CASAS: ‘SLM zelf schuldig aan vertraging certificeringsproces Boeing-777’

20
Eerste beeld van nieuw vliegtuig Surinaamse Luchtvaartmaatschappij
Nieuw SLM vliegtuig - foto (c) skyliner-aviation.de

De Surinaamse luchtvaartautoriteit Civil Aviation & Safety Authority Suriname (CASAS) heeft maandag van zich afgebeten, na beschuldigingen dat de autoriteit een obstakel zou zijn bij het certificeringsproces van de nieuwe SLM Boeing. Volgens CASAS is de SLM zelf schuldig aan de vertraging.

“Met name slechte planning en continu niet nakomen van verplichtingen door de SLM hebben ertoe geleidt dat het certificeringsproces stagnatie heeft ondervonden”, aldus CASAS in een verklaring. De luchtvaartautoriteit van Suriname ontkent dat ze niet mee zou willen werken aan de certificering.

Tegen de Surinaamse krant de Ware Tijd zegt CASAS dat ze op verscheidene momenten buitenlandse technische expertise heeft ingehuurd om haar bij te staan met de certificering. Zij heeft dit echter steeds weer moeten afzeggen of verschuiven omdat de SLM nog niet zo ver was in het nakomen van de gemaakte planning en afspraken.

Lees ook:

20 REACTIES

 1. Die Ingi Minister Jubithana vraagt SLM en Casas om de rust te bewaren en zo is het probleem volgens hem opgelost. Nu kan hij verder in zijn gehuurde Toyota Prado gezellig rondrijden!


  Maak melding

 2. I told you so……SLM wil ETOPS readiness er ff bij doen.

  Schande dit, SLM wil shortcuts nemen en heeft duidelijk niets geleerd van de crash in 1989 met hun dc-8.


  Maak melding

 3. Oei oei SLM directie. Nu eindelijk duidelijk is waar de oorzaak ligt vraag ik me af indien het personeel van de SLM nu zal eisen dat de directie EN de RvC hun kuierlatten pakken.
  Personeel het zou gepast zijn indien jullie in opstand komen en minstens 3 eisen op tafel leggen
  1 – Totale directie vervangen door 1 Directeur
  2 – Onderzoek naar aanwezigheid van boventallig personeel
  3 – RvC vervangen door nieuwe niet politiek gevoelige personen

  Minister Jubitana
  Ik zou het volgende afspreken
  – Vervang de directie door een interim directeur en 3 interim managers (Financiën – Interne controle – Logistiek)
  – Management SLM kom met een voorstel met jullie speerpunten
  – Managementrapportage aanbieden welke periodiek moet worden gerapporteerd
  – Doorstart onderzoek van de SLM
  – Verkoop SLM aan particulieren


  Maak melding

 4. Het is gewoon niet goed geregeld , ze hadden die hele rompslomp van dat certificering niet zelf moeten doen , vliegtuig leasen met ETOP certificering , je gaat toch ook geen auto huren en dan horen van u moet eerst de auto nog laten keuren , is echt dom van de SLM .


  Maak melding

 5. Casas is schuldig hoe kan je na dato 6 maanden nog niet gecertificeerd
  Casas is de schuldige casas is de schuldige
  Ding stong haar ding bana dape koullo casas


  Maak melding

 6. =Misschien omdat Chotkan die vliegtuig de naam van Bouterse niet mocht geven is alles gestagneerd door baas.

  Een stelletje hopeloze corrupte mensen die de gevangenis in moeten.


  Maak melding

 7. Waymabo je was al op je nummer gezet door bigi sma?dat jij niet snapt dat er rust in de chaos die is veroorzaakt door de ndp gebracht moet worden Zegt genoeg over jou intelligentie en je achterlijke reacties. Als je niks beters weet,ga dan lekker bij je voedselbank in de bijlmer wat nutigs doen.


  Maak melding

 8. Waymabo je was al op je nummer gezet door bigi sma?
  =================
  Bigi lulzak is een demente ouwelul die in een tehuis thuis hoort! Daar kan zijn natte luier te allen tijde verschoond worden!


  Maak melding

 9. Slm gaat nooit kunnen concurreren met de grote reuzen.De SLM denkt zeker dat de wereld op haar zit te wachten.De Slm leiding heeft de typische surinaamse mentaliteiten.Altijd de schuld geven aan anderen terwijl ze zelf fout zijn.Houden aan afspraken..hoo maar, net allergie en taboe voor de surinamers.Nee hoor SLM, de wereld. zit niet te wachten op jou.


  Maak melding

 10. Meneer de directeur van de SLM wat is uw antwoord op bevindingen van de CASAS ?
  Wel eerst het beschuldigende vinger naar de CASAS wijzen.

  En deze directeur heeft in Nederland gestudeerd en hij heeft volgens mij ook bij de KLM gewerkt.
  Schande.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 11. @ Wayambo 28 juli 2020 At 13:48

  “Waymabo je was al op je nummer gezet door bigi sma?
  =================
  Bigi lulzak is een demente ouwelul die in een tehuis thuis hoort! Daar kan zijn natte luier te allen tijde verschoond worden!”

