Man doet zich op Facebook voor als aantrekkelijke jonge vrouw om op te lichten

6
facebook in Suriname

De politie van het bureau Henar te Nickerie heeft op maandag 20 juli de 23-jarige Faazil I. en zijn 21-jarige medeplichtige in de kraag gevat op verdenking van oplichting. Dit nadat een man aangifte deed van oplichting meldt het Korps Politie Suriname vandaag.

Uit het voorlopige politie onderzoek is naar voren gekomen, dat de aangever/benadeelde Faazil heeft leren kennen via Facebook. Via chatberichten, whatsapp-berichten, telefonische gesprekken en een profiel foto had Faazil de benadeelde doen geloven dat hij een aantrekkelijke jonge vrouw was genaamd Jasmine Mohabali. Voorts dat zij in de Verenigde Staten van Amerika vertoefde voor studie.

Bij de telefonische gesprekken kwam de medeplichtige van Faazil in beeld. Zijn medeplichtige is de 21-jarige vrouw genaamd Navina A. Zij voerde als Jasmine Mohabali de telefonische gesprekken met de benadeelde. Op een gegeven moment begon Faazil alias Jasmine Mohabali de benadeelde naar geld te vragen om voor studie te betalen. Dit deed hij via WhatsApp-berichten en chatberichten.

‘Jasmine’ vroeg de benadeelde, die in Paramaribo woonachtig is, om via een taxibedrijf het geld naar Nickerie te sturen bestemd voor ene Faazil, I. Voorts dat Faazil het geld voor haar- ‘Jasmine’- zou overmaken naar Amerika.

In de maanden januari en februari van dit lopend jaar heeft de benadeelde in totaal USD 2.000,-. naar Nickerie gestuurd die door Faazil, I. in ontvangst is genomen. Een deel van de buit gaf hij aan zijn medeplichtige Navina A.

Dit tweetal is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld door de politie van Henar. Het vermoeden bestaat dat dit crimineel duo nog meer slachtoffers heeft gemaakt. Benadeelden mogen in contact treden met de politie van het bureau Henar op het telefoonnummer 234111 meldt de politie.

6 REACTIES

 1. Deze rotzooi deden ze vroeger ook oa in Amsterdam Zuidoost. Intercafe’s werden gebruikt om mensen op te lichten. Het is te triest voor woorden. Veel van deze gasten zijn betrapt. Zodra uitkering is gevangen hangen ze rond op bijlmerplein met een blikje bier. Anders thuis op 8 hg laten vol gieten met Lidl bier. Wat mij betreft op de boot zetten richting Nigeria. Stelletje lapzwansen.


  Maak melding

 2. En Faazil en Navina zeker op de boot naar India soso rommel vertel je als je weet wie die oplichters zijn doe je burgerplicht inplaats van hier te komen gillen of zoek je aandacht


  Maak melding

 3. Deze soort doen vaak schijnheilig en genieperig overkomen, maar intussen zijn ze meester in het oplichten, drugshandel etc. Ik merk dat bepaalde mensen goed op de hoogte zijn waar deze gasten zich ophouden. Is zeker sprake van connectie of zelfde beroep! Chor sala!!!


  Maak melding

 4. Bong-Olo Kra-Bita alias Laat ME, je bent weer bezig ruzie te zoeken met iemand anders hier. Op de Rooseveltkade en de kerkplein in Suriname lopen veel van jou soort rond. Dus kom geen heilig boontje hier spelen. Jij hebt zulke praktijken ontdekt ,steuntrekker! Gwe yere! Blijf lekker op Zalmplaat in Hoogvliet.


  Maak melding

 5. Al deze oplichterspraktijken zullen blijven gebeuren. In dit geval gaat het om 2000 USD, deze mensen worden tenminste opgepakt en berecht.
  Bij veel grotere gevallen van diefstal, oplichting en fraude tussen 2010 en 2020 is zand over gegooid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.