dWT: ‘Handgemeen in OCER reden voor vertrek Misiekaba uit NDP’

47
Misiekaba: 'Protest 17 februari vorig jaar door oppositionele krachten voorbereid'

Een hoogoplopende ruzie en een handgemeen tijdens een interne NDP meeting, zou de uiteindelijke reden zijn dat André Misiekaba plotseling uit de NDP is gestapt. Dat schrijft de Surinaamse krant de Ware Tijd vandaag. De ruzie heeft allemaal te maken met de opvolging van Bouterse als voorzitter.

Volgens de krant waren er al afspraken dat Misiekaba, die ondervoorzitter van de partij was, het leiderschap van Bouterse zou overnemen. Maar daar was niet iedereen in de top van de partij het mee eens. De discussie liep zo hoog op dat er een handgemeen ontstond schrijft dWT. Wie daarvoor verantwoordelijk is, is niet duidelijk.

Op social media in Suriname wordt sinds donderdag gesuggereerd dat Ramon Abrahams klappen zou hebben uitgedeeld. Of dit ook daadwerkelijk het geval is geweest, is niet bekend.

UPDATE: Zowel Abrahams als Misiekaba hebben het vermeende handgemeen in Ocer, waar de Ware Tijd over schreef, ontkent tegenover SR Herald.

47 REACTIES

 1. De gemoederen lopen hoog op in de partij die binnen zeer korte tijd tot het verleden zal behoren.

  Bekvechten, fysiek geweld en als dat niet genoeg is, uiteindelijk dodelijk geweld.

  Je kan dat beter opstappen en een andere weg bewandelen om erger te voorkomen!


  Maak melding

 2. Kondremangs
  Dat is abrafoefoerhams ten voeten uit. ……hij staat er bekend om steeds klappen uit te delen. …..tot hij iemand tegenkomt die hem gelijk afmaakt. …..denk maar aan sjinnie bobbelgum in het verleden. ..maar het is goed dat er binnen de nsdap gevochten en ruzie wordt gemaakt .want dan heffen ze elkaar op en komen ze nooit meer aan de macht. ….is DiDiBri nog niet dood? ?
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 3. De ndp in zijn geheel uitroeien!!
  De ndp is een last voor Suriname!
  Is echt een crime organisatie waar al de leden criminelen zijn met lange strafbladen en zulke criminelen hebbem wij niet nodig!
  40 jaren hebben de ndp criminelen en lijder alleen maar chaos gebracht voor Suriname.
  Het moet ophouden nu.
  Opdoeken die ndp crime organisatie!

  .


  Maak melding

 4. Een hele gemene onbetrouwbare dubai figuur waar je nooit van kan houden.Deze vent moet niet door stromen naar ABOP…partij.De gestolen gelden moeten nog terug.Corrupteling ook zoals Melvin bouva.


  Maak melding

 5. Die nep boeroe wil maar nog niet begrijpen dat ook zijn dagen zijn geteld. Hij zal netzo vreemd sterven als de andere leden van de coup en daarna slaat ddb de hand aan zichzelf


  Maak melding

 6. IK BEN EERLIJK,…DE NDP IS NU EEN KAOSO PARTIJ GEWORDEN ..CORRUPTE ABRAHAM eruit schoppen OCER SCHENKEN AAN VHP. OF EEN BOM ERONDER.NDP
  ZODER BOUTA IS GELIJK NPS. NUL COMMA NUL NIKS.MIESIKABA IS VERSTANDIG. GA ABOB VERSTERKE
  N. NDP KA KBA .IK STAP OVER NAAR DOE OF SPA.of CURTUS WE ZIJN MOE.SROTO ABRAHAM DIE BOEF DOEKIE HAD GELIJK.


  Maak melding

 7. De oorlog in de ndp is lang gaande. Alleen moeten we het blijven stoken. En de atoom bom gaat tot uitbarsting komen. Gaat niet lang meer duren. Oorlog in bakruland.


  Maak melding

 8. De mentaliteit van de paarse maffia-bende is duidelijk.

  Primitief primatengedrag, ze bezitten gezamenlijk slechts 1 hersencel en als ze het verbaal niet redden, vallen ze terug op 8 Dec. methodes.
  GEWELD !!!!!!!!!!