  U kunt slecht tegen een bolwassing beste Wayambo.
  U valt wel een ABOBer aan beste Wayambo. Bent u als NDP loyalist daar toch niet echt welkom.

  De minister die u zo aanvalt heeft allicht gezorgd dat er nu voortgang komt na alle ellende die NDP loyalisten en benoemingen veroorzaakt hebben.
  CASAS laat nu duidelijk zien wat er aan de hand is.

  SLM heeft voor de show een niet luchtvaardig (voor passagiersvervoer) vliegtuig naar Suriname laten komen. SLM liet de planning in het honderd lopen door voor verplicht onderhoud even 18.000 km te gaan vliegen. Verplicht onderhoud dat 3 weken duurde in plaats van 3 dagen. Ik mag aannemen dat het vliegtuig pas mocht vertrekken toen de financiën op orde waren tot einde lease contract.
  SLM faalde voor de ontruimingstest en SLM gaat de discussie aan om met 6 cabine personeelsleden 8 vluchtdeuren incl. glijbaan te laten open binnen 15 seconden.

  Wayambo dit staat in logboeken die door de internationale veiligheidsinstanties gecontroleerd worden. Wie durft er nog met SLM te vliegen als ze zichzelf zo te kijk zetten door naar CASAS te wijzen. Er wijzen immers 3 vingers terug,

  Wayambo mensen met meer levenservaring en brede inzichten kunnen nieuwe technieken en omstandigheden beter verwerken dan mensen met voldoende hersens maar met oogkleppen op.
  U heeft duidelijk genoeg hersens maar u blik is ernstig vertroebelt en heel nauw.


  Maak melding

 12. @Djamoe

  “En deze directeur heeft in Nederland gestudeerd en hij heeft volgens mij ook bij de KLM gewerkt.
  Schande.”

  Net als Boefdraad bij het IMF of Wereldbank was hij Chef BEZEMKAST of plaatsvervangend manager postkamer.


  Maak melding

 13. JoJo 28 juli 2020 At 16:08
  SLM heeft voor de show een niet luchtvaardig (voor passagiersvervoer) vliegtuig naar Suriname laten komen.
  =============
  Ik heb net gelezen dat binnen twee weken de certificering van de Boeing 777-200 van de SLM afgerond zal. Dit is het resultaat van een spoedonderhoud maandagavond tussen minister Albert Jubitana van TCT en de directies SLM en de Casas.

  Dus nu kunnen ze met dezelfde vliegtuig wat jij niet luchtwaardig noemde plotseling wel vliegen! Ik hoop dat dat ze voorlopig alleen vracht ermee zullen vervoeren en geen personen!


  Maak melding

 14. Wayambo
  Wat je steeds vergeet is
  Dat er tussen alle regels door niet sec dat alleen wordt bedoeld zoals letterlijk is geschreven.
  Je moet leren lezen en absorberen en begrijpen wat personen zoals Jojo en Pico e.a. schrijven dan wel proberen te hinten.
  In de vorige postings van Jojo moet je kunnen begrijpen dat
  Tussen certificering en vliegen van en naar 2 verschillende dingen zijn. uiterlijk 2 weken certificeren wil dus nog niet zeggen dat er er uiterlijk op dag 15 de eerste vlucht zal worden gemaakt.
  En Wayambo, als Jojo je van repliek dient moet je trachten nog beter en begrijpend te lezen anders is reactie als een kip met een halve kop


  Maak melding

 15. Bigi Sma 28 juli 2020 At 19:00
  Wayambo
  Wat je steeds vergeet is
  Dat er tussen alle regels door niet sec dat alleen wordt bedoeld zoals letterlijk is geschreven.
  =========
  Ik luister nooit naar demente ouwelullen als jou😭🤣😂 die houden de vooruitgang alleen maar tegen! Ik krijg ook een afkeer aan mensen als jou die de hele tijd zitten op te scheppen, terwijl je geen ene reet voorstelt! Als je eenzaam in een tehuis zit dan ga je vanzelf onzin uitkraaien! Dat doe jij lulzak!


  Maak melding

 16. ETOPS approval is a two-step process. First, the airframe and engine combination must satisfy the basic ETOPS requirements during its type certification. This is called “ETOPS type approval”. Such tests may include shutting down an engine and flying the remaining engine during the complete diversion time. Often such tests are performed in the middle of the ocean. It must be demonstrated that, during the diversion flight, the flight crew is not unduly burdened by extra workload due to the lost engine and that the probability of the remaining engine failing is extremely remote. For example, if an aircraft is rated for ETOPS-180, it means that it is able to fly with full load and just one engine for three hours.

  Second, an operator who conducts ETOPS flights must satisfy their own country’s aviation regulators about their ability to conduct ETOPS flights. This is called “ETOPS operational certification” and involves compliance with additional special engineering and flight crew procedures in addition to the normal engineering and flight procedures. Pilots and engineering staff must be qualified and trained for ETOPS. An airline with extensive experience operating long distance flights may be awarded ETOPS operational approval immediately, while others may need to demonstrate ability through a series of ETOPS proving flights.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.