commissie.

De verklaring is afgelegd door Chief Elections Officer, Claudette Singh nadat ze het rapport van CEO, Keith Lowenfield, had ontvangen. Het rapport van de CEO was gebaseerd op de gegevens van de National Recount. The Peoples Progressive Party / Civic (PPP / C) behaalde 33 zetels, terwijl A Partnership for National Unity + Alliance For Change (APNU + AFC) coalitie 31 zetels behaalde.

De 40-jarige Ali is voormalig minister van Volkshuisvesting onder de vorige PPP / C-administratie. Hij werd in januari 2019 verkozen tot presidentskandidaat van de PPP / C.

Ook Mark Phillips (foto rechts) werd beëdigd als premier en voormalig president Bharrat Jagdeo (foto links) werd beëdigd als vice-president

4 REACTIES

  1. De partij van Granger (APNU) is voortgekomen uit de PNC en is een zeer racistische partij. De PNC heeft vanaf de jaren zestig een politiek gevoerd in Guyana wat geleid heeft tot het vertrek van de helft van de bevolking ( vooral Hindostanen) naar het buitenland. Ik verwacht dat de APNU de komende tijd allerlei acties gaat voeren tegen de PPP regering, om deze ten val te brengen. Een positieve ontwikkeling is, dat het buitenland vanaf de verkiezing van 2 maart j.l. alles nauwlettend heeft gevolgd om te voorkomen dat er wederom gefraudeerd zou worden door de partij van Granger.


    Maak melding

  2. De opkomst van moslims in Zuid-Amerika.
    Suriname heeft ook al vele ministers van moslim afkomst. Guyana nu ook.
    Goed opletten dat ze niet gaan pleiten voor sharia, want met moslims is die kans altijd aanwezig.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.