Minister Pokie warm onthaald op Grond- en Bosbeheer

9
Minister Pokie warm onthaald op Grond- en Bosbeheer

Op alle ministeries in Suriname hebben gisteren, vrijdag 17 juli, de protocollaire overdracht plaatsgevonden. Zo ook de overdracht op het ministerie van Grond- en Bosbeheer, waar Diana Pokie officieel is begonnen als nieuwe bewindsvoerder.

De bewindsvrouw werd onder luid applaus verwelkomd door directie, staf en personeel van het departement. Minister Pokie zal vanuit haar politieke verantwoordelijkheid het beleid van de regering moeten uitvoeren, waarbij zij bijgestaan zal worden door de leiding van het ministerie en zijn structuren.

Minister Pokie is van mening dat iedere Surinamer recht heeft op een stuk grond of de mogelijkheid moet hebben om aan ondernemerschap te doen. “De leefgemeenschappen in het binnenland moeten niet de dupe worden van hebzucht en grondroof, maar moeten ook het profijt eruit halen indien een multinational bos wenst te exploiteren.”

Volgens de nieuwbakken Surinaamse minister kan elk doel verwezenlijkt worden wanneer er samengewerkt wordt aan het doel en er gezamenlijk offers gebracht worden om dit te verwezenlijken. “We zijn er voor elkaar om elkander te ondersteunen en elkander te begeleiden. Als minister van Grond- en Bosbeheer kan ik deze verantwoordelijkheid niet alleen dragen, maar u bent mijn steunpilaar om alle problemen, waarmee dit ministerie te maken heeft te kunnen oplossen”, luidde de oproep van de bewindsvrouw.

Bij de aanvang van haar zittingstermijn wil zij zich eerst goed laten informeren over de instituten die ressorteren onder dit ministerie. Tekort aan specifiek deskundig kader zal mogelijk aangevuld worden indien de behoefte dat aangeeft. “U zal als directeur en onderdirecteur getoetst worden op uw competenties en bereidwilligheid in de realisatie van de doelen die de regering nastreeft”, hield zij de staf van het ministerie voor.

Tot slot gaf Pokie mee dat zij openstaat om met eenieder te werken, “zolang wij allen in één richting kijken.”

9 REACTIES

 1. Juist, inderdaad !
  Het personeel / directeur / onderdirecteur, iedereen van alle ministeries zullen opnieuw getoetst moeten worden op competenties en geschiktheid. En indien nodig vervangen of aanvullen.

  Goed zo ! Haal de bezem er door !
  Politiek Suriname moet verschoond worden.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 2. De uitspraken van Mevrouw Pokie konden beschaafder geformuleerd worden. Het is erg onbeschoft, om al op de eerste dag in het openbaar aan de directeur en de onderdirecteur te zeggen dat ze o.a. getoetst zullen worden op hun competenties. De voorzitter van de partij van deze minister is bepaald niet competent voor de functie van VP die hij op zich heeft genomen. Pokie mag daarom een toontje lager zingen ( ik weet overigens niet op basis van welke competenties zij minister is geworden). Het is bekend dat minister Amafo destijds met een soortgelijke houding was begonnen aan haar taak. Halverwege de rit moest ze van Venetiaan vertrekken, omdat ze het geld van het ministerie voor privé doeleinden had gebruikt.


  Maak melding

 3. In ieder geval geen tralalala uitspraken. Dat was het beleid van de meervoudige moordenaar. Alles wuifde hij weg met tralalala en een fles whisky.


  Maak melding

 4. Transparantie en duidelijkheid bij alle ministeries. Dat is de wens vh volk.

  Recht door zee. De ambtenaren moeten vanaf dag 1, weten wat ze te wachten staat.
  Moeten de mensen, thuis, in het geniep een ontslagbrief krijgen? Nee dus.
  Dit is een gezamenlijke aanpak. Goed zo!

  De mensen die kantoorspullen hebben gejat, zullen dit braaf terug brengen, omdat ze dezelfde spullen nodig hebben om te werken. LOL.


  Maak melding

 5. De minister moet geen antwoorden geven met open einde.Niemand in het ongewisse laten.De directeuren hebben meegewerkt dat de cul verkaveld werd,terwijl ze weten dat het een traditioneel waarde heeft.Ook immaterieel heeft het grote waarde.Dat weten alle Suri’s dan moesten de directie al non actief gesteld worden om verdere kwaad te voorkomen.


  Maak melding

 6. Andere goudmijn multinationals hebben ook hun ogen op Suriname gericht…

  PARAMARIBO – Het Canadese Reunion Gold hoopt over enkele Jaren een volwassen Goudmijn in Suriname te exploiteren. Het bedrijf is bezig met de overname van een concessie, groot honderd vierkante kilometers en wil op kort termijn met de exploratie beginnen. De verwachtingen van het bedrijf – dat ook in Guyana en Frans-Guyana mijnen exploiteert – zijn hooggespannen.

  “Als je kijkt naar de geologie van Suriname, zou het land in staat moeten zijn om bijkans tien mijnen in de orde van Iamgold en Newmont huis te bieden”, zegt David Fennell, directeur van Reunion, in gesprek met de Ware Tijd. Hij gaf leiding aan Golden Star dat samen met Cambior de exploratie deed van het mijngebied dat later werd overgenomen door Iamgold.

  Het geheel artikel is te lezen op de dwt site


  Maak melding

 7. Esmerald begint zich te profileren als de profeet van het nieuwe kabinet. Santokhi is de Messias en Brunswijk zijn halfgod. Het is allemaal een lofzang van hosanna, hosanna en nogmaals hosanna. Maar het zijn dezelfde personen en de ambtenaren die nu staan te juichen die zullen straks luidkeels roepen, kruizig hen, kruizig hen. Het is een kwestie van tijd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.