De West: ‘Adhin schreef peperdure kogelvrije Land Cruisers over naar bedrijf’

67
FOTO (c) DE WEST

De Surinaamse krant De West heeft zaterdag een artikel gepubliceerd waarin zij aangeeft dat voormalig vice-president van Suriname, Ashwin Adhin, twee peperdure Toyota Land Cruisers niet zou hebben ingeleverd. Adhin zou ze volgens de krant hebben laten overschrijven naar een bedrijf, waarvan de directeur gelinkt zou zijn aan Adhin.

Volgens De West gaat het om Land Cruisers die vorig jaar werden aangeschaft en werden voorzien van een kogelvrije uitrusting. De auto’s hadden hierdoor een aanschafwaarde van USD 180.000 per stuk en werden gebruikt om de president en vice-president in alle veiligheid te kunnen vervoeren.

De krant zegt ook nog dat er vrijdag vier andere auto’s, die op naam van het kabinet van de vice-president stonden, zijn overgeschreven/verkocht aan een bedrijf waar de zelfde persoon als hierboven genoemd, directeur van zou zijn.

Adhin heeft zaterdagavond meteen gereageerd via zijn Facebook pagina (zie onder) en zegt dat De West bezig is met riool journalistiek. “Als gewezen vice-president heb ik mijn twee dienstwagens binnen de wettelijke bepalingen en procedures gekocht! Dat recht is ook tot uitvoering gebracht middels een presidentiële resolutie. Punt uit” zegt Adhin.

De oud-vp zegt dat alle andere in het artikel genoemde zaken zoals het noemen van familie, bedrijven of voertuigen van andere personen, alsof er een link zou zijn met zijn persoon, ‘below the belt’ en onwaar zijn.

Het uitgebreide en gedetailleerde artikel van De West is hier te lezen. (Foto (c) De West)

67 REACTIES

 1. Het schuim der aarde komt bovendrijven. Reisde ook de wereld rond met gevolg. Terwijl su geen geld had om medicijnen te kopen. ONGEDIERTE heeft meer inborst.


  Maak melding

 2. Spring naar inhoud
  Menu

  Adhin: ‘Bangmakerij ambtenaren moet stoppen’

  25/07/2020 07:58 – Ivan Cairo
  Ashwin Adhin geeft de huidige regering de schuld van de valreepbenoemingen omdat die de macht eerder wilde overnemen. :

  PARAMARIBO – Ex-vicepresident (vp) Ashwin Adhin vindt het onacceptabel dat de nieuwe machthebbers ambtenaren bedreigen en bang maken hun baan te verliezen. Dit leidt tot grote onzekerheid en onduidelijkheid onder landsdienaren. Ambtenaren wordt angst ingeboezemd alsof ze criminelen zijn, vindt hij.
  Volgens Adhin wordt een hetze en haatcampagne gevoerd tegen personen die gediend hebben onder de vorige regering. Hij ontkent dat goederen zoals voertuigen ontbreken op het kabinet van de vp. Zijn opvolger Ronnie Brunswijk zegt bij zijn aantreden geen dienstvoertuigen te hebben aangetroffen en daarom zijn eigen auto te gebruiken.
  Adhin erkent dat er geen dienstauto is achtergelaten, omdat hij die heeft meegenomen. Andere voertuigen voor het kantoor van de vicepresident zouden er wel zijn. Het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) dient voor nieuwe dienstauto’s voor de president en vicepresident te zorgen, zegt de ex-bewindsman. Hij zal spoedig deze kwestie in overleg met Brunswijk ophelderen. “Sinds jaar en dag worden dienstwagens georganiseerd door DNV. Dat is ook voor mij zo geweest en voor de president.”
  Adhin zegt dat hij nog recht heeft op vervoer van staatswege. Als dingen ontbreken, kunnen dit alleen afgeschreven goederen zijn. “Voor alles wat de afgelopen jaren werd afgeschreven moest ik uiteindelijk eerst tekenen als vicepresident. Indien er zaken ontbreken, dient de Interne Controle dat te onderzoeken.” Adhin verklaart een volledige administratie te hebben van alles wat op het kabinet onder zijn beheer was en wat hij heeft achtergelaten.
  Sinds zijn aantreden heeft hij uit eigen zak voor zeker SRD 125.000 aan onder meer meubilair voor het kantoor aangeschaft en netjes geadministreerd. Hij zegt zodra hij zo ver is om zijn kantoor als assembleelid in te richten de goederen die hij uit eigen zak heeft betaald terug te zullen nemen. “Ik heb alle bonnen van wat ik zelf heb gekocht.” Hij roept de nieuwe bewindvoerders op, op te houden “mensen als een dief te zien” en voor rechercheur te spelen.
  Dat er kritiek is op ‘valreepbesluiten’ van de vorige regering vindt Adhin onterecht. Hij voert aan dat deze situatie door de huidige regeerders zelf in de hand is gewerkt. Zij hebben een beroep gedaan op de vorige regering om de macht een maand eerder over te dragen. Hierdoor moesten veel zaken zoals bevorderingen, benoemingen en andere besluiten die soms jaren waren blijven liggen binnen recordtijd worden afgewikkeld. “Het is geen valreepbesluit van ons. Wij hebben onszelf in een benauwde positie gezet om de zaken van onze mensen die maanden en jaren niet waren gedaan in orde te maken. Laten we eerlijk zijn; omdat we dachten dat we zouden winnen.”
  Ook de kritiek op de loonsverhoging van circa 50 procent voor ambtenaren vindt de politicus onterecht. In tegenstelling tot wat in de media is verschenen gaat de loonsverhoging per 1 oktober in en niet per 1 juli. Adhin benadrukt dat de vorige regering deze kwestie niet voor de nieuwe regeerders kon overlaten, omdat zij met de CLO heeft onderhandeld. Afgesproken is dat een twk-verhoging die betaald moet worden, wordt geïncorporeerd in het salaris en daarbovenop komt een loonaanpassing van 25 procent. De afronding kon niet aan de nieuwe machthebbers worden overgelaten omdat dit aan de ambtenaren was beloofd.
  Adhin vindt het “grappig” dat de nieuwe regering triomfantelijk roept dat zij de salarissen en vakantiegeld over juli heeft veiliggesteld. Vanaf 2016 stond de vorige regering volgens hem elke eind van de maand voor ditzelfde probleem. Ondanks de crisis is zij er steeds in geslaagd de ambtenarensalarissen te betalen.


