‘Directeur Staatsziekenfonds Ricky Kromodihardjo op non-actief’

23
SZF-directeur noemt werkneerlegging bond 'onverantwoordelijk'

De Surinaamse krant Dagblad Suriname meldt zojuist dat de directeur van het Staatsziekenfonds (SZF), Ricky Kromodihardjo, op non-actief is gesteld. Wat de exacte reden is voor dit besluit, is nog niet duidelijk aldus de krant.

Kromodihardjo werd in april 2015 gepresenteerd als de nummer 8 in Paramaribo voor de verkiezingslijst van de Nationale Democratische Partij (NDP) van Desi Bouterse. Een week later werd de goedkeuring van de Raad van Ministers bekend gemaakt voor zijn benoeming tot directeur van het Staatsziekenfonds (SZF).

Na de verkiezingen van mei 2015 werd hij nog wel in De Nationale Assemblée (DNA) geïnstalleerd, maar in september dat jaar verkoos hij zijn functie als directeur van het SZF boven het DNA-lidmaatschap.

23 REACTIES

 1. De sneltrein van Z. E. Santokhi komt op gang.
  Er is in 2 weken tijd al veel gebeurd.

  To be continued …

  W’o set eng. Krakti !

  By the way gaat Nita Ramcharan hier ook over schrijven / klagen / janken ?


  Maak melding

 2. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  ‘Directeur Staatsziekenfonds Ricky Kromodihardjo op non-actief’.
  Wel zo te lezen is deze Ricky Kromodihardjo ook in de leer geweest bij die oude SOMO.
  Ik ga geen tijd besteden met een reactie over deze SCHURK en SMEERLAP.

  Raadplegen jullie zelf over verschillende zaken van deze man via Google.

  Afbeeldingen van afbeeldingen ‘Directeur Staatsziekenfonds Ricky Kromodihardj


  Maak melding

 3. Hier een vertaling van bovengenoemde Engelse tekst:

  Om de Surinaamse jeugd weer goed op te voeden en normen en waarden mee te geven, kan men het vak Filosofie introduceren.
  Hier mag dan de lering van de Isha Upanishad en van de Bhagvad Gita niet ontbreken.

  Een samenvatting van de Isha Upanishad:

  De eerste pada van de Ishopanishad bestaat uit de eerste drie mantra’s. Ze werpen licht op Brahmavidya, de kennis van Brahman, en de manieren om die te verkrijgen.
  De eerste en de tweede mantra’s zijn zo diepgaand dat de Gita slechts een uitwerking van hun boodschap lijkt.
  Deze eerste pada geeft de sleutel tot de kunst van het leven en de middelen om de mysteries van leven en dood te kennen. De oprechte en getrouwe naleving van de instructies in het eerste deel van deze Upanishad geeft een glimp van Brahmavidya.
  Vanuit praktisch oogpunt kunnen deze instructies op de volgende manier worden uitgedrukt:

  1. God is alomtegenwoordig.
  2. 2. Als we genieten van alle objecten van de wereld met discriminatie, moeten we het gevoel hebben dat alle dingen van de wereld alleen aan God toebehoren en dat we het recht krijgen om ze alleen te gebruiken.
  3. 3. We moeten geen hebzuchtige blik werpen op de rijkdom van wie dan ook. We moeten niemand zijn rechten en bezittingen ontnemen.
  4. 4. We moeten alleen maar verlangen om te leven met de vastberadenheid om onze taken tot het einde van ons leven uit te voeren. Een man die ongebonden blijft en taken uitvoert zonder te verlangen naar beloningen, zal niet gebonden zijn aan zijn daden.
  5. 5. Alle taken van het leven moeten worden uitgevoerd in de geest van niet-gebondenheid. Het is dus essentieel voor de mens om zijn plichten te vervullen. Het vervullen van deze plichten is het belangrijkste middel om kennis te vergaren en de eerste trede op de ladder van de geestelijke vreugde. Zonder dat kan de mens geen stap verder komen.
  6. We moeten nooit tegen de dictaten van ons zuivere geweten in handelen.
  7. 7. Wie tegen zijn geweten in handelt, moet in deze wereld en in andere werelden na dit leven lijden.

