Ondernemer doneert computers aan kabinet president

48
Ondernemer doneert computers aan kabinet president

Na vernomen te hebben dat het kabinet van de president niet beschikt over de nodige werkattributen hebben ondernemers zich voorgenomen om een donatie te doen aan het instituut. President Chandrikapersad Santokhi heeft aangegeven dat er zich intussen vier ondernemers bereid hebben getoond om met apparatuur te ondersteunen.

Directeur Reza Amirkhan van de onderneming Charefa, is de eerste die namens drie bedrijven werkattributen heeft overhandigd aan het staatshoofd. Het gaat in deze om 3 laptops, 2 bureau computers en 3 printers. Deze spullen zijn op vrijdag 24 juli 2020 overhandigd aan het staatshoofd.

President Santokhi juicht dit gebaar toe, omdat hiermee invulling wordt gegeven aan zijn oproep om Suriname samen te verheffen. De president heeft na het in ontvangst nemen van deze spullen de instructie gegeven om deze onmiddellijk in te zetten om het werk van het kabinet uit te voeren.

Hiermee zal voorkomen moeten worden dat het werk van het instituut stagnatie ondervindt.

Lees ook:

48 REACTIES

 1. Goedzo bedrijven een goed gebaar.
  Su4su

  Een gebaar van ” no wang werweri moes hor mi president foe pot a wroko”

  Thanks bedrijven
  Namens het Surinaamse volk.

  Gran tangi!!


  Maak melding

 2. Wie paars denk blijf paars zien en denken. Deze ondernemers zijn niets beloofd. Hun giften zijn voor de belastingen aftrekbaar. Deze ondernemers zijn patriotten. Niet dat soort van sweeftikies en gewoon diefstallen paarse ratten.


  Maak melding

 3. @Paraman,

  Als die rovers vrienden van jouw, met hun vieze poten waren afgebleven van de spullen, had dit niet gehoeven.
  Als ik jouw was, zou ik me diep schamen om hier te reageren.
  Jouw holmaten hebben het hele land, de banken en nog overheids spullen leeggeroofd. Ga je maar daarin verdiepen.


  Maak melding

 4. Een byzondere geste van bedrijven … geleid door Patriotten. Suriname voorwaarts !!!!!

  Een grote …. MAAR ……. President het onderzoek naar de verdwenen kantoorbenodigheden en auto’s … moet { met voortvarendheid } plaatsvinden.

  Alle Staatseigendommen moeten terug … ook de spullen die men { de Paarse Abanies } bij … BUITENVROUW{EN} gepost hebben.

  De Buitenvrouw{en} moet{en} als mede-plichtigen/ helers betiteld worden.

  President …. zonder pardon …. LOCK THEM UP.

  De Misdadige Moordenaar had u … heer President …. een politiek kuiken genoemd … de Paarse Abanies … ding bing pier’ ding mofo …. laat ze nu voelen waartoe een politiek kuiken in staat is.

  Dit geldt ook voor de … Politiek Akka … de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse !!


  Maak melding

 5. Ongetwijfeld een goed gebaar. Desondanks belachelijk dat een regering het moet hebben van dit soort donaties. De mogelijkheid bestaat dat er zich een belangenverstrengeling hierdoor kan ontstaan. Een regering moet wel in staat zijn namens de belastingplichtige burger, dit soort attributen aan te schaffen. Het hoeft heus geen miljoenen te kosten. Hoe denkt men dat andere regeringen aan benodigdheden komen? Moeten die het ook hebben van donaties? Vanuit Nederland heb ik een oude nog in goede staat verkerende bureaustoel die ik niet meer gebruik. Ik hoor graag van de Messias Chan indien hij behoefte daaraan heeft. Verder, heb ik ook een printer van het merk HP en een pc met de allernieuwste besturing en volledig up to date. Weliswaar tweedehands ,maar het mag de pret niet drukken. Heeft Pakiratigri in ieder geval ook zijn bijdrage geleverd (aangeboden). Oh ja ,ik heb ook nog een oud koffiezetapparaat. ZGAN. Doneren? Er zijn andere manieren om Suriname te verheffen.


  Maak melding

 6. Paraman, als je het zo stelt dan is geen 1 bedrijf en politicus te vertrouwen in Suriname. Triest man. We hebben iedereen nodig om Suriname op te bouwen. Ik vraag je om je politieke voorkeur in dit geval opzij te zetten.


  Maak melding

 7. Koos, bedank…ik zal het in overweging nemen; want ook paars zit tjokvol experts die helaas niet voldoende aanbod kwam door …tja, wolven in schaapskleren!

