Ex-minister Getrouw weg bij NDP na ‘ernstige inbreuk op zijn integriteit’

40
Minister: 'Formeel geen melding van 2e dode bij schietincident goudbedrijf'
De ex-minister van Justitie en Politie in Suriname, Stuart Getrouw

De Surinaamse ex-minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw, is weg bij de Nationale Democratische Partij (NDP) in Suriname. Getrouw heeft zijn lidmaatschap van de partij van ex-president Bouterse opgezegd. Volgens de Surinaamse nieuwssite Starnieuws heeft Getrouw te kennen gegeven dat er een ernstige inbreuk is gemaakt op zijn integriteit.

Starnieuws zegt niet te hebben kunnen achterhalen wat er precies gebeurd is. Afgelopen woensdag nam het Surinaamse Hof van Justitie formeel afscheid van Stuart Getrouw, die vanaf april 2018 minister van het departement voor Justitie en Politie was.

Donderdag kwam plotseling het nieuws over de opzegging van zijn lidmaatschap van de NDP. 

40 REACTIES

 1. Integriteit en NDP is vloeken in de kerk. De NDP bestaat uit troep en de hang is nauwelijks beter. Deze partij mag nooit meer aan de macht komen.


  Maak melding

 2. Politiek, politiek.

  Je moet niet raar opkijken als hij overstapt naar Abop of VHP. Ze gaan waar die koe vet is. NDP gaat de komende 5 jaren helemaal vermageren, bij bosjes gaan ze overlopen.


  Maak melding

 3. Kennelijk twijfelt de NDP aan Getrouw zijn integriteit en betrouwbaarheid naar de NDP toe omdat niemand binnen de NDP heeft zien aankomen dat de directeur van de CBvS is opgehaald door de politie.
  Dus nu is alle hens aan dek om de schade te beperken want dat van Trikt en of deze mevrouw zullen fluiten staat als een paal boven water en dan ook nog de zakelijke partner van van Trikt en in de achterhoede Hoefdraad.


  Maak melding

 4. Voelde hij zich gebruikt door de NDP?
  Hij wist toch dat zijn aanstelling in 2018 een politieke functie was en het oppassen geblazen was. Wie volgen na hem?


  Maak melding

 5. De eerste Paarse schaap is vertrokken van het zinkend schip. En nog vele na deze, ze gaan massaal overlopen.
  Zelfs Abdoel hulplijn 117, awari domri Misikeba, bigi mofo Afonsoewa en nog vele gaan het paarse schip de rug toekeren.
  Ze willen door blijven eten.


  Maak melding

 6. De ratten die het zinkende wrak verlaten.
  Je hebt wel meegedaan aan al de misdrijven en nu niet de onschuld gaan uithangen want toen er gelikt werd heb je als meeloper wel die practijken ondersteund.


  Maak melding

 7. Ndp ruimt zich vanzelf op. Over een jaar is de partij verleden tijd. Tenzij wendy, paki, frantz, robg, devil er nieuw leven in willen blazen? Kunnen ze straks meedoen met de verkiezingen en mogelijk bij winst(0,00000001% kans) het land weer leegroven, corruptie, zelfverrijking…. klink als muziek in de oren voor hun!


  Maak melding

 8. Overloper ..genoeg zak gevuld met steekpenning geld …(crimineel en drugs geld ) ..en nu wil terug aansluiten naar …vhp…NPS.. en abop …saka saka snekie


  Maak melding

 9. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Ex-minister Stuart Getrouw weg bij NDP na ‘ernstige inbreuk op zijn integriteit’.

  Ik weet niet hoelang hij LID was de PAARSE CRIMINELE NDP.
  Dus nu heeft Stuart Getrouw het daglicht eindelijk gezien.
  Hij heeft het over “ernstige inbreuk op zijn integriteit”.

  Maar hij wist vanaf het begin dat de NDP onder leiding van BAAS BOUTA, nimmer een Integere partij was.
  En bij welke politieke partij gaat de heer Stuart Getrouw zich nu aansluiten?

  Kom nu met het ware verhaal in de media.


