Weer grote lading cash geld aangekomen in Suriname

13
Grote lading cash geld aangekomen in Suriname
Beeld: Facebook

Een grote lading cash geld, welke op 12 juli zou aangekomen in Suriname, is gisteren uiteindelijk gearriveerd bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Het gaat om twee 40 ft. containers met SRD’s, die met de boot naar Suriname zijn gebracht. Op social media verscheen bovenstaande foto, waarop te zien is hoe de containers in de stad worden begeleidt naar de moederbank.

Het geld is hard nodig omdat er momenteel een enorme schaarste in Suriname is aan SRD-biljetten. De Surinaamse banken kampen met een cashvoorraadprobleem in SRD’s. Hierdoor kunnen de Automatic Teller Machines (ATM’s), onvoldoende worden aangevuld en moeten er beperkingen worden opgelegd bij contante opnames in de bank.

De laatste keer dat er nieuwe biljetten waren gehaald was in augustus 2019. Dat nieuwe geld was ter vervanging van oude, vervuilde, gescheurde of versleten bankbiljetten die regelmatig uit omloop worden gehaald zei een woordvoerder van de CBvS toen. Het geld werd toen door de in Duitsland gevestigde drukker Giesecke & Devrient geleverd met een vliegtuig van Qatar Airlines.

Volgens de Centrale Bank zouden er de afgelopen twee jaar twee containers vol onbruikbare bankbiljetten zijn vernietigd.

De containers worden uitgepakt – foto via Facebook

13 REACTIES

 1. Wat een achterlijke en primitieve cultuur.

  Ladingen geld in containers door de stad rijden.
  Snel bijgedrukt waardeloos papier zonder enige dekking.

  Devaluatie onvermijdelijk, dankzij het roven, stelen frauderen van de paarse Bouta-maffia gedurende de laatste 10 jaar.


  Maak melding

 2. En waar blijft het geld dat echt waarde heeft…

  Stelletje strontzakken de dollars en euros zijn in bouta zn zak en hij heeft ons waardeloze shit geld terug.
  Wanneer word deze schaamteloze hond vast gezet..we zijn hem zat!!!!

  Waarom is deze kaolo bankrover nog vrij!!!!!


  Maak melding

 3. @Waarheid.Nog altijd zuur met het verlies van bouta?!
  Rustig man met afrikaanse toestanden wordt alleen bedoeld de Chaos die heerst ,geschapen door bouta!In Afrika bv heerst er altijd chaos !.Dat is wat we bedoelen met afrikaanse toestanden,.


  Maak melding

 4. Straks gaat men roepen dat ze een volle staatskas hebben achtergelaten en het domme volk gaat ze nog geloven ook. De vorige abannies vergeten gemakshalve erbij te vertellen dat er totaal geen waarde dekking is voor deze twee containers met biljetten.


  Maak melding

 5. Kondremangs
  Gelukkig is het geld pas vandaag naar de CBS gebracht. ….12 juli gearriveerd. ….stel je voor dat het geld in de krabita handen was gekomen van de paarse roversbende olv veroordeelde moordenaar en drugsdealer DiDiBri. …mi boi. ….ze zouden weer zweef teki spelen en tralala roepen. ….
  Gado no e sribi. …..en nu gaan werken regering. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 6. @Waarheid

  Heel het Afrikaans continent, op Ethiopië na als ik me niet vergis, is fysiek, politiek, cultureel en religieus gekoloniseerd door Europa. Dat geldt ook voor de Amerikaanse continenten. Dus het zijn in principe Europees aangeleerde en veroorzaakte taferelen….


  Maak melding

 7. Kort voor de regeringsoverdracht was er opeens een enorm te kort aan blijetten. Als het waar is dat ze aangekomen zijn omdat er al twee containers met biljetten vernietigd zijn dan was er sprake geweest van een tekort dat zich langzaam opbouwde. Ook was het probleem en de vervanging al lang besproken.
  Nee dit hele gebeuren heeft weer een paars luchtje en Roemer heeft niet naar behoren gehandeld.


  Maak melding

 8. WayamBOLUS,

  JIJ hebt nog nooit een vrouw van dichtbij gezien, latente, impotente homo.

  Zomaar ff de WAARHEID….🥊🥊🥊🥊🥊🥊


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.