President Santokhi: Met ons allen het virus indammen

11
President Santokhi kondigt strengere corona maatregelen aan

President Chandrikapersad Santokhi is van mening dat wij met z’n allen ervoor moeten zorgen dat het COVID-19 virus ingedamd wordt. Dit zei het Surinaamse staatshoofd in een videoboodschap op zaterdag 25 juli, waarin hij de nieuwe maatregelen met betrekking tot de aanpak van dit virus bekendmaakte.

Het is zaak dat wij met ons allen het virus moeten indammen door elke mogelijkheid van spreiding tegen te gaan. “We gaan dat doen terwijl we ook de ruimte scheppen om langzaam terug te gaan naar normalisering. Immers, we weten dat COVID-19 niet meer zal verdwijnen. We moeten ons daarom weerbaar maken en weten hoe door te gaan met een leven waar COVID-19 ook deel van uitmaakt”, zei Santokhi in zijn statement.

De regering begrijpt de onzekerheid en de angst die leeft onder de samenleving, maar deze gevoelens mogen ons niet achterhouden van hetgeen belangrijk voor ons is en dat is: Suriname leefbaar houden voor ons allen, een land te hebben waar onze kinderen zorgeloos kunnen opgroeien in alle welvaart en welzijn.

Deze periode moeten we meer dan ooit in eenheid de crisis tegemoet gaan. “Eenheid in denken en handelen als waarborg voor de gezondheid van onze hele natie. Eigen verantwoordelijkheid, sociale controle en verantwoordelijkheid van de regering zijn de drie ingrediënten die nodig zijn. Deze gedeelde verantwoordelijkheid, de groeiende eenheid en het vertrouwen in elkaar moeten ons leiden om COVID-19 het hoofd te bieden”, zei het staatshoofd.

De president merkte verder op dat er een verschuiving is van de aandacht naar alleen het dragen van een mondkapje. Het gevolg hiervan is dat wij vergeten de hygiëne in acht te nemen. Volgens het staatshoofd is het nog steeds belangrijk dat wij onze handen blijven wassen en ook onze directe omgeving, bijvoorbeeld de werkplek, goed desinfecteren.

“Ik vraag u daarom om de combinatie van mond- neus bedekking, fysieke afstand én handen wassen in acht te nemen. Het een kan niet zonder het ander, om het gewenste positieve resultaat van minder besmettingen te bereiken. Gezamenlijk alle gezondheidsstappen in acht nemen voor een gezonder Suriname. Ons Suriname, onze kinderen, onze families.”

11 REACTIES

 1. De woorden “samen en “allen” zijn al vaak gevallen. En zo hoort het ook! En niet zoals de vorige regering ” ikke ikke ikke en de rest kan stikke”

  De nieuwe president heeft een echte no-nonsens mentaliteit, daadkracht en veel zelfvertrouwen wat heel goed is voor het land.


  Maak melding

 2. Frisse wind!
  Eindelijk duidelijke instructies van een President die vertrouwen uitstraalt.
  Op tijd conform bekendmaking en geen beneveld, demagogisch gebral. Zal me niet verbazen dat de meeste besmetten in Paramaribo, de “onaanraakbaren” zijn. U kent ze wel, no need to explain.

