Del Prado: ‘Ik ben niet uit het TV programma gehaald door de president’

22
Del Prado en Roosveld dinsdag op het paleis (foto Alven Roosveld/Facebook)

De Surinaamse arts Ruben del Prado heeft dinsdagmorgen een gesprek gehad op het presidentieel paleis met de media-coördinator van de regering Alven Roosveld. Aanleiding hiervoor was het bericht, dat Del Prado maandag niet meer als gast mocht aanschuiven bij het programma M’Manten Taki.

In het programma zou ingegaan worden op de recent aangescherpte COVID-19 maatregelen in Suriname. Del Prado die als arts was uitgenodigd, meldde maandag echter op zijn Facebookpagina dat hij er ineens niet meer bij mocht zijn en dat de opdracht hiervoor zou zijn gekomen ‘van hogerhand’.

De hoofdredacteur van de Surinaamse nieuwssite Starnieuws, Nita Ramcharan, wijdde hier meteen een column aan waarin zij aangaf dat er sprake zou zijn van censuur. “Del Prado mocht niet in het programma, want dat schijnt niet te stroken met de opvattingen van Volksgezondheid” schreef Ramcharan.

Het censuur verhaal ging daarna een geheel eigen leven leiden op social media onder de kop ‘Ophef! censuur onder kabinet Santokhi?‘ De anti-regering reacties van de bekende nep Facebookaccounts waren niet mals.

Door alle ontstane commotie was er de noodzaak dit uit te praten. Del Prado werd dinsdagochtend uitgenodigd op het presidentieel paleis voor een gesprek. Na afloop noemde hij het een goede-, productieve- en vriendschapsbevorderende ontmoeting met Roosveld.

“Alven Roosveld en ik hebben het goed uitgesproken, als volwassenen, voor ons geliefd Suriname. In het gesprek is er geen naam genoemd van degene, die aan Roosveld de opdracht heeft gegeven om mij uit het televisie programma te halen. Ik heb er ook niet om gevraagd. Wat ik wel weet is dat het niet de president is geweest” aldus Del Prado.

22 REACTIES

 1. Ze moeten niet janken !

  Help mee het gestolen kapitaal terug te halen en de criminelen op te pakken !

  Help mee corruptie en criminaliteit aan te geven en te veroordelen !

  Help mee het land weer op te bouwen !

  Kinderachtig gedoe om aan tafel te mogen zitten voor een programma !

  Suriname moet volwassen worden. Krakti !


  Maak melding

 2. Para Express@@@ Sinds ik Suriname kent werden er stolen en zelfverrijking is hun hobby. Het is net z’n virus als corona in de Surinaamse politiek. Het is niet iets van nu. Hoe denk je dat zoveel familie zoveel gronden bezitten en rijk zijn. Jullie moeten niet zo schijnheilig doen of het koek en ei was in Suriname. Sinds Nederland de Surinamers het mandaat gaf voor zelf bestuur is het jatten begonnen. Daar heeft de VHP, NDP, NPS enz allemaal aan meegedaan. Suriname bestaat meer dan 40 jaar.


  Maak melding

 3. Geen nood Drs Ruben del Prado, wordt gewoon een vlogger en dan zullen uw volgers u weten te vinden.
  In deze tijd kan men mensen niet meer monddood maken, groepen dienen te leren om samen te werken en de technische mogelijkheden beginnen te benutten. De media is al voor 100 procent in handen van politici en commercie die de macht in Suriname willen beinvloeden, en daar hebben zij zwaar in geinvesteerd. Het wordt tijd voor de onafhankelijke media om op te staan, waarbij iedere programmamaker gewoon zegt wat hij te zeggen heeft, zonder dat een hogere autoriteit hem in die vrijheid belemmert.
  Blijft u in ieder geval informatie geven drs del Brado, er zijn veel Surinamers, die de eenzijdigheid van het nieuws en programma´s op tv gewoon moe zijn.


