Etnel tegen Hoefdraad: “Wij gaan u opsluiten in 2020”

38
Hoefdraad wil wet aanpassen zodat hij niet meer aangeklaagd kan worden
Gillmore Hoefdraad, ex-minister van financiën in Suriname.

NPS politica Patrcia Etnel heeft dinsdag op niet mis te verstane wijze laten weten dat er wederom een in staat van beschuldiging stelling tegen de Surinaamse ex-minister Gillmore Hoefdraad komt. “Wij gaan u opsluiten in 2020. Het Recht gaat zegevieren” zei Etnel op haar Facebook pagina.

In april dit jaar diende het Openbaar Ministerie een verzoek in bij De Nationale Assemblée (DNA) om minister Hoefdraad in staat van beschuldiging te stellen, op grond van artikel 1 van de Wet in staat van beschuldigingstelling en vervolging politieke ambtsdragers. De procureur-generaal (pg) verdenkt hem van tien strafbare feiten. Een NDP meerderheid van de toenmalige DNA wees het verzoek toen af.

“De DNA vergadering voor het wederom instaat van beschuldiging stellen van dhr Hoefdraad is in voorbereiding. En dit keer stemt het parlement vóór en de pg verkrijgt toestemming! De procedure voor alle duidelijkheid is wel: eerst een huishoudelijke vergadering en dan pas de openbare vergadering” zegt Etnel.

Ze besluit met de woorden: “Volk van Suriname, u heeft uw stem uitgebracht en met uw stem op 25 mei het mandaat gegeven aan de leiders van de coalitie om allen die gestolen hebben van het volk strafrechtelijk te laten vervolgen.”

38 REACTIES

 1. Ook tegoeden bevriezen en maatregelen treffen voor inbeslagname van onrechtmatig verkregen financiële middelen, roerende en onroerende goederen.

  Allen die zullen volgen die hebben nu slapeloze nachten omdat de toiletpot hun permanente zitplaats is geworden. Stress, paniek, wie gaan allemaal de schuld afschuiven. Wie gaat klikken en nog meer informatie verschaffen. Spannende tijden.


  Maak melding

 2. Stevige taal van de harde tante! Nu gaat boefie de bossen in vluchten, of schuilen bij paki of wendy. Of hij springt wanhopig van bosjebrug.

  Aanpakken die asociale dieven!


  Maak melding

 3. Hahahaha, de meeste stemmen gelden!
  Dit keer gaat de rechtszaak wel door.
  Boefdraad heeft de primeur, om als eerste gehoord te worden.
  Tenzij het militair strafhof anders beslist natuurlijk. Wie eerst!

  Hoe zeg je; pé a monie dé, in het Saramacaans?
  Anyone?


  Maak melding

 4. Zolang niet is bewezen dat Hoefdraad de mist is ingegaan is hij een verdachte. Alleen de rechter kan hem veroordelen zoals ze Bouterse 20 jaar hebben gegeven.
  Pas na veroordeling is Hoefdraad dus een crimineel.
  Suriname moet alles in het werk stellen om de verdachte Hoefdraad de dans niet te laten ontspringen, ja zelfs indien nodig zijn diplomatieke paspoort gelijk intrekken en zijn gewoon paspoort laten inleveren.
  Hoefdraad zou het wellicht in zijn hoofd kunnen krijgen om met hulp van derden te ontsnappen.
  Vraag is
  Wie heeft er belang bij dat Hoefdraad vlucht en ontsnapt
  Wie heeft er belang bij dat Hoefdraad zwijgt

  Dus ook de gevangenneming op korte termijn, voor eventuele ontvoeringen etc, opsluiten ter bescherming van Hoefdraad zelf


  Maak melding

 5. Pakira. Ze heeft gelijk. Opsluiten die paarse roversbende. Ze hebben suriname leeggeroofd en dan moet je nou geen heilig boontje komen spelen met zg politieke correctheid. Boeven horen in de gevangenis thuis en een ieder die ze support. Jij noemde de president toch samen met Waldootje stuntelaar? Ze gaan nu stunten met die paarse boevenbende op te sluiten. Tek Joe ai loekoe.