  Wie niet mee wil, stik maar lekker in je eigen negatieve, gaslighting diarree. 😘


  Maak melding

 3. Bouterse is onschuldig al is hij schuldig dan nog is hij onschuldig
  laat dit duidelijk zijn.

  Hij heeft niets gedaan, alleen verwijten treffen hem. Die goeie man
  Hij heeft ook geen staatsgreep gepleegd binnen 5 jaar na de onafhankelijkheid.
  VIJF jaar!! Wat ????? en dan nog steeds is Suriname geen eerste wereldland vond hij.
  Ik kan het beter doen, maar eerst, ja dat hoort er nou eenmaal bij, even een paar moorden. Die hij niet gepleegd heeft, hij was niet eens in de buurt
  Dat het zijn eerste periode niet lukte lag niet aan hem. het lag aan anderen
  Dat het zijn tweede periode niet lukte lag niet aan hem. het lag aan anderen
  Dat het zijn derde periode niet lukte lag niet aan hem. het lag aan anderen
  En dan komen jullie hem de schuld geven. Dat is niet eerlijk, (geleend van Calimero)
  Dat hij een drankje ging drinken met een paar mensen daar kon hij niets aan doen. Ze riepen hem en die vrouw wilde dat hij haar betaste. Hij wilde niet, laat dit duidelijk zijn
  Dat hij niet verscheen en alle oproepen van de oppositie om tekst en uitleg te komen in de DNA niet inwilligde, was omdat hij even niet kon. Hij wilde echt wel komen
  Dat hij niet verscheen bij de rechter was niet zijn schuld, hij moest naar China
  Dat al het geld verdwenen is, is ook niet waar, er zijn toch wat wegen aangelegd.
  Wat zeuren jullie
  Dat hij geen mondkapje droeg toen hij op campagne was in het ZIEKENUIS was om het de verpleegsters te laten zien dat hij een van hen is
  Dat hij recentelijk bij een HONDERDJARIGE zijn mondkapje af deed was om haar te laten zien dat hij net als zij is
  En nu geeft hij een keer toe, is het ook niet goed.
  Trouwens, wat een vreemde opmerking van Adhin: “Laten we eerlijk zijn; omdat we dachten dat we zouden winnen.”
  Dit is echt echt niet de reden dat we de verkiezingen hebben laten doorgaan echt niet. De woorden van Adhin zijn verkeerd weergegeven en verkeerd geïnterpreteerd.
  Het geld dat we geleend hebben van de banken gaan we een keer teruggeven
  Het geld dat we geleend hebben van het buitenland gaan we een keer teruggeven
  Maar eerst moeten we wat meer lenen dan komt alles goed
  Het is ook niet fair dat de media steeds mijn misplaatste opmerkingen jegens anderen: Venetiaan, Wijdenbosch, Santokhi laten zien is ook niet eerlijk

  Mijn dag begon in mineur, omdat iemand mijn naam gebruikt, mijn naam John, is nit leuk, maar de eerste zin van agent niks, maakt veel goed
  het verbaast hem. Natuurlijk snotneus, verbaast het jouw
  Echter wat jij schrijft en met jouw, pariaman robless, jaichand, wayambo
  verbaast mij niks, zo zijn jullie walgelijke onderkruipsels die voor een habbekrats hun ziel hebben verkocht.
  Misschien eens kijken wat de duivels hebben genomen en jouw hebben gegeven

  Ik vraag het nogmaals, nep John, kan je een andere nickname kiezen


  Maak melding

 4. Slechte verliezers
  Over 5 jaren kunnen jullie het weer proberen.
  2010 een gouden beurs overgenomen.2020 een prasioso plee achtergelaten.


  Maak melding

 5. Dit nieuwe kabinet is al twee weken oud, maar tastbaar heeft de minister van OW, Alibaba Nur de brugleuning over de Van sommelsdijck kreek geel laten schilderen en de minister van Binnenlandse Zaken, Alibaba Kronto heeft een paar portretten laten vervangen!

  Meneer bara van Volksgezondheid heeft afgelopen vrijdag bij de persconferentie gezegd dat er met “kunst en vliegerswerk” gewerkt zal worden om de problemen op te lossen op zijn ministerie. Van mij mag je het alleen bij kunst en vliegwerk houden. En gisteren heeft zijne excellentie de voorgaande Covid-19 maatregelen nogmaals herhaald!

  Minister Armand van Financiën bereid een paar Robinhood maatregelen voor om van de rijken te stelen om aan de armen te geven!

  Minister Levens komt maar met heel veel moeite vooruit!

  De ministers van Milieu en Sociale Zaken zijn ondergedoken!

  De minister van LVV is bezig de bedrijfsvoertuigen op zijn ministerie te inventariseren!

  De minister van defensie wil dat het leger efficiënter gaat werken. De kogels zullen voortaan gehalveerd worden en lege kogelhulzen zullen met masala en komijn gevuld worden i.p.v. van kruit! Als er oorlog uitbreekt moet het leger zich zo snel mogelijk terugtrekken in de kazerne zonder te schieten!

  De minister van Buitenlandse zaken doet heel hard zijn best om contacten te leggen met het buitenland!

  De overige ministers zijn bezig om hun werkplek in te richten!

  De VP heeft het nog steeds heel zwaar om stukken voor te lezen. Wanneer komt zijn eerste toespraak zonder een A4! Hij is verder bezig om auto’s in te huren voor zijn ministers!

