President Santokhi start met audiëntiegesprekken

9
President Santokhi start met audiëntiegesprekken

De president van Suriname, Chandrikapersad Santokhi, is gestart met het voeren van audiëntiegesprekken met diverse kopstukken uit de samenleving. Op woensdag 22 juli ontving het staatshoofd de waarnemend president bij het Hof van Justitie, de Procureur-Generaal, de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) en de bevelhebber van het Nationaal Leger, vergezeld door de minister van Defensie, op het Presidentieel Paleis.

Deze gesprekken stellen de president in de gelegenheid nader kennis te maken met deze functionarissen. Tijdens de ontmoetingen heeft president Santokhi diverse werkafspraken met hen gemaakt.

De waarnemend president bij het Hof van Justitie, Iwan Rasoelbaks, heeft urgente zaken onder de aandacht gebracht van de president, waaronder de aanvulling en versterking van de Rechterlijke Macht. Gezien de urgentie hiervan, werd dit ondersteund door de procureur-generaal (pg), Roy Baidjnath Panday. Verder vroeg de pg ook de aandacht voor de opleiding van vervolgingsambtenaren.

President Santokhi ondersteunde deze aandachtspunten en gaf aan dat het beleid van de regering erop gericht is om dit soort instituten verder te versterken. In zijn inauguratie rede gaf het staatshoofd aan dat het respecteren en waarderen van de Rechterlijke Macht belangrijk is. Hij is ook voorstaander van goed overleg, ter versterking van de rechtstaat.

Met DNA-voorzitter Marinus Bee is gesproken over prioriteitswetten die onder andere erin moeten resulteren dat de COVID-19 situatie en de crisis waar deze pandemie voor gezorgd heeft, beheersbaar worden en blijven. Er zijn verder werkafspraken gemaakt voor gestructureerde beleidsoverlegmomenten tussen de regering en DNA.

Ook met de minister van Defensie, Krishnakoemarie Mathoera, en de bevelhebber bij het Nationaal Leger (NL), Robert Kartodikromo heeft het staatshoofd een vruchtbaar gesprek gehad. Behalve onderling werkafspraken gemaakt te hebben, is ook over de rol die de president als opperbevelhebber naar het leger toe heeft, gesproken.

Het staatshoofd deed een beroep op het tweetal om van het leger een professioneel en multi-inzetbaar instituut te maken, zodat sterke paraatheid, territoriale integriteit en nationale soevereiniteit gegarandeerd blijven. Ook wil hij meer dienstbaarheid naar de samenleving toe.

De audiëntiegesprekken worden morgen voortgezet. Dan ontvangt president Santokhi de governor van de Centrale Bank en alle ministers, elk individueel.

9 REACTIES

 1. Zijne Excellentie,

  Het volk staat achter uw besluiten. Tijd voor een nieuwe wind, eenheid en transparantie.

  Ben benieuwd wat de governor van de centrale bank van Suriname te vertellen heeft.

  Krakti Z.E.


  Maak melding

 2. wendy

  23 juli 2020 At 12:57

  Opa Chan met z’n jong duifje. Hoe oud is z’n dochter?? Is dit dr viiendin geweest?
  Viezerik.
  En debiele Gayadien zomaar sturen nr huis van vrouw met Kids met 2 sloop computers.
  Wacht wanneer mensen jouw vies leven filmen

  ==============================

  Ga aub die remspoor uit slip wassen. Vergeet je bek ook niet te spoelen gefrustreerde paarse eng nek


  Maak melding

 3. @@@Wendy …. ik kan meer respect opbrengen voor een … UMA DAGU !!!!!!!!!!!!!

  Mijn Herder en Deense dog zouden niet met je willen paren !!!!!!!!


  Maak melding

 4. @Wendy,
  Ik begrijp het hoor. Desi B. moet straks 20 jaar gaan brommen. Er moet een dependance van santo boma komen, want er gaan heel veel achter slot en grendel verdwijnen. Heel veel. Ik zit en kijk naar die film. Niet wij gaan dood in de film, zij gaan dood. Hahaha wahaha.


  Maak melding

 5. Wendy,…. nu heb ik iets voor jou waar je al jaren op wacht: onzin met een verlengsnoer.
  Je wil niet mee doen, maar je wil wel geholpen worden.

  Als het volk na tientallen jaren iets in een land zet, dan is je de mogelijkheid om mensen te helpen en blijdschap te verspreiden en dat is prachtig. Maar het volk kan nooit iedereen tevreden houden, dus er zijn altijd mensen met kritiek op het volk. ( Regering)

  Als je kritiek “onzin”, blijkt te zijn, dan zegt het veel over jou als persoon.
  De harde waarheid, kan als een mokerslag aanvoelen.

  Ik heb vaker kritiek op bouta gehad en nu keur ik het meenemen van gemeenschapsgoed af.

  Waar ligt precies de scheidingslijn tussen opbouwende kritiek, kritiek en afkeuring?

  Soms heb ik, ergens afstand van genomen om zaken te begrijpen en te doorzien.

  Als je kinderen hebt, mijn zegen, vrede en liefde samen.


  Maak melding

 6. Paarse ‘WEE” is jaloers op de first lady. Tenminste hft deze jongedame een juridishe achtergrond in tegenstelling tot de vorige met een eigen doelloze kabinet.


  Maak melding

 7. Het staatshoofd deed een beroep op het tweetal om van het leger een professioneel en multi-inzetbaar instituut te maken, zodat sterke paraatheid, territoriale integriteit
  =======================
  Territoriale integriteit ?? Surinaamse leger is niet eens in staat geweest om Tigri-gebied te beschermen en te behouden! Daardoor in een heel groot deel van Surinaamse grondgebied in handen van Guyana!! Zeg AUB geen dingen die je niet kunt waarmaken!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.