Suriname ontvangt medisch materiaal van China

11
Suriname ontvangt medisch materiaal van China

President Chandrikapersad Santokhi heeft uit handen van de Chinese ambassadeur in Suriname, Liu Quan, een partij medisch materiaal in ontvangst genomen. Het staatshoofd gaf aan dat de bevriende natie met deze geste demonstreert een belangrijke bijdrage wenst te leveren aan het bestrijden van het COVID 19 virus in Suriname en in de wereld. Dit geniet wereldwijde erkenning. Verder geeft de schenking aan dat de beide landen hiermee hun bilaterale relatie verder verstevigen. โ€˜โ€™China heeft gedemonstreerd een echte vriend te zijnโ€™โ€™, aldus Santokhi.

Voordat het materiaal werd geschonken aan de president werd daarvoor het overdrachts en acceptatiecertificaat getekend. De documenten werden ondertekend door ambassadeur Liu Quan namens de Volksrepubliek China en minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking en first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry.

De firstlady gaf aan blij te zijn met de schenking gedaan door de ambassadeur van China. Ze is overtuigd dat de spullen zullen bijdragen aan het tegengaan van de verdere verspreiding van dit dodelijke virus. Als first lady kijkt ze uit naar de uitvoering van projecten met de Chinese ambassade. Suriname en China hebben goede culturele en historische banden die ingezet kunnen worden voor de duurzame ontwikkeling van ons land.

Ambassadeur Liu Quan bracht naar voren dat de beide landen al jaren een uitstekende relatie met elkaar onderhouden. Dit is mogelijk door gezamenlijke inspanningen van alle partijen. Er zal verder gewerkt worden aan het verder verstevigen van de relatie waar beide volken profijt aan zullen hebben. Het virus kent volgens de diplomaat geen grenzen en is het van belang dat er hulp geboden wordt. Via solidariteit en samenwerking kan de ziekte wel worden teruggedrongen.

11 REACTIES

 1. Tja, elke week een doosje doneren met camera erbij! Ambassadeur, je prey chinesie!!!
  Maar mooie bijdrage van een grote vriend van Suriname! Niets mis mee!


  Maak melding

 2. Een nieuwe fatsoenlijke president en Nederland , Amerika, China, VAE reiken weer een helpende hand om Suriname uit de chaotische financieel/economische en morele afgrond te tillen.

  Met die corrupte, criminele paarse rattenkolonie, roversbende en dievengilde was dat onmogelijk.

  ๐Ÿ‘‹๐Ÿ‘‹๐Ÿ‘‹๐Ÿ‘‹๐Ÿ‘‹๐Ÿ‘‹๐Ÿ‘‹๐Ÿ‘‹๐Ÿ‘‹๐Ÿ‘‹


  Maak melding

 3. Er is een krachtstrijd gaande tussen USA en China. Suriname heeft bilaterale relaties met beide landen.
  Met USA op grond van zelfde continent, regeringsrelatie, enkele ondernemingen van USA in Suriname, militair, toerisme, handel, enz.

  Met China op grond van Chinezen al enkele eeuwen in Suriname, oude Chinezen, familiebanden, nieuwe Chinezen, regeringsniveau, Chinese ondernemingen die in Suriname werken oa wegen asfalteren, handel, leningen, cultureel, enz.

  USA wil de macht in het achtertuin, Latijnsamerika blijven behouden en zou Suriname best als bondgenoot zien en dat China als concurrent liever weg willen uit Suriname. Ook hoe de macht/kracht van China financieel-economisch steeds groter wordt in de wereld.

  Suriname moet uit deze situatie daarom munt uitslaan en met beide landen goede bilaterale betrekkingen onderhouden voor welvaart, welzijn van beide landen, maar voor Suriname in het bijzonder.

  Landen en mensen hebben elkaar nodig en doen dat om zich te handhaven of beter van te worden.

  Als de USA een bilaterale banden heeft met China en Suriname tot wederzijds voordeel, waarom zou Suriname dat dan ook niet mogen hebben?


  Maak melding

 4. @Wayambo.

  beste Wayambo de grote vriend weet nu dat er concurrentie is en zal wat royaler zijn.

  In 2010 kwam Abrahams na een eerste bezoek terug uit china met een getekende financieringsovereenkomst/ MOU of iets dergelijks die $ 5.000.000.000 toezegde aan financiering.
  Bij de laatste foto opportunities van de first lady was $ 5.000 al veel.

  Het ziekenhuis in Wanica is gewoon een lening ofwel China geeft niet zoveel maar hengelt met spierinkjes naar een grote vis (lening).

  Wayambo waar is de grote transparante Boefdraad gebleven. Als hij niets fout gedaan heeft kan hij toch gewoon thuis verblijven en zijn post ontvangen.


  Maak melding

 5. mijnheer de president,
  wees allert met de chinezen!
  er is en wordt reeds roofbouw door de chinezen.
  onze natuur wordt vernietigd!!
  dieren-planten-bomen enz enz


  Maak melding

 6. Dat doet de President?? Spullen ontvangen van ambassadeur. Pe ding minister de????
  Daarom gilt hij er is geen geld. Ze wachten op geld uit nl. Wacht door.


  Maak melding

 7. Aiboi….

  Suriname is 10 jaar lang, financieel/economisch/moreel beroofd en vernietigd door 1 grote corrupte, criminele roversbende en dievengilde o.l.v. een voor drugs en massamoord veroordeelde doorgesnoven dronkaard en zijn vriendjes.

  Waarom waren jullie TOEN niet alert ??????


  Maak melding

 8. Allemaal leuk en aardig, maar controleer alle overeenkomsten. Er zijn miljoenen aan steekpenningen betaald voor projecten.

  China probeert op een enge manier te infiltreren ten koste van het eigen volk.

  Ook zij moeten op het matje geroepen worden.

  Suriname eerst. Krakti !


  Maak melding

 9. Beware of the chinese.Check their records in Africa.They are using the hit and run policy.If you think they really care about you,you are very ignorant.


  Maak melding

 10. Suriname, Suriname, waarom zoveel negatieve opmerkingen en dom gepraat. Bid en DANK de Almachtige God voor alles wat er is, was, en zal komen en gebeuren.


  Maak melding

 11. wendy 24 juli 2020 At 14:12
  Dat doet de President??
  =============================================

  wendy,
  Blijf alsjeblief weg van zaken die je verstand te boven gaan. We hebben al genoeg andere paarse rioolratten die het niet begrijpen, en die hun ogen sluiten voor de realiteit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.