Politie niet te spreken over verspreiden van filmpje vermoorde jonge vrouw

7
Politie niet te spreken over filmen vermoorde 22-jarige vrouw
Een screenshot uit het desbetreffende filmpje

De leiding van het Korps Politie Suriname is niet te spreken over het verspreiden van een filmpje dat is gemaakt op de plek, waar een 22-jarige jongedame maandag dood werd aangetroffen te Munder. In het filmpje is te zien hoe agenten een woning betreden en het slachtoffer naakt in een plas met bloed op de grond aantreffen.

Het slachtoffer in deze zaak is de 22-jarige Chanel van der Bok. Dinsdagmorgen werd bekend dat er twee mannen zijn aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de dood van de 22-jarige. Het gaat om de 28-jarige Dwight P. en de 34-jarige Orpheo F.

Uit de beelden is op te maken dat iemand die toegang had tot de plaats delict het filmpje heeft gemaakt, vermoedelijk met een telefoon. De vreselijke beelden werden daarna verspreid via Whatsapp en kwamen zo bij duizenden mensen terecht.

Het is vrij duidelijk in het filmpje te zien, dat enkele agenten tijdens de opname de woning binnenlopen. Het vermoeden bestaat daarom dat een agent het filmpje heeft gemaakt en mogelijk heeft verspreidt.

Op social media reageerden velen vol afschuw op de beelden en het verspreiden daarvan. Het geval heeft de aandacht van de korpsleiding. Die is een onderzoek gestart naar de persoon die het filmpje heeft verspreid.

De korpsleiding laat optekenen dat als blijkt dat een agent hiervoor verantwoordelijk is, die voorbereid moet zijn op een behoorlijke disiplinaire straf.

7 REACTIES

 1. Ontslag op staande voet indien het een agent betreft zal zeker op zijn plaats zijn.Maar wie het filmpje gemaakt heeft begrijpt het begrip ethiek niet.


  Maak melding

 2. Als een ambtenaar in functie dit soort film de wereld in helpen, moet hij/zij op staande voet wordt ontslagen en tevens een flinke boete laten betalen aan de familie van het slachtoffer.


  Maak melding

 3. Het plaatsen en verspreiden van voornoemde beelden is afkeurenswaardig. Ook het feit dat waterkant een foto plaats van het slachtoffer is niet goed te praten.
  Maar de lijn moet doorgetrokken worden. Het is schering en inslag, en het lijkt de normaalste zaak, dat confidentiële en gevoelige informatie van instanties door insiders naar buiten worden gebracht en verder worden verspreidt. Niet alleen het schenden van het ambtsgeheim is strafbaar, maar ook het willens en wetens verspreiden van de informatie door derden.
  Dergelijke gedragingen worden vaak met de mantel der liefde bedekt.


  Maak melding

 4. @ Zwakka
  U bent zo te lezen thuis in wots ep
  ik lees hier nog meer whatsApp blokkeert en Encrypted. Wellicht, als u tijd heeft kunt u mij dit uitleggen.
  Groet,
  Pico


  Maak melding

 5. Mensen stuur aub niet zomaar schokkende beelden naar anderen.
  Het brengt trauma en depressie voor die gene die de beelden te zien krijgen.
  Bekijk ze niet en delete ze direkt.
  Schaamteloze sensatie bakken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.