  NDParty is over now 🥳🥳🥳🥳
  👋👋👋👋👋👋👋👋


  Maak melding

 9. Misieka, heeft een sluwe plan:

  Hij is van plan een wit voetje te halen bij iemand. Hij is hard bezig met slijmen, nieuwe regering, het is oppassen geblazen, hij probeert uit zijn zwarte pagina te geraken en in een bladzijde van goud te komen!

  Ah ja, er valt op iedereen wel iets aan te merken! Hij heeft altijd een gekregen paard in de mond gekeken. Nu kijkt hij in de kont van een gekregen paard!


  Maak melding

 10. Hai boi man van de kerk moet zich beheesen. Dacht dat ze leren om ook te delen moest t niet samen gedaan worden. By dit niet neh? Ey is goed hoor lekker belangrijk. Ga je bezig houde met je kerk en ga lekker leven mr. Kon mek mi druk nanga soema dit en dat.
  Fijne dag hoor dorg voor jezelf.


  Maak melding

 11. Ik herinner mij een filmpje van een solidariteitsactie voor Bouterse waarin Laurens Neede met geweld dreigde.
  Het begint er op te lijken dat de kinderen van de revolutie elkaar beginnen af te maken. iets wat indien men de geschiedenis kent vrij normaal is.

  Indien dit waar is, is het nog veel erger gesteld dan verwacht mocht worden. Hoe kunnen jongeren in de partij bij losse handjes van de oude mannen nog respect hebben voor deze oude knarren die niet in de gaten hebben dat hun tijd voorbij is.
  Kijk hoe Abrahams Nickerie van de NDP vervreemd heeft


  Maak melding

 12. VHP en abop .voeren nu strategisch management uit de topper van VHP zijn een voor een getraind abop wordt langzaam maar heel scuur begeleid. NDP over een jaar bestaat niet meer.straks worden mensen als Abraham,bouva,enz…???


  Maak melding

 13. Whahahah….ndp is zichzelf aan het reorganiseren hoorde ik hier meermaals. Een boeven partij zonder wet en regelgeving kan nooit reorganiseren. Er is altijd sprake van dictatuur. Nu wordt er gevochten voor een plekje wie de grootste dictator mag zijn. Whahahah.


  Maak melding

 14. Jullie luisteren wel allemaal naar Bouterse en zaken aangaande NDP. Bouterse je moet Ramon Abrahams eruit trappen. Dank zij die liba is de partij achteruit gegaan.
  Laat hem thuis gaan zitten. Zorgd voor schade aan de partij.vhp heeft z’n glorie tijd omdat de dommie’s ze heeft geholpen maar ook dat is voorbij.


  Maak melding

 15. Abrahams mag onder geen enkele beding de partij verlaten. De right men for 4 the job namelijk de NDP naar de klote helpen. Wens de paarse groupies nog een paar slechte jaren toe met de NDP. Als het zover is mag Wendy het paarse licht definitief uit doen.🥳🥳🤪🤪


  Maak melding

 16. Grijp toch de kansen, door God u gegeven!
  Kort is uw zijn hier, de tijd snelt daarheen.
  Wat toch blijft over, o zeg, van dit leven?
  D’ arbeid der liefde, gedaan om u heen.

  refrein:
  Niets is hier blijvend, niets is hier blijvend,
  alles, hoe schoon ook, zal eenmaal vergaan;
  maar wat gedaan werd uit liefde tot Jezus.
  dat houdt zijn waard’ en zal blijven bestaan.

  2 Geef dan uw tijd niet aan ijdele zorgen;
  help hen, die vielen, breng troost in hun smart!
  O, laat uw licht schijnen, blij als de morgen;
  wijs op de Heiland, die rust geeft voor ’t hart!

  refrein

  3 Weet: al uw arbeid, uw lijden voor Jezus,
  ’t wordt door Hemzelve geschat naar zijn waard’.
  En eens daarboven, daar vinden we weder
  vruchten van ’t zaad, dat wij strooiden op aard.

  refrein


  Maak melding

 17. Misikaka is 1 uit de gewetenloze boevenbende geweest die samen mt aapdoel n simons ht land hft helpen verzuipen middels gelegenheidswetten overnight. Dan wilt brunsie hem weer binnenhalen in d nieuwe regering??? Kan/mag dat wel? Wel hieraan kn je zie wie deze marron is hij bekent nu kleur. Dit doet n goeddenkend mens nooit. Maar tjs wie kent deze waardeloze dongkaw niet n nu is hij vice pres vn sur met nog n andere crimineel bordo als kroonprins . Niet mijn vieze pres hoor nooit never leeghoofd kabuladanser bankrover topcrimineel. Bn benieuwd hoe ht volk n toki hiermee zal omgaan.


