Biza-minister legt werkbezoeken af

3
Biza-minister legt werkbezoeken af

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken heeft samen met zijn staff orientatie- en kennismakingsbezoeken gebracht aan de diverse afdelingen die ressorteren onder het ministerie. De bewindsman beet de spits af bij de Kustwacht Suriname, alwaar hij heel hartelijk werd ontvangen door gezagvoerder kolonel Jerry Slijngaard en de personeelsleden. Slijngaard pleitte voor de rechtszekerheid van zijn personeel, waarbij intussen reeds een nieuwe salarisreeks op tafel ligt.

Vervolgens bracht de ambtsdrager een bezoek aan het onderdirectoraat personeelsbeleid en de afdeling Communicatie Unit gevestigd aan de Grote Combéweg. Van hieruit vervolgde de delegatie zich naar de afdelingen Centrale Personeelsadministratie en Vorming & Opleiding. Gebruik makend van de gelegenheid werd hij gelijk geïnformeerd over de diverse problemen op de verschillende afdelingen van het ontbreken van airconditioning tot materiaal en of apparatuur en de ontbrekende voorzieningen in de gehuurde panden, waar de afdelingen zijn ondergebracht.

Als laatst werd het Nationaal Archief Suriname (NAS) aangedaan. Hier werd de delegatie heel warm ontvangen, waarbij hij gelijk een korte presentatie kreeg voorgeschoteld over de werkzaamheden van het NAS, door ’s lands archivaris Rita Tjien Fooh. Tevens werd ook de aandacht gevraagd voor een tal van zaken waarmee dit directoraat kampt.

Somohardjo gaf aan dat hij het belangrijk acht om als nieuwe minister te weten wat de problemen zijn op de werkvloer en hoe het is gesteld met de werknemers. Dit sluit ook geheel aan op het regeerprogramma van het kabinet Santokhi- Brunswijk, waarbij er in deze eerste fase op elk ministerie een evaluatie gemaakt moet worden. Voorts geeft hij aan dat al deze zaken zijn aandacht heeft en dat hij er gauw werk van zal maken, zodat de werksituatie positief verandert en hij gezamenlijk met de ambtenaren geleidelijk kan gaan naar een betere dienstverlening.

3 REACTIES

 1. BiZa minister heeft al om een onderzoek gevraagd. Er schijnt heel veel gefraudeerd en gestolen te zijn.

  Alles valt te controleren. Het kost alleen maar kostbare tijd en heel veel moeite.

  Wat nodig is moet gebeuren !
  Om rechtvaardig verder te kunnen moet het verleden rechtvaardig afgesloten worden.

  Suriname leidt al onder de vloek van de Decembermoorden. Suriname kan niet opgezadeld worden met nog een vloek.

  Wij willen gerechtigheid !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 2. Dit stuk onbenul dat dank zei zijn vader daar is geplaatst, zal als eerste het veld moeten ruimen.
  Pl eruit Bep erin, want hier zitten geschoolde krachten.


  Maak melding

 3. Leuk zo’n rondwandeling! Vette salaris van de ministers voor de maand juli zal al bijgeschreven zijn op hun rekening voor het niets doen! Bepaalde van hun zijn onzichtbaar zelfs?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.