  Maar ook onder paars, heb ik altijd mijn bedenkingen mbt donaties! Het heeft de schijn tegen….

  Voor de charlantans op deze forum, blijf ik oppositie voeren, want hun gemekker is vd zotte!


  Maak melding

 8. Pakiratigri en Paranoia, het dringt niet door in jullie paarse hersens,dat alles is gestolen door de NDP ratten. Vertel wat voor belangenverstrengeling men moet geven voor 3 laptops en een pc? Bij de NDP zou het zo in een kofferbak verdwijnen. Jullie blijven laag en zoeken van alles wat je bij de NDP weg keek of recht lullen. Nog geen 2 weken een regering en jullie hebben het al over de koers,wacht over jaar dan is men verder dan NDP in 10 jaar.


  Maak melding

 9. @Paraman

  Deze ondernemer staat met zijn gezicht in de media. Het overheidsapparaat zit vol met geplaatste NDPers. Elke millimeter die deze regering afwijkt van het goede pad wordt vergoot tot een meter.

  Er is nog geen millimeter bewijs naar buiten gekomen van malversaties.
  Daar in tegen staat vast, zelfs bij van der San, dat er veel weg gesleept is,
  Parmessar is aan de schandpaal genageld als voorbeeld. Men moet iedereen een redelijke termijn bieden om tot inkeer te komen. men moet een redelijke termijn krijgen te herstellen.
  Als die termijn voorbij is zal Justitie gaan onderzoeken.
  Dat begint heel simpel bij de taxateur en zijn leidinggevende en zijn werkopdracht.
  Een taxatie zover onder de prijs (zelfs total loss is een wrak meer waard aan onderdelen) is geen taxatie maar het verzaken van de taak. Ofwel de taxateur zal een goed verhaal moeten hebben om vrij rond te blijven lopen.
  Vervolgens de administratie en de leidinggevende zal zich moeten verantwoorden.
  Men komt vanzelf bij de top van de Boom.
  Leg beslag op alle bezittingen van de mensen die de uitvoering verzorgd hebben en je zult zien hoe snel de NDP uit elkaar valt.


  Maak melding

 10. @Redskin, idd nog geen 2 weken is deze regering werkzaam en de paarse kliek heeft het over de koers. Dat viel me ook al op. Ze reppen met geen woord over wie de veroorzakers zijn van deze ramp. Het zijn huichelaars. De nieuwe regering moet letterlijk vanaf nul beginnen. Geen dienstauto’s, geen computers, geen geld en zelfs geen paperclip te vinden. Ze moeten van scratch af aan het land opbouwen. Het interesseert de paarse kliek geen ene moer zolang hun afgod Bouterse zsm aan de macht komt. Ik heb het al eerder aangegeven dit riekt naar landverraad.


  Maak melding

 11. Ik heb nog een heel goede game pc, twee jaartjes oud. Die zou ik wel willen doneren. Verder wil ik epic games een spel laten ontwikkelen wat vergelijkbaar is met gta5.
  Maar dan een Surinaamse versie waarin je allemaal paarse ratten kunt doodrijden en afknallen.

  Tijdens de pauze zouden regeringmedewerkers even lekker kunnen ontspannen met het spel.


  Maak melding

 12. Paraman en pakira. Het zou idd niet moeten. Maar ga na HOE dat komt en ALS jullie pretenderen eerlijk en oprecht te zijn als sranangmang. Dan KAN je NIET anders dan de paarse rotzooi van de afgelopen 10 jaar te veroordelen.
  En ga jezelf afvragen PE A MONI DE.
  I rest my case. Ook jullie kunnen je bekeren van de paarse djamoe edes en ECHTE djadja sranangmangs je BIJDRAGE leveren. Wo set eng.


  Maak melding

 13. Jammer dat er weer zo negatief gereageerd wordt, op een donatie😌. De donateur heeft het goed bedoeld, als die Paarse graaiers niet alles hadden weggedragen , had hij waarschijnlijk niet eens op het idee gekomen om computers te schenken.
  Chan zou er goed aan doen alle ambtenaren, die gestolen hebben te ontslaan, zonder ook loon en pensioen toe te kennen. Dieven mogen nooit beloond worden.
  Het ambtenaren apparaat is veel te groot, en zo scheid je gelijk het kaf van de koren.
  Als je schoon van geweten bent, hoef je ook niet voor je baan te vrezen.
  🤔 Mmm, ik denk dat ik Chan maar ga contacten.👆


  Maak melding

 14. Is dit het werk van de President?? Spullen in ontvangst nemen. Bestel gelijk bij dit bedrijf. Dat is waarom je die computers krijgt. Laat Nederland met die 19,5 miljoen euro alvast 50 kopen en sturen.
  Kadootjes ontvangende Pres. Idioot.
  Er moet nagegaan kunnen worden waar de laptops en computers die de staat gekocht heeft naartoe zijn. 10 jaar is ook land vr zelfde laptops. China had voor scholen gegeven.