  Maak melding

 18. De vorige pres was ook n topcrimineel drugsdealer n moordenaar. De huidige vieze stront pres is n bankrover topcrimineel n ook n drugsdealer mt vele moorden en verkrachtingen tijdens d binnenlandse oorlog.n zoiets mag zich vieze pres noemen. Op het gebied vn normen waarden n respect is sur alvast gedowngrade mt deze dongkaw.sur is 1 grote schandvlek binnen zuid amerika.


  Maak melding

 19. Misiekaba hoeft zich nergens over te bezinnen. Als hij echt zo onschuldig is en van het land houdt gaat hij zich niet meer bemoeien met de Surinaamse politiek. Om nu na het verlies van je Partij te roepen dat de NDP “afgedwaald is van haar idealen en de kloof tussen arm en rijk alleen maar groter is geworden” maakt je als politicus niet betrouwbaarder en zeker ook niet geloofwaardiger. Misiekaba je hebt immers willens en wetens de NDP de laatste 10 jaar met hand en tand verdedigt. Ook toen er op los gestolen werd. Dus je bent totaal ongeschikt voor de politiek. Ga maar lekker als dominee je god en kerk dienen, wie weet dat je het volk dat je zelf hebt helpen verarmen een helpende hand kan bieden.


  Maak melding

 20. Nu ontkennen zowel Abrahams als misibakba dat er überhaupt geklapt of een handgemeen is geweest. ……paarse leugenmachine draait nog steeds op volle toeren. Misibakba kan zich liever niet meer met politiek bemoeien :balkend als een ezel. .dubai dubai. .iaah iaah. ….zo zullen we die negatieveling herinneren als 1 van de Titanic architecten van het paarse bedrog.


  Maak melding

 21. Misiekaba, heeft het Surinaamse volk 10 jaar lang bedonderd. Deze hysterische man moet zich schamen als hij zegt dat hij voor de armen wil opkomen. Hij heeft 10 jaar lang meegeprofiteerd en zou mij niet verbazen dat hij zich bij de ABOP gaat aansluiten. Ik zie de ABOP dezelfde kant opgaan als de NDP. De domme mensen zitten aan de knoppen en de intelligente mensen worden op een zijspoor gezet. Wij zien hoe Brunswijk bezig is Edward Belfort, die veel geschikter is dan de hele top van de ABOP , op een zijspoor te duwen. Edward Belfort heeft recentelijk ervoor gewaarschuwd dat paarse politici bezig zijn om te infiltreren in de huidige coalitie. Ik denk dat de huidige coalitie uit elkaar zal worden gedreven door infiltranten. Brunswijk heeft slechts 1 doel, en dat is zo snel mogelijk president van Suriname worden. Als dit gebeurd, zal het in Suriname veel erger worden dan 10 jaar NDP.


  Maak melding

 22. Zoals ik al verwacht had, blijkt dit een valse berichtgeving van de roddelpers te zijn! Is een ziekelijke cultuur in Suriname. Je moet dit soort berichten een paar uurtjes laten voor wat ze zijn en daarna merk je wel op dat het fake nieuws is!

  Trouwens, ik blijf erbij dat het Misiekeba zijn goedrecht is als hij wat anders wil gaan doen! Ieder mens heeft rechten en daarnaast ook plichten! Als hij de afgelopen periode iets fout heeft gedaan, dan zou hij voor mijn part ook verhoord kunnen worden door justitie en niemand anders!

  Maar tja, er zijn steeds een paar bejaarde opscheppers hier die het altijd beter weten en voor hem willen bepalen en tevens ook veroordelen! In plaats van lekker in een tehuis te gaan relaxen, met hun kunstgebit in kommetje. Daar zouden ze hun medebewoners kunnen verblijden met opschepperij, ik ben de beste pindateler geweest in Suriname! En ze zouden zeker voor je applaudisseren, zingen en dansen!