  Maak melding

 6. De paarse ratten moeten hun smoelwerk houden. Deze regering zit nauwelijks 1 week en jullie wassen je smoelwerk met negatieviteit over hen. Terwijl die paarse roversbende 10 jaar de boel heeft leeggeroofd en zich nu verschuilen achter democratie. Shame on you purple rats!


  Maak melding

 7. OM eist tegen R. Oedit 19 jaar cel en SRD 350.000 als straf.
  De boete van SRD 350.000 is een aanfluiting voor 420 kg cocaïne.
  Hoe vaak is er wellicht honderden kilo’s gesmokkeld?
  Waarom niet helemaal plukken met wat hij verdiend heeft aan met zijn smokkel?
  SRD 350.000 is nog niet eens 35.000 US$.
  De fiscus moet gelijk een aanslag leggen om zijn vermogen omdat hij hierover geen belasting heeft betaald en de overheid zou R. Oedit moet leeg plukken zodat hij geen voordeel heeft uit het leed van de verslaafden


  Maak melding

 8. In het verleden zijn er genoeg corrupte politici berecht en opgesloten. Uiteraard vóór 2010 en nu, tien jaar later zal dit weer gebeuren. Suri bezit voldoende wetten, je moet ze wel willen toepassen en geen truck zand erover dumpen.


  Maak melding

 9. Robles
  hoe durf je te schrijven ongeleid projectiel. Hoeveel ongeleide projectielen hebben we de afgelopen tien jaar bij jouw partij wel niet gezien. Toen hield je je smoelwerk dicht. Doe dat ook nu. Steek je kop maar weer in hoefdraads of bouters reet. Ze kunnen je hebben en je voelt je thuis.
  Sodemieter


  Maak melding

 10. Bouta zou tog de helft van de VHP opsluiten en zou tog een kruistocht tegen corruptie voeren? En zei hij niet “over my dead body ” ,dat Santokhi president zou worden? ?????
  Wel de realiteit wordt anders :alle paarse corr,upte ratten zullen worden opgesloten .Boefdraad als eerste. De rest volgt nog. Met als klap op de vuurpijl :bouta himself achter de tralies of hij gaat gauw de pijp uit.Dus paarse djamoe edes. Opgelet.


  Maak melding

 11. —–50% procent loonsverhoging voor ambtenaren—-
  En nog vele gevallen volgen…

  De regering-Bouterse/Adhin heeft op de valreep besloten dat ambtenaren 50% loonsverhoging zullen krijgen. Dit besluit is goedgekeurd door de Raad van Ministers, waarna de resolutie is getekend door de toenmalige president Desi Bouterse. Starnieuws verneemt dat de resolutie niet is gepubliceerd in het Staatsblad en daardoor nog geen rechtskracht heeft


  Maak melding

 12. @Latour posse 22 juli 2020 At 17:30
  Bouta zou tog de helft van de VHP opsluiten en zou tog een kruistocht tegen corruptie voeren? En zei hij niet “over my dead body ” ,dat Santokhi president zou worden? ?????

  Dan rest hem nu niets anders dan gebruik te maken van de brug


  Maak melding

 13. @Pakiratigri

  Natuurlijk bepaald de rechter na gedegen onderzoek. Dat laatste is best moeilijk als de onderzoekers niet goed genoeg opgeleid zijn of te makkelijk denken dat het bewijs wel klopt in hun ogen.

  Etnel bedrijft volks politiek en is heftig. Dat is politiek beste mensen. Het gewenste resultaat al presenteren.

  Dat deed de NDP fractie ook door allerlei zaken te roepen als of het een politiek proces zou worden en Boefdraad onschuldig was omdat hij zichzelf niet verrijkt zou zou hebben. De NDP ging op de stoel van de rechter zitten. Etnel zegt slechts we (het volk) gaan hem opsluiten zonder te vermelden dat de rechter vonnist.

  Wayambo.
  u schreeuwt maar dat de NPS verloren heeft. Niets is minder waar. Qua zetel aantal plus 50% en qua stemmen 30% meer dan de ABOB. Pech door het kiesstelsel en Pech door de machtspolitiek die Brunswijk wist te hanteren.
  Letwel Brunswijk heeft minder stemmen dan 5 jaar geleden en heeft gescoord door dat de PL 7.500 stemmen kwijt raakte aan de HVB.

