Minister Walden wil bestaanszekerheid voor elke Surinamer

5
Minister Walden wil bestaanszekerheid voor elke Surinamer

Nieuwbakken minister Saskia Walden heeft vandaag haar intrede gedaan op het voormalig ministerie van Handel, Industrie en Toerisme thans ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie. Na het protocol van overdracht sprak de bewindsvrouwe de directieleden en afdelingshoofden kort toe en benadrukte, dat haar uitgangspunt is om te werken aan een bestaanszekerheid voor elke Surinamer.

Daarbij ziet minister Walden een voorhoede rol voor het Ministerie weggelegd namelijk om de economie van Suriname anders te structureren gelet om de corona situatie waarbij zaken anders zijn. Ook zal het een belangrijke rol gaan spelen om uit de economische depressie te komen.
“Een economie blijft nooit in een dal, wij zullen eruit komen.”

Vanaf volgende week zal de nieuwbakken minister met de directie zitten om een strategische richting te bepalen. Voor minister Walden is de tijd aangebroken om met alle optimisme de economie te herstellen en die programma’s uit te voeren, zodat onze kinderen in een goede omgeving kunnen leven en een hogere levensstandaard kunnen hebben.

Tijdens de korte kennismaking met de directie en de afdelingshoofden vroeg minister Walden vier zaken van hen te weten: creativiteit, inzet, eerlijkheid en loyaliteit. De nieuwe Surinaamse minister zegt ervan uit te gaan, dat een ieder van hen een hart heeft voor Suriname en een positieve bijdrage wil helpen leveren. “Alle Surinamers zijn nodig om het land op te bouwen”, voegde ze eraan toe.

Voorts wees de bewindsvrouwe erop, dat ze een opendeur politiek heeft en ziet graag dat als er problemen zijn, die besproken worden, zodat de werksfeer altijd goed is voor betere prestaties. Minister Walden, die aangaf dat ze in de Almachtige gelooft, zei tot slot dat ze ervan uitgaat dat een ieder een hoger doel heeft, waarbij in de gemeenschap met elkaar het streven is om de optimale potentie in elkaar te helpen te realiseren.

Walden drukte het team daarbij op het hart, dat als het uitgangspunt op het ministerie zal worden toegepast, dit zal doorstromen naar andere ministeries en andere sectoren.

5 REACTIES

 1. Gefeliciteerd, Madam minister van Economische zaken, Ondernemerschap en technologische innovatie.
  Een mondvol, heel veel succes!

  Veel plezier op de Hei.


  Maak melding

 2. Net op Apintie zat een gepensioneerde te klagen dater nog niets gestort was en dat ze geen koffie kon drinken en dat praatjes geen gaatjes vullen en dat de regering voort moest maken want ze had honger.
  Ik bedoel wat een gezeik deze regering zit er een goeie 2 en een halve dag . Het is een ploeg die elke maand klaagt dus aan de nieuw zittende regering kunnen ze nog geen schuld geven.
  Soms denk ik dat ik in Surinaamse denkwijze qua leeftijd ook gepensioneerde zou zijn en een seniore burger. Hier nog lang niet zover maar ik zorg altijd voor een ruime voorraad van mijn eerste levensbehoeften want mi no lobi begi en sdong sondro.
  Ik ben geen Gaddotjoh moni no deh foe bai koffie ma beltegoed bai wel alleen dat no e foeroe bere.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.