  Maak melding

 23. Volgens Bouterse is het “jammer dat zo iemand de partij verlaat, terwijl hij juist nu hard nodig is. Hij is zeer gewaardeerd, maar san a habi na en ede, mi denki dat efu a fur’en door bun furu “respect” ai lasi”. “Misiekaba zal veel respect verliezen als hij doorvoert wat hij van plan is.”
  Bouterse ik heb nieuws voor je, het volk had al bij de laatste verkiezingen geen respect meer voor jullie. Niet alleen Misiekaba is door het volk uitgekotst, ook gij brutus.


  Maak melding

 24. Hij zei racistisch: Die nep boeroe ……

  ………….

  Sammy the Queen 1 augustus 2020 At 15:18

  Die nep boeroe wil maar nog niet begrijpen dat ook zijn dagen zijn geteld. Hij zal netzo vreemd sterven als de andere leden van de coup en daarna slaat ddb de hand aan zichzelf


  Maak melding

 25. Dede oh fadong soema fosie? Dibri nosso LawBoeroe?
  Ik zou de leden van ABOP en VHP op het hart willen drukken om deze onheilsprofeet aka Judas foe Boesie is een splijtzwam hij is een parasiet die zich onderhuids vernietigend gedraagt.
  Er gaan doden vallen mijn voorlopige lineup is:
  1.Didibri (omdat hij nog steeds de grote baas is in het mierennest)
  2.Lawboeroe (wat hij weet teveel van Didibri zijn streken en gedachtengang en kent zijn zwakste punten)
  3.Misiekikeba ( hij werd verblind door het paarse licht en zweeft teveel als geestelijke en heeft zijn vormer teleurgesteld hij is aan het rollebollen en dat is niet acceptabel in de ogen van de 2 ware bloodbrothers in crime)
  Maar wie blijft over?
  Die verlopen van Dijk slet heeft een zware vingerwijzing gekregen en hoopt nog steeds dat ze arts was gebleven want de tol voor haar verraad in ddb 1 en 2 heeft haar right in the face geraakt.
  Maar we moeten die ene steenvoet niet vergeten die kan zelfs op Mars overleven en vliegt er zelf naartoe. Hij was en is nog steeds opzoek naar een vaderfiguur.
  kortom didibri heeft niets te verliezen en poespoesai gaat hem helpen.


  Maak melding

 26. Damsco: Ik waardeer jouw eerlijkheid.

  Voor zij die gissen wie gevochten hebben om Misikaba de namen van de leden van het hoofdbestuur.
  Alleen zij die machtsgeil zijn zullen om de voorzittersplaats gaan vechten. U mag zelf raden wie.

  Vijf nieuwe gezichten uit Paramaribo in hoofdbestuur NDP
  Bron: Starnieuws Starnieuws 6 maart 2019, 05:42
  Paramaribo – In het hoofdbestuur van de Nationale Democratische Partij (NDP) komen in Paramaribo vijf nieuwe gezichten. Desi Bouterse, Ramon Abrahams, Jennifer Geerlings-Simons komen terug in het bestuur. Nieuw zijn: Winston Lackin, Caroline Heilbron, Faizal Abdoelgafoer, Rabin Parmessar en Soewarto Moestadja.


  Maak melding

 27. Suriname is nog echt niet af van wanted, ndp.

  wanted is bezig met infiltreren met misi ka ke ba in de abop en deze partij te breken. Jammer dat de abop dat niet in ziet. wanted doet aan schaken en misi ka ba gaat zijn koningin niet schaatmat zetten.

  Met deze zet van misi kaba probeert hij deze coalitie ook uit te spelen, onrust te veroorzaken.

  zie:
  – de samenwerking tussen nps en abop komt niet van de grond en abop probeert deze partij te verzwakken en haar plaats te versterken als de optie voor alle Afri Surinamers,
  – tussen abop en VHP zal met het binnen halen de VHP, haar wenkbrauwen fronsen en zich zelf afvragen wat ze aan de start van hun regeringscoalitie hiermee aan moeten, wat wil abop met misi kaba? Zijn er geen andere doelen die meer aandacht vragen?

  Bravo wil pres worden, terwijl de nps meer stemmers heeft gehaald dan abop, maar deze 3 zetels heeft gehaald.