  Maak melding

 15. @Wendy

  Voor jij je bek open trekt, en je bekrompen hersenen laten werken, ga maar eerst na wat die kopari’s van jou hebben achter gelaten.
  Heb je de remsporen van je slip al schoon gemaakt?


  Maak melding

 16. Wendy als personage komt ook voor in de toekomstig surinaamse gta5 versie. Alles wat paars is.

  Kun je haar zo vaak doodrijden als je wilt op straat als ze ergens staat te tippelen of bedelen.


  Maak melding

 17. Nee lieve mensen. Wendy is ontmaskerd door Noreen Cheung en daarom reageert ze zo.ze wordt weer opgehaald en teruggebracht naar PCS aan de (niet verkavelde ) Cul.
  Bovendien had ze gedacht dat niemand gaat helpen en het bewijs is er nu van vaderlandslievende ondernemers die doneren in het openbaar en niet bakabaka. En zo hoort het. Wo set eng.


  Maak melding

 18. Ze moeten de fam Bouterse financiël uitkleden en daar nieuwe computers printers en auto ‘s van kopen . Deze familie heeft een misdaad gepleegd tegen het hele Surinaamse volk en natie . Een land zo achterlaten en overdragen kan toch niet .
  Wat dapper van de nieuwe president dat hij deze puinhoop allemaal wil gaan opruimen nu .


  Maak melding

 19. Heel goed van deze ondernemer om de regering te voorzien van computers. Aangezien de paarse plunderaars de gestolen spullen nooit zullen terugbrengen. Dat hij heeft natuurlijk allang ingezien.

  Er is werk aan de winkel om Su weer op te bouwen. Daarbij zijn computers een must, want dan kunnen de medewerker hun administratie naar behoren doen.


  Maak melding

 20. paraman 25 juli 2020 At 10:15
  ……….. ” want ook paars zit tjokvol experts die helaas niet voldoende aanbod kwam door ….
  **************************************************

  @@@ Paraman …. niet teveel gezegd …. je hebt hersen{s} hebt van een KOETAI.

  De realiteit is dat Paars een overvloed heeft aan … BROMBERE … KUMAKOISI … experts !!!!

  Een overvloed/tjokvol aan experts ?? … daarom is Boefdraad ondergedoken … en … andere Paarse Abanies zijn al ondergedoken … of … maken plannen om te vluchten.

  Niemand …. Nobody …. gaat de dans ontspringen …. ze kunnen alleen maar van Bosjebrug springen.

  @@@ Paraman … het ergste van alles is …. de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse houdt zijn …. COCAINE BEK …. maant zijn slaafse onderdanen niet om de Overheidsspullen terug te brengen.

  Hoeveel Overheidsspullen zijn niet opgeslagen in …. ROVERSHOL …. Leonsberg !!!!


  Maak melding

 21. Al de gestolen en weggesleepte spullen moeten alsnog opgespoord worden. De “daders” moeten desnoods de restwaarde terugstorten op de rekening van het kabinet.
  Op andere plaatsten is het gewoon diefstal als je spullen meeneemt van kantoor.


  Maak melding

 22. pakiratigri 25 juli 2020 At 10:04
  Ongetwijfeld een goed gebaar. Desondanks belachelijk dat een regering het moet hebben van dit soort donaties.

  Wel pakiratigri dan hadden de personeelsleden van de NDP alles netjes op hun plaats moeten laten. Zo steunen de mensen de regering en niet zoals de NDP om de regering kaal te vreten , verschroeiing van de werkplekken van de ambtenaren.


  Maak melding

 23. ddb heeft Suriname skeer gemaakt. Alle laptops en pc, pinters, enz weg. Wat ik mij afvraag. Hoe zit het met de backups van wat hij gevoerd heeft de afgelopen 5 tot 10 jaar geleden en voorgang van wat hij van plan was met Suriname. Het heeft er veel van dat die ook allemaal foetsie is bij het Kabinet.