  Maak melding

 10. misabitoch

  20 juli 2020 At 14:28

  vreemd en grappig tegelijk want hij is een volle neef van Bouterse

  ==============================

  Dini Blokland is ook familie van Bouterse. Ook zij heeft de NDP verlaten. Nee zo gek is dat niet. Alleen sekteleden als Wayambo, Wendy, Frantz, RobG, Damsco, Pakiratigri, Glenn etc geloven nog in de paarse sprookjes


  Maak melding

 11. een volle neef, een tante een schoonzoon en ??
  Een familie die een land moest leiden. Familie bedrijf

  btw, is deze nietsnut ook een indiaan.😂😂


  Maak melding

 12. Slimme zet om salonfehig te blijven. Hij heeft zijn verantwoordelijkheid uitgediend en kan nu met iedereen door de deur voor een volgende carriere.

  Opportunisme of gewoon professioneel.

  Gegeven is dat de NDP iemand met kennis en kunde kwijt is en rare mensen als Bouva uitspraken mogen doen die nergens op slaan en door de armere achterban op enig moment niet meer als geloofwaardig gaan overkomen.


  Maak melding

 13. Dit soort figuren denken alleen aan geld geld en nog eens geld. Ze dienen de meest betalende.
  Ze deinzen er ook niet voor terug om je te verraden.
  Integriteit, haha ik wist niet dat je dat had


  Maak melding

 14. Bron: Starnieuws
  De gewezen bewindsman heeft te kennen gegeven dat er een ernstige inbreuk is gemaakt op zijn integriteit. Wat er gebeurd is, kon Starnieuws niet achterhalen. Getrouw was ook lid van de Verificatie Commissie van de NDP.

  Volgens mij heeft hij als lid van de verificatiecommissie (kascontrolecommissie) dingen gezien, die hij niet mocht zien.
  Zoals verwacht: mooie njang binnen de NDP


  Maak melding

 15. Bron: Starnieuws
  De gewezen bewindsman heeft te kennen gegeven dat er een ernstige inbreuk is gemaakt op zijn integriteit. Wat er gebeurd is, kon Starnieuws niet achterhalen. Getrouw was ook lid van de Verificatie Commissie van de NDP.

  Volgens mij heeft hij als lid van de verificatiecommissie (kascontrolecommissie) dingen gezien, die hij niet mocht zien.
  Zoals verwacht: monie njang binnen de NDP


  Maak melding

 16. Kon men ook op hem stemmen met de verkiezingen? Heeft hij zetelpower? Toen ik dit hoorde dacht ik Getrouw Prade Cairo en Doewet


  Maak melding

 17. haha, getrouw wordt door pariaman opgesodemieterd.
  En echte ndp’er. haha ik hou van deze snotneuzen
  Als ze blijven zijn het goden aks ze gaan zijn het duivels.
  hahaha, heerlijk, heerlijk. wordt hier zo ge il van


  Maak melding

 18. Wendy, er was geen feest, dit is niet Njang Driengi Priesierie
  de Puinhoop van jullie moet worden opgeruimd, en dat is hard werken.
  Dit is een regering met een echte President. die een tralala figuur


  Maak melding

 19. Ndp is verrot tot de bodem. Soso rovers en drugsbaronnen zijn daar aanwezig. Een voor een moeten ze straks aanmelden te Santo Boma. De meervoudige moordenaar wordt als eerste behandeld.


  Maak melding

 20. De “toppers” van andere partijen zijn natuurlijk niet uitgenodigd.
  Ze misdragen zich, zoek even op hoe jouw fossiel zich gedroeg toen hij met een 16jarige ging dansen. Nu zou het met z’n bigie bere en apepakkie genant zijn.
  Trouwens purple rain zou niet gedraaid worden.
  Er is nu een andere prins


  Maak melding

 21. Opportunisme ten top. Volstrekt ongeloofwaardig. Hij heeft het goede moment gekozen om de NDP te verlaten.
  Bij de NDP is integriteit een vies woord. Getrouw heeft als minister gewoon meegedaan met het roven, stelen en het beschermen van criminele NDPers. Hij heeft de speciale eenheid voor drugsbestrijding opgeheven en niets daarvoor in de plaats gesteld. Drugsbazen kregen vrijspel. Hoezo inbreuk op zijn integriteit? Hij mist elke vorm van integriteit.
  Lijkt meer een poging om in de gunst te geraken bij deze regering.