  Maak melding

 3. Als je in Suriname de deksel van een stinkende beerput verwijderd, komt er enkel giftige, paarse stront naar boven.

  Deze corrupte, criminele strontzakken zijn gevaarlijker dan Covid-19 en Ebola samen.

  Enkele van ze zitten inmiddels achter de tralies, een ander deel word nu opgejaagd om ook op te sluiten.

  Hun voorzitter gaat binnenkort 20 JAAR BAJES uitzitten voor massamoord.


  Maak melding

 4. Meneer Santokhi,

  Pas u de oude wet van Vene aan. En ook dat ze na vijf jaar de dienstauto voor een habbekrats kunnen meenemen.

  De gewezen minister president Kok reed in een gepantserde BMW zeven serie. Zijn opvolger nam het over.
  Nederland is rijk.
  En een van de rijkste Europese landen.
  En daar kan het wel.

  Waarom kan dat niet in Suriname? Suriname is arm.
  Waarom moet er om de vijf jaar een nieuwe auto komen?
  Ik snap dat niet?

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 5. @@@Paraman … de spullen van de Overheid die je je toegeëigend hebt … spullen die je bij je buitenvrouw/buitenvrouwen heb geparkeerd … breng ze terug ….. hes’ biting !!!!!

  @@@Paraman … schaam je niet … je kent het gezegde {niet} of is het je ontgaan …. BEZIN VOOR JE BEGINT !!! Is … HEBZUCHT { z.a de andere Paarse Abanies }… die je daartoe gedreven heeft ????

  @@@Paraman ….. REPENT …. BEKEER JE …. het is een halve minuut voor twaalf !!!!!!

  Het zwaard van Damocles … hangt … boven je Paarse Rovers Kop !!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 6. De auto’ zijn vorig jaar gekocht.
  Toen was het land al in crisis ! En dan toch zulke dure uitgaves, auto’s van 180.000 US $ ?
  En dan waarom kogelvrij ?

  Vlak voor de verkiezingen zulke dure aanbestedingen waarmee na een eventuele verkiezingsnederlaag, die toen ook al duidelijk was, makkelijk gesjoemeld kan worden, geeft al aan dat Ashwin Aloedin bewust en met voorbedachte rade bezig was.

  Enkele voorwaarden van de regeling zijn na 5 jaar en na afschrijving. De NDP-leiding heeft bewust flink misbruik gemaakt. De regeling wordt beknopt en verkeerd uitgelegd en misbruikt.

  Dit is pure fraude ! En nogmaals dan kan je nagaan hoe de hele NDP-regereer periode aan toe ging.

  Ook topcrimineel Gillmore H. alias Boefdraad is bewust en met voorbedachte rade bezig geweest. En ook hij hield al rekening met zijn verkiezingsnederlaag. Ik vrees dat Gillmore H. al geruime tijd maatregels heeft getroffen om zichzelf en zijn gestolen buid veilig te stellen.

  Wij willen gerechtigheid !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 7. Je kan aan je natje voelen dat alle ministers en leden van het kabinet schurken en boeven zijn.
  Ja zelfs Adhin heeft zijn jeje verkocht en wij allen weten dat Karma altijd aanwezig is.
  Als het nu jezelf overkomt of een lid van je gezin of je naasten Karma dé en ai kong dus bevreesd niet Adhin.

  Dat je zoveel hebt meegenomen zal niemand hebben verwacht maar ik wel want welke intelligente vent werkt voor Bouterse zonder iets te eisen? geen enkele.