  (Boek der Wijsheid – Isha Upanishad, door Swami Rama)


  Maak melding

 4. Over bhagwat gita gesproken, is een matrix die niemand het snap tot heden, iedereen die het leest, heeft een eigen visie??
  Ik ben geen geleerde, 1 ding staat vast is heel moeilijk, tal van universiteiten proberen het te ontcijferen het wil maar niet lukken
  Maar leef goed en heb respect voor elkaar
  Behalve voor een paar onnozele hier op waterkant,, moet veroordeeld worden rob gay Wendy de hoer


  Maak melding

 5. De reactie van de eerste persoon die had gereageerd op dit artikel is weggehaald door de moderator. Jammer.

  Wil de forum lid dit dit had geschreven nog een keer doen. Ik vond het een mooi stuk over onder andere het uitbetalen in over uren. Wauuaaw.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 6. Staatsziekenfonds is opgericht in 1981. Directeur Kromodihardjo is in 2015 benoemd tot directeur.
  In het verleden hebben we weinig negatiefs over het staatsziekenfonds gehoord. Zouden de problemen die vanaf zijn aanstelling zijn ontstaan niet door deze man zijn veroorzaakt. Santoki: staatsziekenfonds grondig controleren. Ik vermoed dat er veel gerommeld is.


  Maak melding

 7. @Djamoe. At your service:
  OPEN BRIEF AAN MEVROUW KROMO
  Wij van het SZF hebben een vraag voor u:
  SLAAPT U LEKKER S’AVONDS?
  Waarschijnlijk wel. Hebt u zich eens afgevraagd hoe het komt dat u in zo een luxe woont.?Dure reizen kan betalen voor u en familie?
  Uw huis telkens kan verbouwen naar wens?
  En elke jaar nieuwe Auto en inboedel?
  Wij willen u erop wijzen dat voor al dat luxe, veel lijdt en pijn gepaard is gegaan.
  U slaapt op uw dure bed met televisie in de kamer. Drinkt uw dure Champagne of wijn. Neemt een stukje uit uw varkensrollade.
  Terwijl uw man vele gezinnen onterecht brodeloos heeft gemaakt.
  Bedrijven kapot heeft gemaakt. Marylo is een levende voorbeeld daarvan. Omdat zij geen relatie meer wou hebben, was het een probleem. Staande voet ontslag. Ze had schulden. Aangiften gedaan, maar door de ex commissares S die ook daar werkte, is het gelukt de zaak te sussen.
  In Nickerie moslim dame van SZF aangerand. Zij voelde zich zo beledig dat ze ontslag nam. Nog een paar op zijn secretariaat zijn aangerand en bedreigd met ontslag. Geld achterhouden en teveel aan belastingen laten inhouden door het hoofd loonadministratie.
  Zijn persoonlijke lijfwacht is ook zo een geval eene GS Maakt van het SZF een hotel na 15 uur, met secretaresse S uit Nickerie. Zelf weekend gaan ze daar hun smerigheid uithalen. En daarvoor mag ze overuren boeken. Goedkoop geval. zijn zogenaamde computer deskundige D hackt account van personeelsleden om zo een ieders e-mail verkeer te volgen. Hij kan ook uitleggen waar alle verdwenen computers en attributen van SZF zijn, Onroerende goederen van SZF heeft uw getrouwde man op zijn naam proberen te zetten bv perceel verlengde Molenpad, Libi Makandra, Perceel Awara Dam enz Hij is nu een lachertje op kantoor omdat hij president wil spelen en zichzelf een contract van 3 jaren gegeven terwijl zijn contract van 5 jaren sedert maart is beëindigd Ook wilde hij PG spelen en alle personeelsleden een eed laten afleggen bij hem om geen info te lekken over hem.
  Om verder te gaan. GAAT U NOG LEKKER SLAPEN MEVROUW KROMO?
  Terwijl veel ouders nu moeten raden of toveren om hun kinderen eten te geven, school te laten bezoeken, hun hypotheek betalen en andere schulden. Tranen en vervloekingen op u en uw kinderen worden gebracht door hebzucht van uw partner. Als hij dat mocht zijn.
  Gelooft u in KARMA?
  Hopelijk wel,
  Wij zouden u aanraden om wanneer de tijd daarvoor rijp is u vergiffenis vraagt aan God en eerlijk meewerkt aan een strafrechtelijk onderzoek mevrouw Kromo. Zodat u de vloek kan verzachten die door handelingen van uw man op u en uw kids rusten kan verzachten.
  HOPELIJK KUNT U DAARNA RUSTIG SLAPEN.


  Maak melding

 8. Ik merk vaak dat er mensen zogenaamd( Religieus of Christelyk) en als hun rubriek lees dan doet het my denken aan een gezegde (Wie zonder Zonden is werpt de eerste steen
  want de benaming die men anderen toekend zyn respectloos ,waardeloos en zelfs zonder eigenwaarde<Foei toch


  Maak melding

 9. @ John
  “Zouden…. is”

  Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de problemen latent waren, dat hij aan de slag is gegaan en de problemen manifest werden.
  Hij is dan het haasje

  Zo gaat het bij scheidingen toch ook, het sluimert al jaren totdat de stap wordt gezet
  of die mevrouw die geslagen werd door haar vriend, zelf bedreigd met een vuurwapen. Op en dag hou je het niet meer. De bekende druppel

  Kijk naar wat Suriname nu overkomt. Tal van lijken komen uit de kast. Salarisbetaling aan ambtenaren in het gedrang?. Is het de schuld van deze regering of van de vorige.

