Woning Javaweg compleet door brand verwoest

7
Woning Javaweg compleet door brand verwoest

Een laagbouw stenen woning van 15 bij 20 meters aan de Javaweg in Suriname is vannacht rond 01.50u in brand gevlogen en compleet verwoest.

Brandweervoorlichter Olton Pinas zegt dat de woning bewoond werd door drie personen. Een man samen met zijn vrouw en hun kleindochter. De bewoners waren aan het slapen en hoorde plotseling een knal in de keuken waar de brand begonnen is. De heer des huizes nam poolshoogte en zag dat de keuken geheel in brand stond. Hij sloeg toen meteen alarm.

De brandweer rukte om 01.53u uit en was na vijf minuten ter plaatse maar de woning kon niet meer gered worden. De woning was niet verzekerd maar wel aangesloten op het elektriciteitsnet. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan bij de brand. Brandweermannen hebben vier gascilinders van 28 lbs en één van 100 lbs uit de woning verwijderd.

De gehele inboedel is door de brand ook verloren gegaan. De Surinaamse politie heeft de zaak in onderzoek.

7 REACTIES

 1. Met de recente 30% procent premieverhoging bij de verzekeraars zullen mensen minder snel/makkelijk een nieuwe verzekering afsluiten…


  Maak melding

 2. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Woning Javaweg compleet door brand verwoest.

  Blijkens het bericht was de WONING niet tegen BRAND VERZEKERD.

  Verder werden door de Brandweermannen vier gascilinders van 28 lbs en één van 100 lbs uit de woning verwijderd.

  Foute boel.
  De gascilinders mogen nimmer in een woning zijn opgeslagen.
  Het moet altijd buiten de woning zijn.
  Deze dien je ook regelmatig te controleren op lekkage.

  De Brandweer dient regelmatig en ook landelijk een voorlichting hierover geven.


  Maak melding

 3. Volgens de behoeftenhierarchie van Maslov horen Surinamers, uitzonderingen buiten beschouwing gelaten, nog steeds in de eerste echelon. Verzekeren en dus ook spreek is een luxe die de gemiddelde Surinamer zich niet kan permitteren.


  Maak melding

 4. ohn 26 juli 2020 At 10:14
  Volgens de behoeftenhierarchie van Maslov horen Surinamers, uitzonderingen buiten beschouwing gelaten, nog steeds in de eerste echelon. Verzekeren en dus ook spreek is een luxe die de gemiddelde Surinamer zich niet kan permitteren.
  aldus Rob 2.0


  Maak melding

 5. He, Neerlandicus Rambo: je hebt me alweer verkeerd begrepen en ook teleurgesteld. Bij die vorige posting van die 92 leningen heb je de nodige correcties in mijn schrijfwijze aangebracht omdat ik – volgens deze Neerlandicus- niet goed kan schrijven. Daarna heb jij diarree gehad toen je tot de ontdekking kwam dat je de klok heb horen luiden maar niet weet waar de klepel hangt. Ik vraag mij nog steeds af waar dat probleem aan gelegen heeft. Heb ik het verkeerd geschreven of heb jij het verkeerd gelezen. Dus is de voorlopige voorzichtige conclusie: Ik kan niet goed schrijven en jij kan niet goed lezen. Het is een spelletje wat ik nu met je speel en je hebt het alweer niet goed gelezen. Los van de vraag of jij de moeilijke stelling over de behoeftenhierarchie van Maslov begrepen hebt was het de bedoeling dat jij mijn fouten Nederlands corrigeert en niet kopieert. Jij hebt toch zelf gezegd dat ik de Nederlandse taal niet beheers. Ik ben niet begonnen, maar jij. Jij hebt je dus opgeworpen als Neerlandicus. Ik heb in bovengenoemd stuk opzettelijk 2 woorden teveel laten staan in de hoop dat onze Weledelzeergeleerde heer Neerlandicus Rambo deze zou corrigeren. Dat heeft hij niet gedaan dus daalt hij in mijn aanzien.

  Geen man overboord Ik geef je een herkansing. Als je de volgende zin in koeterwaal Nederlands door mij (iemand die volgens jou de Nederlandse taal niet beheerst) in keurig Nederlands kan vertalen, stijg je weer in mijn aanzien.
  De zin luidt: als de meid de meid meid, meid de meid de meid.
  En nog iets wat jij moet weten: Je kan via internet al mijn stellingen en potelingen natrekken; Bij RobG. niet. Hij zoog al zijn stellingen etc. uit zijn duim.

  Sterkte met de vertaling van de zin. De volgende opdracht van mij is in het oud Nederlands. Dus nog geen diarree oplopen want voor een Neerlandicus is dit een fluitje van een vent.
  Neen. in dit stuk heb ik geen valkuilen Noor je ingebouwd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.