  Zijne excellentie wil een speciaal ‘diaspora-witwas-fonds’, om de hindoestaanse Surinamers uit Nederland te stimuleren om te investeren in hun moederland!


  Maak melding

 6. Wayambo. Je smoel en je go zijn hetzelfde. Jij bent walgelijke waldootje en Wendy tegelijk. Jij bent een 2 mofo gong. Je hebt er plezier in dat alles fout is in Suriname rijksambtenaartje uit Nederland. Je bent echt een azijnpisser. ..een boutist. .een paarse rat. Wat wordt jou bijdrage voor suriname? Niks. Nakkes. .nada. alleen maar kritiek op de net aangetreden regering jo sebrefata. Kruip terug in je hol djamoe ede en piki mi wang lesi baka. En we zijn niet vergeten dat je de president stuntelaar noemde. ..samen met die andere dwaal idioot pakira. Je geadoreerde lijder DDB had toch gezegd :chan president. Over my dead body. Vergezel hem daarbij djamoe ede! Zielig figuur.


  Maak melding

 7. Jaichand 26 juli 2020 At 14:49

  Ik kom net van straat. Ga voor je plezier eens kijken hoe het er aan toe gaat op de zondagse markten. Sportscholen gaan dicht. Samenscholing maximaal 5 personen en ondertussen schuifelen de mensen dicht op elkaar over de markten. Dit zijn geen maatregelen om covid in te dammen. Dit zijn nepmaatregelen. Alleen twee weken total lockdown heeft zin. Slappe hap deze regering.


  Maak melding

 8. Surinamers moeten worden heropgevoed. De maatregelen die genomen zijn met het Coronavirus kunnen hier een opmaat voor zijn dat Surinamers zich weer aan regels, de wet, normen en waarden, de grondwet van Suriname en Internationale verdragen, cq mensenrechten gaan houden.

  Enkele van de Corona -19 maatregelen:”
  – handen wassen, kan altijd goed zijn,
  – niezen in de elleboog van de armen,
  – 2 meter afstand houden van een andere,
  – gezichtmond maskers dragen zowel op straat en vooral in gebouwen,
  – ventilatie in gebouwen, winkels,
  – niet in grote groepen bij elkaar zijn in gebouwen,
  – feesten, evenementen waar veel mensen komen mag niet,
  – de tijdstipppen dat men op straat mag zijn,
  – tijdstippen dat men in huis moet zijn ,

  Surinamers moeten worden heropgevoed want wat wanted, ea criminelen, oa hoefdraaf de afgelopen 10, tot 40 jaar geleden hebben uitgehaald leidt alleen tot verval en achteruit gang voor Surinamers en Suriname, (inter)nationaal).

  Surinamers moeten worden heropgevoed, desnoods in kampementen. Vooral volwassenen die hardleers zijn. Voor hen moeten de basja’s de zweep flink hanteren. Dat is wat ze begrijpen.

  Neks No fout moet bij hem uit gezweept worden, even als, Mik Din Kon, Me Wakti Din!.

  Regels, wetten, normen, waarden, goed gedrag, principes, nette/goede manieren, respect, enz. Hoe gaan we als Surinamers met elkaar om, als je een andere ontmoet, ouderen ontmoet die de straat willen oversteken, ons gedrag in het verkeer, verkeersfatsoen, houden aan de verkeersregels,enz.

  Surinamers moeten worden heropgevoed na 40 jaar wanted en de criminelen.


  Maak melding

 9. Passant@@ Het is meer dan 40 jaar een puinhoop. VHP, NPS PNP enz weet er alles van. Opvoeding krijg je moeder en vader, maar niet van politiek.


  Maak melding

 10. Lees ik nou dat die snotneus robles van straat komt. Je mag even binnen komen schuile noh,
  Deze regering noemt hij een slappe hap.
  Owww want deze man is niet zomaar iemand, nee hij is militair in het leger van Dad’s army
  youtube.com/watch?v=fDEsTG6cbeE
  Ouwe dwaas
  De vorige regering dat was geen slappe hap. nee dat was harde hap noh,
  Stelletje dieven, nee noh, Oh, want jullie hebben er een wet van gemaakt dat jullie mochten doen wat jullie wilden. Het is dus geen stele meer. Punt uit. noh
  Boi shut up, ga je neus snuiten
  Sodemieter


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.