Aangetroffen computers en printers niet van kabinet president

11
Aangetroffen computers en printers niet van kabinet president
Screenshot uit live video die onderaan dit bericht te zien is.

Via verschillende media werd dinsdag een filmpje en verhaal gepost, waarin te zien zou zijn dat de politie computer apparatuur op een adres in Paramaribo ophaalt. Beweerd werd dat het zou gaan om apparatuur dat eerder gebruikt werd op het kabinet van de president en zou zijn verdwenen.

De redactie van Waterkant.Net heeft echter op basis van informatie van de politie, begrepen dat dit niet het geval is. Humphrey Naarden, hoofd van de afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname, geeft aan dat het niet gaat om apparatuur van het Kabinet, maar om afgeschreven en afgedankte oude computer spullen van een ander departement.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken had deze spullen afgeschreven en laten afvoeren als afval. Een persoon die hiermee belast was had een deel van de afschreven spullen naar zijn woonadres gebracht om de spullen te slopen voor onderdelen. De politie kreeg een tip hierover en besloot het adres aan te doen voor onderzoek.

Daar werden daadwerkelijk enkele computers en printers aangetroffen. De persoon in kwestie verklaarde tegenover de politie dat het om afgeschreven spullen van Buza ging die door hem weggegooid moesten worden. De politie nam de spullen in beslag en bracht de man over naar het bureau voor verder onderzoek.

Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat het inderdaad om afgeschreven en afgedankte spullen ging zoals de persoon beweerde. Hij werd daarom direct heengezonden.

De politie betreurt het dat de berichtgeving een eigen leven is gaan leiden op social media. Kwalijk is ook dat andere media zonder verificatie bij de politie, de berichtgeving op social media klakkeloos hebben overgenomen.

https://www.facebook.com/intercity.pont/videos/698423614342481/

11 REACTIES

 1. Klinkt enigsinds aannemenlijk alleen verwacht ik dat de overheid het NOOIT op die manier MAG ORGANISEREN. Immers de gegevensdragers, zoals de harde schijven, kunnen gevoelige informatie bevatten. Het is dan ook normaal dat overheden en bedrijven in zee gaan met bedrijven die voor een verantwoorde verwerking van het materiaal zorgen. Gezien de inval was daar geen sprake van.
  Bijkomend voordeel is dat, nu de spullen bij de politie liggen, er een snelle inventaristie mogelijk is om te kijken welke gegevensdragen nuttige informatie bevatten voor een strafrechtelijk onderzoek door het OM. Bijvoorbeeld als de PC van Hoeffie er bij zit dan kan deze de nodige emails en andere documenten bevatten.
  Ik zou zeggen Doe een globaal onderzoek naar welke gegevens dragers mogelijk belangrijke informatie bevatten. Overhandig die aan het OM voor nader onderzoek en de andere gegevensdragers moeten kundig gewist worden om te voorkomen dat er informatie in verkeerde handen valt


  Maak melding

 2. @Robles.
  Wat denk je als je die omgeving en de personen ziet. Lijkt me niet dat de apparatuur op n verantwoorde manier volgens de internationale standaard gedumpt zou gaan worden. Wake up.


  Maak melding

 3. Zoals gewoonlijk betreft het een aardbeving van 8 op de schaal van Richter in een pindadopje. Zoveel nutteloze poeha ,opschuif en verdachtmakingen die kant noch wal raken. Afgedankte spullen waarbij een medewerker waarschijnlijk een bijverdienste wilde verdienen door de onderdelen te verkopen. Een beetje ministerie dat zichzelf respecteert levert natuurlijk niet de harde schijven mee. Die worden uit de computers gehaald en deskundig gewist (overschreven) met software. Alhoewel , er gaat niets boven een ouderwetse hamer. Spaart onnodige uitgaven. Maar, dit riedeltje is bekend; klakkeloos berichten lanceren zonder gedegen validatie en verificatie. Ik had gedacht dat met de komst van Zijne Excellentie aka Messias Santokhi , dit soort taferelen definitief tot het verleden zouden behoren. Waarschijnlijk is pakiratigri erg naïef.


  Maak melding

 4. Het is goed dat dit soort zaken naar buiten komen. .openheid van zaken. Onderzoek op onderzoek moet gedaan worden. De stinkende beerput moet open,zodat de bevolking kan zien wat het “sociaal ” akkoord was dat de paarse bende gesloten had in 2010. Roof en zweefteki :niets anders. Moro e Kong. Naarden, je kan geen swiet tori gaan praten met je mati limbo bij bakba tori.
  Kaalplukken die paarse bende wat ze de afgelopen 10 jaar hebben geroofd. Afgeschreven of niet. Clean government. Goed zo. Doorpakken president. Laat de paarse djamoe edes diarree krijgen.


  Maak melding

 5. Doorpakken, huis na huis onderzoeken. Daadkrachtig optreden. Niemand mag zijn straf ontlopen. 1 voor 1 berechten, straffen, kaalplukken.
  Niets anders dan gerechtigheid. Tot de onderste steen boven is. Dat zal ze leren dat asociale schorem!


  Maak melding

 6. En Pakiratigri veroordeelt het kwijtraken van de computerspellen van het kabinet helemaal niet. Wat een mentaliteit. Heb je niets aan als je verandering in het land wil.


  Maak melding

 7. De afgelopen periode zijn er heel veel goederen van ministeries, ook van het kabinet van de president gestolen.

  Surinamers jullie hebben trucks zien rijden en gaan met kentekens van de overheid in uw buurt en straat.

  Als u iets weet van deze truck van overheid met goederen, oa computers, laptops, enz ea goederen, neemt u contact op met de politie een geeft u het door.

  Belt u het telefoonnummer 115 van de politie en meldt het.

  Wat gebeurd is, is diefstal van goederen en dat mag niet.


  Maak melding

 8. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Aangetroffen computers en printers niet van kabinet president.

  De redactie van Waterkant.Net heeft echter op basis van informatie van de politie, begrepen dat dit niet het geval is.

  Humphrey Naarden, hoofd van de afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname, geeft aan dat het niet gaat om apparatuur van het Kabinet, maar om afgeschreven en afgedankte oude computer spullen van een ander departement.

  Ik geloof die Humphrey Naarden, hoofd van de afd. P.R. van het KPS niet.
  Hij is als de kippen bij om zo’n verklaring via de media te brengen.
  Deze zaak dient eerst grondig en uitgebreid te worden onderzocht.

  Plotseling komt hij met een verhaal over afgedankte oude computer van een ander departement.
  Dus meneer Humphrey Naarden, als hoofd van de afd. P.R. van het KPS, moet het verder onderzoek door de recherche van het KPS eerst rustig afwachten.

  En waarom vermeld je niet direct de naam van deze onderneming, die belast is voor het opruimen van afgedankte apparatuur van de overheid ook niet in de media?
  Er komt nog meer bovenwater over de gestolen apparatuur bij het Kabinet van de nieuwe regering en alsmede bij de overige ministeries.

  Wij wachten nu rustig alle onderzoeken en resultaten in deze af.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.