VIDEO: Buurt uren zonder stroom na omvallen stroompaal

5
Buurt uren zonder stroom na omvallen stroompaal

Deze stroompaal met transformatorkast van de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) viel dinsdagmiddag rond 14.15u om, in de omgeving van de Orleanestraat. De mast begon ineens steeds schuiner te staan, totdat deze volledig op het wegdek terecht kwam (foto).

Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Wel was er sprake van een elektriciteitsstoring. De EBS gaf aan er alles aan te doen om het storingsgebied te verkleinen en te beperken tot de Orleanestraat, Coropinastraat, Matapicastraat, Goninistraat.

Deze straten zullen gezien de aard van de storing en de herstelwerkzaamheden, naar verwachting tot ongeveer 04:00 uur in de ochtend verstoken zijn van elektriciteit.

https://www.instagram.com/p/CC7QncUl6o_/?igshid=uxxu0bnya68d

5 REACTIES

 1. Het wordt nu wel tijd dat de EBS regelmatig grondige controle uitvoer van haar infrastructuur. Het is niet de eerste keer dat elektriciteitsmasten omvallen.
  Ook de vele mast aanrijdingen zijn een punt van zorg. Staan de masten te dicht langs de weg? moeten de masten extra beveiligd worden of moet gestaag gewerkt aan het plaatsen van de voeding kabels onder de grond, te beginnen bij de nieuwe projecten


  Maak melding

 2. Goedkoop is duurkoop. Zet stevige ijzeren palen die de last kunnen dragen. Investeer nu en geniet later. Daar denkt men niet aan met alle gevolgen van dien. Stel dat er doden waren gevallen. Wat dan?


  Maak melding

 3. Dat krijg met die houten palen ,waarvan nooit wordt gecontroleerd of ze rot zijn,of vervangen moeten worden.Gelukkig zijn er nu geen slachtoffers gevallen,maar het had ook anders kunnen zijn.


  Maak melding

 4. nee geen ijzeren palen gewoon onder de grond met de kabels het is 2020 ik heb dat al 3 keren aangegeven dome ebs hard horend klootzaken.


  Maak melding

 5. ariman 22 juli 2020 At 20:29

  Daar is een reden voor. Bij ondergrondse installaties kan bij storingen het repareren dagen duren. Bij bovengrondse installaties is dat een kwestie van uren. Ondergrondse installaties zijn ook kwetsbaarder bij graafwerkzaamheden. Het is tevens duurder in aanleg. Je vind meer hierover op wikipedia als je zoekt op Undergrounding


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.