  Maak melding

 4. De paarse ratten zijn er als de kippen bij om de nieuwe regering te bekladden. Wie zegt dat het geen paars gelieerde rat is, die dit gedaan heeft? Ze zijn tog allemaal nog steeds op hun post? Is het niet limbo goebbels paraatje takimang?


  Maak melding

 5. De schuldige is die ramcharan. Ik wordt doodziek v jou “ingezonden stukken”. Je levert ongenuanceerd, niet uitgezocht materiaal in. DWT neemt dit braaf over, zonder verificatie. Was je maar zo actief tijdens de revo tijd, toen was je een tandeloze papieren tijgerin, bah.

  Ik mis Iwan Brave, zeker nu.


  Maak melding

 6. Column:’Hogerhand’ hoort niet thuis in 2020

  28 Jul, 00:59

  loading foto
  previous Ruben del Prado plaatste deze mededeling op Facebook. Hij had eerder gemeld dat hij een van de gasten was. next

  Mooi artikel van Nita Ramcharan staat op Starnieuws!

  ‘Hogerhand’ hoort niet thuis in 2020
  Communicatie, invloed uitoefenen op de informatie. Nieuwe mensen plaatsen bij STVS en SRS zijn de eerste maatregelen die altijd genomen worden bij de wisseling van de wacht. Ook nu is het niet anders. Het lelijke woord ‘hogerhand’ is al zelfs gevallen. Zonder blikken of blozen wordt er ingegrepen in een programma en de directeur én de programmamakers van de ‘nationale zender’ knikken gewoon ‘ja’, terwijl ze niks te verliezen hebben. Of ze waren dit gedrag al gewend, dus niks nieuws onder de zon.

  LEES VERDER OP STARNIEUWS👌👍


  Maak melding

 7. Glenn 29 juli 2020 At 07:45
  ” …
  Jullie moeten niet zo schijnheilig doen of het koek en ei was in Suriname. 
  … ”

  @ Glenn,
  Waar lees jij dat ik heb geschreven dat alles koek en ei was in Suriname ?

  Maar hoe je het keert of draait ten tijde van elke NDP-regering is Suriname op elk gebied afgezakt. Ten tijde van elke regering olv Bouterse en zijn criminele bende zijn corruptie en criminaliteit naar absolute hoogtes gebracht.

  Kijk en beoordeel zelf het gedrag van de laatste weken van de NDP-regering Bouterse / Adhin.

  Beste Glenn, ik kijk toekomst gericht. En ik vind dat men moet leren van fouten en fouten moet verbeteren en niet zoals jij en anderen fouten verdedigen en fouten herhalen. Want jullie vinden dat omdat andere regeringen fouten hebben gemaakt mogen die fouten herhaalt worden.

  Beste Glenn, als jullie echte Surinamers zijn en van jullie land en volk houden dan werken jullie aan aan een beter Suriname en helpen jullie om corruptie en criminaliteit in vooral politiek Suriname aan te pakken.
  Het kost moeite en dat is voor veel Surinamers die liever naar fouten van anderen verwijzen te veel gevraagd.
  Maar mochten jullie toch de knop om durven te zetten zullen ook jullie de vruchten plukken van een Switi Sranan.

  Wij willen een beter Suriname.
  (En speciaal voor Glenn, ook deze kreet is toekomst gericht.)

  Krakti !


  Maak melding

 8. Alven, je doet het prima. De tijd v buigen voor een arts is voorbij. Iedereen is gelijk. Vereist een gedragsverandering, maar we komen er wel. Zonder patiënten geen arts, etc.

  Alven, clean up stvs en srs. Weg met die hippies, die vinden; “ma et is altijd zoo geweest, sa wo doe”.

  Wkn jullie houden v social media. Nou op social media circuleert een document waarin staat dat palmentuin (deels) is verkaveld. Nieuwe eigenaar is Stichting Palmentuin Waka Pasi. Bestuur Ingrid B., Anwar M., Mike N.

  Ramcharan dit mag je uitzoeken, is interessanter.


