Regeerteam Santokhi-Brunswijk bij elkaar voor teambuilding

27
Regeerteam Santokhi-Brunswijk bij elkaar voor teambuilding

Het nieuwe regeerteam van Suriname onderleiding van president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk heeft zich dit weekend met de ministers teruggetrokken in het Courtyard by Marriott hotel. Het gaat om een tweedaagse retreat dat tot doel heeft de leden van de Raad van Ministers (RvM) te informeren over bestuur, beleid en organisatie. 

President Satokhi die de spits afbeet, zegt dat er tijdens deze bijeenkomst sprekers van verschillende politieke orientaties zijn. Op de eerste dag gaf minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking het doel van de retreat aan, terwijl voormalige minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Robert Peneux, inging op de taken en bevoegdheden van de ministers. Stanley Raghoebarsingh behandelde het onderwerp “Bestuur van het land” en Soeresh Gobardhan inging op het punt “Integriteit van bestuur”. Verder bogen Dirk Currie, Pertab Goerdayal en Giwani Zeggen zich respectievelijk over de onderwerpen Leiderschap, Protocol en Media.

De samenstelling van sprekers is ook in lijn met de belofte van president Santokhi dat elke Surinamer, ongeacht politieke oriëntatie, ingezet zal worden voor de opbouw van het land. Kennis, kunde en trouw aan Suriname staan volgens het Surinaams staatshoofd namelijk boven politieke oriëntatie. Hij legt er de nadruk op dat er geen politieke school bestaat, maar dat er genoeg mensen met kennis van ons politieke bestel zijn. Om ervoor te zorgen dat deze politieke kennis tot uiting komt, zullen er meer van zulke sessies volgen waarbij ervaring en deskundigheid op alle fronten zullen worden ingezet.

Voor vandaag staan er presentaties van de president en vicepresident op het programma, waarbij zij zullen ingaan op het regeerakkoord en contouren van bestuur en beleid. De beleidsgebieden van het regeerakkoord zullen daarna belicht worden door Marten Schalkwijk en Andreas Talea. Aan het eind van de tweedaagse sessie zullen Santokhi en Brunswijk zich buigen over de organisatie, planning en afspraken van de regering.

27 REACTIES

 1. @Wayambo, de plaatselijke mongool van Amsterdam Zuidoost heeft ook gesproken.
  Jij trekt meteen de conclusie dat het huren voor een 2 daagse vergaderruimte de hoofdprijs kost. Dat hoeft dus niet zo te zijn. Veel locaties kun je huren op basis van een fix price.Voor iemand die in zijn jockey drinkend de dag doorkomt kan beter zijn mond houden. Op een beetje snodder rijden heb jij nooit een echte baan gehad.


  Maak melding

 2. Beste landgenoten,

  Suriname is het land waar alle culturen samen kwamen en een nieuw cultuur hebben gevormd, het Surinaamse cultuur.
  De krachten van ons Surinaamse cultuur zijn de eenheid en het wederzijds respect die het mogelijk maken dat elk cultuur met trots hun eigen waarden en normen kan behouden en kan tonen. Laten wij trots zijn op wat onze voorouders ons hebben nagelaten. Dit Surinaamse cultuur met alle eigenschappen en kenmerken is voorbeeldig voor de rest van de wereld !

  Morgen, maandag 20-7-20, is het de eerste maandag van een nieuw tijdperk.
  Laten wij het turbulente verleden rechtvaardig opruimen en vooral afsluiten.

  En laten wij aan de slag gaan voor een nieuw en beter Suriname met in de basis
  bescherming van flora en fauna,
  bescherming van de inheemsen,
  respect voor diversiteit,
  gericht op duurzaamheid en
  waarborging van veiligheid / gezondheid / onderwijs en ontwikkeling.

  Ik hoop dat de nieuwe en volgende regeringen er alles aan zal doen om alle natuurlijke rijkdommen van onze Suriname weer in eigen handen te krijgen en te houden. En de veiligheid en ontwikkeling ervan zal waarborgen.
  Suriname eerst betekent ook :
  “Made in Surinam” / “Product of Surinam”. Suriname heeft heel veel soorten “goud en diamanten” van Ananas tot Zuurzak laten wij hier trots op zijn.
  Het gras in ons Suriname is groener dan waar dan ook !