  Hiermee wil geenszins zeggen dat deze man onschuldig is, of dat de huidige regering zo geweldig is. Time will tell


  Maak melding

 10. @ Cornelis,
  ik snap wel dat de moderator uw reactie heeft verwijderd.
  Het geeft, als het allemaal waar is, wel een verschrikkelijk beeld van die man weer.
  Een sappig verhaal

  Het nare is dat als het onjuist is, deze man zwaar beschadigd is en zijn vrouw en kinderen hieronder lijden. Immers, u heeft dit ook maar van horen zeggen.
  Dit zal dan ook het argument zijn voor verwijdering


  Maak melding

 11. Beste mensen,
  houd politiek en geloof gescheiden.
  In heilige geschriften zijn wijsheden omschreven. Heb daar respect voor.
  Hoe iemand het interpreteert, voor zichzelf toepast of het een ander uitlegt hangt van verschillende factoren af.

  Elk mens is uniek en heeft het recht volgens de filosofie en levenswijze te leven waar hij / zij zich mee kan indentificeren en wat hem / haar gelukkig maakt.

  Gado na wi fesi man. Krakti !


  Maak melding

 12. Het gerucht doet de ronde dat deze man vele secretaresses heeft versleten en met geld van de szf heeft lopen strooien voor de poenies.


  Maak melding

 13. @ Cornelis

  Heel goed dat u de vuile was buiten hangt. Ik mag hopen dat de bedoelde persoon daar later aan zijn oren naast hangt. Laat u niet ontmoedigen door het moderator beleid, maar plaats uw opmerking ten tweede male wanneer deze is verwijderd.
  Zo zijn er nog heel veel boeven van de Nationale Dieven Partij, die aan de vuile waslijn opgehangen dienen te worden. Het schoonschip in Suriname is begonnen!


  Maak melding

 14. Cornelis
  Ik verdedig helemaal niemand vooral niet bij zulke zaken.
  Maar indien dit niet waar zou zijn dan is de man en zijn gezin voor altijd beschadigd.
  Beter had geweest, indien je dit uit 1e hand hebt, de verteller het advies te geven om aangifte te doen en so wie so een advocaat in handen te nemen en of advies te laten inwinnen bij een advocaat wat te doen en wat haar / zijn rechten zijn.

  Vooralsnog laat ik in het midden als het waar is of niet. Maar mocht het waar zijn dan heb ik echt te doen met de slachtoffers. Want dat in zo een geval sprake is van machtsmisbruik en wellustig misbruik dan is dit niet onbekend binnen Suriname.
  Ik heb er gewerkt gedurende 5 jaar en heb zaken mogen aanschouwen en horen dat de honden geen brood van lusten. De slachtoffers doen niets uit broodvrees en wat is fysiek makkelijker geestelijk vernietigend “op je rug gaan liggen”

  Indien het inderdaad zo is zoals je schetst dan mag hij zijn straf niet ontlopen


  Maak melding

 15. Lukas 14:28-33 Zie ook Lucas 9: 23-27 en 17:11-19

  28 Want wie van u, willende een toren bouwen, zit niet eerst neder, en overrekent de kosten, of hij ook heeft, hetgeen tot volmaking nodig is?

  In eenvoudig Nederlands betekent dit: als je iets wilt doen, ga dan eerst de kosten berekenen.