  Ga even terug en luister de DNA na toen Boefdraad de eerste keer behandeld werd en wat de NDPers in opdracht krijsten.

  Ondertussen zullen er 3 verdachten verklaart hebben, Onder andere een jurist die duidelijk in de fout gegaan is om haar bazen te ontlasten of te vrijwaren. Haar verklaringen gaan hout snijden.

  Zodra Boefdraad klem gezet wordt zullen de andere dossiers (illegale lening) ook aan de orde komen. Omdat het leningenplafond is overschreden (meer dan 100% BBP) en er nog geen begroting is zal alle handelen van Boefdraad door Justitie onder het vergroot glas gelegd kunnen worden.


  Maak melding

 14. Beste mevrouw Patricia Etnel,

  ik begrijp je emotie / woede maar wat wenselijk en terecht is even ter zijde.
  Gezien je functie is professionaliteit zeer gewenst. Je kunt ook op een diplomatieke manier reageren en op een wijze manier scherp door de bocht komen. Je bent ten slotte wel een volksvertegenwoordiger, hou daar rekening mee.
  Op de manier hoe je je nu uitlaat zak je weer naar het niveau van Afonsoewa.
  Aan te raden is dus om je emoties onder controle houden en je verstand beter in te zetten.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 15. Ze hebben het land naar de afgrond gebracht?? De vraag alle gelden die geleend is pe a de sommige denken niet voor je iets schrijf
  2 en een half miljard,, waar is dat geld gebleven,, dong kaw heel surinaamse gemeenschap moet dit bedrag terug betalen,, door middel van belasting
  Paars is gewoon een rovers bende geweest
  Daarom etnel, onderzoek moet komen
  Sroting a vatoe agoe


  Maak melding

 16. 50% verhoging voor landsdienaren per 1juli 2020. Arghhhhhh,
  @HongKongFree, ik zie dat Facebook bijna ontploft van dit bericht.

  Goed dat STVS en andere media aangepast worden. De algemene ontwikkeling vd gemiddelde suri verdiend dringend aandacht. Ook bij onderwijs wordt er aandacht besteedt aan de algemene ontwikkeling. Er zijn suri’s die dit ‘gebaar’ ondersteunen. Hoe haal je het in je hoofd.

  What’s next?


  Maak melding

 17. Boefi eerst vonissen n daarna onderhandelen met hem. Laat hy iedereen aangeven die ht geld gestolen hebben of waar de gelden naartoe zyn gegaan van al die leningen in ruil voor zijn vrijheid. Met de aanhouding vn boefie gaat een omvangryke diepe put open want hy gaat moeten zingen als n picolet anders 10jaar cel. Er komen inderdaad spannende tyden opdagen. Nog een paar by de CBvS gaan de bak in. Sur schryft wederom geschiedenis.


  Maak melding

 18. Heeft hij zijn diplomatieke paspoort al ingeleverd nu hij geen minister meer van Suriname is maar een gewone burger zonder beroep.

  Gelet dat er een onderzoek naar hem wordt gestart, moeten de marechaussees, politie en militairen, douane, marrons, inheemsen bij de grenzen van Suriname er goed op letten dat hij niet het land wordt uit gesmokkeld naar Frans-Guyana, Guyana of per Colombiaanse duikboot Suriname verlaat.

  Grote export pakketten van 200 kilogram extra controleren, desnoods met een hooivork in prikken om te weten wat erin zit. Als u een schreeuw hoort, dan weet u wie het is.


  Maak melding

 19. Ook Noersalim opsluiten.Hij lijkt net als Leendert een slangenmens te zijn.Over het algemeen zijn javanen dat.Ook Kromosoeto zag niet dat hij Gopi 90.000 ha grond gaf.Ook opsluiten.


  Maak melding

 20. Tot nu toe heeft de meervoudige veroordeelde moordenaar alle wet en regelgeving aan zijn lars gelapt. Hij wilde de koning van Suriname worden. Wellicht kan hij alsnog een boelerkoning in Santo Boma worden. Hij moet genoeg vaseline meenemen.