  Van der San moet ter verantwoording worden geroepen en als hij niet een goed onderbouwt verhaal kan vertellen, moet deze man achter slot en grendel.

  wanted was de afgelopen tijd alleen bezig met zijn enige eigen zaken en niet met het algemeen belang van Suriname.
  Hopelijk dat bi


  Maak melding

 24. PC’s zijn om 1 reden weggevoerd namelijk wegmoffelen van bewijslijst !!! PC’s komen misschien terug met een opgeschoond harde schijf.

  De regering moet desnoods forensische IT-er uit Nederland aan het werk zetten. Wellicht is Nederland bereid om te helpen.


  Maak melding

 25. Die paarse ratten dachten met het verduisteren van die zwaar verouderde pc’s en labtop’s de regering te frustreren in haar werk. Pure staatsondermijnende rioolratten mentaliteit. Gelukkig zijn er nog genoeg vermogende burgers die willen helpen. Al die boesdoksies in su en hier op wtk. hebben het nakijken. Geweldig!


  Maak melding

 26. Als de waarheid uitkomt, doet het erg pijn!
  Een echte regering, wordt door ECHTE Surinamers, geholpen.
  Daar tegenover staat, goed beleid, transparantie, respect en een normaal leven.
  Een kwalitatief leven dus. Goede nachtrust, waar een ieder recht op heeft!

  Paranam en andere, hoog opgeleiden. Jullie zijn krampachtig bezig met negativiteit, misgunnen, beledigen en kwetsen van goedwillenden.

  Doen alsof jullie, alles onder controle hebben, bezwijken jullie onder de druk van de NDP, haat, nijd en jaloezie.
  Jullie laten blijken, gefrustreerd, prikkelbaar en ergens in het verleden een trauma te hebben opgelopen. Het is ook te merken dat jullie het zelf niet aankunnen, je volkomen overbelast voelen en schamen om hulp te vragen!

  Het hoeft niet perse jullie schuld te zijn! Jullie kunnen, misschien verwekt zijn in abnormale omstandigheden, bij ouders die misschien elkaar niet echt beminden of zelfs haatten.

  Of opgegroeid zijn in een klimaat
  van verwaarlozing, haat, nijd, strijd en eenzaamheid.


  Maak melding

 27. Leuk gebaar v deze ondernemers.
  Suri krijgt vanwege covid de kans om gelijk op te trekken met de “grote jongens”.
  Zo zie ik dat. Waarom? Vele landen moeten van scratch af beginnen. Allen op de startbaan.

  Ik zou gelijk het nieuwe werken introduceren, pasjes om in te loggen, en data die in de cloud wordt opgeslagen.
  -saneren documenten en archiveren.
  -digitaliseren data en archief
  -samenwerkingsomgeving
  -cyber
  -beveilingsmaatregelen

  Kost dit geld ja, maar het levert ook banen op en voorkomt gedoe met het wegmoffelen v vertrouwelijke documenten.
  Grootste voordeel van suri, snel te doen vanwege de kleine bevolking.


  Maak melding

 28. ‘Geef ons vertrouwen, ik geef er een prachtig Suriname voor terug’
  De nieuwe president, Chandrikapersad Santokhi, bij een militaire ceremonie ter gelegenheid van zijn beëdiging.

  Interview
  ‘Geef ons vertrouwen, ik geef er een prachtig Suriname voor terug’
  Chan Santokhi | president van Suriname De nieuwe president trof bij zijn aantreden een letterlijk geplunderd overheidsapparaat aan. „Ongeveer alle computers waren weggehaald.” Toch begint hij vol vertrouwen en energiek aan het herstel van Suriname.

  Nina Jurna
  24 juli 2020 om 23:53
  Leestijd 5 minuten

  Het was een roerige eerste werkweek voor Chan Santokhi (61), de nieuwe president van Suriname. Hij trof niet alleen een vrijwel lege staatskas aan, maar ook waren ongeveer alle computers verdwenen op de ministeries. En hij werd opgescheept met duizenden nieuwe ambtenaren die vlak voor de regeringswisseling nog snel waren aangenomen door toenmalig president Desi Bouterse.

  Geen makkelijke start voor Santokhi, die toch al een praktisch failliet Suriname erft. Desondanks klinkt de nieuwe president energiek en hoopvol. NRC sprak hem telefonisch vanuit het presidentieel paleis in Paramaribo.

  Dus u kwam aan op uw werkplek en er waren geen computers?

