De West: ‘Hoefdraad nergens te vinden’

40
Hoefdraad wil wet aanpassen zodat hij niet meer aangeklaagd kan worden
Gillmore Hoefdraad, ex-minister van financiën in Suriname.

De Surinaamse ex-minister van financiën Gillmore Hoefdraad is volgens de Surinaamse krant De West nergens te vinden. De deurwaarder zou al een paar dagen op zoek zijn naar Hoefdraad, maar heeft de ex-minister tot nu toe niet kunnen bereiken meldt De West donderdag.

In april dit jaar diende het Openbaar Ministerie in Suriname een verzoek in bij De Nationale Assemblée (DNA) om minister Hoefdraad in staat van beschuldiging te stellen, op grond van artikel 1 van de Wet in staat van beschuldigingstelling en vervolging politieke ambtsdragers. De procureur-generaal (pg) verdenkt hem van tien strafbare feiten. Een NDP meerderheid van de toenmalige DNA wees het verzoek toen af.

Afgelopen dinsdag heeft procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday een uitreisverbod uitgevaardigd tegen de ex-minister. Dit omdat er een hernieuwd verzoek is gedaan bij De Nationale Assemblee om Hoefdraad in staat van beschuldiging te stellen.

Hoefdraad werd door assembleevoorzitter Marinus Bee al wel op de hoogte gebracht van deze hernieuwde vordering van de pg.

De West schrijft verder dat de Surinaamse justitiële autoriteiten sinds dinsdag op zoek zijn naar de ex- minister, maar hem tot nog toe niet kunnen lokaliseren. “Uit betrouwbare bron is ons meegedeeld dat zijn telefoon ook uitgeschakeld is en dat leden van de regering Bouterse ook geen aanwijzingen kunnen geven waar Hoefdraad is” aldus De West donderdag.

40 REACTIES

 1. De vogel is blijkbaar gevlogen!!!

  Hij zal zich wel gerealiseerd hebben van de uitkomst ; Wettig en overtuigd bewijs van corruptie gevolgd door een veroordeling.

  Justitie dient alle ten dienst staande middelen in te zetten zodat deze crimineel verantwoording voor zijn daden kan afleggen. Hij moet boeten voor hetgeen hij het Surinaamse volk heeft misdaan. Het is tijd voor gerechtigheid!!!!!


  Maak melding

 2. Goed gezien! Taurus,
  De hoge pieten hebben deze deal al lamg afgesproken.
  Doen alsof ze die Hoefie gaan berechten.
  Terwijl ze hem eerst hebben laten vluchten.
  Ook Abrahams, Sardjoe, Spsb enz. Gaan zo gelaten worden.
  Tevens Bouva, Na schoolse opvang, Carifesta.
  Men gaat niets doen.
  Ze zijn bedreigt en zijn bang.

  Al die miljarden gaat het volk terugbetalen.

  Goedschalk was ook corrupt is gevlucht zogenaamd en is niet bij Interpol geplaatst
  Dus,
  Dan weten jullie dat.

  Een golf beweging in Su.
  1 komt en spaart een beetje, de andere komt en rooft het leeg, dan komt weer de ene om te sparen en zo blijven ze het volk voor de gek houden.

  Wat gebeurt er met die stroompalen van de Ebs en Parmessar? Corruptie pur sang.
  Liggen te rotten aan de Lachmonstraat.

  Er is veel grond geroofd. Kijk maar aan de Anton Dragtenweg, daar bij de DavidSimonstraat bij het pompgemaal waar ene Sallons de wacht houdt.
  Al het grond eromheen is gejat, er is een hoge schutting geplaatst en er worden enorme appartementen gebouwd.

  Hoe kan dat?

  Corruptelingen.
  En deze regering gaat doen alsof ze iets oplossen.
  Maar niet heus


  Maak melding

 3. “Hoefdraad werd door assembleevoorzitter Marinus Bee al wel op de hoogte gebracht van deze hernieuwde vordering van de pg”

  Waarom eigenlijk???


  Maak melding

 4. Niet al te vroeg je meningen uitbrengen nog even wachten en kijken wat de tijd met zich meebrengt.
  Hij kan ook ff naar broko baka zijn geweest om zijn hoofd af te koelen nadat dit zware nederlaag.

  Ik heb er vertrouwen in , hij zal zeker berecht worden.

  Ik denk dat de justitie zijn alle tegoeden moet opsporen en bevriezen nationaal en internationaal.