  Maak melding

 21. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Etnel tegen Hoefdraad: “Wij gaan u opsluiten in 2020”

  En niet alleen Hoefdraad alias (Boefdraad) zal als verdachte worden gehoord.
  Ook meerdere Paarse NDP criminelen zullen voor het gerecht in Suriname moeten verschijnen.
  De P.G en het O.M. zijn druk bezig om heel wat dossiers door te nemen.
  Die PAARSE NDP kliek krijgen nu al slapeloze nachten.
  Nu al zijn ze overdag behoorlijk zenuwachtig geworden.

  En aangezien die Hoefdraad alias (Boefdraad) geen minister meer is, is zijn diplomatiek paspoort ook komen te vervallen.
  Hij dient ook een uitreisverbod opgelegd te krijgen van het O.M.

  Er is ook in de media het bericht verschenen, dat er GESTOLEN APPARATUUR van het Kabinet gevonden is in Mottonshoop.
  KPS heeft met 2 politie Pickups deze van diefstal afkomstige spullen opgehaald.

  Misschien zijn er vrienden of familieleden van enkele Paarse (forumleden) ook bij betrokken.

  @Passant 22 juli 2020 At 19:49
  Ik kom niet meer bij van het lachen.
  Hoe kom je op zo’n idéé!!!
  Grote export pakketten van 200 kilogram extra controleren, desnoods met een hooivork in prikken om te weten wat erin zit. Als u een schreeuw hoort, dan weet u wie het is.
  Dan is het BOEFDRAAD.


  Maak melding

 22. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Etnel tegen Hoefdraad: “Wij gaan u opsluiten in 2020”

  En niet alleen Hoefdraad alias (Boefdraad) zal als verdachte worden gehoord.
  Ook meerdere Paarse NDP criminelen zullen voor het gerecht in Suriname moeten verschijnen.
  De P.G en het O.M. zijn druk bezig om heel wat dossiers door te nemen.
  Die PAARSE NDP kliek krijgen nu al slapeloze nachten.
  Nu al zijn ze overdag behoorlijk zenuwachtig geworden.

  En aangezien die Hoefdraad alias (Boefdraad) geen minister meer is, is zijn diplomatiek paspoort ook komen te vervallen.
  Hij dient ook een uitreisverbod opgelegd te krijgen van het O.M.

  Er is ook in de media het bericht verschenen, dat er GESTOLEN APPARATUUR van het Kabinet gevonden is in Mottonshoop.
  KPS heeft met 2 politie Pickups deze van diefstal afkomstige spullen opgehaald.

  Misschien zijn er vrienden of familieleden van enkele Paarse (forumleden) ook bij betrokken.

  @Passant 22 juli 2020 At 19:49
  Ik kom niet meer bij van het lachen.
  Hoe kom je op zo’n idéé!!!
  Grote export pakketten van 200 kilogram extra controleren, desnoods met een hooivork in prikken om te weten wat erin zit. Als u een schreeuw hoort, dan weet u wie het is.
  Dan is het BOEFDRAAD.

  Maar ook de dochter van de voormalige minister Elias is nu in beeld gebracht.
  Als het bericht mocht kloppen, dan heeft ze straks een probleem met de Belastingdienst in Nederland.
  Maar dat zal het O.M. in Suriname eerst uitzoeken.
  Volgens het bericht heeft ze 3 jaren zonder aanwezig te zijn in Suriname, om daadwerkelijk arbeid te verrichten in een Ziekenhuis, elke maand een flinke Paarse salaris ontvangen.
  En hiervan moet toch de Belastingdienst van Suriname ook op de hoogte zijn.
  Dit moet goed onderzocht worden.

  Ze moeten die Armand Zunder geen enkele kans geven om vele bewijsstukken achterover te drukken van deze Paarse gasten.
  Want hoe betrouwbaar is deze Armand Zunder?


  Maak melding

 23. De paarse ratten zijn zich aan het focussen op de nps, die zichzelf maar moet opheffen. Maar de nps zit met 3 EERLIJK verdiende zetels in de regering en jullie vernietigingspartij met 16 zetels in de oppositiebanken. Wat zijn de druiven zuur en de pom ook (apongsoewa ). Het Surinaams volk heeft jullie paarse bende keihard afgewezen en Patricia Etnel is volksvertegenwoordiger en spreekt NAMENS HET VOLK. EN DOET DE WIL VAN HET VOLK.
  En dat is er voor zorgen dat boeven en graaiers worden vervolgd en opgesloten via het OM.
  En djamoe edes. Probeer geen verdeeldheid te zaaien tussen de coalitie partners. Want 10 jaar de kans gehad om er wat van te maken. Maar behoorlijk een puinhoop gecreëerd. Dus smoelwerk dicht en leer wat regeren is.