  „Dat klopt. Wat ik aantrof was met geen pen te beschrijven. Mijn eigen werkplek, het kabinet van de president, was helemaal leeg en ook bij andere ministeries waren de spullen weggehaald. We waren erop voorbereid dat we financieel een ernstige situatie zouden aantreffen, maar dit kwam daar als verrassing bovenop.

  „En behalve duizenden nieuwe werknemers zijn ook honderden mensen in functies gepromoveerd voor hogere salarissen. Er zijn wurgcontracten afgesloten waar we niet zomaar vanaf kunnen. Ook met vakbonden zijn loonsverhogingen van wel 50 procent overeengekomen. Dit alles drukt natuurlijk enorm op de financiën die we al niet hebben. Ik zie dat dit duidelijk georganiseerd is door de vorige regering om onze start zo moeilijk mogelijk te maken.”

  En nu?

  „Er is nu met spoed een presidentiële commissie ingesteld die onderzoek gaat doen op alle ministeries en zal inventariseren wat er weg is, hoeveel mensen waar zijn aangenomen en wat voor overeenkomsten er zijn gesloten. Eind volgende week hopen we een volledig beeld van de situatie te hebben en dan geven we een persconferentie. We willen dat de bevolking weet hoe groot de schade is, we zullen alles transparant maken.

  „We hopen zo ook begrip te vragen voor de situatie. Nu al is de betrokkenheid en de goodwill bij de bevolking en het bedrijfsleven groot, merken we. Een particulier bedrijf heeft aangeboden computers te leveren. Ze hebben mijn werkplek bijvoorbeeld al helemaal in orde gemaakt.”

  Onder Santokhi’s voorganger Bouterse werd de afgelopen tien jaar een financieel wanbeleid gevoerd. Er zijn grote leningen aangegaan, terwijl de productie in het land en de inkomsten niet toenamen. De inflatie steeg en de staatsschuld groeide naar ver boven de 2 miljard euro. President Santokhi heeft een plan aangekondigd waarin hij in negen maanden de ergste crisis wil bestrijden.

  Santokhi: „We hebben een pakket aan maatregelen gepresenteerd aan de raad van ministers om zo snel mogelijk de inkomsten van de regering te verruimen, want we kunnen zelfs de ambtenarensalarissen niet betalen. Banken zijn bereid ons tegemoet te komen. We moeten de belastingen herzien en willen dat bedrijven een deel van hun belasting vooruit betalen. Daar is positief op gereageerd.

  Er is een grote groep Surinaamse Nederlanders die bereid is hier te investeren

  „Er zal gekort worden op bepaalde subsidies voor burgers, bijvoorbeeld op brandstof. En we willen buitenlandse investeerders aantrekken. Ik denk bijvoorbeeld aan kapitaal uit de diaspora. Er is een grote groep Surinaamse Nederlanders die zich betrokken voelt bij Suriname en bereid is hier te investeren nu er een nieuwe regering zit. Via een speciaal diasporafonds willen we die groep stimuleren. Op de langere termijn zal ook een aantal niet-vitale staatsbedrijven worden geprivatiseerd.”

  De bevolking heeft het economisch al heel zwaar. Bent u niet bang dat impopulaire maatregelen zoals duurdere brandstof zich tegen u keren?

  „Het gaat er ook om dat je de zaken goed communiceert naar de bevolking, we willen ze daarom ook deelgenoot maken van de crisis door transparant te zijn en tegelijkertijd aan te geven dat de problemen niet onoplosbaar zijn. Ik merk dat mensen bereid zijn offers te brengen nu ze weer hoop hebben. En we zullen met een speciaal solidariteitsfonds eerst kijken naar de meest kapitaalkrachtigen in de samenleving. Brede schouders zullen het eerst inleveren, en de minder draagkrachtigen worden gespaard. We vragen nu: geef ons ondersteuning en solidariteit. Er moeten nu offers worden gebracht. Maar geef ons vertrouwen, ik geef er een prachtig Suriname voor terug.”

  U heeft gezegd dat u verdwenen corruptiegelden wil terugvorderen. Hoe?

  „We zullen daar experts op zetten om uit te zoeken om hoeveel geld het gaat en wie zich schuldig heeft gemaakt. Een van de concrete zaken die we willen is een speciale aanklager om corruptie te bestrijden. Toen ik minister van Justitie was in de regering-Venetiaan heb ik geprobeerd justitie en politie te versterken. Daardoor waren ze in staat om corruptiezaken aan te pakken waar zelfs ministers bij betrokken waren. Dat beleid wil ik voortzetten, corruptie zal bestreden worden’.” Eerder gaf Santokhi al aan dat hij hierbij zonodig ook buitenlandse expertise wil inschakelen. Deze week liet de Surinaamse procureur-generaal nog weten dat hij de ex-minister van Financiën Hoefdraad wil vervolgen wegens malversaties rond de Centrale Bank.