  Morgen, maandag 20-7-20, laten wij aan de slag gaan. We have a job to do.

  W’o set en. Krakti !


  Maak melding

 3. @wayambo, waar was die grote domme mond van je, toen je grote boeven vrienden 100-den miljoenen USD hebben laten verdampen. Ik vind het grappig dat al de paarse ratten nu ineens gaan janken over geld.


  Maak melding

 4. Aanvulling:

  Ik hoop dat de nieuwe en volgende regeringen vooral ook investeert in het eigen volk / de eigen mensen / het eigen menselijk kapitaal. Zij zijn de motoren van het Succes van onze Switi Sranan.

  Suriname eerst, dan de rest !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 5. Wayambo je bent grootste hypocriete kontebonker die hier rondloopt. Jij was als de kippen erbij om Bouterse/Hoefdraad te verdedigen toen de grootste bankroof uit de Surinaamse geschiedenis werd gepleegd. Nu kom je janken om een vergaderzaaltje. Jij bent de laatste hier die een oordeel mag geven.


  Maak melding

 6. Jij was als de kippen erbij om Bouterse/Hoefdraad te verdedigen toen de grootste bankroof uit de Surinaamse geschiedenis werd gepleegd.
  =====
  Zwerver Koosje lulbihari Stoetia Sing, ik kan mij voorstellen dat dementie, net als bij een paar anderen je parten speelt. Ik heb in mijn comments altijd gezegd dat iedereen die schuldig bevonden wordt door justitie vervolgd dient te worden! Jullie als demente personen mogen wel commentaar leveren, maar denkwerk moet je aan de deskundigen (justitie) overlaten! Wie zijn jullie om daarover te oordelen!


  Maak melding

 7. Op de manier hoe Wayambo bepaalde Hindoestaanse kreten gebruikt is duidelijk dat hij zelf geen Hindoestaan is. Wayambo heeft omgang met Hindoestanen en heeft waarschijnlijk zelfs een Hindoestaanse partner.
  Ik vind het wel hypocriet dat hij zijn eigen Hindoestaanse bekenden huichelt.

  Beste Wayambo, probeer niet te doen alsof je een Hindoestaan bent. Je maakt jezelf belachelijk en je zet je vrienden voor schut.

  Krakti !


  Maak melding

 8. @Wayambo, je lult uit je dikke nek. Zie hier een oude posting van je (onder alias naam Waldo)

  ==================================

  Waldo 1 februari 2020

  At 16:22

  Is toch juist goed wat de regering gedaan heeft. Valuta van de rijke lui lenen en aan de totale bevolking geven in de vorm van goedkope dollars (voor betalen van huur etc) en daarnaast voor de import van betaalbare levensmiddelen en medicijnen. Een soort Robin Hood! En de verhuurders van woningen zijn weer de rijke lui! Zij krijgen hun dollars weer! Dus zoveel medelijden hoef je met hun niet te hebben. Politiek maakt een hele drama van!

  Dat spaargeld van de Nederlanders gebruiken de banken toch ook voor het verstrekken van hypotheken. Zij maken daar woekerwinsten mee en de spaarder krijgt geen cent rente.

  Dus ik snap die hele drama in Suriname niet!

  ==================================

  Wayambo, jij snap idd die hele drama niet omdat je een paarse tjoetia bent. 😂😂


  Maak melding

 9. Goedzo! Teambuilding ( op de hei) is belangrijk.
  Het minister-team wordt vanaf het begin begeleid om eensgezind aan de toekomst v suri te werken.
  Een retreat is een weekend met yoga, meditatie en massages. Niet van toepassing hier.
  Uiteraard is dit de bijdrage v Marriott hotel. Die zien ook graag, dat het toerisme weer volop gaat draaien.
  Suc6!


