Bejaarde man is 27ste coronadode en eerste deze maand

4
Archieffoto: coronadode in Suriname.

Een bejaarde man is de 27ste COVID-19 dode in Suriname. Volgens de Surinaamse nieuwssite Starnieuws is de man zaterdagavond overleden in het Regionaal Ziekenhuis Wanica. Hij is daarmee de eerste dode van augustus. De teller van de officiële COVID-19 website van de overheid is nog niet bijgewerkt met dit overlijden.

Hoewel de 80-plussers heel weinig zijn vertegenwoordigd in het aantal positieven, zijn de mortaliteits- en absolute cijfers onder deze leeftijdsgroep veel hoger dan bij de andere groepen. Epidemioloog Radjesh Ori benadrukt dat het hier namelijk om een hoge leeftijd gaat.

Hij geeft aan dat overgewicht en chronische aandoeningen het risico ook verhogen en dat de kans op sterfte bij die personen veel hoger dan alle anderen.

4 REACTIES

 1. Nou he, zonder de Nederlandse artsen en daadkrachtige maatregelen van de nu al succesvolle regering stond het dodental al boven de honderd.

  Ze verrichten heel goed werk man. Petje af hoor! Hopen op stagnatie slachtoffers is echt een illusie. Kijk maar om je heen.


  Maak melding

 2. @Wendy
  Hou toch je mond dicht!
  Je baasje bouta heeft de surinamers zieker gemaakt en de cubaanse dokters hebben geen moer geholpen.
  Herhinner je nog dat Suriname overspoeld werd door cubaanse doktoren met de complimenten van je baasje?
  Nu ,wat Coronavirus betreft,de verantwoordelijkheid om besmet of niet besmet te worden ligt aan de persoon zelf.Er is geen medicijn of kuur nog om de ziekte te bestrijden en de dokers kunnen je onmogenlijk genezen ze kunnen hun best doen maar er is niet iets meer dat ze kunnen doen!
  Hou aan de coronaregels en bespaar jezelf veel leed.


  Maak melding

 3. Dankzij kordaat optreden van Chan is de coronacrisis tot nu toe beperkt gehouden, ondanks een lege kas. Mpp bouta en zijn paarse ratten kunnen de miljoenen uit het covidfonds niet verantwoorden. Simpelweg er is geen administratie bijgehouden. whahahah. Deze miljoenen zijn regelrecht in de paarse zakken verdampt. Er moet zeer zeker een diepgaand onderzoek komen.


  Maak melding

 4. @ Agoetigri,

  Welke miljoenen. Als je naar al die troep van abdoel leest op fb dan deugd de huidige regering niet. Weet je die likker van de paarse coalitie. Die ene van devaluatie van de surinaamse munt

  papati


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.