Vrijdag 31 juli vrije dag in verband met viering Islamitisch Offerfeest

6
Vrijdag 31 juli vrije dag in verband met viering Islamitisch Offerfeest
Archieffoto: Javaanse moslims in Suriname snijden vlees om uit te delen aan armen en hongerigen.

Het Surinaamse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft afgelopen week bekend gemaakt dat het Islamitisch Offerfeest oftewel Ied-Ul-Adha dit jaar een nationale vrije dag in Suriname is en wel op vrijdag 31 juli 2020. Deze dag wordt gelijkgesteld met de zondag laat het ministerie weten.

Het Offerfeest is het belangrijkste feest van de islam en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de twaalfde maand van de islamitische kalender. Het is een feest waarmee moslims over de gehele wereld het verhaal herdenken van Ibrahim (Abraham) die zijn zoon Ismaël (Isaak) moest offeren om zijn gehoorzaamheid aan God te bewijzen.

Moslims slachten op die dag geiten, schapen of koeien. Conform de voorschriften van de Koran moeten grote hoeveelheden van het vlees van de geofferde dieren gegeven worden aan armen en hongerigen zodat ook zij kunnen delen in de vreugde van dit feest.

Lees ook dit bericht van vorig jaar:

6 REACTIES

 1. Volkomen eens met Jaichand.
  Ik hoop dat Moslims die dat artikel lezen het beamen.
  Zien ze niet in, dan zijn ze al in de greep van de demonische geesten.


  Maak melding

 2. HOPELIJK OFFEREN ZE GEEN NDP ERS ALS RUNDEREN EN GEITEN.

  A STATUS NA 1 (EEN).

  ZIELIG VOOR DIE ARME KOEIEN / ZE GEVEN MELK…………..VOOR DE BABIES………


  Maak melding

 3. De 1 offert een koe op voor zijn geloof de ander offert zijn eigen kind op voor geld. Anderen slachten massa’s mensen af met een druk op 1 knop. Er zijn zelfs verhalen van mensen die baby’s en jonge kinderen ontvoeren voor hun bloed om jong te blijven.
  Dan heb je ook nog in bepaalde culturen waar het de gewoonte is om rauw bloed van dieren te consumeren.

  Wat een rare gewoontes hebben mensen hè…


  Maak melding

 4. Jaichand , artikel 1 vrijheid van godsdienst, en geen discriminatie, stigmatiseren daar ben jij heel goed, Nou en daarmee ben jij mee bezig, kan je niet tegen dat moslims in Nederland verder geschot hebben dan jouw soort, moslim 2e kamer voorzitter, moslims burgemeesters, moslims 2e kamerleden, ik vind het allemaal ziellig van jou, het ondermijnen en het tegen spreken van de Islam. Jullie soort staan aan de zijlijn alleen maar anderen te veroordelen, ga lekker naar India, daar zult je ook niet gelukkig zijn, de Taj Mahal is ook Moslims, de Bollywood wordt ook gedomineert door Moslims, de zang en muziek eveneens.
  Jaloers zult je eeuwig zijn tegen Moslims, last but not least, Moslims een van de snelst groeiende geloof in de wereld, let op , ook in Nederland. Ze zien het nut niet in Gesteente beelden te vereren.
  Ben je ziek of gefrustreerd laat je nakijken, misschien word je uiteindelijk een betere mens.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.