  Maak melding

 10. Zo achterbaks, met een totale RVM samen met de President en de VP iets organiseren ergens achter je huis. En zelf je heri heri etc.
  Zg Wayambo denkt dat hij te maken heeft met boeren en koeien.
  Er waren geen comments toen de 192.000.000 usd verdween uit de staatskas, voor zg uien en aardappelen, er zijn girale overmaking verricht zonder chartale dekking waardoor zelfs de SRD staatskas is leeggeroofd, torenhoge buitenlandse leningen die de economie in z’n greep heeft, last-minute benoemingen, wurgcontracten gesloten met NDP loyalisten, cultuurtuin uitgegeven aan NDP loyalisten, no comments maar dat de nieuwe regering retraite gaat in Marriott voor maar ” 2 dagen” is het een probleem. Allerlei opmerkingen. Alsof we te maken hebben met boeren en koeien die ergens op een achterland in retraite moeten gaan. Achterbakse denkwijze. We leven in een moderne wereld met WiFi en allerlei geavanceerde technieken die we als hulpmiddelen gebruiken, of moet er gebruik gemaakt worden van de staart van Wayamobo. Zelf Wayamobo maakt gebruik van 1 van de technieken anders had hij ook geen commentaar kunnen leveren op deze site. Wordt toch wakker mens en lever een positief bijdrage en als je dat niet kan, je intellect reikt niet zo ver, geeft dan geen commentaar.


  Maak melding

 11. Beste mensen…, er is een nieuwe regering in Suriname…De vhp – abop en Co-regering is op zich al goed nieuws. President Santokhi van Suriname spreekt van een land dat failliet is.. Surinamers over de hele wereld voelen zich in hun hart getroffen .. Er wordt nu door de nieuwe regering ook anders gecommuniceerd als een jaar geleden… Er is mogelijk al om hulpverlening gevraagd van de VS., en Europa .. Het wordt tijd dat de nieuwe regering daarover strategisch gaan nadenken…, heb ik begrepen ..via radio.. Apintie.., the happy station.. . Het woord strategisch wordt nu veel gebruikt.., ook in Nederland.. Er is in Suriname een kennismakingsgesprek gaande …, gekozen is een hotel in Paramaribo… Regeren en een grote groep bereiken is een wetenschap…, heb ik begrepen… Het vak heet bestuurskunde… Ik kwam gisteren in gesprek met een paar gepensioneerde Surinaamse leraren..,mensen die onlosmakelijk met Suriname zijn verbonden … Hun kennis over monetair-Suriname is indrukwekkend… Er komen twee Surinaamse jongeren, studenten,.. bij met hun eigen visie., op Suriname ..,, Wat moet er gebeuren vraagteken,, zeg ik. .. Zelf heb ik als iemand zonder veel verstand van boekhouding heel wat om aan te horen. .Men praat kris-kras.. .Er wordt thee gedronken… . Ik hoor dingens als…,, Neem als voorbeeld.. de landbouw…zet daar strategische middelen in om boeren te mobiliseren…., tot samen-werking… . Maar ik zie in de sector, en ook bij de boerenorganisaties, een onvermogen om die krachten te mobiliseren…,, zeg ik een leek.. ..Niemand wordt boos op mijn opmerking.. Bestuurskunde en economie gaan samen ..vertelt iemand die in Nederland is voor zijn studie aan mij.., verder hoor ik hoe een snelwerkend export keten opgebouwd kan worden… De logistiek erachter … ‘In de politiek moet er op bepaalde punten veelal bewegingen gaan plaatsvinden dus.,, zeg ik,, … ., Hoe los je problemen op binnen een gegeven tijdsbestek, zegt een gepensioneerde Surinaamse leraar.. Hij heeft een huis in Suriname en hoopt op een spoedige vertrek uit Nederland..Ik moet die dak gaan repareren.. Het zijn spannende tijden..Het buitenland is zo ook het buitengebied van Suriname.. geworden .. .Ook de anderen personen hebben een huis in Suriname, heb ik begrepen..,, Ik heb zelf geen huis in Suriname, zeg ik.. . Ik logeer in vakantie-huizen in Suriname..Ricardo, een student zegt dat ik in Suriname bij hem mag logeren… Voor mij is Suriname zowel ver als dichtbij .. Een lichtpuntje is dat men aan oplosmodellen zit te denken, hier in het centrum van Rotterdam voor problemen die zich op acht en een half uur vliegen van Schiphol afspeelt…sterkte op de zondag, vooral daar in Suriname en vergeet je mondkapje niet..