  De huidige regering zou het zogenaamd “gebruik” moeten doornemen juridisch moeten toetsen en als er staat dat de auto onder voorwaarden mag worden overgenomen zouden deze voorwaarden moeten worden getoetst .
  Bijvoorbeeld
  Stel dat er staat
  De auto mag je overnemen op moment dat je geen minister meer bent of vp / president
  – Dan kijk je naar de datum van meenemen
  De auto moet 5 jaar zelf zijn gebruikt
  – Dan kijk je naar de aankoopdatum en afgifte datum
  De auto moet worden getaxeerd
  Dan kijk je wie heeft getaxeerd en dat beoordeel je
  uiteindelijk beoordeel je het totaal pakket aan voorwaarden en als er 1 niet is volgens regels gaat de deal dus niet door en dus intrekken de verkoop.

  concessies mag de overheid weer intrekken en daarvoor in de plaats een ander gebied toewijzen.
  Wel trek de gegeven concessies in en geef ze nieuwe op de grens met Brazilië


  Maak melding

 8. Paraman,

  Onderzoek liever hoe kunnen we uit vicieuze cirkel komen van leningen? Of wat zou snelle aangepakt kunnen worden om minder stroom subsidies te geven? Gaat de oliesector wel zo goed of zijn er ook daar bedreigingen?
  Hoe kunnen we studenten en Adek beter inzetten?

  =================================

  Eigenlijk zeg je dat de NDP 1 kolerezooi heeft gemaakt. Klopt dit ?


  Maak melding

 9. Lekker hoor Aloebaba heeft nu een doksago want niet de regering maar De West monitoort al maanden de georgaaniseerde NDP diefstallen en gediefte. Voorlopig kan Alubaba voor zijn veiligheid nog in dee 2 auto’s slapen maar eindstand slepen ze beide wagens weg met of zonder inzittenden.
  Wettelijk had de vorige president na de veroordeling niet meer het recht om decreten oia te tekenen want hij was/is een veroordeelde crimineel die hangende zijn hb vrij mag rrondlopen maar geen rechten meer kan/kon ontlenen aan die functie. Dus decreten zijn onwettig lees het maar na.


  Maak melding

 10. verschrikkelijk!!
  zij hadden gewoon’schijt’ aan de bevolking!!
  belachelijk!!!
  pee je pot joe feesie!!
  schande schande schande!!!
  ai baja mijn god!!


  Maak melding

 11. Deze adhin is na zijn ambtstermijn dagelijks negatief in het nieuws. 10jr lang was hij onzichtbaar. Gaat hij de West om een rectificatie vragen? Nee, want het onderzoek vd West klopt.

  De wet waarachter ze zich verschuilen, wordt onderzocht. Hoogstwaarschijnlijk hebben ze er een eigen draai aan gegeven. En mocht het kloppen, dan is overname v 1 auto voldoende en niet een heel wagenpark. Ranzig.


  Maak melding

 12. @Esmerald,

  Deze Kopari’s verschuilen zich achter een regeling waar ze de frontregering schuld van geven.
  De frontregering had niet of nooit gedacht dat zulke graaiers misbruik van zouden maken.

  Ik denk eerder dat de regeling gebaseerd was op auto’s van 5 jaar en ouder, en niet op auto’s die een jaar of 2/3 auto zijn en tegen zulke abnormale bedragen zijn aangeschaft.

  De frontregering heeft nooit en nimmer een gepantserde wagen gebruikt in hun regeerperiode.

  Wat moesten deze Kopari’s met gepantserde voertuigen????


  Maak melding

 13. Adhin toen die ambtenaren de kantoorspullen meenamen, waren ze niet bang. Waarschijnlijk heb je het over jezelf.
  Die ambtenaren zijn gewaarschuwd, spullen linea recta terug of ze worden opgehaald. Vervolgens strafblad en ontslag.

  Wat dachten jullie, dat President Santokhi over zich heen laat lopen, mooi niet.
  Jullie moeten God danken op jullie blote knieën, dat de President en zijn team alles uit de kast halen om jullie een boterham te bezorgen. Dus breng de spullen terug, versleten of niet, je zal ermee moeten werken.


  Maak melding

 14. Bij de ministeries en andere publieke diensten, banken, etc. zijn veel mensen werkzaam die met een wrok en machteloos hebben moeten toekijken en hebben moeten accepteren hoe er werd gefraudeerd en hoe er werd gestolen.

  Al deze rechtgeaarde mensen worden opgeroepen hun bijdrage te leveren om het verleden rechtvaardig af te sluiten.
  Een iedere die met leden ogen hebben moeten aanzien hoe het volk onrecht is aangedaan door fraude en misbruik van machtshebbers kunnen nu hun verhaal kwijt.
  Dus lucht je hart en help mee aan een rechtvaardig Suriname !

  Geef fraude, corruptie en criminaliteit aan en werk mee aan een beter Suriname.
  Dit wil jij toch ook !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 15. Die hele mpp ndp clan bestaat uit mpp dieven…
  Al deze paarse strontvlekken moeten opgepakt en opgesloten worden…
  Zijn allemaal land vernietigers…
  Er is geen één goed woord over deze mpp leiers te bepraten…


  Maak melding

 16. AgentX….

  wat is je punt….geïndoctrineerde paarse pauper.

  Het onderwerp gaat over de malversaties van de corrupte, criminele pathologische paarse leugenaar Adhin.

  Deze oplichter steelt 200 miljoen kasreserves van het volk om aardappelen en uien te kopen en nu weer misdadige handelingen van 2x 180.000 USD.

