Minister Walden: Ondernemers hebben belangrijke rol bij economisch herstel

9
Minister Walden: Ondernemers hebben belangrijke rol bij economisch herstel

“Ondernemers zijn belangrijk om mogelijkheden te bieden aan de samenleving voor diens levensonderhoud, tevens ook voor economische groei. Ondernemers bieden werkgelegenheid en ook goederen voor het leefbaar houden van Suriname.” Deze groep draagt ook zorg voor valutagenerering en gezonde concurrentie. Dit benadrukte minister Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie tijdens een kennismakingsontmoeting met zowel de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) als Julio Bikharie, directeur van De Molen op 27 juli.

De bewindsvrouw is verder de mening toegedaan dat mede gelet op de Covid-19 situatie het essentieel is dat we in solidariteit elkaar tot ondersteuning moeten zijn. Dit zodat de andere in zijn/haar bestaanszekerheid kan voldoen. “Wij dienen de economie te stabiliseren om uiteindelijk duurzame ontwikkeling en economische groei te realiseren,” voegde Walden aan toe.

De KKF die volgens adviseur Robert Ameerali bij wet de vertegenwoordiger is van het bedrijfsleven heeft de minister volle ondersteuning toegezegd. Zo is vanuit het KKF-hoofdbestuur aangegeven dat de bedrijfsleven organisatie over goede investeerders beschikt die kunnen helpen aan het ontwikkelen van Suriname. De informatie uitwisseling hieromtrent zal spoedig volgen.

Tijdens het gesprek met Julio Bikharie is naar voren gekomen dat werken aan importvervanging van groot belang is voor de Surinaamse productiesector. Als voorbeeld noemde Bikharie het vervangen van tarwemeel met cassave meel. Importeurs en producenten zullen inderdaad aan tafel moeten zitten om zich hierover te buigen. Voor de meelproducent is het belangrijk dat er gewerkt wordt aan zelfproductie. Daarbij wordt van de overheid alleen gevraagd om de plannen te ondersteunen waarbij de ondernemers zelf op zoek gaan naar fondsen.

Met een korte presentatie werden enkele mogelijkheden naar voren gebracht. Minister Walden die erkentelijk is over de geboden exportmogelijkheden zal op zeer korte termijn een follow up hebben met desbetreffende stakeholders. Dit zodat verder gewerkt kan worden aan het projectplan, meldt het ministerie.

9 REACTIES

 1. Met een korte presentatie werden enkele mogelijkheden naar voren gebracht
  ===========
  Welke zijn die mogelijkheden of is het weer allemaal blabalabla?
  Moet iedereen straks verplicht alleen nog cassavebrood gaan eten in Suriname!


  Maak melding

 2. @Wayambo
  Schaam jij je niet?
  Dat we straks cassavebrood gaan eten hebben wij aan je baasje bouta te danken!
  Hij heeft een lege staatskas voor de nieuwe regering en puinhopen van 40 jaar achtergelaten.Niet iets om trots op te zijn als je deze rommel van de vorige regering erft.Maak je niet druk je hoeft geen cassavebrood te eten want de wereld staat klaar om president Santokhi te helpen met alles.


  Maak melding

 3. Helaas voor Suriname. Ik houd mijn kennis en kunde lekker maar voor mezelf. Zaken doen met oplichters en mensen die bij voorbaat al plannen maken hoe ze je gaan oplichten in Suriname is geen optie meer. Ik ben een trouwe belastingbetaler hier in Nederland zoals vele anderen. Veel van mijn bruto omzet belasting en BTW die ik afdraagt als bedrijf gaat naar de Europese unie en steuntrekkers die het geld nodig hebben waarschijnlijk.


  Maak melding

 4. Wayambo dankzij NDP IS SURINAME BANKROET WAT VERWACHT JE VAN DEZE REGERING .TOEN JE GEBOREN WAS KON JE ZEKER DIRECT LOPEN ,GEEF DEZE REGERING TIJD MAAR JA IK KAN JE NIET KWALIJK NEMEN JE WEET NIET WAT TIJD IS.


  Maak melding

 5. Importvervanging krijgt de komende periode de hoofdrol. Eigen volk eerst voeden met producten v lokale ondernemers. Dit wordt/is overal de trend, dankzij covid. Einde tijdperk vergunningen verlenen aan matties, om producten te importeren die lokaal verbouwd kunnen worden. Misschien volgend jr export groenten en fruit naar Curacao, Aruba en St Maarten, etc.
  Uiteraard weten de knapkoppen vd de regering dit ook.


  Maak melding

 6. GEEF DEZE REGERING TIJD MAAR JA IK KAN JE NIET KWALIJK NEMEN JE WEET NIET WAT TIJD IS.
  ======
  Hoeveel tijd hebben ze nog meer nodig als je in twee weken tijd een brug heb geschilderd en portretten vervangen! Driekart van het nieuwe kabinet heeft geen bestuurlijke ervaring. Die jochies weten niet waarmee ze bezig zijn! Voorlopig maken ze rondritten in hun gehuurde Prado! Kunnen ze eindelijk concreet komen vertellen wat hun plan van aanpak is voor de komende 9 maanden!

  Of gaan ze 9 maanden lang controle uitvoeren op kantoorinventaris en transportmiddelen!


  Maak melding

 7. De Regering, krijgt alle tijd om het werk naar behoren uit te voeren.
  Ze zijn alleen verantwoording schuldig aan hun stemmers. 😋
  Het ndp-deel moet rustig op hun (straf)beurt wachten.
  Klagen mag, nog 4jr en 350 dgn, Eat your heart out 😘


  Maak melding

 8. Julio Bikharie heeft het goed gezien. De jochies kunnen liever cassave gaan planten voor meel. Van regeren komt voorlopig niets terecht! Ze weten zich geen raad🤔
  Vandaar wat klusjes als schilderwerk, portretten ophangen, inventarisatie etc!


  Maak melding

 9. Ondernemers die het land vol proppen met auto’s. Deviezen gebruiken voor consumptie goederen die de weg vinden naar de grenzen. (Weg smokkelen).
  Minister Walden moet zaken goed onderzoeken. Een land met 500000 inwoners met meer dan duizend importeurs.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.