Minister Sewdien voert gesprekken met agrarische sector

6
Minister Sewdien voert gesprekken met agrarische sector

De nieuwe bewindsman van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) in Suriname, Prahlad Sewdien, is vanaf maandag 20 juli gestart met het voeren van gesprekken met de agrarische sector.

Tijdens de gesprekken is samen met de staf van het ministerie en de vertegenwoordigers van de sector gebrainstormd over een betere samenwerking. In het kader van een Agri Business approach, is eveneens gesproken over de veldproductie, de verwerking hiervan en de maatregelen die hierbij getroffen kunnen worden.

Vanwege de schaarse financiële middelen, is het belangrijk dat alle neuzen in de sector, één richting op wijzen, zodat de prioriteiten en keuzes op de juiste manier gesteld kunnen worden.

De bewindsman is van mening dat de gesprekken moeten leiden tot werkbare ideeën. De expertise en kennis van zowel de publieke als de private sector, is belangrijk voor de juiste bouwstenen om de Surinaamse agrarische sector uit te bouwen. De sessie van gesprekken zullen de komende week voortgezet worden.

6 REACTIES

 1. Minister Sewdien,help deze sectoren die bouta eerder kapot heeft gemaakt door de subsidie die bestemd zijn voor deze sectoren,in eigen zak te steken.
  Geef ze de zo nodige push in de vorm van subsidie en vooral materialen die ze hard nodig hebben.Wanneer de producenten het goed doen zullen de consumenten (wij) ook profiteren.Het is een win-win voor ons allen.


  Maak melding

 2. jai.
  🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱
  😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴😴


  Maak melding

 3. Ik heb een nog niet door mij gepubliceerde studie gemaakt over het mislukken van alle verenigingen en coöperatieve verenigingen in Suriname. Mijn conclusie is dat door haat, nijd jaloezie, afgunst en tweedracht al die commerciele coöperatieve verenigingen zijn mislukt. Een mentaliteit uit de slavernij? Ik weet het niet. En ik dacht dat de melkcentrale de enige coöperatie was die al deze negatieve elementen heeft overleefd. Fout dus. Het rommelt ook binnen de melkcentrale. Volgens mij moet het onderwijssysteem worden gebruikt om ons van deze hebbies af te helpen. En andere mogelijkheid is dat deze verenigingen door teveel onduidelijkheid omgeven zijn. Misschien ook onwetendheid om hiermede om te gaan. Zolang wij zo bekrompen blijven denken zal er van samenwerkingsverbanden in Suriname niets terecht komen.
  Ik wens de minister natuurlijk heel veel succes met zijn plannen want ik ben ook een aanhanger van LVV gevolgd door Industrie.

  Tenslotte vind ik het persoonlijk niet leuk dat er meerdere mensen onder mijn naam reageren. Dat werkt verwarrend. Pogingen om mijn naam te wijzigen zijn nog niet gelukt. Maar u begrijpt wel dat ik een andere naam wil.


  Maak melding

 4. Pralahd Siewdien. De export boeren willen sopropo en boulanger en antroea exporteren naar NL en het Caribisch gebied.Ze hebben hulp nodig om te qualificeren.Sommige hebben machines nodig om de producten te bewerken. Dus kleine leningen nodig.


  Maak melding

 5. Tungak: De bleekgezicht sopropo, idem antroewa alsmede boulanger worden reeds in Nederland geteeld. De sopropo is ten opzichte van de Surinaamse behoorlijk klein uitgevallen. De Antroewa is veel groter dan de Surinaamse en heeft en man haar kroontje behouden. Ze hebben wel een nadeel : ze zijn wit door te weinig Chlorofyl. De dingen zijn zo wit dat ik ze niet durf te eten. Het schijnt dat ik niet de enige ben die bang is. Is dit niet de reden (marktbescherming) waarom ze de Surinaamse groente in de ban hebben gezet.


  Maak melding

 6. Tungak: De bleekgezicht sopropo, idem antroewa alsmede boulanger worden reeds in Nederland geteeld. De sopropo is ten opzichte van de Surinaamse behoorlijk klein uitgevallen. De Antroewa is veel groter dan de Surinaamse en heeft en man haar kroontje behouden. Ze hebben wel een nadeel : ze zijn wit door te weinig Chlorofyl. De dingen zijn zo wit dat ik ze niet durf te eten. Het schijnt dat ik niet de enige ben die bang is. Is dit niet de reden (marktbescherming) waarom ze de Surinaamse groente in de ban hebben gezet.

  Sorry ik vergeet de bleekgezicht Amsoi.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.