  Kom nou niet de aandacht afleiden door je met het privé leven van Santokhie te bemoeien….

  Geestesziek oud wijf.🥊🥊🥊🥊


  Maak melding

 17. @ agent X…
  Je haalt verschillende dingen door mekaar…
  Je schrijft over betrouwbaarheid…
  10 koulo jaren was de ndp onbetrouwbaar…
  Al de gestolen gelden….
  Waar zijn die heen gegaan…
  Volk is 10 jaar lang dom gehouden, belazerd en bestolen…
  De grootste moordenaar tevens drugscrimineel is in jouw ogen betrouwbaar…
  Waar praat je over idioot…
  Je hebt behoorlijk veel paarse stront in je achterlijke kop…
  Je bent zeker een koulo steuntrekker die geen ene pang pang weet en graag wil mee lullen op deze site…
  Ga wat beters doen met je leven….


  Maak melding

 18. AGENT X

  26 juli 2020 At 12:06

  We moeten ons afvragen hoe groot is de betrouwbaarheid van santhoki? Want hij is pas president en de leugens komen als warme broodjes uit zijn mond, net wat ik zei liegen is net als ademen voor de santhokies. Santokhi gaf meerder malen over een simpele vraag verkeerde informatie. Eerst was hij getrouwd, dan was hij niet getrouwd . dan had hij een levenspartner. Toen kwam er een bericht dat hij gelukkig een dag van te voren in huwelijk was getreden , het bericht was te vroeg de wereld in geholpen want hij was niet getrouwd uiteindelijk trouwde die Rotie met zijn transgender BARA . zie je wat voor omwegen santhoki maakte om een simpele vraag met ja of nee te beantwoorden.

  =============================

  Je geeft je zieke brein weer eens ruim baan
  mongool. Omdat je niks kunt vinden haal je de prive leven van Santhoki erbij. Kopari Wendy heeft daar ook een handje vol van. Vermoed dat jullie een stelletje zijn. Dumb and Dumber 2.0…. jullie paarse ezel moeten maar accepteren dat er een andere wind gaat waaien in Suriname.


  Maak melding

 19. Feiten verdraaien uit het verleden omdat een deel het toch al vergeten is, leugens verspreiden, haat, jaloezie en afgunst zijn kenmerkend aan de Bouta-lover.
  Dit is de laatste weken zeer duidelijk gebleken.

  Eigen onverantwoord en roekeloosgedrag verdedigen door te verwijzen naar andere niet te vergelijken situaties is ook typerend. Deze mensen zijn gewetenloos en hebben geen moreel besef.

  Een stukje copy and paste van onderzoekers en wetenschappers :
  ” …
  Roofdieren zonder moreel besef

  Bij de andere en grootste groep psychopaten – ‘predatory psychopaths’, vrij vertaald: roofdierpsychopaten – ontbreekt dit besef verontrustend genoeg. Ze zijn hardvochtiger en tonen een groot gebrek aan emoties. Ook hebben ze geen schuldgevoel, waardoor ze helemaal niet van plan zijn hun gedrag bij te stellen. In plaats daarvan geven ze de schuld aan anderen, wiens gedrag ze al snel als vijandig beschouwen.

  Dat het deze roofdierpsychopaten aan elk moreel gevoel ontbreekt is trouwens een onbewust proces en geen keuze van de psychopaat zelf. Dat weten de onderzoekers doordat ze een zogenaamde IAT (Implicit Association Test) gebruikten. Een IAT meet meningen of overtuigingen waarvan je jezelf niet direct bewust bent, maar die vaak wél je gedrag en je keuzes beïnvloedt. In het geval van de roofdierpsychopaten betekent dat dus dat ze wellicht helemaal niet weten dat ze een gebrekkig besef van goed en kwaad hebben.
  … ”

  Bouta-lovers,
  heel veel sterkte en beterschap maar bemoei nooit meer met politiek !

  Wij willen een beter Suriname. Krakti !


  Maak melding

 20. Er moet NU, los van de maatregelen om uit de puinhopen van paars te komen, een anticorruptie commissie olv de PG worden ingesteld naar alle zaken, die ten nadele zijn van het verarmd Surinaams volk. En bovendien moet de regeling van tafel om dure dienstauto’s over te nemen voor een prikje. De volgende bewindsman of vrouw moet de dienstauto overnemen met een maximum van 2 kabinetsperiodes. Ze verdienen heel goed. Dus als ze geen politieke functie meer bekleden, kunnen ze hun eigen prive auto kopen net als iedere andere burger.
  Terug naar de topic :Aloemang moet zich schamen. Vuile tjor. Gewoon de PG opdracht geven om onderzoek te doen; afpakken en vervolgen. Ook afzettingsprocedure als DNA lid. .moet voor iedere politieke ambtsdrager gelden ongeacht welke politieke partij die behoort. En uitsluiting van een politieke ambt voor de periode van minimaal 15 jaar. Want ze moeten nou eens ophouden met het stelen, liegen en bedriegen van het arm Surinaams volk.
  Is dit Aloemang dat bouta bedoelde met : kruistocht tegen corruptie? ????
  En ga nou geen schijnheilige spelen om nu al af te geven op de regering, die pas anderhalve week de falliete boel, die Jij Met de paarse roversbende heb veroorzaakt, heeft overgenomen. Jo looser!
  Doorpakken regering. Big up.


