Aantal coronabesmettingen gestegen met 71; grens van 1.300 doorbroken

5
covid-19 coronavirus test

Vrijdag zijn er maar liefst 71 personen positief getest op het coronavirus in Suriname en 30 genezen verklaard. Het aantal coronabesmettinge sinds de uitbraak begin maart is met de nieuwe gevallen gestegen naar 1.305. Dat blijkt uit de zojuist aangepaste cijfers van de officiële Surinaamse COVID-19 website.

President Chandrikapersad Santokhi zal zaterdag verscherpte maatregelen bekendmaken. Het aantal actieve cases bedraagt nu 478. 8 personen liggen op Intensive Care, 804 personen zijn genezen en 23 zijn overleden. Momenteel zijn er in totaal 338 personen in quarantaine. 10 coronapatiënten zijn niet te bereiken om afgezonderd te worden.

5 REACTIES

 1. Brazilië heeft meer dan 60.000 gevallen van besmetting per dag!
  Bij onze Franse en Guyanese buren zijn de gevallen ook veel erger.

  Het is niet de bedoeling om de cijfers als een scorebord te gaan zien. De Fransen en Guyanesen geven de gevallen op de landkaart per regio aan. Waarom dat in Suriname niet gebeurt zal de minister en de rest van de regering nader moeten verklaren.


  Maak melding

 2. Als er zoveel patiënten bijkomen dagelijks mogen wij wel weten welke bevolkingsgroep, welke buurt of district, bij overleden persoon de leeftijd en of die andere onderliggende kwalen had.
  Geen malle fluit doen deze gasten. Wat is Brunsie z’n Taak??
  Ik hoor van al de geïnterviewde gasten. Er is geen geld. Wat is er wel. Scholieren gaan niet elke dag les volgen. Kleinere klassen. Er is geen geld. Geld fu sang?? Klassen te delen?? Bouta het zoveel lokalen en scholen gebouwd
  Geen van ze heeft een idee wat ze gaan of moeten doen. Brunsie heeft jurna of hoe ze heet gebokt.
  Die skoppen moeten nog komen


  Maak melding

 3. @Wendy
  En jij gaf zo af op Nederland.Jij zei dat vakantiegangers uit Nederland het virus hadden verspreid in Suriname.En maar afgeven op de Surineds,Nederlanders en Nederland.En wie staat Suriname nu bij? Verpleegkundigen en medici uit Nederland
  Van welke medische artikelen maakt men gebruik? Artikelen opgestuurd door Nederland.Geld ingezameld door de Surineds.JIJ moet gewoon je mond houden en niet altijd afgeven op anderen en ook niet op de nieuwe regering.Je laat je altijd van je domste kant zien.


  Maak melding

 4. Overal waar de economie op gang wordt gebracht stijgt het aantal besmettingen. De economie moet weer draaien. Het volk lijdt honger en hun geld raakt op.Werkloze uitkeringen gelden raken op.Balans tussen draaiende economie en infectied vinden tot dat de vaccines er zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.