  Maak melding

 12. Koos 19 juli 2020 At 12:29

  @Wayambo, je lult uit je dikke nek. Zie hier een oude posting van je (onder alias naam Waldo)

  ==================================

  Waldo 1 februari 2020

  At 16:22

  Is toch juist goed wat de regering gedaan heeft. Valuta van de rijke lui lenen en aan de totale bevolking geven in de vorm van goedkope dollars (voor betalen van huur etc) en daarnaast voor de import van betaalbare levensmiddelen en medicijnen. Een soort Robin Hood! En de verhuurders van woningen zijn weer de rijke lui! Zij krijgen hun dollars weer! Dus zoveel medelijden hoef je met hun niet te hebben. Politiek maakt een hele drama van!

  Dat spaargeld van de Nederlanders gebruiken de banken toch ook voor het verstrekken van hypotheken. Zij maken daar woekerwinsten mee en de spaarder krijgt geen cent rente.

  Dus ik snap die hele drama in Suriname niet!
  ==================================
  Wayambo, jij snap idd die hele drama niet omdat je een paarse tjoetia bent. 😂😂
  ======
  Waldo was zeker nickname van je vrouw? Ik ben Wayambo en niet die tientallen nicknames welke jullie uit je demente hoofd steeds aanhalen!


  Maak melding

 13. Vijay 19 juli 2020 At 12:38
  Zo achterbaks, met een totale RVM samen met de President en de VP iets organiseren ergens achter je huis. En zelf je heri heri etc.
  Zg Wayambo denkt dat hij te maken heeft met boeren en koeien.
  =====
  Vijay beta, we leven in een democratie en iedereen mag commentaar leveren. Jij schrijft toch ook een hoop koeterwaals! Je bent zeker een verwende kwast niet nooit op zijn staart is getrapt!


  Maak melding

 14. Para Express 19 juli 2020 At 12:22
  Op de manier hoe Wayambo bepaalde Hindoestaanse kreten gebruikt is duidelijk dat hij zelf geen Hindoestaan is. Wayambo heeft omgang met Hindoestanen en heeft waarschijnlijk zelfs een Hindoestaanse partner.
  Ik vind het wel hypocriet dat hij zijn eigen Hindoestaanse bekenden huichelt.
  Beste Wayambo, probeer niet te doen alsof je een Hindoestaan bent. Je maakt jezelf belachelijk en je zet je vrienden voor schut.
  Krakti !
  =====================
  Wat is jou probleem eigenlijk! Ik lever toch ook geen commentaar op die nonsens van jou! Niets bijzonders dat steeds hetzelfde herhalen! Als je niet tegen kritiek kan, lees dan De West of Dagblad Suriname! Trouwens ik heb geen enkele vriend hier en is ook niet nodig om als papegaaien hetzelfde steeds te zeggen!


  Maak melding

 15. Vijay 19 juli 2020 At 12:38
  Zo achterbaks, met een totale RVM samen met de President en de VP iets organiseren ergens achter je huis. En zelf je heri heri etc.
  Zg Wayambo denkt dat hij te maken heeft met boeren en koeien.
  =====
  Vijay beta, we leven in een democratie en iedereen mag commentaar leveren. Jij schrijft toch ook een hoop koeterwaals! Je bent zeker een verwende kwast die nooit eerder op zijn staart is getrapt!


  Maak melding

 16. @Koos, Vijai, bigi sma, etc….Waypmbo heeft gelijk; kritisch volgen vanaf het begin! Het is pas dag 1; dus 365×5 keer later, dan gaan we merken.
  Ze schreeuwen nu hallelujah naar die yankees en kaaskoppen. Ze zijn er om hun belangen zeker te stellen; olie, gas, goud en bxt.