  Maak melding

 5. Die vieze vette paarse buidelrat kan niet ver zijn. Ga hem zoeken. Rook alle paarse holen en gaten uit en neem alles van hem in beslag. Als je niet schuldig bent,werk je mee. Maar al bij de 1e keer, dat de paarse bende hem beschermde, zag je die hele boterfabriek op zijn plofkop. Sroting mars jo oplichter.


  Maak melding

 6. ‘Hoefdraad nergens te vinden’
  Het lijkt wel het geval van de sleutels van mijn Toyota Prado; deze raak ik vaak zoek en zijn dan ook nergens te vinden.
  Hebben jullie gekeken in het rioolputje van zijn badkamer? Misschien is hij onder het douchen doorgespoeld en bekneld geraakt in de bocht van het putje.
  Je weet maar nooit; immers ratten zijn verzot op rioolputjes.


  Maak melding

 7. Coalitie moet Nu een aanmeldingsbericht plaatsen in alle kranten zodat Hoefdraad niet kan zeggen “Ich hatte est nicht gewusst”.
  Geef Hoefdraad een tijdslimiet, stel binnen 7 dagen, om zich aan te melden .
  Meld hij zich niet aan dan spreekt het voor zich wat hij zelf denkt over zijn verleden.

  Na volgende week vrijdag een verzoek van opsporing richten aan Interpol.
  Regering stel een voorbeeld dat vluchten niet beloond word.
  Lock him up if guilty proven


  Maak melding

 8. Paramongool….

  laaggeschoolde en hersenloze paarse ja-knikkers en meelopers als jij, zijn de laatste die hun stinkende corrupte en criminele beerput mogen opentrekken.

  Jullie zijn UITGEKOTST door het volk en staan nu in rijen voor de rechter , vanwege misdadig wanbeleid.
  🥊🥊🥊🖕🖕🖕🤮🤮🤮👋👋👋


  Maak melding

 9. Hij zal niet de eerste zijn die bij verstek wordt veroordeeld.
  Indien hij zich meldt oppakken en voor zijn eigen veiligheid meteen vastzetten.


  Maak melding

 10. Paraman …. gesteld … gesteld dat Sherif zijn beloften niet waar kan maken … no problem … de Nationale Dieven Partij komt …. NOOIT MEER … aan de macht … prent dat goed in je koetai hersen. Het volk heeft jullie als braaksel uitgekotst !!!!!!!!!!!!!!!

  NDP … R.I.P …. R.I.P …. R.I.P !!!!!!!

  @@@ Paraman … Bosjebrug en Santo Boma … worden binnenkort … PAARS … gekleurd !!

  Bij de Bosjebrug wordt het dringen geblazen …. de ene plons na de andere zal volgen.

  In Santo Boma zal elke ochtend een Paarse vlag gehezen worden …. huisvesting van de Misdadig Paarse Abanies.

  Voor de minder Paarse goden zullen … WERK-, HEROPVOEDINGSKAMPEN … opgericht worden …om hen na gedane arbeid {Openbare Tewerkstelling } patriotisme bij te brengen.

  @@@ Paraman … gaan we binnenkort … OOK … afscheid van je nemen ???????????


  Maak melding

 11. De paarse kakkerlak is gevlogen.

  Justitie en Politie zijn in Suriname en deze regering zijn veels te laks. Zie ook zaak van Oedit of geen enkele laptop op het kabinet van de president.

  Bij diefstal van goederen moet de politie direct worden ingeschakeld. Geen tijd voor poppenkast. Ook met de auto’s van de ministers.

  Het is bekend dat ndp-ers top criminelen zijn en dan nog zo te werk gaan. Zie die paarse kakkerlak ambtenaren die wat betreft met fluwelen handschoenen worden aangepakt, terwijl ze 10- tallen jaren met hun meester wanted het land vernietigd hebben.

  Triest dat Chan niey zijn sheriff hoed opzet.

  Het speelkwartier is afgelopen, Suriname is in een heel grote crisis. Het volk leeft in heel grote armoede.

  Chan moet per direct keiharde maatregelen treffen. Al die paarse kakkerlak ambtenaren ontslaan. Dat wil het volk van de opperbevelhebber zien. Wanted ea direct arresteren.

  De criminelen slapen niet, ze zijn bezig hun vege lijf te redden.

  Een ieder die weet waar wanted en hoefdraad is moet dit direct melden aan 115.