  Santokhi investeerde de laatste jaren als voorzitter van zijn Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) al in zijn buitenlandse contacten, voornamelijk in Nederland. In zijn eerste werkweek als president had hij al telefonisch overleg met buurland Brazilië, de VS en Nederland. Er is volgens Santokhi intensievere samenwerking op komst met het voormalige moederland.

  Santokhi: „Ik heb een gesprek met premier Rutte gehad, en er zijn gesprekken geweest tussen minister van Buitenlandse Zaken Blok en onze minister Ramdin. Het zijn eerste gesprekken, maar beide landen willen op korte termijn ambassadeurs uitwisselen en ook op handelsgebied de bilaterale relatie weer opbouwen. We hopen dat we met schuldeisers kunnen onderhandelen en internationale organisaties kunnen vinden om ons te helpen onze schulden te herstructureren of af te kopen.”

  Bouterse heeft vooral de banden met China aangehaald en zijn veel leningen aangegaan. Hoe ziet u de relatie met China?

  „We willen een goede samenwerking met al onze bevriende naties en daar hoort China ook bij. We zullen proberen om een wijziging te krijgen in de schuldpositie van Suriname richting China en dat geldt ook voor buurland Brazilië. Ik heb de afgelopen week een gesprek gehad met president Bolsonaro en hij heeft me uitgenodigd voor een bezoek als we uit de Covid-crisis zijn.”

  We willen ons niet gevangen laten houden door het verleden van Brunswijk

  Santokhi’s rechterhand is oud-Junglecommando Ronnie Brunswijk, die gekozen is als vicepresident. Brunswijk is in Nederland en Frankrijk veroordeeld voor drugshandel. Waarom besloot Santokhi – zelf oud-politiecommissaris en minister van Justitie onder president Venetiaan – toch met hem samen te werken?

  „De verkiezingsuitslag geeft duidelijk aan dat de bevolking een verandering wilde. Wij als VHP maar ook Brunswijk met zijn partij ABOP heeft behoorlijk wat stemmen binnengehaald. Een deel van de bevolking wil dat zijn partij meeregeert. Natuurlijk luister ik naar de kritiek en opmerkingen, maar we willen ons niet gevangen laten houden door het verleden van Brunswijk. We willen nu vooral investeren in een betere economie en de toekomst.”

  Denkt u dat ex-president Bouterse het u nog moeilijk gaat maken? Hij is veroordeeld tot twintig jaar celstraf voor de Decembermoorden. Als president genoot hij immuniteit, maar nu niet meer.

  „Het proces ligt bij de rechterlijke macht, ik wil daar niet teveel over uitweiden. Maar we moeten zijn partij, de NDP, niet onderschatten. De NDP is met zestien zetels nog altijd een grote partij en ik verwacht dat ze het ons zo moeilijk mogelijk gaan maken. Ze doen dat nu al via sociale media, waar overigens ook veel nepberichten worden verspreid.”

  U staat voor een behoorlijk zware taak. Waar haalt u de kracht en energie vandaan?

  „Ik ben een spiritueel mens en ben zowel met het hindoeïsme als met het katholieke geloof opgegroeid. Mijn moeder heeft me altijd meegeven: ‘Bid en werk hard, de rest doet God’. Of het nu in een tempel is of een kerk, ik vind er spirituele kracht. Als mensen vragen wat voor president ik wil zijn, dan zeg ik: ‘Ik ben een van jullie, ik wil een gewone president zijn, net als alle Surinamers’.

  „Bij mijn inauguratie was maar een beperkt aantal mensen aanwezig, vanwege Covid. Daarna ben ik de wijken ingereden, naar de mensen. Ik wil met mijn regering een volksregering zijn. Ik geloof dat ondanks alles het niet onmogelijk moet zijn om Suriname weer op te bouwen’.”


  Maak melding

 29. De woorden en gedachten dat SURINAME straatarm gemaakt is verwerp ik.
  Want datgene wat ruimte in het denkvermogen krijgt wordt een schepping.
  Let dus op uw woorden en overdrijf niet. Want uw woorden kunnen een zegen
  of een vloek worden.


  Maak melding

 30. Wij zijn heel trots op allen die meehelpen om Suriname op te bouwen want de paarse bende heeft niks achtergelaten voor President Santokhi om zijn werk te doen.
  President Santokhi kan rekenen op het volk van Suriname en hulp van buiten.