  Maak melding

 24. Wayambo
  In een democratie moet iedereen zich aan de wet en regelgeving houden. Als je dat overtreedt, dan volgen er sancties! Maar dat moet je aan justitie overlaten!

  Juist ja Wayambo
  Maar wat deed jou NDP?
  Zich bemoeien met de rechtsgang bij zowel Bouterse als Hoefdraad door eerst de amnestiewet en voor Hoefdraad het vervolgingsverzoek niet goedkeuren.
  Maar nu de rollen zijn omgekeerd zal de DNA het verzoek van de PG wel goedkeuren.

  Lock them up


  Maak melding

 25. NPS heeft afgelopen verkiezing helemaal geen pakslaag gehad. In tegendeel zelfs NPS is qua stemmen de tweede grote partij in de regering.
  De stem van het volk is niet evenredig verdeeld in de regering. Het volk moet verandering en verbetering van de zetelverdeling blijven opeisen !

  Patricia Etnel kan wel beter voorbeeld nemen aan Cheryl Dijksteel, zij slaat beheerst de spijker op de kop.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 26. Bigi Sma 22 juli 2020 At 22:08

  Wayambo
  In een democratie moet iedereen zich aan de wet en regelgeving houden. Als je dat overtreedt, dan volgen er sancties! Maar dat moet je aan justitie overlaten!

  Juist ja Wayambo
  Maar wat deed jou NDP?
  Zich bemoeien met de rechtsgang bij zowel Bouterse als Hoefdraad door eerst de amnestiewet en voor Hoefdraad het vervolgingsverzoek niet goedkeuren.
  Maar nu de rollen zijn omgekeerd zal de DNA het verzoek van de PG wel goedkeuren.

  Lock them up
  =================
  Zo is het mooi geregeld en iedereen moet zich eraan houden! Anders wordt het een wild west!! Ik krijg vaker parkeerboetes en moet ze ook netjes betalen!


  Maak melding

 27. Hoe gaat men nu het kiesstelsel veranderen met lonnie als vieze pres??? Hij gaat het nooit laten gebeuren. Maar het gaat wel moeten anders gaat de abop sur inblikken by de volgende verkiezing. Dus chan n rusland toon nu jullie je doorgezakte ballen mr wees voorzichtig met lonnie anders gaat hij jullie slaan met zyn schop.


  Maak melding

 28. De ndp heeft 16 zetels in de dna VHP 20 zetels, NPS 3,
  Dus deze politieke partijen kunnen heel gemakkelijk het kiesstelsel veranderen en het rechtvaardiger voor Suriname maken.

  Gelet dat alle politieke partijen in het verleden er hun voordeel uit hebben gehaald, gun ik het voor een keer, cq nu, de ABOP dat ze het aller beste ook uit halen.


  Maak melding

 29. Latour posse 22 juli 2020 At 21:52
  De paarse ratten zijn zich aan het focussen op de nps, die zichzelf maar moet opheffen. Maar de nps zit met 3 EERLIJK verdiende zetels in de regering en jullie vernietigingspartij met 16 zetels in de oppositiebanken.
  ==============================

  Inderdaad 3 dus. Geen 16. En na 10 jaar NDP is 3 gewoon domweg een afgang. Kan je proberen het recht te lullen maar het veranderd niks aan de situatie. De NPS heeft van de ontevredenheid van het volk totaal geen gebruik weten te maken. De VHP wel. Dus wie is nou de loser in het geheel. Dat is dan toch de NPS of zie ik dat verkeerd?


  Maak melding

 30. Er is een belangenverstrengeling gaande.alle politieke toppers beschermen elkaar omdat ze meer slechte dan goede dingens vn elkaar weten. Als boefie wordt gevonnist gaat hy zyn grote bek opentrekken en velen met zich meesleuren. Is afwachten en hopen dat hij indedaad wordt berecht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.