  Hun diplomaten paspoort en hun gewone paspoort moet direct worden ingetrokken. Braziliaanse schoeners die uit de haven van Suriname vertrekt moeten sterk worden gecontroleerd door de douane en rivierpolitie, havendiensr en marine.


  Maak melding

 12. Wat een paar grappenmakers hier. Normaal reageren is er niet meer bij. Dit zijn de mensen die Suriname vooruit moeten brengen. Suriname succes ermee. Gelukkig zitten velen in Nederland heel hoog van de toren te blazen. Frustratie van het leven kan je op deze manier ook kwijt. Voor sommige is het een soort therapie. Succes ermee


  Maak melding

 13. Iemand die onschuldig is slaat niet op de vlucht. En indien dit gebeurt wordt betrokkenen bij verstek veroordeeld. Dit betekent zonder meer Schuldig en dan krijgt hij problemen met interpol.
  Dit is niet wat de Surinamers willen. De Surinamers willen alleen weten of Boefie schuldig is of niet en dat kan alleen de rechter bepalen en daarna dit hoofdstuk afsluiten.

  Nu moeten wij al die andere verdachten een uitreisverbod opleggen.
  U mag deze lijst aanvullen:
  Ik heb het over de NSO (o.a. Bouva)
  Carifesta
  Cassavefabriek
  Revobedrijven
  Winston Wirth bij de belastingdienst en alle andere figuren. Deze mensen horen in Santo Boma thuis.


  Maak melding

 14. Hoefdraad heeft de afgelopen jaren de hele wereld afgereisd niet alleen om leningen af te sluiten, maar ook voor zijn eigen zaken. Topcrimineel Gilmore H. alias Boefdraad is al die jaren bewust bezig geweest. Hij heeft ook voor andere topcriminelen hun buid buiten Suriname veiliggesteld. Er zijn diverse rekeningen / accounts / postbusfirma’s in het buitenland ten behoeve van de Surinaamse topcriminelen.

  Topcrimineel Gillmore H. is zeer waarschijnlijk via de “achterdeur” ontsnapt.

  Z.E. Chan Santokhi heeft een goede reputatie. Er zijn internationale opsporings organisaties die hierin gespecialiseerd zijn. Z. E. Chan Santokhi moet internationaal samenwerken. De kans is groot dat er 1 miljard US $ aan crimineel geld plus onroerend goed plus een flink bedrag in goud in beslag genomen kan worden.

  Wij willen ons kapitaal terug.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 15. percival

  24 juli 2020 At 09:36

  Ligt hij niet op de bodem van de Surinamerivier?

  =============================================

  Stront komt altijd boven drijven.


  Maak melding

 16. Dit zegt volgens mij genoeg. Als de man niets te vrezen heeft omdat hij denkt dat hij onschuldig is, dan gaat hij met opgeheven hoofd naar de pg om zijn onschuld te bewijzen. Nu probeert hij niet alleen de feiten te verbergen, maar dus ook zichzelf.
  En nu hij in staat van beschuldiging wordt gesteld, is de volgende stap dat de ex-president de volgende verdachte zal zijn. Want de ex-minister heeft met medeweten van de ex-president gehandeld. En aangezien hij als ex-president toen de eindverantwoordelijkheid had voor het handelen van zijn ministers, mag ook hij hoogstwaarschijnlijk binnenkort een dagvaarding verwachten. Dit lijkt mij de logische lijn, want Hoefdraad is verdachte omdat van Trikt met zijn medeweten (en in vereniging met hem) de misdrijven heeft gepleegd. Dus zou Bouterse medeplichtig moeten zijn, omdat Hoefdraad met zijn medeweten heeft gehandeld.
  Jammer dat die tv-serie niet meer bestaat, want dit zou een interessante case zijn voor Inspector Columbo…

  Het worden hoe dan ook mooie tijden voor de pers in Suriname!!


  Maak melding

 17. Bouterse is als president met zijn jarenlange ervaring in de politiek eindverantwoordelijke.
  Hij heeft nooit oprecht ingegrepen bij corruptie en criminaliteit bij zijn ministeries.
  Bouterse wordt door het NDP-volk bestempeld als een charismatische leider maar Bouterse heeft nooit de leiding genomen en heeft ook nooit verantwoording genomen.
  Alle corruptie en criminaliteit in de politiek is onder zijn toeziend oog gebeurt en met zijn medeweten en ook in zijn belang.
  Bouterse heeft nooit de leiding genomen voor een rechtvaardig Suriname maar hij heeft dus dan wel leiding gegeven aan corruptie en criminaliteit in politiek Suriname.