  Maak melding

 31. Hoi Ronald,
  Ik snap je punt, lees ook die conspiracy theorieën. Hangt er van af, vanuit welk perspectief je het bekijkt. Informatie Communicatie & Technology, zie ik voornamelijk als hulpmiddel om mijn doel te bereiken.
  De wereld wordt nooit meer als voorheen. Suri is geen eiland op een andere planeet. Innovatie is van groot belang wil je communiceren met de rest vd wereld. Covid gaat niet weg en komt waarschijnlijk in een andere vorm terug. Hoe ga je hiermee om?
  Ik denk bijv aan onderwijs op afstand, scheelt dure beurzen. Online business-metingen, scheelt vlieg en verblijfkosten. Thuiswerken en online hulp bij operaties. Dat is er al. We gaan een stuk verder.
  Suri kan niet achterblijven en krijgt juist nu de kans, direct mee te gaan met de nieuwe Informatie en Communicatie Technologieën.

  Kan niet teveel uitweiden, veel info online te vinden. We gaan naar tijdperk StarWars 😜🧐. Klinkt raar, maar mijn opa had ook never nooit kunnen bevroeden, dat je met 1 klik op een apparaat contact kan maken met de rest vd wereld.


  Maak melding

 32. Alle goede bedoelingen vandien, de regering hoort geen donantie te accepteren, om het feit dat er straks verdachtmaking van coruptie kan ontstaan, ook al is dat niet zo,de indruk wordt algewekt, we zyn allemaal Surinamers niewaar.


  Maak melding

 33. Ik begrijp de jochies wel hoor die denken dat de stap naar corruptie zo is gezet.
  Zij hebben dit tien jaar lang zelf mogen ondervinden en toepassen.
  Zij hadden gen ruggengraat en waren maar wat blij als ze de mogelijkheid werd geboden om te frauderen. Als die rooie fossiel het doet, als zijn schoonzoon het doet, als zij het toejuichen en zand erover heen gooien, ja dan gaat het steeds harder en harder.
  Voorzichtigheid is geboden bij het aannemen van cadeautjes. Het kan van een ndp’er komen en later wort het tegen je gebruikt


  Maak melding

 34. Alle reacties vd orange slijmerds is te herkennen aan het boek van ene Waal, over slecht manage.ent (de 10 rituelen). Helaas ook te herkennen bij de retoriek van de RvM…

  Ze hebben niks, alles is de schuld van paars! Zelfe weten ze niks, waar ze naatie willen en welke pad te volgen. Enkele tips:
  * vanaf dag 1, een omvangrijke sanering pla trekken; uitgaven moet naar beneden en productiviteit omhoog.
  * die mantra zal lijden tot schuldsanering, verhoging investeringen
  * toon ballen en pak op de hete aardappel since mensen heugenis w.o. belasting modernisering, incl btw en onroerend goed
  * afschaven van subsidies en afslanken ambtenaren

  In 30 dagen moet zon plan klaar zijn; in 60 dagen uitgelegd aan alle actoren en vanaf 90 dagen in werking.

  Na het eerste jaar balans opmaken en bijsturen. In het 2e jaar, staatschuld met 1/3 af en investering met 25% omhoog.
  In het 3 en 4e jaar, groeit de economie met 5-10%. In het 5e jaar cashen….

  Maar ja sherif kan die nog volgen maar lummels and bravo en somo, denk ik niet. Ze vinden pc’s, auto’s, secretaressen en cultuurtuin belangrijker.

  Zie daar de mensen die Koos, Mul e.a. aanbidden …. en ze willen Sr ontwikkelen??!!

  Sari tori….soso lobi!


  Maak melding

 35. Waar zijn de computer gebleven stelletjes dieven. Het weer op z’n Surinaams.. Waar je werkt daar moet je eten. Als regering hoor je geen geschenken aan te nemen van een ondernemer. Je moet dat soort dingens proberen te verkomen. Als deze ondernemer een grote project krijgt van regering heb weer je de poppen en dansen. Snappen jullie dat niet!!!En nu …HUP …het land opbouwen.


  Maak melding

 36. Paki-RAT-igri….

  Ik heb speciaal voor jou nog een uitstekend werkende elektrische stoel.

  Als jij er met je paranoïde, paars geindoctrineerde homoreet op gaat zitten, zal ik hem demonstreren.

