President Santokhi ontvangt zegeningen van Sri Sri Ravi Shankar

18
President Santokhi ontvangt zegeningen van Sri Sri Ravi Shankar

Bij de aanvaarding en aanvang van een nieuwe uitdaging, is het meestal de traditie dat de persoon in kwestie de zegeningen ontvangt van diverse spirituele leiders. Dit is ook het geval geweest bij president Chandrikapersad Santokhi. Via een videoconferentie op donderdag 23 juli heeft het staatshoofd de zegeningen ontvangen van spiritueel wereldleider Sri Sri Ravi Shankar van Art of Living.

Art of Living (AoL) Suriname staat onder leiding van Krishnakoemarie Mathoera, die nu ook de minister van Defensie is. AoL Suriname levert een wezenlijke bijdrage aan de Surinaamse gemeenschap en samen met deze spirituele organisatie heeft de bewindsvrouw diverse community en community building projecten uitgevoerd.

Met Shankar heeft de president tijdens de videoconferentie gesproken over de toekomst van Suriname. De Surinaamse regeringsleider sprak onder andere over de vele uitdagingen waar zijn regering nu voor staat, waaronder de Covid-19 crisis. Gezien de zorgelijke situatie waar deze pandemie ook in Suriname voor heeft gezorgd, is dit een van de prioriteiten van de nieuw aangetreden regering.

De situatie moet zo spoedig mogelijk onder controle gebracht worden en beheersbaar blijven. Santokhi staat voor een grote uitdaging om van Suriname weer een bloeiende staat te maken en de zegeningen van wereldleider Shankar zullen het staatshoofd ondersteunen deze uitdaging aan te gaan.

Sri Sri Ravi Shankar benadrukte dat Suriname een prachtig land is en de potentie heeft om ‘the most happiest country’ van de wereld te worden. Hij wenste president Santhoki, diens regering en familie veel succes en een gezegende regeerperiode, in goede gezondheid toe.

18 REACTIES

 1. Deze mannen moeten naar Suriname uitgenodigd worden. Hierdoor kunnen ze Suriname bekend maken in India, waardoor Indiase Ondernemers nieuwsgierig gemaakt wordt voor Suriname. India heeft veel te bieden, oa ICT, Zonne-energie, heel veel soorten industrieën, kunst, cultuur, handel, toerisme, medicijnen, studiebeurzen, filmindustrie, Bollywood, enz.

  Wat de Chinezen in Suriname doen, zou ook met India moeten plaats vinden. Ook Indonesië.
  Nigeria ( Nollywood, de filmindustrie van Nigeria zou in Suriname ook goed zijn, evenals toerisme en ondernemers, Ghana, idem).

  Suriname is groot genoeg om ergens in de kustvlakte een Chinatown, Indiatown, Javatown, Ghantown in Brokopondo/Sipaliwini te bouwen en mensen uit de landen naar Suriname te halen. Wel mensen met kennis en geld en komen ondernemen.

  Ik vraag mij af waarom wat de Nederlanders deden met de immigratie, dat nooit meer van de grond is gekomen van regeringen in Suriname. Die van de Toegoenezen naar plantage Slootwijk in Commewijnein de jaren 60 van de vorige eeuw werd een totale mislukking. zouden er nog afstammelingen van Toegoenezen in Suriname wonen?

  Ook de Brazilianen moeten een eigen klein-Brazilie in Suriname vestigen, maar niet in de bestaande plaatsen, maar een eigen stukje grond krijgen, waar ze een eigen stad gaan bouwen.


  Maak melding

 2. Deze bekende mannen uit de thuislanden van Surinamers, (India, Java, China, Ghana, Nigeria, Israel, enz) moeten naar Suriname uitgenodigd worden. Hierdoor kunnen ze Suriname bekend maken in hun eigen land, waardoor ondernemers uit die landen nieuwsgierig gemaakt worden voor Suriname.

  In jaren 60 van de vorige eeuw werden Toegoenezen naar Suriname gehaald om zich op plantage Slootwijk in Commewijne te vestigen. Deze immigratie of wat het was is helemaal mislukt. De reden daarvan is nooit bekend gemaakt aan de Surinamers.

  Jammer dat Surinaamse regeringen nooit immigratie uit de thuislanden van Surinamers op gang hebben gebracht. Hoe het komt dat Chinezen naar Suriname sinds hun contactperiode is blijven door gaan moet goed door de regering(en) van Suriname onder de loep worden genomen en deze formule voor de andere groepen die naar Suriname zijn gekomen na de slavernij ook worden toegepast. Als de Chinezen Suriname interessant vinden en blijven komen, idem Guyanezen, Brazilianen, moet Suriname toch iets te bieden hebben? Waarom wordt hierop niet ingespeeld door de Surinaamse regeringen die er waren en gaan komen?

  Suriname heeft veel te weinig inwoners en het land is groot genoeg om meer mensen te hebben, die aan de opbouw ervan zouden kunnen werken. Suriname heeft wel iets te bieden.