  Maak melding

 21. Deze Ashwin Adhin had geheid het Dr. Ir. Frank Essed-gebouw, het gebouw waarin het kabinet van de VP is gehuisvest, gekocht voor privédoeleinden als een exitregeling erover bestond.
  Dat zou hij zonder scrupules doen, zich erop beroepend dat er een regeling bestond en dat er niets mee mis is. Uiteraard kan slechts van een gewetensvolle en integere staatsburger verwacht worden, dat hij zulk een regeling zal beoordelen naar redelijkheid en billijkheid alvorens ervan gebruik te maken.


  Maak melding

 22. Terwij d nieuwe regering bezig sur uit de diepe dal te halen kunnen ze alvast een gemengde onderzoekers team vn de EU en VN binnenhalen om alle corruptie schandalen vanaf 2010 te laten onderzoeken n alle gestolen gelden terug te halen. Er komt zeker meer dan n miljard dollar op tafel die besteed kan worden om de economie weer op te boosten. Degenen die schuldig bevonden wordt n toch niet wilt meewerken om hun rijkdom, die vergaart is middel diefstal n corruptie in te leveren gewoon wegstoppen vr 20jr


  Maak melding

 23. Ik denk aan de ndp’r bouva die flink gesjoemeld hft met gelden vn d NSO n die nu benoemd is als beleidsadviseur binnen n niet ndp-regering. Wat gaat deze huichelachtige awarie adviseren aan regering SANTOKHI?? AI BAJA SOSO LAFOE.


  Maak melding

 24. Volgens mij hebben de paarse lijders simultaan rituele zelfmoord gepleegd op Ocer of broko baka. Alleen aloedin heeft het nog niet gedaan. Had niet DDB geroepen :sherif president. Over my dead body!
  Dus de vraag :is DDB al dood en is Boefdraad al gevonden mijne landgenoten?


  Maak melding

 25. Agent X … is dezelfde persoon als die smerige Varkens Verkrachter W. Een hele poos zat Agent X verscholen in het smerige, Paarse Achterwerk van de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse. Uiteindelijk heeft die Misdadige Moordenaar hem uitgepoept !!!!!!!!!!!!!!!

  Agent X …. jullie Paarse Abanies komen …. NOOIT MEER …. NOOIT MEER … aan de macht { in het machtscentrum }. De Nationale Dieven Partij is nu al … Dood en Begraven …
  bepaalde van jullie … Oen Lesi Foe Fadon … maar we gaan jullie een handje helpen.


  Maak melding

 26. Speciaal voor de Bouta lovers.

  Minister Armand Achaibersing van Financiën deelde gisteren tijdens een persconferentie van de ministerraad mee, dat er van de SRD 400,- miljoen dat bestemd was in een noodfonds voor groepen die het zwaarst getroffen zijn door het COVID-19 virus, nog maar SRD 110,- miljoen is overgebleven. Ook zei Achaibersing, dat er geen enkele administratie van het COVID-19 Noodfonds te vinden is op het ministerie van Financiën. De bewindsman stelde dat de directie en stafleden op het ministerie, niet over de administratie van het Noodfonds beschikken. Van de SRD 400 miljoen die in het noodfonds was gestort, is er nu SRD 110 miljoen over.

  ================================

  Waar is de administratie van de noodfonds gebleven ?

  Antw laat zich raden. Zeker op de grote aardappelen uien hoop


  Maak melding

 27. Das. Rustig afwachten. Keulen en Aken zijn niet in 1 dag gebouwd. Ze zijn pas anderhalve week aan de macht en ze moeten baggeren tot hun neus door de paarse stront. Wo set eng


  Maak melding

 28. Voormalig vice-president van Suriname, Ashwin Adhin, twee peperdure Toyota Land Cruisers niet zou hebben ingeleverd. Adhin zou ze volgens de krant hebben laten overschrijven naar een bedrijf, waarvan de directeur gelinkt zou zijn aan Adhin.

  De West gaat het om Land Cruisers die vorig jaar werden aangeschaft en werden voorzien van een kogelvrije uitrusting. De auto’s hadden hierdoor een aanschafwaarde van USD 180.000 per stuk en werden gebruikt om de president en vice-president in alle veiligheid te kunnen vervoere

  Deze auto’s zijn in 2019 gekocht. Levensduur ongeveer 1 jaar oud.

  Op grond dat er nu geen auto’s zijn, moet de regel dat dienstauto’s door de gaande minister m.i. worden aangepast of zelf worden afgeschaft. Het kan nooit de bedoeling zijn dat de komende ministers zonder auto’s te hebben, naar het werk kunnen gaan. Deze wet/regeling heeft wat dat betreft een manco.

  Ook kan het m.i. nooit de bedoeling zijn dat een auto dat binnen 1 jaar gekocht is bij het heen gaan aan de voormalige minister worden verkocht.