  Wij willen gerechtigheid !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 18. Wat een niveau hier op wtk. om je als surinamer dood te schamen….maar dat zegt genoeg over het niveau,… nooit verder gekomen dan die lagere school op klevia. Wie de schoen past, trekt hem aan.


  Maak melding

 19. @Mul….hou je waffel, want je hebt geen F* voor Suriname gedaan; Hoefdraad daaentegen:
  * afobakka dam deal afgerond
  * staatsolie van de afgegrond gered
  * EBS aangepakt, maar helaas niet kunnen afronden;
  * belastingdienst gemoderniseerd
  * valuta swap deal met China geregeld
  * banken netwerk w.o. IsDB geintroduceerd
  * kilometers wegen geasfalteerd
  * Covid 19 fonds in leven geroepen.

  Zijn jullie ff vergeten dat onderstussen geen enkele ambtenaar is ontslagen, AOW’ers gecompenseerd, studenten een behuizing kregen, etc.!

  Jammer dat er teveel opportunisten rondhangen; als hij president was, was SR nu veel verder.

  Respect! Soso lobi.

  Noot: 16 zetels betekent niet uitgekost; helaas is stemvolk niet altijd helder, zoals in vele landen. But, we will be back!


  Maak melding

 20. Suri is geen aftands revo-land en ook geen bananen republiek. Justitie moet conform de regels werken. Vormfouten zijn niet acceptabel.
  Het is effe wennen, maar je kunt iem niet zomaar in het holst vd nacht, aan zijn nekvel grijpen en opsluiten. Het zal even duren relax.

  Dit individu heeft behalve suri ook andere internationale organisaties schade berokkend.


  Maak melding

 21. Haha paramang heeft het zwaar de laatste dagen.
  Het zweet breekt hem aan alle kanten uit. Er volgt nog veel meer,
  dok mie boi.
  Je kan natuurlijk, zo’n lamlul ben je vast wel, je gaan aangeven en proberen een deal te maken. Strafvermindering voor ……


  Maak melding

 22. Hij logeert bij Bouta in zijn bunker, ze maken zich klaar om met het hele gezin te vluchten🚤🛬
  Chan moet de hele bende uit voorzorg laten opsluiten, tot het proces uitwijst dat ze mogen gaan.🤔


  Maak melding

 23. Para djaki. Jullie komen nooit meer terug paarse djamoe ede. Criminele organisatie van de zg revomaffia. Wat heb jij voor Su gedaan? Geen ene moer. Integendeel ben jij ook debet aan de teloorgang van Suriname door een roversbende te steunen. Lafaard Boefdraad heeft volgens jou veel gedaan voor Su. Hahahaha. Met leningen zonder uitzicht op aflossingen. Nu moet een andere regering die morsoe opruimen die jouw lijders hebben veroorzaakt. Jullie moeten bij brombere gaan werken daar op Ocer. Jouw lijder bouta schijt nu een buffel. Zijn tijd om te boeten is aangebroken en daar kunnen jullie paarse djamoe edes niks aan doen dan uitschelden en bedreigen. Maar koskos ne broko soro. Joe kang kibri Joe gramma. Ma Joe no mang tap eng koso koso. Tek Joe ai loekoe sang o psa djamoe ede


  Maak melding

 24. Hoefdraad heeft veel gedaan voor het land aldus de zwakzinnige pariaman.
  Ondanks zoooooveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel informatie dringt het nog niet tot hem, noch tot wayamboo, noch tot robless noch tot glenn door. Hun hersenen, voor zover aanwezig zijn aangetast door het paarse virus
  Oude bekenden hebben besloten een nieuwe nickname aan te nemen. zo kennen we nu ook ric, bakra.
  Zelf rob is na zijn ban door Waterkant weer terug

  De domme lul pariaman durft ook nog eens te schrijven dat er geen ambtenaren zijn ontslagen/ hij steunt een waterhoofd.
  Domme lul, hier zit niets productiefs achter. Uitgeven maar uitgeven, Oh ik wist niet dat we geld moesten hebben hiervoor, ma da gaan we toch lenen.
  Natuurlijk jongen, natuurlijk
  en nu weer terug in je hok


  Maak melding

 25. Als er nu verkiezingen gehouden zouden worden komt de NDP niet verder dan 6 zetels.
  ==========
  Nog steeds tweemaal zoveel als de groene partij van de bobo’s en de demente ouwelullen😭🤣😂


  Maak melding

 26. Mensen als John en LatoerP ‘jang deng niri’ afgelopen 10jaar…. de oppermachtige purple movement hebben hun dusdanig gefrusteerd en denken nu ‘get even’! Het heeft hun verstand dusdannig aangetast dat normaal debateren en taalgebruik niet meer kan….