  Maak melding

 3. Suriname is nu in goede handen.

  Beste landgenoten,
  Wij mogen blij zijn met Z.E. Chan Santokhi.

  Suriname staat er heel slecht voor !
  Mensen die in 2010 en 2015 NDP hadden gestemd geven jullie jezelf een keiharde draai om jullie beide oren. Het was de grootste fout om de NDP / Bouterse regeermacht te geven met een blanco check.

  Wij gaan nu keihard moeten meewerken aan het beleid van Z.E. Chan Santokhi. Hij is de man die onze Switi Sranan redden kan. Hij heeft internationaal heel veel respect.

  Onze Switi Sranan heeft eindelijk een president om trots op te zijn.

  Wij kunnen nu weer met trots zeggen:
  “Ik ben een Surinamer”.

  Mek Sranan switi baka. Krakti !


  Maak melding

 4. Chan is geen Suriname en Suriname is geen Chan. Suriname bestond al voor Chan en er zijn veel regeringen voor geweest zelf voordat Chan geboren werd. Stop om deze man de hemel in te prijzen terwijl hij nog niks heeft bereikt. Gaat het bij jullie alleen maar, omdat hij een Hindoestaan is? Het kan mij een worst wezen wat hij is. Hup aan het werk om Suriname vooruit te brengen. Praatjes vullen geen gaatjes. Trouwen ik ben geen voorstanders van Indiërs. Ik heb veel van ze meegemaakt. Onvriendelijk gasten zijn dat.


  Maak melding

 5. ” U bent ons en wij zijn u ”

  Hoe wij hier ook samen kwamen.

  Wij zijn nu Surinamers.
  Er is geen plaats meer voor racisme in Suriname !
  Suriname in eenheid.

  Goda na wi fesi man. Krakti !


  Maak melding

 6. Laten er eerst tenminste voor (groot) Paramaribo een degelijk wegennet zijn met goede fietspaden en voetpaden en ook meer groen in de stad. En de wijken voor schaduw tegen de felle zon. Dat is al een goed begin.
  De rest is allemaal utopische mooipraat…


  Maak melding

 7. @Glenwa
  Hup aan het werk om Suriname vooruit te brengen. Praatjes vullen geen gaatjes.
  ============
  Hahahaha…..had je ook tegen die paarse baas van je moeten zeggen.


  Maak melding

 8. off topic, @ koos: jij zwetst, skowtu Chan heeft destijds, onnodig. een kogel in de rug van een ongewapende jongeman gepompt – de dood ten gevolge hebbende .

  on topic, wat Ravi Shankar betreft: dat is een sitarist die zichzelf de titel “srt sri” heeft toegekend; ik zag hem, begin jaren ’70, optreden op het popfestival Pinkpop.
  Santokhi zal vast niet, voorafgaand aan de ‘zegening’, hebben opgebiecht dat hij in de jaren ’80 een mens om het leven heeft gebracht!

  Wat mij, als witte man, inmiddels wel duidelijk is, is dat bruine en zwarte personen op dit forum elkaar als “stront” betitelen – dat voorstelt niet veel goeds voor de toekomst!


  Maak melding

 9. Ja, dus een meester oplichter! Ik geloof wel in een hindoe god, maar absoluut niet in dit soort oplichters! Ik heb laatst nog een documentaire gezien van ook zo’n oplichter, wereldberoemd!

  Boodschapper van god
  Indiase ‘goeroe van bling’ veroordeeld tot tien jaar cel
  Singh, ook wel bekend als de ‘goeroe van de bling’ is de derde leider van de Dera Sacha Sauda sekte. Naar eigen zeggen heeft de groep, die in 1948 werd opgericht, 46 vestigingen en meer dan 60 miljoen aanhangers over de hele wereld.


  Maak melding

 10. Deze is ook een grote boef!
  Een nieuwe documentaire van Netflix toont het wangedrag van de … Bikram Choudhury in de nieuwe documentaire Bikram: Yogi, Guru


  Maak melding

 11. Die wintigenezer die laatst een dame wilde “genezen” middels penetratie is ook een oplichter.

  En zo kennen we er wel nog een paar.

  Hahaha


  Maak melding

 12. @jaimangal: toen de sirarist [vergelijk met gitarist] optrad op Pinkpop werd hij gewoon als Ravi Shankar aangekondigd; dus niet sri, sri sri [een titel die hij zichzelf ooit aanmat], geestelijke leider o.i.d.. Dat zijn optreden door de rock-festivalgang[st]ers [inclusief mijzelf] wel werd gewaardeerd bleek wel uit het applaus dat hem na afloop ten deel viel.

  Overigens lopen er wereldwijd heel wat ‘geestelijke leiders’ rond die menen spirituele krachten te bezitten.


  Maak melding

 13. …en jawel hoor, de valse profeet van de Oostvaardersplassen, awaridomri b3em, komt weer aanzeulen met onzinnig ge-o-h.

  Ben benieuwd of die lulhannes weer zijn afgezaagde . punt gaat zetten?!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.