  Deze auto’s aan Adhin moeten per direct weer worden terug gehaald naar het ministerie van OW en laat de rechter het toetsen of het terecht of on terecht is, dat hij ze bezat.

  Het scenario van de paarse kakkerlakken regering wanted – aloe baba en de andere paarse kakkerlaken, cq hardware kabinet mee naar huis genomen moet hiervoor ook in beschouwing worden genomen. Even als Neks No Fout. Mik Din Kon, Mi De Wakti Din, schoolmaaltijden, Carifesta, smeergelden bosjebrug, 2 miljard op buitenlandse rekeningen, valutarekeningen van spaarders, enz, enz.

  Zie dan hoe deze rovers bezig zijn geweest met Suriname te vernietigen en zich zelf te verrijken. Eigen belang.

  Openbaar Minisiterie, PG, justitie en politie, huidige minister van Justitie en Politie, ministerie van OW, waar alle dienstauto’s onder vallen, moeten keihard optreden naar letter en wet.

  et speelkwartier is afgelopen. De criminelen moeten geschoren, gewassen en gekleed worden en naar SB worden gebracht.

  Time4Change! Nieuwe Bezems Vegen Schoon.

  Suriname is nu een democratische rechtsstaat en dat moet duidelijk worden gedemonstreerd door de regering onder leiding van Zijne Excellentie President Chandikaperkash Santohki en Zijne Excellentie Vicepresident Ronny Brunswijk en zijn regeringscoalitie.


  Maak melding

 29. AGENT X,

  Je zei dat dhr Santokhi heeft gezegd dat hij al getrouwd was.
  Kom met bewijs waar hij dat heeft gezegd. Kan je het niet bewijzen dan ben je voor iedereen hier ongeloofwaardig.

  Ook voor de NDP fan club. Ik geef je drie dagen de tijd om het te bewijzen.
  Doe of kan je dat niet, dan ga ik los tegen jou . Helemaaaaalll.
  Want je beschuldigt zomaar de nieuwe president van Suriname.

  Latour posse,
  Ik zie dat je de speech van de president ) live’ of op herhaling niet hebt gevolgd. Dat kan nog altijd via youtube.
  Daar heeft hij gezegd dat hij een aparte PG gaat aanstellen om de corruptie te onderzoeken.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 30. Wat moet Adhin met een gepantserde auto ? Waarom koopt hij zo’n auto ? Bepantsering = verzwaring van auto = meer auto premie betalen

  Tenzijn Adhin vijanden heeft.


  Maak melding

 31. Kogelvrij glas bleek wel nodig te zijn. Naast de grote plunderingen in de staatskas deed hij ook zaken in de drugswereld. Als je behalve geld van de bevolking steelt ook nog eens geld ontvreemd van drugbendes, dan wil je nog niet dood in je auto vol met kogelgaten en een plas bloed gevonden worden. Dus hij had zich wel goed voorbereid moet ik zeggen. Die colombianen en mexicanen wil je echt niet achter je aan hebben.


  Maak melding

 32. Weet niet wat er allemaal van klopt, maar ik ben wel benieuwd naar het verstandelijk vermogen van Adhin. Wat een onzin kraamt deze gozer uit. Ongekend voor een VP, maar ja hij is van de NDP en dat clubje blinkt niet bepaald uit voor wat betreft slimheid. Gewoon een clubje criminelen. Naar nederlands recht is er een artikel 140 van het Wetboek van strafrecht waarmee je de hele NDP-club zou kunnen opsluiten. Net zoals Desi zelf geroepen had, dat er een draaiboek gemaakt was met als gevolg de Decembermoorden, op dezelfde wijze had hij zelf verklaard te weten dat NDP-ers de boel oplichtten, maar zand erover. De wet verplicht een ieder die wetenschap draagt van een gepleegd strafbaar feit hier aangifte van te doen en deze man zegt op de nationale beeldbuis “zand erover”.


  Maak melding

 33. Beste mensen, de x vieze pleesident schrijft over riool journalistiek. Dat is een mooie constatering vanuit zijn plee. Soms moet je onderzoek doen in de riool om smerige zaken naar boven te brengen, anders wo dedi.

  Check maar in Nederland kunnen ze aan de hand van het riool onderzoek zaken naar boven brengen en op die manier de covis virus beter bestrijden.

  Trouwens van Druga baas hoor je niet, amang free na cuba.


  Maak melding

 34. Verbazingwekkend dat Adhin nu ineens praatjes heeft want die had hij niet als VP. Heb mij laten vertellen, dat deze Adhin geen nee tegen Bouta kon zeggen omdat die bepaalde dingen van hem afwist. Dingen die het daglicht niet zouden kunnen dragen, maar een heel ander beeld van deze gast zouden geven. Jammer genoeg wilde de verteller mij geen details geven en omdat het mij eigenlijk niet interesseert hou ik het allemaal op slap geklets. Adhin gaf voor de diefstal van die US 200 miljoen aan, dat er basisgoederen waren gekocht, hoe belachelijk mak je jezelf om aan te geven diefstal te hebben gepleegd om basisgoederen te kopen. Zelfs hij wist, dat hij zat te liegen en nu heeft hij ineens veel praatjes. Moet hij niet teveel doen en vooral niet bij Brunsie, want hij zou wellicht een klap voor zijn smoel kunnen krijgen. Is gewoon een onbenul, lees crimineel, die gewoon met de rest van de NDP-bende Suriname heeft leeggeroofd.