  Dorpsidioot.🥊🥊🥊🖕🖕🖕👋👋👋


  Maak melding

 37. Paraman, laten we het hebben over de mensen die deze ramp hebben veroorzaakt.
  Daar rep je met geen woord over.

  Kabinet Santhoki/Brunswijk is nog geen 2 weken bezig en je trek nu al conclusies. Beoordeel ze over 1 jaar. Zonder computers en auto’s kan met niet werken. Dus ja het is logisch dat men het computers heeft. Zo gek is dat niet.


  Maak melding

 38. @ paraman,

  Heb je deze tips ook gegeven aan NDP 1 van 2010 tot 2015 en NDP 2 van 2015 tot mei 2020?
  Wat was het resultaat?????

  HAHAHAHAHAHA.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 39. Paraatje praatjesmaker . Waarom heeft de paarse roversbende jou niet gebruikt in die 10 jaar? ???? Je weet het zo goed te brengen, dat ik bijna voor je wil applaudisseren. Maar helaas. Ze hebben niet naar je geluisterd en kijk het resultaat van 10 jaar olv afgod ddb ::economisch/financieel malaise; junkie status; ethisch /moreel gebrek en tweespalt tussen de verschillende bevolkingsgroepen.
  Paraman. Het is nog niet te laat. Pas 1 1/2 week. Ga je aanmelden als een djadja sranangmang en laat zien dat je niet alleen paars kan denken. En hopelijk gaan ze jou in Ocer niet kwalijk nemen dat je je constructief heb opgesteld en niet obstructief. Wo set eng


  Maak melding

 40. Ja Paraman, alvorens er een plan van aanpak in elkaar gezet kan worden, zal Chan toch eerst moeten weten wat voor een rotzooi jullie hebben achtergelaten en wat de werkelijke schade is.
  En dan kan je een beetje denigrerend doen naar anderen, maar die anderen weten het wel beter dan jou, anders hadden jullie het nog voor het zeggen in het land.


  Maak melding

 41. De vorige regering heeft flink huisgehouden. Stelen , roven, plunderen staatskas, Su achterlaten met torenhoge schulden door onzinnige leningen voor zogenaamde domme prestige projecten om het volk om te kopen voor stemmen, zelfverrijking, corruptie, huilen omdat hun paarse brugje weer een normale kleur krijgt, slechte zorg, voedselpakketjes uitdelen met massa’s wachtende en hongerige mensen, en nog een hele waslijst.
  Teveel om op te noemen.

  Als je dan nog niet begrijpt waarom deze nieuwe regering deze mooie maar vooral nuttige gift moet aannemen.
  De realiteit bij die mongolen is ver te zoeken met hun hersenen van een biggetje.

  Vind niet gek dat ze het in zimbabwe nog beter hebben.

  Maar daar komt verandering in met de nieuwe master regering!


  Maak melding

 42. Ndp geld geleend bij buitenlandse banken dat geld is verdeeld onder de ndp
  200 miljoen ook gestolen van burgers die gespaard hadden??
  Ndp heeft de verkiezing verloren en het laaste nog wat overblijft om te stelen dan maar auto’s computer en laptop
  Nóóit gehoord dat in een land bij het overdragen van de macht wordt gretig gestolen en dat is ndp
  En sommige go likkers proberen goed te praten saka saka national destructie party


  Maak melding

 43. @Paraman

  De vorige regering had 3650 dagen om dat 90 dagen plan uit te voeren.

  In oktober 2011 lag er een plan klaar (van BMC prof Willem Vermeend) om de belastingen te saneren. De aanbieding voor de implementatie is de kast ingegaan. Ik ken de projectleider en kan u verklappen waarom Bouterse de belasting dienst niet wilde optimaliseren:
  1>> Er zouden te veel lijken uit de kast komen.
  2>> Men zou niet meer kunnen rotzooien.

  U spreekt stoer echter als u naar een ander wijst wijzen er drie vingers terug (naar de NDP want die regeerde de afgelopen jaren).

  Nu loopt Adhin te janken dat de banken de schuld zijn en de dat de oppositie de koers hoog hield. De oppositie heeft geen chotellal dollars gecreerd, de hele DNA vond dat Alcoa op 01.01.2016 had moeten overdragen ofwel Suriname heeft maar liefst $ 200.000.000 aan Alcoa betaalt zonder dat het nodig was.
  Adhin geeft zelfs toe dat er gespeculeerd is dat de Banken wel weer door de knieën zouden gaan voor bankrover Boefdraad. De man is een beetje naïef.

  Paraman wees een man en onderken dat de NDP de kuil gegraven heeft waarin Suriname gestort is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.