Meer mannen doen aangifte tegen oplichter die zich op Facebook voordeed als mooie vrouw

6
Telefoon Suriname

In de oplichtingszaak waarbij de 23-jarige Faazil I. via Facebook contact maakte met een man en zich voordeed als een jonge, mooie vrouw die in de Verenigde Staten van Amerika studeerde en geld van hun aftroggelde, hebben nog vier mannen aangifte gedaan. Dat meldt het Korps Politie Suriname vandaag.

De 22-jarige Navina A. hielp de verdachte Faazil ook bij deze bedrieglijke benadeling van deze vier aangevers. Het tweetal heeft in de maanden januari en februari van dit lopend jaar in totaal USD 2.000,- mogen ontvangen van een benadeelde die zij via Facebook hebben opgelicht. 

De slachtoffers hadden de oplichter leren kennen via Facebook. Via chatberichten, whatsapp-berichten, telefonische gesprekken en een profiel foto had Faazil de benadeelden doen geloven dat hij een aantrekkelijke jonge vrouw was genaamd Jasmine Mohabali. Voorts dat zij in de Verenigde Staten van Amerika vertoefde voor studie.

Bij de telefonische gesprekken kwam de medeplichtige van Faazil in beeld. De 22-jarige vrouw voerde als Jasmine Mohabali de telefonische gesprekken met de benadeelden. Op een gegeven moment begon Faazil alias Jasmine Mohabali de benadeelde naar geld te vragen om voor studie te betalen. Dit deed hij via WhatsApp-berichten en chatberichten.

‘Jasmine’ vroeg de benadeelden om het geld naar Nickerie te sturen bestemd voor ene Faazil I. Voorts dat Faazil het geld voor haar- ‘Jasmine’- zou overmaken naar Amerika. Een deel van de buit gaf hij aan zijn medeplichtige Navina, A. Nadat een benadeelde aangifte deed, werd Faazil en zijn medeplichtige Navina door de politie van het bureau Henar in Nickerie aangehouden en in verzekering gesteld.

Inmiddels hebben nog vier personen aangifte tegen Faazil en Navina gedaan meldt de Surinaamse politie. Die vier aangevers zijn nagenoeg op dezelfde wijze opgelicht als de eerste aangever.

Na de eerste aangifte was Navina, in opdracht van het Openbaar Ministerie in vrijheid gesteld, nadat zij de eerste benadeelde een bepaald bedrag terug betaald had. Na haar invrijheidstelling deden de vier andere personen hun aangifte van oplichting. Navina is na overleg met het Openbaar Ministerie weer door de politie in verzekering gesteld. Faazil zit sedert de eerste aangifte achter slot en grendel.

6 REACTIES

 1. Velen van mijn leeftijd, leerden geliefden kennen op de kermis, bioscopen, trouwfeesten en op meerdere openbare plaatsen!
  Voor de man kostte het toen, een bioscoopticket, eten en drinken!
  Voor de vrouw kostte het een verhaal over de familie en het verschijnen op trouwfeesten.


  Maak melding

 2. Dat moet een ongewoon mooie vrouw op de foto zijn dat het zoveel mannen aantrok.Anders is er geen te kort aan buitenlandse deernen in Sur.


  Maak melding

 3. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Meer mannen doen aangifte tegen oplichter die zich op Facebook voordeed als mooie vrouw.

  Misschien hebben ze een FOTO met WAVE en verder haar gezicht een beetje opgemaakt, van een bekende FORUMLID gebruikt.
  En ze zijn volkomen er ingetrapt.

  De politie gaat verder met hun onderzoek.
  Dus deze bekende FORUMLID komt straks ook in beeld tijdens het verhoor.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.