  Maak melding

 35. 150.000 US x15 SRD = 2.250.000 SRD. Een brood Kost 8.1 SRD. Dat betekent dat Adhin het brood van 2.250.000 : 8.1 = 278.000 Surinamers heeft geroofd. Welterusten meneer de VP.


  Maak melding

 36. @ AGENT X

  Waarschijnlijk ben jij een NDP-trol.
  Een vazal van Wendy en al die andere pisvlekken.
  Jullie zijn de remsporen uit de broek van Bouterse en consorten.
  Walgelijk volk zijn jullie.
  Ik mag hopen dat de regering Santokhi op zeer korte termijn, korte metten met jullie gaat maken.


  Maak melding

 37. Die wet was niet van de regering Venitiaan. Venitiaan kwam die wet in 2010 aantreffen.

  Bovendien is het in die wet niet zo dat auto’s die na 1 jaar in gebruik waren konden worden verkocht voor de minister van de voorgaande regering.


  Maak melding

 38. 1 punt brood = 1 srd
  Alleen met 1 van deze kogelvrije Land Cruisers konden er dus 2.250.000 broden gekocht worden.

  En kogelvrij gi san?
  Vervoer je soms drugs en drugsgelden?
  Voor wie ben je bang?


  Maak melding

 39. howling 26 juli 2020 At 11:02
  waarom schrijven zoveel surinamers het nederlandse – ij- als y??????

  het doet pijn om zo nederlands te lezen.
  =======
  Mij ook. Ik ga er maar overheen. Niet lezen.


  Maak melding

 40. Waarom zouden andere surinamers elkaar om het Nederlands bekritiseren? Wasting time. Daarom komen we niet vooruit in dit land.Wroko de foe doe


  Maak melding

 41. =Hahaha, Bouterse en vele NDPérs hebben nu SLAPELOZENACHTEN, omdat de IDB nu wil weten waar alle auto’s zijn die met geleend geld zijn gekocht.

  KARMA is aan het werk en men onderzoek nu alle corrupte zaken, iets wat Simons NOOIT heeft kunnen doen en het tegen heeft gehouden.

  Boefdraad had macht en heeft altijd geroepen dat hij niets te verbergen heeft, maar waar is hij nu????? Ik hoop dat zijn foto en alle gegevens op Interpol komen te staan.


  Maak melding

 42. =Die rommelregel van Wijdenbosch – Bouterse heeft gemaakt dat ze dit doen. Zomaar geven zij Venetiaan de schuld van deze kromme regel.
  Jammer dat de hardwerkende mensen dit komen afbetalen.

  VLOEK voor allemaal.


  Maak melding

 43. Taurus 26 juli 2020 At 14:35
  Ik denk aan de ndp’r bouva die flink gesjoemeld hft met gelden vn d NSO n die nu benoemd is als beleidsadviseur binnen n niet ndp-regering.
  *************************************************

  @ Taurus … niet alleen … Bouva … heeft met gelden van de NSO gesjoemeld.

  Mede-plichtigt zijn … Mi-sji-keba en Ricardo Panka { voormalig fractie lijder NDP … een nog groter Abanie dan Bouva en Mi-sji-keba …. samen }.


  Maak melding

 44. Daarom wordt hij VIEZE AADJE genoemd. Hij heeft de 2e prijs gewonnen in de paarse stree lee en foefoer contest. Nr 1 moet nog bekend worden gemaakt. Rara. Wie is dat? Geen Boefdraad. Geen abrakadabaham.Wie dan wel? Nr 1.nr 1 nr 1. nr 1. Zou henk van Vliet zeggen.


  Maak melding

 45. Laat Aloemang ook vertellen waarom zijn naam staat bij WOOD NV, die last minute beschikkingen heeft gehad voor grote arealen in Sipaliwini? Is dat ook laster en fake nieuws Aloemang? ???


  Maak melding

 46. Als die regeling al bestaat en correct is toegepast. Waarom niet met 1 hele dure auto vandoor gaan. Nee hij moet met een heel wagenpark vandoor gaan. Ik kan mij niet voorstellen dat dit volgens de regels is gegaan. Hij heeft twee van die peperdure Toyota Land Cruisers overgeschreven naar Zeta N.V. en 4 andere pick-ups naar een bevriend bedrijf. Waar zijn die vier andere dure kogelvrije Toyota Land Cruisers gebleven? Er waren hier toch zes van binnen gehaald?
  Hoeveel heeft Adhin overgemaakt aan de Staat van Suriname. USD 180.000.00 per auto is geen kattenpis. Geen wonder dat het volk van Suriname niet te vreten heeft. Dit riekt naar fraude. En als de PG dit allemaal gaat uitzoeken, laat hij dan meteen onderzoek doen naar die 11.000 hectare die in concessie is gegeven aan Zetta N.V.
  Brunswijk heeft het goed gezien als hij stelt dat er een speciale onderzoek commissie moet komen om dit soort misstanden te onderzoeken. Gewoon een kaalplukwet in het leven roepen.