  Maak melding

 22. Onze poepenstampert Wayambo heeft weer eens de kolder in zijn harses. Mijn vrouw is kennelijk een obsessie voor deze dorpsidioot. Krijg je ervan als je geen vrouw kunt vinden.


  Maak melding

 23. aantasting Integriteit🤔mmm, heeft hij al die tijd geen last van gehad. Is het zijn bedoeling dat hij nu ook van kleur gaat veranderen, om zich weer van een leuk baantje bij een ander partij te verzekeren.😉


  Maak melding

 24. WayamBOLUS,

  mislukt bedrijfongeval van een verslaafde Waterkantteef……is je hiv vriendje weggelopen??

  Je lult weer zo radeloos, kansloze kontneuker.

  🥳🥳🥳🥳🥳👋👋👋👋👋🖕🖕🖕🖕🖕


  Maak melding

 25. Nina wat wou je dan uitleggen dat hij indiaans bloed heeft? Volgens mij meer Afrikaans en blanke gen. Dus leg je zogaamde grap effe uit? En blijf lekker in je bananen boom wonen met je domme comment.


  Maak melding

 26. Op grond van het COVID – 19 virus kan is het besluit om maar in huiselijke kring te houden en prioriteiten stellen, drukke agenda, Suriname is in een crisis.

  Zie dan waarom het huwelijk in huiselijke kring gehouden en gevierd wordt.


  Maak melding

 27. Een afleidingsmanoeuvre van Getrouw om vervolgens elders onderdak te zoeken. Maar begin je alvast op voor te bereiden. De verwachtingen zijn zeer hooggespannen bij de supporters van het nieuwe kabinet. Maar reken erop dat alle ingrediënten voor een ware spektakel aanwezig zijn bij de nieuwe regering.De eigen belangen zijn te groot. Ze zullen rollebollen over straat gaan.


  Maak melding

 28. RobG
  Ben je nu weer verschenen, uit den dode verrezen?

  Uit de HOL van BOUTERSE ontsnapt of gewoon uitgedrukt?
  een verzoek
  Bezoek deze site maar kraai geen onzin meer uit. Hou naam als pseudo econoom neemt niemand je meer af, behalve Pico die je de repro-mailman noemt


  Maak melding

 29. Kondremangs
  Bigi sma. .u heeft gelijk. ..die paarse rat mag nou aan de kant gaan staan en zijn vuilnisbak commentaar kan in dezelfde categorie gezet worden als Aloemang dat ze een ” realiteit ” heben achtergelaten en geen crises. …..
  Ik weet dat Getrouw altijd rustig is geweest vanaf ik hem ken van de lagere school af. ….hij had gedacht dat zijn oom veroordeelde moordenaar en drugsdealer DiDiBri hem altijd aan zijn boezem zou houden. ..maar hij is erachter gekomen dat er in de paarse roversbende verschrikkelijke figuren rondlopen die letterlijk schijt hebben aan alles wat tot Su en de Surinaamse bevolking behoort en denken dat ze God zijn en untouchable. …..Alleen het feit dat Stu. ..zoals hij genoemd wordt onder vrienden. …zijn nek onder het blok is gaan zetten voor zijn oom DiDiBri en hij daardoor medeplichtig is aan het wanbelijd van de nsdap. …..maakt hem besmet voor de rest van zijn evt politieke carrière bij welke politieke partij dan ook. …..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 30. De papegaaien hebben niets beters te doen dan als demente ouwelullen alleen maar nonsens uit te kraaien! Hoe gefrustreerd kan een mens nu toch zijn om de hele tijd alleen maar koeterwaals uit te kraaien! Ongelooflijk!!


  Maak melding

 31. Koos 20 juli 2020 At 19:21
  =====
  He, zwerver Koos Lulbihari Stoetia-Sing. Is die vrouw van je die aanbidder van jou DDB al gaan insmeren! Heb je inmiddels al een schone kartonnendoos gekregen om in te wonen😭🤣😂!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.