  Jullie komen straks na 5j compleet gedesillusioneerd uit de droom!

  Dat heb je met paria’s die liever hoog en droog ad noordzee zitten en denken nu te profiteren met sherif!


  Maak melding

 27. Boefie zou t eerst gaan, dat was het plan. Gevolgd door Bouva en Brampie en als laatste Bouta.
  De BBBB Bende!
  Ze gaan samenwonen op de BiBeleBonse Berg.


  Maak melding

 28. @@@Paraman …. ” Mul heeft geen F* voor Suriname gedaan ” … Boefdraad wel … daarom is hij ONDERGEDOKEN. Als Boefdraad zoveel voor Suriname gedaan heeft … waarom vroeg hij het vorig parlement { 26 Paarse Abanies } om hem in bescherming te nemen tegen de PG.

  Vandaag de dag is Boefdraad zijn … BACKSIDE … on fire !!!!!!!!!!!!

  @@@Paraman … de Nationale Dieven Partij heeft zestien {16} zetel behaalt door puur INTIMIDATIE en OMKOPERIJ !!!!!!!!!

  De Nationale Dieven/Berm Partij … is geen politieke partij …. slechts een CRIMINELE ORGANISATIE …. geleid door … Papieren Criminelen !!!!!!!!!

  Volgens @@@Paraman … de NDP … will be back.

  Be back … opè !!!! Be back … waar !!!! Be back … kome pè !!!!

  De Nationale Dieven Partij … de naam zegt het … DIEVEN/ BOEVEN/ ABANIE Partij …. MOET VERBODEN WORDEN !!!!!!!!

  NDP ………………… R.I.P …. R.I P …. R. I. P.


  Maak melding

 29. Ach paraman. Het doet je pijn dat je paarse roversbende nu een voor een ontmaskerd en ontmanteld worden . Geef nou een keer eerlijk toe, dat ze wederom geroofd en gestolen hebben. Dan ben je een echte sranangmang en geen paarse djamoe ede. Boefdraad heeft gefraudeerd en de boel bestolen. En als hij niks heeft gedaan. ….zal het OM hem vrijspraak geven. Maar het feit dat hij niet te vinden is. ..zegt al genoeg. En deze regering gaat langer dan 5 jaar regeren. Knoop dat maar goed in je oren paraman. Wo set eng pe joe orga broko sranang. Tek Joe ai loekoe


  Maak melding

 30. @@@Paraman … de spullen van de Overheid die je je toegeëigend hebt … spullen die je bij je buitenvrouw/buitenvrouwen heb geparkeerd … breng ze terug ….. hes’ biting !!!!!

  @@@Paraman … schaam je niet … je kent het gezegde {niet} of is het je ontgaan …. BEZIN VOOR JE BEGINT !!! Is … HEBZUCHT { z.a de andere Paarse Abanies }… die je daartoe gedreven heeft ????

  @@@Paraman ….. REPENT …. BEKEER JE …. het is een halve minuut voor twaalf !!!!!!

  Het zwaard van Damocles … hangt … boven je Paarse Rovers Kop !!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 31. Het huilen zal hem binnenkort nader staan dan het lachen, wanneer hij opgepakt wordt, waar hij zich ook moge bevinden. Ten eerste zal hij met keihgarde bewijzen moeten kunnen komen en laten zien dat hij echt onschuldig is. Hij zal ALLE geleende bedragen moeten verantwoorden ; ontvangsten, uitgaven, uitbestedingen, omkopingen, zelfverrijkingen etc. etc.
  Laat deze regering a.u.b. het recht en de et laten zegevieren. Door het gedrag en handelen van deze man
  leeft ons volk NU in ghrote armoede. Vaders en moeders die twee tot drie banen moeten hebben om hun kroost wat behoorlijks te eten te kunnen geven. En op die manier blijft er weinig tijd over om aan de behoorlijke opvoeding van de kinderen te kunnen doen. Vandaar de losgeslagen jeugd, zonder ethiek en/of moraal, want degenen die hun dat moeten bijbrengen, schieten tijd tekort om die taak uit te oefefen.
  HET RECHT MOET EN ZAL ZGEVIEREN.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.