Minister Sewdien praat met Visserijsector

2
Minister Sewdien praat met Visserijsector

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft op dinsdag 28 juli een ontmoeting gehad met de Visserijsector. Sewdien was vergezeld van de verantwoordelijke van het Directoraat Visserij Parveen Amritpersad. Van de visserijsector waren aanwezig vertegenwoordigers van de SAIL, Suriname Seafood Association (SSA), Suriname Industrial Fisheries Cooperative (SIFCO), Suriname National Fishersfolks Organization (SUNFO), het Visserscollectief, de vissers coöperaties van Boskamp, Commewijne, Galibi en Nickerie. Kolonel Jerry Slijngard en Majoor Radjoe Bhola van de Kustwacht waren eveneens aanwezig.

“Ik heb gemeend jullie uit te nodigen voor een kennismaking, maar ik wil ook een andere aanpak voor verduurzaming van de sector aan u kenbaar maken. Ook binnen de visserij sector wil ik zoals in de andere sectoren de “agri-business approach” hanteren. De bewindsman gaf aan dat voor de seabob-sector een stuurgroep is ingesteld met vertegenwoordigers van de seabob sectorindustrie en de overheid, welke zijn nut heeft bewezen. Hij gaf aan dat deze aanpak ook toegepast zal worden voor de andere categorieën. Hierbij kan de stakeholdersparticipatie bij besluitvorming worden gestimuleerd en kunnen gezamenlijk oplossingen aangedragen worden voor de problemen die zich voordoen in de verschillende categorieën.

Er zijn veel meer dan het maximaal toegestane aantal vergunningen uitgegeven en in diverse categorieën van de visserij is er sprake van overbevissing. Dit aantal moet worden teruggebracht om het verduurzamen van de sector te garanderen, maar hoe doen we dat, vroeg de bewindsman aan de aanwezigen. Hij is daarom voorstaander om per visserijcategorie een stuurgroep in te stellen die de problematiek in hun subsector door middel van dialoog zal aanpakken.

De minister is ervan overtuigd dat mede hierdoor en de stakeholdersparticipatie zaken binnen de verschillende subsectoren sneller en efficiënter aangepakt kunnen worden. President Santokhi heeft de opdracht gegeven om na te gaan waar de low hanging fruits zijn gezien de huidige financiële situatie. De smokkel van vis moet hard worden aangepakt. Er zal op kort termijn een gesprek gevoerd worden met de Kustwacht om de mogelijkheden te bekijken, om de strijd tegen illegale visserij op te voeren.

“Er is hulp aangeboden door het buitenland onder andere Frans Guyana en Nederland. Laten we samen nagaan hoe we hieraan invulling kunnen geven”, aldus de LVV minister.

2 REACTIES

 1. Het Surinaamse Volk is het niet eens met Zijne Excellentie President Chandrikapersad Santokhi dat de paarse kakkerlakken op de ministeries blijven zitten.

  Deze mensen hebben wanted door dik en dun gesteund en hebben het land vernietigd en de Surinamers in heel grote armoede en heel grote ellende gebracht en laten leven. Deze mensen waren bezig met hun enige eigen belang. Zie maar hoe ze alles gestolen hebben op de ministeries voor eigen belang.

  Deze mensen zullen er alles aan doen om deze regering het werk moeilijk te maken en ten val te brengen, hierdoor zal de ontwikkeling van Suriname niet goed van de grond komen. Deze paarse kakkerlakken zijn vernietigd bezig en niets anders. Eigen belang telt voor hen.

  Hopelijk dat CS het tijd op tijd kan keren, waardoor de ontwikkeling met mensen die hart voor Suriname hebben kan plaats vinden. Grote groepen Afrikaanse Surinamers zijn niets anders dan nietsnutten.

  Ik hoop dat de criminelen op de ministeries genadeloos zullen worden opgepakt en voor de rechter worden gebracht. Er moet gewerkt worden en de gestelde doelen moeten gehaald worden. Waar is al dat software van wat er gebeurd is de afgelopen jaar. Al de data is weg. Raar dat de regering van Chan hier niets van heeft. Geen pc en software van het kabinet van de regering bouta. Deze mensen zijn gewoon criminelen. Die hun geschiedenis over alles weg wissen en niet zichtbaar moet zijn voor de volgende regering. Dit kan niet en is strafbaar. Wat heeft wanted achter gelaten voor de regering CS. Heel raar. Deze paarse criminelen zijn zware misdadigers die alles wat ze de afgelopen jaar hebben gedaan bezig zijn uit te wissen. Hoe is dat in hemelsnaam mogelijk? Hierdoor worden hun criminele eigen belangen verwijderd voor land en volk.

  Laat andere Surinaamse etniciteiten gaan werken voor de opbouw, waardoor deze nietsnutten er ook beter van worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.