  Maak melding

 47. Een mensenhater / Bouta-lover is druk bezig zich voor te doen als Hindoe maar zijn opzet is haatzaaien tussen Hindoes en Christenen.
  Deze shaitaan die misbruik maakt van het geloof van anderen heeft om ruzie te veroorzaken is een Judas.
  Deze kl##tviool is geen Hindoe maar is afgestuurd in “copy and paste”.


  Maak melding

 48. AGENT X

  26 juli 2020 At 12:06

  We moeten ons afvragen hoe groot is de betrouwbaarheid van santhoki? Want hij is pas president en de leugens komen als warme broodjes uit zijn mond, net wat ik zei liegen is net als ademen voor de santhokies. Santokhi gaf meerder malen over een simpele vraag verkeerde informatie. Eerst was hij getrouwd, dan was hij niet getrouwd . dan had hij een levenspartner. Toen kwam er een bericht dat hij gelukkig een dag van te voren in huwelijk was getreden , het bericht was te vroeg de wereld in geholpen want hij was niet getrouwd uiteindelijk trouwde die Rotie met zijn transgender BARA . zie je wat voor omwegen santhoki maakte om een simpele vraag met ja of nee te beantwoorden.
  ===============
  Mister X, je weet gewoon dat president Santokhi betrouwbaar is. Als hij de felicitaties door zeer gewaardeerde leiders op de wereld heeft mogen ontvangen, dan weet je dat heel zijn leven tot nu toe gescreend is geweest door die leiders, voordat hij de felicitaties heeft mogen ontvangen van hun. Wees eerlijk tegen je zelf en vraag je zelf maar wat het werkelijk is dat jou dwars zit, en is dat goed om land en volk tot ontwikkeling en grotere hoogtes te brengen. Denk eens een keer in lands belang, niet partij belang of eigen belang.

  Antwoord jij nu maar met een simpel JA/NEE, begrijp je het bovenstaande wat ik hier uitleg?


  Maak melding

 49. Kooos….er is nooit 400 mip geweest; de baken hebben nl geweigerd de fonds te ondersteunen. Dus kas nooit gevuld!

  En dat weet Sherif ook, maar maak nu allerlei verdachtmakingen; zie ook mijn eerdere commentaar over slechte managers…zijn kampioen anderen de schuld te geven, maar presteren zelf weinig.

  Ik wil zien wat ze ervan bakken met de huidige economische neergang wereldwijd! Tjs, een paar autos terugvorderen ne tja moesje ga Parijs!


  Maak melding

 50. Klopt paraatje man.maar a tja deng paarse foefoer mang nanga oplichters na Santo boma. …….en btw pe Boefdraad de????? Wo set eng


  Maak melding

 51. Mister x.

  Ik heb geen antwoord van jou ontvangen. Om bewijs te leveren dat president Dhr Santokhi eerder heeft gezegd dat hij al getrouwd was met zijn huidige vrouw.

  Joe ellendeling. Jij achterlijke paarse rat. Kruip terug onder de grond waar je thuis hoort.

  En elke keer dat ik je naam zie zal ik je aanvallen. Omdat je geen eigenwaarde hebt. Jij vies vuil vreten.

  Ik hoop dat de andere forum leden het ook doen.

  Joe Lagie dagoe.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 52. @ Koos
  Die domme lul van een pariaman kletst weer uit z’n nek
  cbvs.sr/images/content/statistieken/Weekbalans/2020/verkorte-balans-cbvs17jul2020.pdf
  en dan met name
  – Wet Uitzonderingstoestand COVID-19 ” 400.000,0 400.000,0
  @ Bigi Sma bedankt voor het wijzen op de balans

  In plaats dat pariaman eerst nadenkt.
  ow, hij heeft nagedacht en toch.

  Of Zunder liegt

  Dus pariaman
  oor ie go, want als jij iets zegt is het altijd een lo ka.

  @ Rambo wat ben je stil.


  Maak melding

 53. Waarom gaan de wagens die de staat Suriname heeft gekocht voor de minister enz. niet naar een openbare veiling? In Nederland gaan alle voertuigen van de regering naar de veiling.


  Maak melding

 54. Als het in Suriname bij wet geregeld is dat demissionaire bewindslieden en andere ambtenaren roerende en onroerende goederen die de staat toebehoren, kunnen opkopen tegen een zacht prijsje, dan wordt het hoog tijd dat de huidige regering/volksvertegenwoordigers met een nieuwe wet komen die dit soort zaken in de toekomst onmogelijk maakt. Het rijdend materieel dat de vorige bewindslieden hebben gebruikt, had toch weer ingezet kunnen worden voor de nieuwe regeer ploeg? Het is diep treurig, ja beschamend, dat een ex-minister zich op zijn beroept op een recht om peperdure auto’s ten eigen bate over te schrijven naar derden, voor een zacht prijsje. Shame on you!


  Maak melding

 55. Het waren mafioses, die in het Parlement zaten , geen oprechte regeringsleiders, boevenbende de ergste soort. Géén discussie, alles terugvorderen en ze een forse boete laten betalen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.