  Maak melding

 9. @ Wim
  De minister van volksgezondheid?
  Argument; het volk bewust maken van de ernst en het niet laten afzwakken door del Prado, mocht hij zo een arts zijn. OF
  het volk bewust maken van de ernst en geen angst aanjagen door del Prado, mocht hij zo een arts zijn.
  De reden is niet gegeven, maar het feit dat er GECOMMUNICEERD is en men elkaar gevonden heeft is goed.
  Dit was tien jaar lang anders.
  het wachten is op excuses van pariaman


  Maak melding

 10. Nita Ramcharan moet wel haar excuses aanbieden aan de president en een reactie geven over haar artikel over haar bericht.

  Alles wat volgens haar niet kan, moet ze recht zetten, omdat haar verhaal niet klopt.


  Maak melding

 11. De raad van toezicht stvs/SRS geeft mandaat terug. Yes, ruimt makkelijk op zo.
  De vice president heeft jullie aangehouden, helaas zijn jullie niet in staat om te conformeren aan de verandering, bye bye RVT 🤨
  Een transitieteam is altijd leading. Daarom heet het transitie of reorganisatie. Oude werkwijze voldoet niet.
  Alven doorgaan, de verandering moet ook duidelijk in de huiskamer zichtbaar zijn.


  Maak melding

 12. Misschien moet er naar de achtergrond en naar het netwerk van Nita Ramcharan gekeken worden.
  Het zal me niet verbazen dat zij gelinkt is aan dubieuze figuren en dubieuze praktijken.


  Maak melding

 13. Intussen heeft Del Prado ook president Chan Santokhi laten weten dat de zaak is bijgelegd. Hij hoopt dat de mensen die daadwerkelijk verantwoordelijk zijn voor de fout, wel aangepakt zullen worden. Roosveld merkt op dat het een leermoment voor hem is, maar hij is blij dat deze kwestie uitgesproken is.
  ==============
  Is goed dat die kuiken het toegeeft dat hij fout zat! Maar mag zeker niet meer gebeuren!


  Maak melding

 14. Het beleid van Santokhi faalt van alle kanten. De 10 tot 12 besmettingen onder Bouterse zijn uitgelopen tot 1600 onder Santokhi. Het worden er duizenden en nogmaals duizenden onder Santokhi.


  Maak melding

 15. Je smoelwerk gaat geen vloek over Su kunnen uitspreken .je bent zelf onderdeel van de paarse vloek rogb. De paarse roversbende had geen belijd jo paarse djamoe ede


  Maak melding

 16. Nog steeds geen excuses van pariaman
  Zijn reactie is verwijderd. haha

  robbie, goed zo. Dit is jouw niveau
  . Domme inhoudsloze one liners.
  of zoals jouw fossiel zou zeggen- je weet toch heheheh

  Als die rooie lul zich als een president had gedragen als hij de juiste maatregelen had genomen had dit kunnen zijn voorkomen.
  maar ja, dit was zijn plan
  als ik haar niet kan krijgen dan krijgt niemand haar.
  Deze man heeft niets, maar dan ook niets voor ns betekent, of zoals ze hier in Dordt zeggen
  As tie doodgeschoten word is tie nog te beroerd om te vallen
  ik vernietig haar, ik ben oud, ik heb niet lang meer te leven, dus sranang mang oeng njnag ka. aldus de rooie fossiel
  Deze man heeft niets, maar dan ook niets voor ns betekent, of zoals ze hier in Dordt zeggen
  As tie doodgeschoten word is tie nog te beroerd om te vallen
  Sodemieter


  Maak melding

 17. COLUMN: MOET JE NIET WILLEN (DWTONLINE)
  Okay Tongo
  De nieuwe staatsinformatiedienst Communicatiedienst Suriname, klinkt heel dictatoriaal communistisch en tegelijk voor meerdere interpretaties vatbaar. Het logo schreeuwt het uit van politieke ellende. Lood om oud ijzer, van hetzelfde laken een pak of oude wijn in een nieuwe zak. Wijsheden die de schijn opwerpen anders te zijn. Het is slechts een naamsverandering.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.