  De Nps, VHP, PL, ndp moeten er over gaan na denken dat iedere stem even zwaar is en het kiesstelsel binnen 2 jaar gaan wijzigen. Er zijn enkele slimme marrons, maar andere etniciteiten hebben veel meer degelijke intellectuelen, die meer voor Suriname kunnen betekenen, omdat die internationaal kennis en ervaring hebben.

  Iedere stem
  moet even zwaar worden en anderen moeten niet denken dat hun stem meer waarde heeft dan van een andere.

  nps, pl, ndp, vhp, veranderen jullie binnen 1 jaar het kiessysteem. Fluit de abop terug naar het oerwoud.


  Maak melding

 28. Typisch voor een criminele bende. Wanneer het gaat om opvolging van de bendeleider vliegen ze elkaar naar de keel. Bouterse heeft genoeg van de NDP en wil een opvolger. Waarschijnlijk wil hij samen met Inke Yolanda in alle rust op Brokobaka zijn laatste jaren gaan slijten (hij vergeet Boma gemakshalve).


  Maak melding

 29. Mijne mensen.
  We moeten hopen , dat de Paarse partij werkelijk helemaal in Suriname verdwijnt.

  Men moet niet vergeten, Dino Bouterse is nog in leven en je hebt nog een Walther daar.
  Voorzitter paars ziet zichzelve in zijn kleinzoon Walter.
  N D P is als een vloek over ons land.
  Het accepteren van mensen met een strafblad in de regering, zal de weg vrij maken voor figuren zoals Dino.
  Men moet Suriname beter beschermen, door het maken van heel goede wetten.

  Wat de afgelopen 40 jaren betreft, kan je duidelijk zien dat men hier in het land wetten met de voeten trappen en vooral in de politiek.
  Als je ziet dat de persoon die verdacht wordt van 8 december moorden, oprichter van een partij wordt en tot velen verbazing 10 jaren lang president wordt.
  Nu een vice president met ook een strafblad , die Robinhood speelt, om de mensen het zwijgen op te leggen.
  Zullen deze realiteiten niet een open deur zijn voor Dino Bouterse.
  Mensen laten we bidden dat het niet zo ver zal komen.
  GOD ZIJ MET SURINAME.


  Maak melding

 30. Landgenoten, het gaat niet alleen om de voorzitter van NDP, maar we moeten ook heel erg oppassen voor de volgers, dan met name de DNA leden. Het is erg makkelijk om je lidmaatschap op te zeggen en te verkassen naar een andere partij. Ben je dan goed in je hoofd? Neem de tijd voor zelfreflectie en dan maak je een gezonde keuze. Springen als een keskesie van de ene naar de andere boom is een overlevingstechniek en dit soort gasten hebben we nu niet nodig in de huidige samenstelling van de nieuwe regering. Je hebt recht op een 2e kans, maar niet als je jaar in jaar uit corruptie hebt gesteund.


  Maak melding

 31. Beste mensen…, het was te verwachten…, een zondebok moest er zijn… Ja,.., de ndp zocht er een en dat is ook gevonden… Andre Misiekaba.. Over hem werd verteld dat het de meest talentvolle politicus binnen de ndp was.. . Men weet inmiddels ook wie de vuistslagen heeft uitgedeeld..De ndp schuwt het gebruik van geweld niet.. . Misiekaba heeft het niet kunnen waarmaken wat hij de ndp.., plechtig had beloofd.. .Een groot deel van de binnenland-bewoners hebben op een andere partij dan de ndp gestemd.., en dat wekt irritatie op… het is geen kwestie van schuld of onschuld. Het is een kwestie van zien.., wat op tafel staat… . Van willen zien… In Nederland gebeuren er ook rariteiten van een dergelijke omvang… Andre Misiekaba werd de zwarte Piet toegespeeld door partijgenoten.. Mensen sterkte en kracht en vergeet je mondkapje niet…


  Maak melding

 32. Wayambo

  Waar rook is is vuur, Bouterse verliest zijn interesse, iedereen wil nu de zetbaas worden. Alleen als de opvolging niet goed geregeld wordt krijg je dit. Bouterse had Simons meer power moeten geven want de oude mannen willen niet achter een jongere staan.


  Maak melding

 33. V.H.P. opgepast, straks is het de beurt van aloebaba ex. vieze Plesident.
  Het stroomt over bij de plesierie partij. Geen zwemvesten meer. Jepie no dé


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.