  Zelfs Fitch en Moody spelen mee; eerst veen paar dagen downgraden en dan weer opkrikken, terwijl het proces reeds door Hoefdraad in gang was gezet!

  Gewoon een politieke stunt! Die heyenas….en daar zet Sherif zijn geld op. Triestig….ooit zal men de potentie van Afobakka zien; de NDP heeft er voorgezorgd dat in surinaamse handen is!

  Stelletje landverraders en neo kolonialisten!


  Maak melding

 17. haha, jullie achterlijke zwijn pariaman is er weer.
  wat durft deze schoft nou te beweren?
  Hoefdraad heeft h e t proces in gang gezet. Bedoel je soms
  onder gang
  neer gang

  Suriname mag van geluk spreken dat bouters en co eruit zijn geflikkerd.
  ondanks de ONGELOOFLIJKE SCHULD durft deze achterlijke hond het nog op te nemen van de ndp
  Drie mogelijkheden
  deze man heeft tien jaar lang mogen mee-vreten ten koste van het volk
  of
  hij is zwakzinnig
  nee, gewoon beide


  Maak melding

 18. Para Express 19 juli 2020 At 20:54

  Wayambo 19 juli 2020 At 13:50

  Sterkte maar vooral beterschap !
  =====
  Jij ook hoor, heel veel succes verder met jullie saaie verhaaltjes!


  Maak melding

 19. Teambuildings hebben tot doel het onderling vertrouwen te verstevigen. De vraag is; hoelang zullen deze gasten nog vol vertrouwen met elkaar samenwerken? Het is een kwestie van tijd dat het vertrouwen zal omslaan in wantrouwen. Ik zie deze teambuilding meer als een tijdelijke hulpmiddel om Brunswijk permanent te neutraliseren. Met andere woorden Brunswijk moet kosten wat het ook zal kosten in het gareel worden gehouden. Het gemis aan voldoende direct inzetbare kader en reserve kader zal Brunswijk op den duur parten gaan spelen. De VHP zal daarom Brunswijk en zijn Abop domineren. Maar voor hoelang? Ook het doorvoeren van bepaalde beleidsmaatregelen die nadelig zullen uitpakken voor de achterban van Brunswijk zal het gemor onder zijn achterban doen toenemen. Voor de achterban van de VHP zullen deze maatregelen een minimale negatieve effect hebben en voor de Marrons wel. Brunswijk zal dus maatregelen die zijn doelgroep het meest zullen raken niet accepteren. Alle goede voornemens kunnen we daarom onderbrengen in de categorie podium talk.


  Maak melding

 20. @ Wayambo
  Wij vermelden dit soort bedragen nooit zo in een begroting of management stuk. Gewoon SRD 27 miljard! Je lijkt wel op Pico en Jojo die dit soort bedragen met die tietallen nullen in hun comments opnemen om indruk te maken😭🤣😂
  ========
  Nou! Indruk heb ik in ieder geval gemaakt, je hebt toch toegehapt. En je laat dan ook nog even weten dat je kan tellen, op management niveau nog wel. Hoe zijn je meningen dan zo idioot!?


  Maak melding

 21. Mensen als John zijn typetjes die altijd hoera springen als de US Syrie, Libie, Irak of Afghanistan bombarderen! Pseudo democraten en nog minder nationalisten….

  Ze zijn vergeten dat sinds de intrede van politieke partijen geen enkele partij volksgericht is geweest, geinspireerd door strijder als de Kom en Mathoera.

  De NDP heeft wel laten zie, de mofina wans te kunnen inspireren, studenten campus, ziekehuis, etc neergezet. Zonder ook maar 1 ambtenaar ontslagen….dat ondanks afname van inkomsten!

  Een wederomstanding staat in het verschiet; nu met jongeren en veel meer energie!
  Soso lobi!


  Maak melding

 22. Kunnen jullie gelijk de overlast van zwervers oppakken. Er lopen zwervers als Koos Lulbihari Stoetia-Singh toeristen lastig te vallen!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.