  Ik denk dat deze tekst het probleem van Suriname duidelijk weergeeft. Er wordt niet gerekend, nog minder doorgerekend en ook niet gecontroleerd en niet aan informatievoorziening gedaan.
  Toelichting: Onze staatsziekenfonds moet in principe kostendekkend werken. De vraag rijst natuurlijk wat kostendekkend is, als je niet eens weet wat de kosten zijn of wanneer dit begrip door ondoordachte politieke handelingen is gaan verwateren.
  Ik dacht dat ik een sluitende kosten- en batenanalyse van de SZF van Suriname kon maken, maar kwam bedrogen uit.
  In de eerste plaats ontbreken de begrotingen en jaarrekeningen van het SZF. Ze zijn niet te vinden op het Internet. Zo’n ongunstige situatie leent zich voor fraude en gerommel. Daar het SZF onder de parastatale bedrijven valt, waarvan hoofdregel luidt: winsten worden aan de staat afgedragen, verliezen worden door de staat gedekt, ben ik mijn heil gaan zoeken in de begrotingen van de staat van Suriname. Voor 2015 zie je niets gebeuren, kan ook zijn dat ik niet goed heb gekeken, maar dan blijkt dat vanaf het jaar 2015 het SZF een structurele subsidie van de staat ontvangt van 55 miljoen SRD per jaar. Over de jaren 2017 en 2018 bedroeg deze Subsidie 50 miljoen SRD. Deze lumpsum-bedragen waren niet aan een inflatiecorrectie onderhevig, waardoor de koopkracht van deze subsidie door de jaren heen hard achteruit holde. Het vermoeden bestaat dat dit fonds tot en met 2014 kostendekkend heeft gewerkt en dat de verkiezingsbelofte van 2015 van Bouterse om kinderen tussen 0 en 16 en ouderen boven 60 jaar gratis te verzekeren dit tekort en dus deze benodigde subsidie heeft afgedwongen. Gelet op de verstrekking van een lumpsum subsidie moeten wij in de wilde weg ervan uitgaan dat dit fonds structureel verlies lijdt en ons afvragen of de subsidie van 50 miljoen en niet 500 miljoen toereikend was om het verlies bij deze organisatie te dekken. We weten het niet want er zijn geen jaarrekeningen.
  Ook de sloten (de jaarrekeningen van de staat Suriname) van de afgelopen 5 jaren of langer zijn door onze wonderboy ex minister Hoefdraad niet opgesteld. Dus gegevens over de echte bijdragen in de ziektekosten van Suriname ontbreken. Nu moet je het systeem van de SZF als een soort omslagstelsel zien. De ziektekosten worden verhaald (omgeslagen) over de kring der verzekerden genoemd in de wet. En daar wringt de schoen. Wij kunnen het antwoord op de vraag niet geven of de ziektekosten in Suriname niet te hoog zijn en of dat de inkomsten van het fonds niet te laag zijn om deze kosten te dekken. Deze vragen kunnen pas na een gedegen onderzoek worden beantwoord.
  Conclusie: er zijn teveel onbeantwoorde vragen: Diepgaand onderzoek is gewenst. Het stinkt.
  En als we beginnen moeten we alle andere parastatale bedrijven meenemen. Zo moeilijk is dat niet omdat bij de begrotingen een lijst van deze bedrijven is opgenomen. Het wordt dus tijd voor schoon schip, nieuwe bemanningen dit soort gerommel in de toekomst voorkomen.
  Een mooie wettelijke regel zou zijn: geen jaarrekening ingediend: geen subsidie.


  Maak melding

 16. @ John
  Je bent van vele markten thuis. Mooi man.

  Dit is het mooie aan de bijbel, waarschijnlijk, maar daar ben ik niet in thuis ook van andere religieuze boeken, een ieder kan er iets uit halen dat hem aanspreekt en of dat hem steun biedt.
  Jij haalt er kosten, in economische zin uit.
  Ik las, maar ben tijdelijk gestopt, Twintig eeuwen Westerse Filosofie, dit zet je ertoe aan om ook andere invalshoeken te bezien. (zware stof)
  Zo haal ik uit de door jouw aangehaalde tekst iets anders, namelijk als je meer wilt, groter wilt worden ga dan eens goed zitten en nadenken wat dit je kost. Is het dit wel waard. Is het beetje geluk dat je er (in het begin) aan ontleend meer waard dan het verlies dat je lijdt.
  Dit verlies kan simpelweg bestaan uit het verlies aan materiele zaken, maar ook verlies van vrienden, van partner en kinderen, je gezondheid. Het kan uit zoveel zaken bestaan


  Maak melding

 17. @Cornelis,

  Het leest als een spannende roman.
  Ik had wat verhalen gehoord wat er op de ministeries gebeurd. Maar dit slaat alles.

  Sommige secretarressen werden als sex slavinnen behandeld.
  NDP lozers. Gado ne srebie.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 18. Er moet een grondig onderzoek komen. De dames voelden zich niet veilig om bij de direkteur aan te kloppen.

  Als dit allemaal waar blijkt te zijn. Dan moet deze man en anderen strafrechtelijk vervolgd worden.
  Paars. We gaan voor 34 zetels.

  Dit is gewoon vreselijk.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 19. Pico. Bedankt voor jouw compliment. Jammer genoeg mag je de term Ziekenfondsstelsel wijzigen in pensioenstelsel en je hebt weer een extra ellende erbij. Paars heeft meer kapot gemaakt dan ons lief is.


  Maak melding

 20. Omg ….

  We doen alsof dit abnormaal is dit gebeurd aljaten en niet alleen bij szf ..als je een woning nodig hebt is dat hetzelfde als je bij de bank gaat voor een lening kan je dat geld krygen ookal heb je dr geen recht op.

  Dr zijn legio voorbeelden van een corrupt land.

  Hij was al jaren bezig en niemand greep in…maar ja dr is nou een heksenjacht op dit soort pornolovers.

  Dit gebeurd op bijna elke minsterie …vreemd is hrt niet, we zijn dit al 40 jaar of meer gewend.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.