Minister Pokie: ‘Iedere Surinamer heeft recht op een stuk grond’

9
Minister Pokie: 'Iedere Surinamer heeft recht op een stuk grond'
Foto: NII

Diana Pokie is gisteren officieel begonnen als nieuwe bewindvoerder op het ministerie van Grond- en Bosbeheer. De nieuwe minister is van mening dat iedere Surinamer recht heeft op een stuk grond of de mogelijkheid moet hebben om aan ondernemerschap te doen.

“De leefgemeenschappen in het binnenland moeten niet de dupe worden van hebzucht en grondroof, maar moeten ook het profijt eruit halen indien een multinational bos wenst te exploiteren” zei de bewindsvrouw gisteren ook bij een kennismakingsbijeenkomst met directie, staf en personeel van het departement.

Minister Pokie zal vanuit haar politieke verantwoordelijkheid het beleid van de regering moeten uitvoeren, waarbij zij bijgestaan zal worden door de leiding van het ministerie en zijn structuren.

9 REACTIES

 1. Ik zou zeggen : prima en begin alle grootgrondbezitters vanaf 1 ha belasten ongeacht politieke kleur .dat brengt al extra geld in het staatslaatje en dan kunnen we zien als een ieder echt zo vaderlandslievend Is zoals men met de mond belijdt. Te beginnen bij de nieuwbakken coalitie.


  Maak melding

 2. Wat haat ik deze domme uitspraak, foei toch.

  Hoe kun jij dit blijven roepen terwijl onze grenzen eeuwenlang gefixeerd zijn gebleven.

  Gewoon hele vette onzin.


  Maak melding

 3. Allemaal mooi en waar maar in de praktijk is gebleken dat politieke loyalisten en multinationals toch meer recht KRIJGEN.

  De multinationals blijven watertandend kijken naar de natuurlijke rijkdommen. Het goud, hout en de olie. Zolang de staat geen harde voorwaarden en eisen stelt, gaan buitenlanders er met de rijkdommen vandoor. De politieke loyalisten en aanhang die krijgen een hap en verder mag de rest stikken.

  Blijft men op dezelfde toer doorgaan dan zal Suriname als land NOOIT vooruitkomen.


  Maak melding

 4. Wat ik al nooit heb begrepen, is dat politicis altijd eerst praten en beloven. Maar waarom is het nooit andersom, eerst uitvoeren en daarna praten


  Maak melding

 5. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Minister Pokie: ‘Iedere Surinamer heeft recht op een stuk grond’.

  @HongKongFree 18 juli 2020 At 19:05

  Ik ben het volkomen eens met je reactie.
  Je hebt het heel goed verwoord.

  Dus nu afwachten wat er vanaf heden in de praktijk zal worden uitgevoerd.


  Maak melding

 6. Zoals iedere Surinamer voor zijn stuk grond heeft moeten betalen, zo zal iedere Surinamer die van Mw Pokie n stuk grond krijgt er ook voor moeten betalen. Natuurlijk met een redelijke en soepele betalingsregeling.
  Doet ze dit niet dan zal er een nieuwe zwarte handel ontstaan in gronden die doorverkocht zullen worden.


  Maak melding

 7. Niet zomaar iets roepen,ga eerst na wie er grond wil hebben en waar.
  Dan kijken of de grond al is uitgegeven aan wie en hebben ze er recht op.
  Dus niet zo maar iets roepen dat elke surinamer recht heeft op een stukje grond.

  Kijk maar wat die noersalim heeft geplukt, gronden voor 40 jaren uitgegeven in cul, na 40 jaar vervalt het dan aan zijn kinderen.


  Maak melding

 8. Dit hebben al een aantal politici gezegd, maar wanneer het op aankomt zijn er zoveel problemen. Laten we dus rustig afwachten en kijken wat gebeurt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.